4 avførende oppskrifter gjort hjemme

Definisjon av forstoppelse

Det er ikke et populært samtalemne, men å være forstoppet kan være ubehagelig og til og med smertefullt. Hvis du har mindre enn tre intestinale bevegelser i en uke, så blir du vurdert forstoppelse. Hvis du er vant til å ha minst en tarmbevegelse om dagen, mister du en eneste kan sette deg ekstremt ubehagelig.

Sporadisk forstoppelse er relativt vanlig og kan skyldes narkotika, endringer i kosthold eller til og med stress. Forstoppelse er kronisk når den fortsetter i uker eller enda lenger. I begge tilfeller kan hjemmemedisiner være effektive.

Finn de beste rettsmidler

Det er mange løsninger for forstoppelse, inkludert benk og reseptbelagte legemidler. De fungerer som stimulanter, smøremidler og mykemidler, alt i et forsøk på å gjøre tarmbevegelsen enklere.

Men det er også løsninger på kjøkkenet ditt eller i # 8217; medisinsk kabinett. Noen av disse hjemmelagde avføringsfulle oppskrifter bruker lignende metoder, inkludert å øke fiberens ansette med rike fibermat og smøre fordøyelsessystemet med olje. Blant de positive sidene kan hjemmemedisinene være mer delikat på fordøyelseskanalen og enklere på budsjettet ditt.

1. Fiberrike frokostblandinger

Den enkleste diettløsningen for forstoppelse øker fiberinntaket. Å spise en rik frokost med fiber kan justere tarmbevegelsene om noen dager. Vær imidlertid sikker på at du øker vannforutsetningen når du øker fiberutleie, ellers kan du forverre problemet. Fiberen trenger vann for å hjelpe deg med å bevege deg gjennom fordøyelseskanalen.

Prøv en kombinasjon av D & # 8217 mel; havre og sengetøy mel. Lin-melet består av jordlinfrø, ekstremt rik på omega-3 fettsyrer og fettsyrer. Du kan ytterligere øke fiberfaktoren ved å blande i noen rosiner. Selv tørket frukt er veldig rik på fibre.

2. Castor olje og juice

Søppeloljen har en ganske fryktelig smak, men resultatene er raske. Du kan forvente lettelse fra forstoppelse i Xnumx-Xnumx timer fra # 8217; ansette, så det er bedre å ta det når du har tid til å tilbringe hjemme. Gravide kvinner bør ikke ta ricterolje.

For å maskere smake, hold ricinusoljen i kjøleskapet og legg til dosen til et glass Juice D’oransje.

3. Blandet tørket frukt

Alle vet at plommene gjør godt for helsen til ypesestivsystemet, men å spise flere blommer kan virke veldig lik å ta medisiner. Ta hensyn til l’å legge til puree eller baby plommer på forskjellige retter som mel d’havre.

Bland ting ved å legge til annen tørket frukt rik på fibre som aprikoser og rosiner. Tørkede fiken er A’andre gode muligheter. Spis dem som en matbit eller med frokost.

4. Masse vann

Ok, det er egentlig ikke en oppskrift, men ikke C’Det er ingenting som kan få ting til å bevege seg som enkel hydrering. Forstoppelse forekommer i stor grad fordi tykktarmen har absorbert for væske fra avfall i # 8217; tarmene, som forlater tørr og hardt. Å holde seg hydrert kan forhindre forstoppelse og omstart av ting.

Andre løsninger

Gjør mye trening, drikk litt kopp kaffe og begrense mengden meieriprodukter i det daglige kostholdet er bare noen få ting du kan prøve å hjelpe deg med å gå tilbake til regelmessigheten. Å gå ut og flytte kan hjelpe kroppen din til å flytte ting gjennom fordøyelseskanalen. Hvis forstoppelse fortsetter å være et problem, snakk med legen din. Fra tid til annen kan det være et tegn på noe mer alvorlig.