4 tips for å håndtere din angst i disse tider

Det er ikke en hemmelighet at vi lever i en stadig usikker verden, både fra et politisk, sosialt eller miljømessig synspunkt. Spørsmål som: Mine meninger vil bli representert på kongressen?& # 8221; & # 8220; Miljøverninitiativer vil motta støtte til barnebarnene mine?& # 8221; & # 8220; rase spenninger vil fortsette å dele og føre til mer vold?& # 8221; De er bare noen få personer som spør på en konstant basis.

Som en psykolog som spesialiserer seg på angst, vet jeg for godt hva du føler når folk ikke vet hva som vil skje neste.

Så spørsmålet forblir: Når vi håndterer disse usikre tider?

Jeg finner at følgende fire forslag er svært effektive tiltak når du behandler pasienter med angst. Så neste gang nyhetssyklusen eller sosiale medier øker angstnivåene, bør du vurdere å prøve dem i betraktning.

Tips 1: Emosjonell regulering og meditasjon Basert tilbake

Pustenbasert justering kan være nyttig i perioder & # 8220; hot & # 8221; sosial politisk. Enten du ser på nyhetene eller føler deg engstelig for sosiale medier, er pusten din alltid der for å hjelpe deg med å justere din naturlige angst (eller til og med sinne).

Dyp pusting kan bidra til å indusere sikkerhetsfølelser, selv om sminke med denne metoden er konsistent i praksis. Anser å øve 5-10 minutter om dagen, dessuten når du begynner å føle din angst som begynner å klatre.

Det er mange meditasjonsteknikker som kan hjelpe. For å hjelpe deg med å starte, bør du imidlertid vurdere følgende trinn:

 • Ligge eller sitte ned på en stol (du kan lukke øynene dine hvis du vil).
 • Pust til bunnen.
 • Under eksponering, utånding helt. Komplett L’inflasjon / deflasjon er svært viktig her.
 • Gjenta i ca 5-10 minutter.
 • Øv dyp pusting i løpet av dagen, så mye som mulig.
 • MERK: Det kan være nyttig å forestille seg en ballong som svulmer og avbøyer når du løper gjennom denne pusteøvelsen.

  Tips 2: Lær å ta vare på selvtillit

  For folk som kommer fra marginaliserte samfunn, kan det være lett å la de mange bigotti sosio-politiske meldinger påvirke hvordan du ser selvtillit. Og la disse meldingene påvirke måten du ser kan føre til # 8217;.

  Selv om disse meldingene kanskje ikke slutter, kan du ta vare på selvtillit ved å lære å snakke med deg selv med vennlighet og verdighet.

  Tips for L’selvtillit

  • Legg merke til følelsene av skam og # 8211; Tanker som & # 8220; Jeg er dårlig & # 8221; & # 8211; Mens de dukker opp. De kommer fra de gale meninger fra andre som egentlig ikke kjenner deg eller ikke setter pris på deg? Forbedrer bare meninger fra de som setter pris på.
  • Han snakker vennlig til deg selv når du føler deg nede, for eksempel: & # 8220; Jeg vet at det gjør vondt akkurat nå, men denne smerten definerer ikke meg & # 8221; O & # 8220; Min hensikt er å være snill mot meg selv i disse vanskelige øyeblikkene & # 8221;.
  • Etter L’eksponering for negative meldinger, velg en mantra som du kan huske enkelt. For eksempel, som en svart mann, når jeg begynner å føle seg nede for media eller andre rasistiske kommentarer eksponering for meg, gjentar jeg til meg selv: «Racisters meninger definerer ikke min verdi. Jeg ønsker.& # 8221;
  • Velg et oppmuntrende sitat av en aktivist, en åndelig leder eller en lærer. Les dette sitatet hver dag og la det sitatet bli standarden for hvordan du beveger deg rundt i verden.

  I tider med agitasjon og sosiopolitisk aggressivitet, er det svært viktig å være veldig viktige og # 8211; Dette gjelder spesielt hvis du kommer fra en historisk marginalisert sosial gruppe.

  Husk at de negative taler i andre ikke definerer deg. Definer ditt selvtillit.

  Tips 3: Lytt med ikke-reaktivitet

  Vi er ganske reaktive lyttere, som vi lytter til å svare i stedet for å lytte til forståelse.

  I # 8217; det var ukontrollerte fordommer og øko-rom på sosiale medier, prøver vi hele tiden å validere hva vi allerede vet om å opprettholde sikkerhet om verden rundt oss. Men L’Angst kan øke når vi møter folk som har forskjellige meninger fra vår.

  Så som vi klarer disse situasjonene?

  Det korte svaret praktiserer den ikke-reaktive lyttingen. Dette kan brukes på enhver situasjon, selv når du samhandler med folk som har forskjellige politiske eller sosiale overbevisninger fra oss.

  Tips for L’ikke-reaktiv lytting

  • Lytt helt, uten dom
  • se om deres logikk er fornuftig
  • Hvis det er hull i deres logikk eller hoppet over passerer, spør oppfølgingsspørsmål
  • Lytt til å forstå først, svar på andre

  Tips 4: Live i henhold til dine verdier

  Det er lett å leve i henhold til verdiene til andre i våre liv og mister synet av det som virkelig betyr noe for deg. Men vær trofast mot dine verdier er viktig, spesielt i perioder med stor sosio-politisk eller miljøspenning.

  Ofte vil pasientene mine innse at deres angstsymptomer er delvis et resultat av å leve i henhold til selskapets verdier eller verdiene til noen i deres liv, uten å vurdere hva de personlig er bekymret.

  Husk: Å leve i henhold til verdier er ikke orientert til mål, men heller gjør ting som gjør at du føler deg bra. I stedet for å si & # 8220; Dette er hva jeg burde bekymre meg om & prøv å forstå hva som interesserer deg.

  Etter å ha reflektert, kan du gjenkjenne at du vil bruke mer ledig tid med familie og venner, forplikte deg til sosiale handlinger eller protester, forplikte deg til politiske taler eller klimaendringsinitiativer.

  Uansett hva du interesserer deg, handler du i samsvar med det. Når du holder styr på dine verdier og respekterer dem, kan du innse at du vil føle deg mye mer i fred.

  Å leve i vanskelige tider betyr ikke at vi ikke kan gjøre små endringer for å bidra til å overvinne vår angst

  Vi lever i vanskelige tider, men dette betyr ikke at det ikke er noen små endringer vi kan gjøre i våre liv for å hjelpe oss med å føle oss raskere med oss ​​selv og med våre bekymringer for fremtiden.

  I stedet for å la livet skje med oss ​​og fikse oss om hva vi ikke liker, kan vi ta kontroll over hvordan vi velger å oppleve det vi ikke liker å bruke disse praksisene. Husk at personen som kan bidra mer til din mentale helse, er til slutt du.

  Dr. Broderick Sawyer er en klinisk psykolog i en gruppeundersøkelse, som gir støttede behandlinger empirisk for alvorlige traumer, stress og traumer, personlighetsforstyrrelser, angst, obsessive-kompulsive lidelser, depresjon og spiseforstyrrelser. Dr. Sawyers hoved spesialitet er stress og traumer relatert til rase og # 8217; undervisning bevisst / medfølende meditasjon. Dr. Sawyer tar ofte konferanser på en rekke behandlingsorienterte og rasebaserte argumenter til en rekke psykiatriske fagfolk, aktivister og akademisk offentlighet. Han samarbeider også med samfunnsarrangørene for å finne kreative løsninger på sosial rettferdighet, med særlig oppmerksomhet til den bevisste meditasjonen for å styrke motstandskraft mot undertrykkende stress.