4 tips for sunn kommunikasjon når du sitter fast hjemme

Uansett hvor mye du går d’Pass hver dag sammen kan til slutt ha din toll.

Del på Pinterest

Mellom nedgangen av utfordringer jeg må møte mens jeg sliter med Covid-19, er en i forgrunnen og i midten.

Som jeg går d’enighet med familien min mens jeg er låst opp hjemme?

For det meste likte jeg å bruke mer tid hjemme med mannen min og nyte fleksibiliteten til våre tidsplaner.

Bor i et hus med et soverom, men betyr imidlertid at vi måtte bli mer kreative i måten vi koordinerer hverdagen på.

Fra’bruk av felles plass, til å planlegge forberedelsen av måltider, til delegasjonen av’bruk av plass & # 8220; kontor & # 8221; (dvs. hvem som kan jobbe på kjøkkenet i forhold til uteplassen), ba om en kontinuerlig balansering av hans behov mot meg.

Uansett hvor mye du går d’enighet med noen, tilbringe dag etter dag med dem, kan til slutt ha sin toll.

Jeg er ikke alene. Mange av vennene mine sliter med å tilpasse seg størst tid brukt i nær kontakt med de som de bor på.

Situasjoner med sterk stress kan kompromittere vår evne til å tenke, handle og kommunisere på en klar og rasjonell måte.

For de fleste av oss, være begrenset til våre hjem og ha så mange aspekter av vår opprørt liv forårsaket mye mer stress.

Enten du bruker mer tid med familiemedlemmer, en ektefelle, venner og romkamerater, og selv om du bor alene, kan du finne vanskeligheter i din evne til å kommunisere godt med andre akkurat nå.

Verktøy for å gå d’enighet

Når jeg la merke til at dette skjedde for meg, søkte jeg på verktøyet mitt for å flytte samtalen. Jeg husket at det er noen enkle, men svært effektive måter å forbedre måten de forholder seg til meg selv rundt meg.

Jeg har innlemmet disse verktøyene når jeg kommuniserer med min mann og min familie, og jeg oppdaget at de gjør forskjellen.

De fire verktøyene nedenfor er base avledet Ikke-voldelig kommunikasjon (CNV) Prinsipper utviklet av Marshall Rosenberg klinisk psykolog, PhD.

L’CNV mål er å hjelpe folk å styrke sin evne til å koble medfølende med seg selv og andre slik at forskjellene kan løses fredelig.

De grunnleggende mellommenneskelige konfliktrøttene er mer universelle enn du kanskje tror, ​​slik at verktøyene for å løse konflikten på denne måten kan brukes på mange forskjellige situasjoner.

Start med NVC

1. Gjøre klare krav i stedet for forespørsler

Vi er vant til å tenke på hva vi vil at folk skal slutte å gjøre (& # 8220, ikke skrik mot meg!& # 8221;), og hvordan vi vil at de skal være (& # 8220; Jeg vil at de skal behandle meg med respekt & # 8221;), heller hva vi vil at de gjør (& # 8220, vil du være villig til å senke stemme eller å snakke senere?& # 8221;).

I stedet for å spørre hva du ikke vil at den andre personen skal gjøre eller si, prøv å gjøre en forespørsel om atferd eller # 8217; handling du vil ha.

Husk at det er en forespørsel, noe som betyr at 8217; annen person har muligheten til å nekte det eller godta det. Gi alle’en annen person sjansen til å velge gjør at du forstår at dine behov teller så mye som din.

For eksempel, anta at romkameraten din snakker med en venn på FaceTime med volum i fullt volum for tiende gang denne uken. I stedet for å miste roen, prøv å spørre om de er tilgjengelige for å svare på deres samtaler i privat, med hodetelefoner eller en viss nå hver dag.

Den grunnleggende forskjellen mellom å gjøre forespørsler mot forespørsler er at ofte en forespørsel nektet fører til videre dialog, mens en forespørsel nektet å ta med flere konflikter og ingen oppløsning.

2. Vær forsiktig

Bringe observasjonen i vår kommunikasjon med andre betyr å skille våre vurderinger fra det som virkelig har skjedd. Dette hjelper oss å forstå at vår erfaring kan være svært forskjellig fra andre mennesker.

