36 alternativer til hormonutskiftningsterapi: diett, kosttilskudd, livsstilsendringer og mer

Ting å vurdere

Selv om hormonutskiftningen (TOS) terapi anses som en trygg og effektiv måte å behandle symptomene på perimenopause, innebærer det fortsatt noen risiko.

Av denne grunn har mange mennesker vendt seg til hjemmemedisiner og andre holistiske metoder for å lindre symptomene.

Mens noen av disse terapiene støttes av klinisk forskning, har mange andre bare knappe eller anekdotiske tester for å støtte bruken av dem.

Snakker alltid med legen din eller annen helsepersonell før du prøver noen alternativ behandling. De kan diskutere mulig dosering, bivirkninger og samspill med deg.

Kostholdsendringer

Del på Pinterest

Når du går gjennom perimenopausen, kan du finne ut at det du spiser utløser noen symptomer.

Øk blodsukkernivået, for eksempel, kan forårsake irritabilitet og brenne energier. Dehydrering kan føre til økt hot blits. Og å spise natriumrike matvarer kan få deg til å holde vannet, slik at du føler deg hovent.

Det kan hende du finner ut at det reduseres mengden raffinerte matvarer, forvandlet og rik på konserveringsmidler i kostholdet ditt, forbedrer din følelsesmåte.

Redusere koffein, L’alkohol og krydret mat

Begrensning av stimulanter som kaffe og te jeg kan hjelpe Redusere varmen blinker. Krydret mat det kan også bidra til følelsen av varme som går opp i kroppen din.

alkohol Den har vært tilkoblet For å forverres varme blinker, la deretter moderering eller avbryte den helt.

Øk L’fotball og vitamin D.

Med alderen av Dell’alder øker risikoen for osteoporose. Selv vitamin D, som hjelper kroppen din å absorbere kalsium, er viktig. Forbruker mat som er rik på kalsium og vitamin D, styrker ikke bare beinene, men det kan også forbedre humøret ditt.

Vær forsiktig med soya og andre fytoøstrogener

Det er en midlertidig forbindelse mellom menopausale symptomer og et høyt soyaforbruk og andre vegetabilske østrogener. Men søket på dette han konflikter. Du vil kanskje spille på den sikre siden og begrense maten som tofu, edamame og soya melk.

Vanlig øvelse

Del på Pinterest

L’Øvelse kan stabilisere blodsukkernivået, gi deg mer energi og forbedre humøret ditt.

Og hvis du trener regelmessig, øker fordelene.

For eksempel, L’Regelmessig trening kan bidra til å redusere risikoen for osteoporose og forbedre kvaliteten på langsiktig søvn. Den kan også Hjelp i vektstyring. Dette kan redusere varmen blinker.

For maksimal fordel, bør treningsrutinen inneholde hver av disse fire typer operasjoner:

Aerobic

Løp, ta spin leksjoner eller ta en rask tur kan redusere risikoen for hjertesykdom og hjelpe deg med å holde en sunn vekt. Denne typen trening frigjør også endorfiner som stimulerer L & # 8217;.

Carrier

L’Øvelse som planlegger å stå bevare benmasse for å forhindre osteoporose. Tennis, maskiner til å klatre trapper og danselektioner er alle gode beinhelseøvelser.

styrking

Styrke øvelser, som frie vekter og motstandsbånd, tilsett muskelmasse til kroppen din, som hjelper deg med å brenne ekstra kalorier. Denne typen trening har også Tilkoblet status Å redusere L’angst og forbedre mental helse.

Fleksibilitet

Fleksibilitetsøvelser inkluderer yoga, pilates eller vanlig strekking. Fleksibilitetsøvelser kan forbedre koordinasjonen din, noe som gjør deg tryggere og til og med avverget leddgikt.

Stressmestring

Del på Pinterest

Når du føler stress, produserer binyrene dine adrenalin for å mate kroppen din gjennom situasjonen du er. Og fra overgangsalderen og fremover er binyrene dine også en kilde til østrogen.

Når binyrene er aktivert for ofte, fungerer de ikke også. Dette etterlater nivåene av østrogen enda lavere enn før. Dette kan forverre symptomene som vektøkning og problemer med å sove.

Du kan ikke være i stand til å eliminere stress helt fra livet ditt, men du kan lære å klare det på sunne måter som ikke vil bære binyrene.

