4 fordeler med stresset du ikke visste

Vi føler ofte at stress kan ødelegge kroppen. Det kan forårsake søvnløshet og vektøkning og øke blodtrykket. Men til tross for de fysiske effektene, bor mange av oss, puster og spiser stress, ikke etter valg, åpenbart. Stress er noen ganger som en svart sky som vi ikke kan unnslippe. Selv når vi tror at himmelen er solfylt, øker stresset sitt dårlige hode, og bringer oss tilbake til virkeligheten.

Siden jeg har lidd av angst i lang tid, har jeg et kjærlighetshatforhold med stress. Rar. Men selv om så mye tid stresset bringer meg til et irrasjonelt globalt, er det ironisk at jeg føler den mest energiske og produktive når jeg er under press.

Ikke misforstå meg. Jeg vil gjerne våkne om morgenen med roser og solen uten bare en stressfaktor i verden, men vi vet alle at det ikke vil skje. Så i stedet for å mate den unnvikende drømmen om A’eksistens uten stress, ser jeg glasset halvfullt, og du bør også gjøre det. Fordi du skjønner det eller ikke, kan stress gjøre deg til en smartere, sunnere og sterkere person.

Godt stress mot dårlig stress

Noen tror at noen form for stress er negativ, men det er ikke slik. I sannhet er alt stress ikke skapt like. Selvfølgelig, når du er overveldet og under trykk, er det vanskelig å se det positive belegget. Og hvis noen fortalte deg at stress er gunstig for helsen din, kan du spotte det eller foreslå at han skal undersøke hodet hans. MA C’er gyldig i denne utsagnet.

Dette betyr ikke at du skal gjøre livet ditt mest kompliserte og stressende mulige. Ordtaket & # 8220; stress dreper & # 8221; kunne ikke være en’mer reell bekreftelse. Når kronisk stress & # 8211; som er den dårlige typen & # 8211; dominerer dine tanker Dag etter dag, det gjør et tall på kroppen din, forårsaker angst, tretthet, hypertensjon, depresjon, etc.

Men selv om du bør gjøre alt du trenger for å unngå denne typen uklassifisert psykisk misbruk, bør du akseptere moderate doser av åpent våpenstress. Menneskene har en flukt eller kamprespons, som er en medfødt fysiologisk reaksjon som oppstår når de er under angrep. Kroppen din er kablet for å håndtere normale daglige stressfaktorer, og når dine naturlige forsvar kommer inn i spill, forbedres ditt velvære forbedringer. Så før du lever stress som «\20; dårlig & # 8221;, vurder noen av disse fantastiske helsemessige fordelene.

1. Forbedrer kognitiv funksjonen

Med mindre du er i en fornøyelsespark, og du er i ferd med å prøve løpet av livet ditt, kan du ikke nyte den følelsen av panikk ved munnen av magen. D’Andre deler, hvis denne følelsen oppstår som svar på moderate stressnivåer, er fordelen at trykket og nervøsiteten du føler kan potensielt øke hjernens ytelse. Dette skyldes at moderat stress styrker forbindelsen mellom nevroner i hjernen, forbedrer minne og oppmerksomhetskapasitet og hjelper deg å bli mer produktiv.

I en studere, Forskere Dell’Berkeley University har oppdaget det i laboratorierotter & # 8220; Korte stressende hendelser forårsaket spredning av stamceller i hjernen i nye nerveceller & # 8221; noe som resulterer i økt mental ytelse etter to uker.

Bedre cerebral ytelse forklarer sannsynligvis hvorfor mange mennesker, inkludert meg, jobber bedre når de er under stress. For eksempel har noen kunder lansert meg selv Dell’siste minutt med nære tidsfrister. Etter å ha akseptert jobben, går jeg noen ganger til panikken fordi jeg biter mer enn jeg kan tygge. Men i alle situasjoner fullførte jeg stillingen, og jeg fikk positiv tilbakemelding, selv om jeg ikke hadde hele tiden jeg ønsket.