For eksempel kunne mannen min bli fornærmet hvis jeg forteller ham at han er hensynsløs. Men hvis jeg sier: Du forlot middagsretter på kjøkkenbordet i 24 timer og gir en beskrivelse av hva som skjedde.

Dette forhindrer meg i å trekke en konklusjon på hvorfor l & # 8217, han gjorde eller hans følelser mot meg.

Når vi skiller beskrivelsen av # 8217; hendelse fra vår vurdering på det, kan vi kommunisere hva vi er urolig uten å automatisk foreskrive en mening.

3. Fra stemmen til dine behov i stedet for å handle

Ofte, når det kolliderer eller reagerer for mye, er det fordi jeg vil kommunisere et behov.

For eksempel, kanskje du diskuterer med et familiemedlem på når du slår av natt-TVen. Hvis du utgraver litt & # 8216; dypere å oppdage behovet bak forespørselen, kan du finne at ditt behov er å sove en hel natt.

Hvis du kan kommunisere dette behovet, i stedet for å gå på spørsmålet, er det mer sannsynlig at du får samtykke fra den kjære.

I sammenheng med CNV, refererer behovene til de grunnleggende verdiene og de dype begjærene. Forståelse, utnevnelse og tilkobling med dine behov, hjelper deg med å forbedre forholdet ditt med deg selv og andre.

Når du vet hva dine behov er og de i «8217 en annen person, er det mer sannsynlig å gjennomføre handlinger som oppfyller disse behovene. Dette bidrar til å bygge sterkere bånd med mennesker, som hjelper deg med å gå d & # 8217;.

4. Opprett en forbindelse, ikke en konflikt

Evnen til å virkelig lytte til på en måte som skaper forbindelse i stedet for konflikt krever empati.

Forhold til empati er forbindelsesprosessen med en annen som gjetter sine følelser og behov.

Bringe denne kvaliteten til samtaler og daglige konflikter kan ha en virkelig transformativ effekt. Viser at du er til stede og villig til å betale all oppmerksomhet til situasjonen.

L’empati hjelper deg også med å få tilgang til nye reserver av godhet og generøsitet. I tilsynelatende umulige situasjoner (som for eksempel å være begrenset til våre hjem i måneder og måneder), kan det åpne opp for kreative løsninger som var ufattelige når de er skjult av frakoblingen.

En enkel måte å øve empati på er å reflektere hva du hører fra den kjære.

For eksempel, kanskje din partner ser spent eller nervøs ut. Du kan svare med: & # 8220; Jeg føler at du føler deg stresset. C’er noe jeg kan gjøre for å hjelpe deg? & # 8221;

Disse små innsjekking kan gjøre mye for å åpne dialogen og vise at du betaler oppmerksomhet.

Gå videre med forbedrede ferdigheter

Spenningen på relasjoner akkurat nå er veldig ekte. Samlet, er vi tvunget til å vokse og tilpasse seg raskt. Interpersonell kommunikasjon er et av områdene der veksten er mer nødvendig.

Når vi tester disse ferdighetene, gir vi oss selv og våre kjære L’Mulighet for å vokse og koble mer dypt.

Mitt forslag er å sette i bruk ovennevnte evner en dag av gangen. Bruk den første dagen til å be om å be om å spørre, den andre til å observere og så videre.

Legg merke til dine interaksjoner raskt.

Siden jeg flyttet for å se denne erfaringen som en’mulighet til å skaffe seg nye ferdigheter i livet, føler jeg meg mer trygg på at jeg kommer ut av denne enda sterkere utfordringsperioden.

Jeg har sjansen til å lære mer om mine kjære og fremfor alt om meg selv.

Chantal Peterson er en forfatter og spesialist i innholdsmarkedsføring med over et tiår med erfaring. Hjelp lagene til å vokse sine aktiviteter gjennom innholdskampanjer, målrettede markedsføringstekster og skreddersydde innholdsopplevelser. Det er også en sertifisert utøver av selvomsorg for kvinner og lederseminarer og retreater i hele California.