4 ting du aldri bør fortelle noen med som

& # 8220; du har hva?& # 8221; For de med ankylosant spondylitt (som), er dette spørsmålet for kjent.

Som ikke er akkurat en sjelden tilstand. Det er en slags aksial spondyloarthritis, som påvirker omtrent 2.7 millioner amerikanere. En studie antyder at 0.2-0.5% av menneskene i Nord-Amerika har som. Det er imidlertid ikke en tilstand som allmennheten har mye kunnskap, noe som er derfor som en venn eller en familie av noen som du kan gjøre feil på hva du skal si.

Men det er greit. Vi er her for deg. Her er noen ting som folk med som har hørt og hva de vil høre i stedet. Ta dem rolig og se hvordan du kan støtte den kjære med som.

Del på Pinterest

L’som er en kronisk form av leddgikt som påvirker ryggraden, spesielt lumbaleområdet nær bekkenet der Sacroileche-leddene ligger. Medisiner tar sikte på å redusere smerte og # 8217; betennelse, men kan ikke behandle sykdommen. Ta en telleranalgetisk kan hjelpe, men bare midlertidig.

Det er mange forskjellige typer behandlinger for det og hva som fungerer for en person, vil ikke nødvendigvis fungere for en & # 8217;. Vurder ideen om å gå til en av vennens kontrollavtaler med dem, så lenge det er på plass med dem. Hvis de foretrekker at du ikke merker deg, ta kontakt med ham ved å ringe etter avtalen. Det kan være en god måte for dem å fordøye hva de nettopp har hørt og vil gi deg en’ide om hva de passerer.

Del på Pinterest

Som er dens unike tilstand. Kan ha lignende symptomer til andre typer leddgikt, inkludert revmatoid artritt, men ledelsen og behandlingen er forskjellige. Sammenlign tilstanden til den kjære med noe annet, vil ikke hjelpe det eller få det til å føle seg bedre.

Spør din venn hva du kan gjøre, viser at du bryr deg og at du er der for ham. Selv om de ikke ber om hjelp, vil de sette pris på ditt hjelp tilbud.

Del på Pinterest

Det er overraskende for de fleste å oppdage at de yngre individer er vanlige: folk i alderen 17 og 45 har den høyeste risikoen for å bli diagnostisert. Selv om sykdommen påvirker alle på en annen rytme, er det progressiv. Dette betyr at symptomene generelt blir verre over tid.

Mens den elskede går gjennom sin egen reise som, ta deg tid til å lære mer om sykdommen. Det kan være nyttig å bli med i en av deres avtaler eller kutte ut litt tid til å gjøre søket ditt på nettet på sykdommen.

Del på Pinterest

Mange som er diagnostisert med den første som fortsatt ser ut. Det samme programmet følger fortsatt, spise de samme matene og til og med holde trinnet med egne verk, hobbyer og aktiviteter. Men dette betyr ikke at de ikke lider.

Mange av de daglige oppgavene som tidligere var en annen natur i dag som store selskaper eller utfordringer. Din venn vil kanskje beholde sin uavhengighet, som er fantastisk, men dette betyr ikke at du helt kaster bort din hjelp. Noe så enkelt som å komme for å ta ut søppel eller trekke ugress i hagen sin, er gjennomtenkte bevegelser.