Bevisst meditasjon

Mindfulness Meditasjon er en stresshåndteringsteknikk som fokuserer på en rolig bevissthet, indre fred og pusteøvelser. Den det kan bli bedre Din evne til å takle varme blinker og nattesvette.

Kognitiv atferdsterapi (CBT)

CBT kan hjelpe deg med å reformulere negative tenkemodeller i noe mer positivt. En Studien antyder at CBT kan bidra til å forbedre humøret og den generelle søvnkvaliteten. Imidlertid er det nødvendig med videre forskning.

Andre livsstilsendringer

Disse endringene, selv om de er små, kan ha stor innvirkning på hvordan du føler deg.

Hold plass frisk og ventilert

Pass på at de hyppige rommene har A’tilstrekkelig klimaanlegg og ventilasjon hvis det er nødvendig å avkjøles raskt.

Bruk brede klær

Brede klær kan få deg til å føle deg rolig og lette ventilasjonen av kroppen din når en varm flash starter.

Bruk en vaginal fuktighetskrem for generell tørrhet

Hvis du lider av vaginal tørrhet, bør du vurdere kjøpet av en fuktighetsgivende krem ​​spesielt for skjeden. De kan brukes om dagen for å lindre kløe og # 8217; irritasjon.

Bruk et vaginal smøremiddel til seksuell aktivitet

Vaginale smøremidler gir fuktighet til skjeden, som kan bidra til å forhindre ubehag under penetrasjon.

Slutt å røyke

Røyking sigaretter kan ha en effekt på flytende hormonelle nivåer. Dette kan til slutt øke Antallet varmen blinker.

kosttilskudd

Del på Pinterest

Noen næringsstoffer er grunnleggende for symptomstyring. Hvis du ikke tar nok av disse næringsstoffene i kostholdet ditt, kan kosttilskudd være en alternativet «8217.

Kosttilskudd er ikke regulert av US Food and Drug Administration (FDA), så vær forsiktig. Kjøp bare fra kjøpere du stoler på. Han snakker også med en helsepersonell før du legger til ethvert supplement til rutinen din.

Gruppe B-vitaminer

Gruppe B-vitaminer regulerer energi og hjelper kroppen til å produsere nye celler. Disse vitaminene, spesielt folsyre, kan bidra til å redusere holdbarheten og alvorlighetsgraden av varme blinker. Bare 1 milligram (mg) Folsyre per dag kan være effektiv.

Vitamin E

Vitamin E hjelper kroppen din til å nøytralisere oksidativt stress. Vitamin E i en dose opp til 360 mg om dagen kan forbedre varmen blinker opp til 40 hundre.

Vitamin d

Vitamin D opprettholder beinstrukturen, det bidrar til å absorbere fotball e det kan bli bedre Hormonell justering og vaginal tørrhet. Få fra 10 til 20 mikrogram vitamin D en dag for å redusere risikoen for osteoporose og forbedre humøret ditt.

Omega-3s

Omega-3 fettsyrer kan bidra til å smøre kroppen, hjelpe med vaginal tørrhet. Hvis ansatt i tillegg til SSRI, Omega-3 kosttilskudd det kan også Forbedre depresjonen.

Urte kosttilskudd

Del på Pinterest

Noen urte kosttilskudd hevder å bidra til å håndtere symptomene på perimenopause og overgangsalder. Det er viktig å huske at FDA ikke regulerer kosttilskudd. Forskning på # 8217; bruk er ofte rystet på det beste av hypotesene.

Du bør alltid snakke med en helsepersonell før du legger til et supplement til din rutine. Doseringsretningslinjene varierer mye. Noen produkter kan også samhandle med mot-topp medisiner og resept.

Svart Cohosh

Den svarte Cohosh er en blomstrende plante som kan jobbe for å balansere hormonene. TAKKE En 40 mg dose En dag kan bidra til å redusere varmen blinker.

San Giovanni gress

L’San Giovanni Gress er en gul blomstrende plante som det kan bli bedre Kvaliteten på søvn under og etter overgangsalderen. Eldre søk antyder at rekruttering på 900 mg per dag kan være effektiv.

Dong quai

Dong quai er en’gress brukt i tradisjonell kinesisk medisin. Dong quai kan handle Som østrogen i kroppen din, balanserer hormonene i overgangsalderen.

