4 måter å hjelpe deg selv og din partner forstår depressor

Det var en frisk høst søndag da kjæresten min, B, overrasket meg med et gavekort for en nærliggende ombordstigning. Han visste at jeg manglet ridningen. Jeg hadde tatt leksjoner fra 8217; alder på 8 år, men jeg stoppet da låven ble solgt noen år før. Siden da gjorde jeg noen runder på banen og tok noen frontale leksjoner, men ingenting var det samme.

B kontaktet direktøren for stallen og brakte oss ut og møte noen hester som var tilgjengelige for delvis pensjon (som lar deg betale en månedlig avgift for å ri flere ganger i uken).

Jeg var utrolig spent. Vi dro til Stabil og møtte eieren av flere vakre hester. Etter å ha skannet paddocken, gikk øynene mine på en vakker svart castron av Friesland kalt Guinness & # 8211; Se favoritt øl på b. Det virket som om det var skjebne.

Jeg tilbrakte de neste søndagene utenfor låven for å bli kjent med Guinness og ta ham for turer. Jeg følte meg glad.

De passerte flere uker og en og en annen søndag jeg satt i sengen midt på ettermiddagen for å spionere på Netflix. B inn i rommet og foreslo å gå til stallen.

Jeg briste i tårer.

Jeg ville ikke gå til stallen. Jeg ønsket å bli i sengen. Nylig, alt jeg ønsket å gjøre var å være i sengen, og jeg visste ikke hvorfor.

B besto meg og forsikret meg om at alt var bra. At hvis jeg ikke ville gå på tur, hadde jeg ikke. At vi noen ganger trengte en dag å ligge i sengen.

Jeg tvang meg til å smile mellom sobs og nikket, selv om jeg visste at & # 8220; noen ganger & # 8221; Han vendte seg til en vanlig begivenhet for meg.

Depresjon har sin toll på et forhold

For de kommende månedene var jeg ulykkelig for å være i nærheten. B ikke l’han ville aldri si, men jeg visste å være. Jeg var alltid sliten, polemisk, fiendtlig og uoppmerksom. Jeg gjorde som en partner, datter og venn.

Jeg reddet planene til fordel for å holde seg inne og isolere meg fra de som var nærmere meg. Når våre venner kom til søndagens fotball, var jeg låst opp i våre rom for å sove eller se på TV uten hjerne. Selv om jeg aldri hadde vært en utadvendt, var denne oppførselen bisarre for meg og begynte å forårsake alvorlige problemer.

Til slutt begynte jeg å velge å kjempe med B i hvilken kamp måtte ikke bli valgt. Jeg var anklaget og usikkert. Brekkasje har blitt truet ved flere anledninger. Vi var sammen i tre år på dette tidspunktet, selv om vi kjente hverandre for mye mer tid.

B ble veldig tydelig at noe var galt. Jeg var ikke den avslappede, morsomme og kreative personen han visste i årevis.

Selv om jeg ikke hadde kalt hva som skjedde med meg, visste jeg at det var noe.

Jeg visste at hvis jeg ville at mitt forhold til B forbedret, måtte jeg forbedre.

Med en diagnose kom det lettelse og forlegenhet

Jeg tok en avtale med legen min og forklarte meg hvordan jeg følte meg. Han spurte meg om jeg hadde en familiehistorie av depresjon. L’Jeg gjorde: min bestemor har en kjemisk ubalanse som krever at de bruker narkotika.

Foreslo at min Symptomene var depressive og kanskje sesongmessigOg han foreskrev en lav dose av en selektiv inhibitor av serotonins repetering (SSRI).

Jeg ble umiddelbart kjempet mellom å bli reist av det faktum at det var en forklaring på min siste oppførsel og skamme seg for at en betingelse for mental helse hadde blitt diagnostisert og et antidepressivt middel ble foreskrevet.

Jeg husker kalt B og å ha blitt flau mens du danser på # 8217; narkotika-emnet. Jeg spurte ham hvordan hans dag skulle gå, jeg spurte ham hva han ønsket å gjøre til middag den kvelden & # 8211; praktisk talt alt som ville ha sittende fast den uunngåelige samtalen vi skulle ha.

Til slutt innrømmet jeg at legen trodde jeg hadde depresjon og foreskrevet meg noe. Jeg insisterte på at jeg ikke ville være medisinert og at legen sannsynligvis reagerte overdrevet.

Jeg sa alt jeg kunne i håp om at B validert min beslutning. Ikke l’han gjorde.

I stedet gjorde han noe mye kraftigere. Han aksepterte diagnosen og oppfordret meg til å lytte til legen og ta stoffet. Det minnet meg om at en psykisk helsetilstand ikke er forskjellig fra enhver annen tilstand eller skade. «Ville behandle en ødelagt arm, sant? Det er ikke annerledes. & # 8220;

Føl deg beroligende B og dens logiske tilnærming til situasjonen fikk meg til å føle meg mer komfortabel og full av håp.

Jeg utarbeidet min oppskrift og om noen uker, vi begge merket en betydelig forandring i humøret mitt, i min måte å se og i # 8217; energi generelt. Hodet mitt var tydeligere, jeg følte meg lykkeligere og jeg ble angret ikke på jakt etter en behandling før.

Bli ekte på depresjon og bli kurert

Hvis du for tiden har et forhold og lever med depresjon, er det noen forslag som kan hjelpe deg:

  • Å kommunisere. Kommunikasjon med partneren din er grunnleggende. Vær åpen på hvordan du er.
  • Be om hjelp. Hvis du trenger hjelp eller støtte, spør det. Partneren din kan ikke lese tankene dine.
  • Vet at det er greit å ikke være ok. Ikke hver dag vil det være regnbuer og sol, og det er greit.
  • Å utdanne. Vet er makt. Gjør ditt søk. Finn ut hva du kan på din Type depresjon Og medisinene dine. Pass på at partneren din også er utdannet på # 8217;.
  • Dette er historien min om diagnosen depresjon. Jeg er heldig å ha noen forståelse og ikke dømme som B, som jeg nå er heldig nok til å ringe kjæresten min.

    Hvis du lever med depresjon, vet du at det blir mye lettere når du har støtte fra dine kjære.

    Alyssa er samfunnsansvarlig for NewLifeoutLook Og han likte med migrene og psykiske helseproblemer for hele sitt liv. NewLifeoutLook Målet er å styrke folk som bor med kronisk psykisk helse og fysisk helse, og oppfordrer dem til å omfavne et positivt perspektiv og dele praktisk råd fra de som har direkte erfaring med depresjon.