4 grunner til å begynne å behandle din som nå

Det er ingen behandling for ankyloserende spondylitt (som), en smertefull og kronisk form av leddgikt som forårsaker betennelse til ryggmargen. Med behandlingen kan utviklingen av tilstanden reduseres og dets reduserte symptomer. Første startbehandling, bedre.

Ryggsmerter er vanlig. Så når han slår, kan du tenke på å ha rett og slett overdrevet eller tro at det ikke er alvorlig. Hvis du nylig har mottatt en diagnose som, kan du føle at symptomene dine ikke er alvorlige nok til å behandle. Men denne mangelen på haster kan forårsake sterke smerter eller fremme sykdommen.

Ifølge en 2011 artikkel Publisert på utøveren, L’som treff til 0.5% av befolkningen. Og L’Premature intervensjon er viktig fordi de nye terapiene kan opprettholde den overkommelige tilstanden eller sette den i remisjon.

Hvis du har som eller du tror du kan gjøre det, ikke vent å se etter en behandling. Her fordi:

1. Manager din smerte bedre

Hoved symptomet på’som er den kroniske eller langsiktige smerten som går fra mild til grav. Det er viktig å behandle smerten til å starte dem. Når det blir alvorlig, er det vanskeligere å administrere.

Det fysiske budsjettet pågår er ofte åpenbart, men også følelsesmessig. Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at kronisk smerte har en negativ innvirkning:

  • humør og mental helse
  • Seksuell funksjon
  • kognitive ferdigheter
  • cerebrale funksjoner
  • Seksuell funksjon
  • søvn
  • kardiovaskulær helse

Den gode nyheten er Undersøkelser Det indikerer også at behandlingen av kronisk smerte vellykket kan reversere sine negative effekter på hjernen.

2. Redusere risikoen for angst og depresjon knyttet til AS

De fleste med som lever et fullt og produktivt liv. Men å leve med en kronisk smertefull tilstand er utfordrende og noen ganger enda vanskelig. Det treffer hvert område i livet ditt og gjør hverdagslige aktiviteter vanskeligere.

Du kan ha problemer med å administrere symptomene på jobben eller foretrekker å holde seg nær hjemmet i stedet for å forfølge et sosialt liv. Dette kan føre til følelser av frustrasjon, depresjon og angst. EN 2016 studio viste at folk med som har 60% merkelig sannsynlighet for å søke hjelp for depresjon enn den grunnleggende befolkningen.

3. Du kan begrense risikoen for at problemer utenfor leddene

L’som hovedsakelig påvirker ryggraden og store ledd, men kan forårsake skade til andre områder av kroppen. I følge Cleveland Clinic, Som forårsaker øyeproblemer i 25-40% av mennesker med sykdommen. L’irite, en tilstand som forårsaker øyebetennelse, lysfølsomhet og til og med tap av syn, er vanlig.

Som det kan forårsake hjerteproblemer som en betennelse i aorta, arhytmier og iskemisk hjertesykdom.

Noen andre måter du kan påvirke kroppen din er:

  • Pulmonal arr
  • Reduksjon i lungevolum og respiratoriske vanskeligheter
  • Neurologiske komplikasjoner fra nerve arr på vertebral kolonnen

4. Du kan redusere utviklingen av sykdommen

Mange nye terapier er tilgjengelige for å behandle som. Tidlig behandling kan redusere risikoen for å utvikle bindevev arr, en fibrøs anropsbetingelse. Hvis ikke behandlet, kan fibrose forårsake beinosifisering eller herding av spinal- og leddbånd.

Den for tidlig behandling kan også hjelpe deg med å forhindre komplikasjoner som utenfor leddene som de som er nevnt ovenfor. Hvis du utvikler symptomer på en komplikasjon, må du ikke ignorere det. Tidlig intervensjon kan gjøre en forskjell mellom å leve et aktivt liv eller være deaktivert.

Bunnlinjen

Prematur behandling bidrar til å begrense risikoen for progresjon og komplikasjoner på «8217; som. Ikke vent på at symptomene dine skal være seriøse for å søke hjelp. På det tidspunktet kan det være for sent å begrense skader. Lengste aspekter å starte behandlingen, vanskeligere kan være smerte under kontroll og andre symptomer.

Hvis du har ryggsmerter og mistenker å ha som, kontakt legen din. De kan forstå om smerten din skyldes muskelspenning, stress eller betennelse. Hvis du har som og føler at symptomene dine ikke administreres, ikke vent på skade på bildebehandling. Det er ikke uvanlig at skanninger ikke viser noen sykdom til en alvorlig skade har oppstått.