4 rare ting jeg tenkte på psoriasis: min historie

Selv om bestemoren min hadde psoriasis, vokste jeg opp med en svært begrenset forståelse av hva han egentlig var. Jeg kan ikke huske at han hadde et angrep da jeg var barn. Faktisk, en gang sa han at etter en tur til Alaska på 50, blir hans psoriasis aldri eksplodert.

Å vite hva jeg vet nå på psoriasis, er det et utrolig mysterium. Og en dag håper jeg å besøke L’Alaska for å finne ut av seg selv!

Min diagnose ankom våren 1998, da jeg var bare femten. Alle’ERA, Internett mente å ringe AOL og sende øyeblikkelig med vennene mine som & # 8220; JBubbles13 & # 8221;. Det var ikke et sted å møte andre som bor med psoriasis. Og jeg tillot absolutt meg ikke å møte fremmede på internett.

Jeg brukte heller ikke Internett for å gjøre uavhengig forskning og lære om tilstanden min. Min informasjon om psoriasis var begrenset til korte medisinske undersøkelser og brosjyrer i Salt D’venter. Min mangel på kunnskap har etterlatt meg noen interessante ideer på psoriasis og på & # 8220; hvordan det fungerte & # 8221;.

Jeg trodde det var bare et spørsmål om huden

Alle’Start, jeg tenkte ikke på psoriasis som noe mer enn den røde og prurdige huden som ga meg flekker i hele kroppen. De terapeutiske alternativene som kom til meg, ble bare behandlet L’eksteriør utseende, så noen få år gikk selv før jeg følte begrepet «8220; autoimmun sykdom & # 8221; I forhold til psoriasis.

Forståelse av psoriasis startet fra det indre interne endret måten jeg nærmet meg behandling og jeg tenkte på sykdommen.

Nå er jeg lidenskapelig om å behandle psoriasis gjennom en helhetlig tilnærming som fester tilstanden fra alle hjørner: fra det indre og # 8217; eksteriør, og med L’Ytterligere fordel av følelsesmessig støtte. Det er ikke bare en kosmetisk ting. Noe skjer i kroppen din og røde flekker er bare ett av symptomene på psoriasis.

Jeg trodde det ville gå bort

Sannsynligvis på grunn av sitt utseende, trodde jeg at psoriasis var som kyllingen. Jeg ville vært ubehagelig i noen uker, jeg hadde på seg bukser og lange ermer, da ville stoffet ha gått inn i handlingen og jeg ville var ferdig. For alltid.

Begrepet flare betydde ikke noe enda, så det tok litt & # 8216; å akseptere at en Psoriasis-epidemi ‘s # 8217 kan fortsette i lengre tid, og det ville ha fortsatt i årevis.

Selv om jeg holder oversikt over mine utløsere til å blare og prøve å unngå dem, og jeg gjør også mitt beste for å unngå stress, noen ganger oppstår flare fortsatt. En flare kan utløses av ting ut av min kontroll, som mine hormoner som endres etter fødselen til mine døtre. Jeg kunne også ha en forverring hvis jeg amaliseres til å påvirke.

Jeg trodde det var bare en slags psoriasis

Flere år har gått før de visste at det var mer enn en type psoriasis.

L’Jeg oppdaget da jeg deltok i en begivenhet av National Psoriasis Foundation, og noen spurte meg hva slags. Først var jeg rart at en fremmed spurte blodgruppen min. Min første reaksjon må ha vist på ansiktet mitt fordi han forklarte meg veldig mykt at det er fem forskjellige typer psoriasis, og det er ikke det samme for alle. Det viser seg at jeg har plaketten og guttaen.

Jeg trodde det var en oppskrift på alle

Før diagnosen min ble jeg vant til ganske enkle alternativer for narkotika, de finner seg vanligvis i væske eller pilleform. Det kan virke naivt, men til da hadde jeg vært sunn nok. Da var mine typiske turer fra legen begrenset til årlige kontroller og daglige forstyrrelser i barndommen. Strokene var reservert for vaksinasjoner.

Fra min diagnose behandlet jeg min psoriasis med kremer, gel, skum, lotioner, sprayer, UV-lys og biologiske injeksjoner. Disse er bare typer, men jeg har også prøvd flere merker ALLE’interiør av alle slag. Jeg lærte at ikke alt fungerer for alle, og denne sykdommen er forskjellig for hver av oss. Måneder kan være nødvendig for å finne en behandlingsplan som fungerer for deg. Selv om det fungerer for deg, kan det bare fungere i en periode, og da må du finne en alternativ behandling.

L’

Ta deg tid til å søke etter tilstanden og få fakta om psoriasis gjort en stor forskjell for meg. Han klargjør mine første antagelser og hjalp meg med å forstå hva som skjer i kroppen min. Selv om jeg har vært praktisk med psoriasis i over 20 år, er det utrolig hvor mye jeg lærte, og jeg lærer fortsatt om denne sykdommen.

Joni kazantzis er skaperen og bloggere for Justagirlwithspots.com, En prisvinnende blogg på psoriasis dedikert til opprettelsen av bevissthet, allsidig utdanning på sykdommen og deling av personlige historier om hans reise på over 19 år med psoriasis. Hans oppdrag er å skape en følelse av fellesskap og dele informasjon som kan hjelpe sine lesere til å møte de daglige utfordringene med samlivet med psoriasis. Han mener at med så mange flere opplysninger som mulig, kan folk med psoriasis være autorisert til å leve sitt beste liv og gjøre de riktige valgene av behandling for deres liv.