Hvis du tviler på fordelene for stresshelse på hjernen din, gjør du en «8217; selvvurdering av ytelsen din i dagene når du opplever større stress på jobben. Du kan oppdage at du er mer konsentrert og produktiv enn i dagene med lavt stress.

2. Det hjelper deg med å unngå forkjølelse

Svaret på å kjempe eller unnslippe at du føler deg når du er stresset, er designet for å beskytte deg, enten det er en skade eller en «8217, annen oppfattet trussel. Den interessante tingen til de lave dosene på 5217; stresshormon er at det også bidrar til å beskytte mot infeksjoner. Moderat stress stimulerer produksjonen av et kjemikalie kalt interleukin og gir immunsystemet en rask impuls for å beskytte seg mot sykdommer, i motsetning til sin onde tvilling, kronisk stress, som senker immuniteten og øker betennelsen.

Så, neste gang du føler et sjokk for systemet og stressnivået øker, husk denne fordelen. Hvis et virus eller en kald sprer seg i skolen din eller på kontoret, stress & # 8220; god & # 8221; av livet ditt kan være det eneste stoffet du trenger for å holde deg frisk.

3. Det gjør deg en hard cookie

Jeg hater alt relatert til stress. Jeg hater måten det får meg til å føle meg og hate som stressende situasjoner forbruker meg, selv om det bare er i noen timer. D’En annen sang, stress hjalp meg til å bli en sterkere person i løpet av årene.

Du kan ikke nekte hvordan du skal håndtere en vanskelig situasjon skape motstandskraft. Når du lever noe for første gang, tror du kanskje det er den verste og kollapsede situasjonen fordi du ikke vet hvordan du skal håndtere det. Men mens du arbeider med forskjellige situasjoner og overstiger ulike problemer, trener du dem for å møte lignende ulykker i fremtiden.

Ikke tro meg bare. Tenk på en vanskelig situasjon du har møtt i det siste. Hvordan klarte du stress da det skjedde for første gang? Nå går vi raskt tilbake til nåtiden. Du har nylig adressert en lignende situasjon? I dette tilfellet har du klart problemet annerledes andre gang? I all sannsynlighet, # 8217; du gjorde det. Siden du visste hva du kan forvente, og du har forstått de mulige resultatene, har du sikkert hørt en større følelse av kontroll. Og av denne grunn gir du ikke opp eller du ikke kollapser under press. Her er hvordan stress gjorde deg sterkere.

4. Forbedrer barnutviklingen

Kanskje du har hørt eller leser historier om kvinner som har møtt alvorlig depresjon og angst under graviditeten og fødte tidlig eller har hatt barn med lav fødselsvekt. Det er sant at høye nivåer av stress kan ha en negativ innvirkning på både mor og barn. Derfor, de fleste av mødrene venter gjør alt som er mulig å holde seg frisk og minimere stress og # 8217; angst under graviditet.

Selv om kronisk stress kan påvirke graviditeten negativt, er den gode nyheten at moderate nivåer av normal stress under graviditeten ikke vil skade et barn. 2006 Studio av Johns Hopkins fulgte 137 kvinner fra midten av graviditeten til deres barns andre bursdag. Studien fant at barn født av kvinner som har opplevd en mild til moderat stress under graviditeten, hadde mer avansert tidlig utviklingskapasitet, alder av 2 år sammenlignet med barn født av mødre som ikke er stresset.

Selvfølgelig, denne studien foreslår ikke å gi stress for å behandle rødt teppe under graviditet. Men hvis du håndterer periodisk daglig stress, ingen panikk. Det kan faktisk hjelpe utviklingen av barnet ditt.

Stress i et valnøttskall

Hittil har du kanskje ønsket å undertrykke alt stress og kaste det i en brennende grop. Nå som du er klar over de overraskende fordelene for stresshelse, husk at det kan være en venn du ikke visste hvordan du vil. Nøkkelen er å identifisere et godt stress fra en dårlig stress. Så lenge det er kronisk, kan stress være en’lagt til positivt til livet ditt.