Kaste treet

The Chaster er en busk som produserer bær som brukes i urtepreparater. Casting Tree Berry kunne ha Effekter av hormonell rebalansering. Imidlertid er forskere fortsatt ikke sikre på hvordan de kan påvirke overgangsalderen symptomer.

Maca

Forberedt av Maca-anlegget, denne urt jeg kan hjelpe Balansere hormonelle nivåer og forbedrer seksuell funksjon.

rødkløver

Den røde kløveren inneholder isoflavoner. Disse kan fungere som østrogen i kroppen din. Noen undersøkelser tyder på at du tar 82 mg En dag kan bidra til å lindre blits.

Salvie

Noen søk tyder på at 8217; ansette en daglig tablett med fersk salvie kan hjelpe Minimere varmen blinker og forbedre andre overgangsaldersymptomer.

Thistle

Den Marian Thistle inneholder isoflavoner. De Det kan også hjelpe Balanse dine hormoner. Thistle det kan også Bidrar til å forhindre osteoporose.

Valerian og hopp rot

Valerianroten og humle er både urtehjelp til å sove. Roten til Valeriana, spesielt, er Vidt vurdert Som effektiv behandling for søvnløshet.

I det minste en studie har vist at valerianrot og humle er bedre enn placebo i å redusere søvnforstyrrelser og andre menopausale symptomer hvis det tas sammen.

Nattlysolje

L’enotera olje er rik på fettsyrer som kan bidra til å holde kroppen smurt. Imidlertid er det behov for videre forskning for å forstå hvordan det kan eller ikke kan være nyttig.

Ginseng

Ginseng jeg kan hjelpe Forbedre humøret ditt. Det er imidlertid lite sannsynlig påvirke på andre symptomer.

Lakris

Lakris kan bidra til å forhindre at binyrene er trøtt. Noen søk foreslår også at L’lakrisintegrasjon kan redusere Varmeflammer og nattesvette.

Andre alternative terapier

Noen mennesker vender seg til alternative terapier for å hjelpe med symptomstyring. Det har blitt funnet at begge disse terapiene har en viss suksess i behandlingen av overgangsalderen symptomer.

Akupunktur

L’Akupunktur utføres av en sertifisert spesialist som setter inn små nåler til kroppstrykkpunkter. Akupunktur Det har blitt funnet Å redusere intensiteten og frekvensen av varme blinker i menopausale mennesker.

Tai chi

Tai Chi er en øvelse som er delvis meditasjon og delvis sakte bevegelse, som ligner en dans. Tai chi kan hjelpe deg med å redusere Nattesvette og flammer av varme hvis du trener for minst en’nå, to ganger i uken.

Dressing

Hormonutskiftningsterapi er ikke det eneste alternativet for klinisk behandling. Disse stoffene kan også bidra til å forbedre symptomene.

Antidepressiva (SSRI og SNRI)

Noen antidepressive stoffer er foreskrevet for å behandle varme blinker og andre symptomer.

Klonidin

Klonidinet (katapres) er en blodtrykksmedisinering. Forårsake dilatasjon av blodårer. Dette kan redusere varme blinker og natt svette.

Gabapentin

Gabapentin (Neurontin) er et stoff som ofte foreskrives for å lindre smerte og kramper. Kan også hjelpe Redusere varmen blinker.

Og bioidentiske hormoner?

Bioidentiske hormoner De er laget i et laboratorium fra kjemikalier som finnes i planter. Det sies å være mer lik hormonene som kroppen din naturlig produserer de som brukes i hormonbehandling.

Disse kosttilskuddene var ikke strengt testet på mennesker, slik at de kunne representere langsiktige helserisiko vi ennå ikke er klar over. Starter fra nå, C’Ingen test Å foreslå at disse er sikrere eller mer effektive enn tradisjonell erstatningshormonbehandling.

Hvis du er interessert i bioidentiske hormoner, snakk med en lege. De kan diskutere alternativene dine og kan være i stand til å foreskrive en pille, et bryst eller en passende krem.

Snakk med en lege eller en annen helsepersonell

Hvis du vurderer en av de nevnte terapiene, samarbeider med en lege eller en annen helsepersonell for å behandle en behandlingsplan. De kan hjelpe deg med å evaluere din individuelle fordel og risikonivået, samt gi deg råd om dosen.