4 Fordeler med østrogener: Forståelse av hormonbehandling

Hvem kan dra nytte av østrogenbehandling?

L’østrogen er et hormon som produseres naturlig av kroppen din. Det er funnet både hos menn og kvinner. L’Estrogen spiller en viktig rolle i styringen av reproduktivt system, men beskytter også beinene og hjelper huden til å helbrede fra blåmerker og skader.

Noen ganger produserer kroppen din ikke nok østrogen. Dette kan skje av ulike grunner. For eksempel bremser produksjonen av østrogen med alderen i alderen;. Noen forhold kan også påvirke østrogennivået.

Hvis østrogenivåene er lave, kan legen foreskrive hormonbehandling for å erstatte østrogenivåer og lindre symptomer. Noen Undersøkelser antyder at 8217; bruk av langsiktig hormonbehandling kan øke risikoen for komplikasjoner, inkludert alvorlige som kreft. Snakk med legen din om dette før du begynner å bruke hormonbehandling.

Tilleggsinformasjon: Hva er symptomene på et lavt nivå av østrogen? »

Fortsett å lese for å lære mer om fordelene og risikoen for østrogen og forhold som kan behandles med hormonbehandling.

1. Lindrer symptomene på overgangsalderen

Din naturlige østrogenproduksjon endres over tid. Når du starter puberteten, vil du skape mer østrogen. Du vil fortsette å ha høyere nivåer under dine fruktbare år. Med menopausale tilnærmingene vil østrogennivåene begynne å synke.

Som østrogenivåer reduseres, vil du begynne å ha symptomene på overgangsalderen. Vanligvis inkluderer disse symptomene:

 • Varme blinker
 • vaginal tørrhet
 • frysninger
 • søvnforstyrrelser
 • Overdreven svette

For overgangsalder vil mange leger foreskrive et stoff som inneholder østrogen. Bytt ut østrogenet i nedgangen med hormonell terapi kan bidra til å avlaste overgangsalderen symptomer.

2. Forbedre vaginale problemer

Østrogen kan bidra til å opprettholde vaginal helse. Når østrogen nivåer reduseres, kan endringer i stoffet oppstå, i belegget og i # 8217 balansen av pH i skjeden. Dette kan forårsake forskjellige vaginale helseproblemer, inkludert:

 • vaginal tørrhet
 • Atrofi vulvering, en tilstand som forårsaker tørrhet, smerte og urininkontinens
 • Atrofisk vaginitt eller betennelse i vaginale vev som ofte skyldes tørrhet og irritasjon

Østrogen kan være i stand til å behandle disse forholdene.

3. Hjelpe problemene i eggstokkene

Eggstokkene er ansvarlige for produksjon av østrogen. Hvis de ikke klarer å produsere hormonet, eller hvis de lider av enhver annen tilstand, kan hormonbehandling være nødvendig.

Disse problemene kan kreve ekstra østrogener:

 • Kvinne hypogonadisme eller reduksjon i eggstokkene
 • Konkurs av begge eggstokkene
 • Fjerning av både eggstokkene eller ovariektomi

Hvis du har fjernet eggstokkene, kan hormonbehandling brukes til å lindre symptomene på tidlig overgangsalder. Noen ganger er det fjernet både livmoren; livmor som eggstokkene. Dette kalles totalt hysterektomi.

4. Beskytter beinene dine

Østrogen jeg kan hjelpe Redusere bein tap etter overgangsalderen. Imidlertid er nye stoffer i stand til å arrestere og omvendt bein tap, så de fleste leger frigjør seg selv til dem nå. Disse stoffene er ikke alltid effektive, eller bivirkningene deres kan være for alvorlige. I disse tilfellene kan legen anbefale bruken av østrogen til å behandle bein tap eller # 8217; osteoporose.

Mer informasjon om behandlinger for osteoporose »

Bivirkninger og risikoer for østrogen

Hormonal terapi er ikke uten risiko. Faktisk blir hormonbehandling ikke brukt så vidt som en gang fordi forskningen begynte å avsløre komplikasjoner med langvarig bruk, for eksempel kreft og hjertemarkitering.

