4 matvarer som skal unngås for å forhindre rehabilitering av psoriasis artritt

Ditt kosthold påvirker artrittet ditt?

Psoriatisk leddgikt Det er en type leddgikt som påvirker noen mennesker med psoriasis. Hvis det er # 8217; du kan, kan du oppleve rehabilitering eller øyeblikk der symptomene dine blir verre. Endre kostholdet ditt kan hjelpe deg med å holde symptomene under kontroll.

Sekund Nasjonalt psoriasis fundament (NPF), det er få vitenskapelige bevis på at dietten påvirker psoriasatiske symptomer. Men mange sier at du unngår visse matvarer hjelper. Hold en oversikt over dine spisevaner, og symptomene dine kan hjelpe deg med å identifisere matvarer som synes å utløse flamme.

Se legen din før du drastisk endrer kostholdet ditt, spesielt hvis du tar systemiske stoffer for å kontrollere betennelsen og stivheten til’Psoriasisartritt.

Reduser sukkerforbruket

Redusere mengden sukker i kostholdet kan lindre symptomene på den psoriasisartritt mens du forbedrer din generelle helse. Sukker kan øke betennelsen i kroppen din, advarer Leddgikt fundament. Siden det er rik på kalorier, kan det også bidra til vekten øke, utøve større press på de vondtede leddene.

Tilfredsstiller ditt ønske om søtsaker med jordbær i stedet for bakte produkter, candies eller brus. Denne fiberrike frukten inneholder forbindelser som synes å hjelpe kroppen din til å avværge betennelsen, rapportere forskere av Journal of Agricultural and Food Chemistry. Det har vist seg at andre bær også reduserer inflammatorisk stress.

Redusere rødt kjøtt

Grasse røde kjøtt kan utløse betennelse i kroppen din, advarer NPF. Dette kan forverre dine symptomer.

Vurder ideen om å vedta et vegetabilsk-basert kosthold med mye frisk frukt og grønnsaker. Du kan tilfredsstille ditt proteinbehov ved å spise en rekke fullkorn, belgfrukter, valnøtter og frø. Når du spiser kjøtt, velg lean alternativer, som fisk og fjærfe. Følg deler som måler 3 gram eller om størrelsen på håndflaten.

Begrense meieriprodukter

Meieriprodukter, som melk og ost, er rike kilder til protein, kalsium og næringsstoffer. Men ifølge NPF, De kan også forårsake betennelse i kroppen. Du kan dra nytte av å begrense eller unngå meieriprodukter. Spør legen din potensielle fordeler og ulemper for å unngå denne gruppen av matvarer som er rik på næringsstoffer.

Kontroller fettene

Å spise for mange mettede fettstoffer kan føre til en vektøkning, som utøver større trykk på leddene. Det kan også øke kolesterolnivået og risikoen for hjertesykdom. Fordi folk med leddgikt har størst risiko for hjerteproblemer, er det viktig at du klarer ditt kolesterol, anbefaler Leddgikt fundament.

Begrenser mettet fett i kostholdet ditt, og sparer hurtigmat, bakevarer og andre fettrike snacks for sporadisk behandling. Bruk umettede fettstoffer, som olivenolje, tegneserie, druer, avokado eller valnøtter, for matlaging. Disse «sunne» fettene har antiinflammatoriske egenskaper og har også en god smak.

Øk antioxidantinntaket

Full av fargede frukter og grønnsaker for å øke antioksidantinntaket og gi kroppen din næringsstoffene du trenger å trives. I følge NPF, har blitt vist at fargede frukter og grønnsaker reduserer betennelse. De er også rike på vitamin C, vitamin A og andre næringsstoffer.

Noen næringsrike valg inkluderer gulrøtter, gresskar, søte poteter, spinat, brokkoli, blåbær, jordbær, fiken og mango.

Følg en sunn livsstil

Å spise godt er nøkkelen til å holde seg frisk, spesielt når du bor med en kronisk tilstand. Men du kan gjøre mye mer for å administrere helsen din og # 8217; psoriasisartritt.

For eksempel, justering av din posisjon kan redusere stresset på leddene. Praktisere noen enkle Egenskaper og daglige øvelser kan bidra til å forhindre frihetens stivhet. L’Regelmessig trening favoriserer også fysisk og følelsesmessig velvære.

Finne ut mer på Psoriasis artritt og hva du kan gjøre for å holde symptomene i sjakk.