Men takket være disse studiene har legene og medisinske forskere en bedre forståelse av de som vil dra nytte av østrogenbehandling og de som skal prøve andre behandlinger.

Risikofaktorer og bivirkninger knyttet til østrogenbruk inkluderer:

 • Blodpropper: østrogen øker risikoen for blodpropper, som kan forårsake hjerneslag, hjerteinfarkt og til og med døden.
 • Kreft: Østrogener kan øke risikoen for noen typer kreft, spesielt brystkreft. Snakk med legen din i din personlige kliniske historie, din familiehistorie og din risiko for brystkreft.
 • Medfødte defekter: Hvis du bruker østrogen eller hormonbehandling og hold deg gravid, kan graviditeten ende for tidlig. Hvis du er i stand til å fullføre en graviditet, er fødselsskader felles for barn født av kvinner som bruker østrogen.
 • Tett brystvev: Kvinner som tar østrogen kan utvikle tett brystvev. Tett stoff gjør mammogrammer vanskeligere, og detekterer deretter brystkreft i sine opprinnelige stadier kan være vanskelig.

Legene foreskriver generelt narkotika basert bare østrogen til kvinner som har lidd A’hysterektomi, men har fortsatt eggstokkene. Kvinner som ikke har lidd A’hysterektomi mottar vanligvis en kombinert østrogen-progesteron medisin. Dette skyldes at behandlinger basert på østrogen bare øker risikoen for kreft Dell’endometrium i en kvinne. L’endometrium er livmor finish. Fjerning av livmoren under en’hysterektomi eliminerer risikoen for kreft Dell’endometrium.

Hva har blitt godkjent av US Food and Drug Administration?

Den amerikanske mat- og narkotikaadministrasjonen (FDA) godkjenner alle medisiner for østrogenbehandling. Noen hormoner selges som & # 8220; bioidentiske hormoner & # 8221; Og de er ikke godkjent av FDA. De er tilgjengelige uten resept og er ikke pålagt å de samme sikkerhetsstandardene for reseptbelagte legemidler. Til tross for markedsføringserklæringer, er disse hormonene ikke mer naturlige enn behandlingene som er godkjent av FDA.

Outlook

De kortsiktige fordelene med østrogenbehandling kan bidra til å lindre symptomer på forskjellige forhold og redusere risikoen for andre sykdommer. Imidlertid er helseproblemer knyttet til hormonell terapi gyldige. Før du begynner å bruke østrogen, evaluer fordelene og ulemper med behandlingen med legen din. Bruk de lavere doseringsstrogenene som mulig, og bruk dem på kortest mulig tid for å redusere komplikasjoner.

fordeler

 • Det kan forbedre vaginal helse
 • kan bidra til å redusere overgangsalderen symptomer
 • Det kan fremme helsen til bein og hjerte
 • MOT

 • Det kan øke risikoen for noen typer kreft
 • Det kan øke risikoen for blodpropper, noe som kan føre til hjertesykdom eller hjerneslag
 • Hvis det tas under graviditet, kan det forårsake spontan abort eller forårsake feil ved fødselen
 • Forslag til styring av østrogennivåer

  Selv om du ikke kan forhindre de naturlige hormonelle fluktuasjonene i kroppen din, kan du bidra til å lindre symptomene på østrogen tap. Du kan også ta tiltak for å forhindre noen av komplikasjonene av østrogen tap.

  Disse endringene i livsstil for østrogen tapstyring inkluderer:

  • Spis et balansert kosthold. Matvarer rik på kalsium og vitamin D kan forbedre beinhelsen og bidra til å forhindre osteoporose.
  • Vurder et fotball supplement. Østrogen og fotball trenger # 8217; en av # 8217; andre for å bidra til å bygge beinstyrke. Spis mange matvarer som er rik på kalsium for å gi kroppen din naturlige bestanddelte elementer for beinene dine.
  • Ught løfting. L’Styrketrening er en svært effektiv måte å øke beinstyrken på og redusere risikoen for osteoporose. Hvis du aldri har gjort en styrke trening, jobber med en sertifisert atletisk trener for å skape en rutine.