30 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Endringer i kroppen din

Du trenger bare å se på din vakre mage for å vite at du er på riktig måte å kose og nyfødte. På dette tidspunktet er du sannsynligvis klar til å møte barnet ditt og gå tilbake til din pre-graviditetskropp. Men husk, de siste ukene er et viktig øyeblikk for vekst, utvikling og postnatal helse.

Du kan føle deg mer sliten i disse dager. Å finne en komfortabel sovestilling blir vanskeligere og våkne opp for å gå på toalettet kan også påvirke søvn. Prøv å sove før det vanlige, og hvis du kan, sove litt om morgenen. Selv luret kan hjelpe deg med å forbedre energien din.

Ditt barn

Del på Pinterest

På 30 uker har barnet ditt nok nådd en annen vektfinish: 3 pounds! Mens din voksende mage kunne få deg til å føle deg som å vokse opp en linebacker, er barnet ditt bare 15-16 tommer langt på dette punktet.

Barnets øyne begynner å skille mellom det som omgir ham denne uken, selv om barnet ditt vil fortsette å bruke en god tid med lukkede øyne. Når barnet ditt blir med i verden, vil han ha en utsikt på 20/400 (sammenlignet med 20/20). Dette betyr at barn bare kan fokusere på gjenstander i nærheten av ansiktet, så vær forberedt på å roe seg nært.

Tvillingutvikling en uke 30

Dine barn har vokst opp til 10 1/2 tommer fra kronen til Groppa denne uken. Veier 3 pund hver. Uke 30 er når veksten av tvillinger begynner å forbli tilbake med hensyn til veksten av sine enkle kolleger.

Graviditets symptomer i 30 uker

I uke 30 i svangerskapet, kan du finne følgende symptomer:

Ryggsmerter

Ryggsmerter er en vanlig lidelse under graviditet og forverres generelt i tredje kvartal med den ekstra vektøkningen. Med ca 10 uker igjen i svangerskapet, vil du gjerne vite at det finnes en rekke ting som kan hjelpe deg.

Først må du sjekke med legen din for å sikre at du tjener en tilstrekkelig mengde vekt. Øk for mye vekt legger ikke bare flere risikoer for graviditet, men kan også øke ryggen. D’Andre del, tjener for lite kan være et problem.

Så konsentrere deg om stillingen din. Hvis du har problemer med å stå eller sitte rett med magen, vil du kanskje se på et støttebelte for graviditet. Hvis du jobber på et skrivebord, må du kontrollere at stolen, tastaturet og dataskjermen er satt til å skape et ergonomisk miljø.

Å heve føttene dine kan også lindre eventuelle ryggproblemer. Hvis du fortsatt har på deg pre-graviditet høye hæler, bør du vurdere å gå til lave sko som tilbyr støtte. Støttefottøy kan bidra til å lindre ryggsmerter. Ikke bekymre deg, skjønt. Ditt vakre fottøy vil vente på deg igjen etter barnets ankomst.

Husk deg selv at det til slutt vil det være verdt det, og hvis smerten irriterer deg, snakk med legen din om mulige rettsmidler eller spør din partner en massasje. En massasje er også en fin måte å komme i kontakt med partneren din.

Endrer seg til føttene

Du tenker ikke på ting hvis du tror at føttene dine endrer seg. Noen kvinner øker antall sko under graviditeten. Forskning & # 8211; Undersøkelser Viser at graviditeten kan påvirke både størrelser og fotstruktur. Mens det er sannsynlig at hevelse på grunn av væskeoppbevaring reduseres etter fødselen, kan graviditeten permanent endre foten av foten.

Hvis det ikke er mulig å gå i myke tøfler og tolerant fra 9 til 5, kan dette være på tide å investere i et nytt par sko som lett kan tilpasses for resten av graviditeten.

Humørsvingninger

Hvis andre kvartal ga deg litt lindring fra den høye og bassens følelsesmessige, er det helt normalt å begynne å eksperimentere med mer rushing D’humør i tredje kvartal. Du har mange ting for hodet ditt, og dette, kombinert med din største tretthet, kan sette nervene dine riktig.

Hvis graviditet bekymringer eller # 8217; kommende fødselsperskap de holder deg våken nesten alle netter eller forstyrrer dine daglige aktiviteter eller relasjoner, bør du konsultere legen din. Det er ikke sjeldent at kvinner lider av depresjon under eller etter graviditet. Legen din kan hjelpe deg med å håndtere det.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Du kan være nær målstreken, men det er fortsatt ting du kan gjøre for å hjelpe deg og barnet ditt trygt, sunt og lykkelig.

Kjøp en pute for graviditet

Hvis du har problemer med å sove, vil du kanskje kjøpe en pute for graviditet. Selv om en pute for graviditet ikke løser alle grunnene til at du kan lide av graviditet indusert søvnløshet, kan hjelpe deg med å sette deg i en komfortabel posisjon. Dette kan gjøre det lettere å sovne og sove.

Forbered en festplan

Ikke alle kvinner setter sammen en fødselsplan, og, akkurat som med noe arrangement, kan de nøyaktige detaljene i fødselen din ikke fungere akkurat som du forventet. Lag en plan for fødsel, men er en fin måte å diskutere viktige aspekter av arbeidet ditt før du går inn i Live. På hvilken smertestyring vil du konsentrere deg? Den som du vil ha i Arbeidsrom med deg? Du vil at barnet ditt skal bli med deg etter fødselen? Du er åpen All’epidural anestesi? Dette er alle fantastiske ting å diskutere med partneren din og legen din på forhånd, slik at alle er på samme side.

Være fleksibel med noen plan. Barn har en måte å kaste opp vinduet ut av vinduet, og dette kan allerede skje fra deres første dag i livet. Den beste måten å garantere stille navigasjon etter arbeidskraft og videre er å ha sunne og pålitelige relasjoner med legen din og ditt støttesystem, slik at du kan støtte deg når ting beveger seg bort fra forventet. Uavhengig av spesifikasjonene, er et barn og en lykkelig og sunn mor hva som alle leter etter. Konsentrere deg om hva som skjer i stedet for det du ville ha skjedd, vil sikre at du kan være den beste forsvarer av deg selv og ditt barn.

Forbered ditt barnehage skole og bilsete

Mens mange brukt ting er vakre og hjelpe budsjettet, bør du kjøpe en ny krybbe for å sikre at den er bygget nedenfor De siste sikkerhetsretningslinjene. Sett opp barnehagen (eller vuggen hvis barnet ditt vil bli i soverommet ditt) og bilseteret kan virke litt & # 8216; for tidlig. Men husk, barnet ditt vil sannsynligvis ikke komme til utløpsdatoen. Selv om du har en planlagt keisersnitt, kan du starte travaglio før den datoen.

Pass på at du har en trygg måte å ta med seg barnet på og et trygt sted hvor barnet ditt kan sove når han kom hjem, vil eliminere en eller to av de mange bekymringene som de sannsynligvis passerer gjennom hodet. Det gjør aldri vondt for å være forberedt.

Når skal du ringe legen

Bo ALL’Erta for livmor sammentrekninger. Selv om det fortsatt er 10 uker, noen ganger bestemmer barnet seg for å komme før. Hvis du begynner å høre sammentrekningssmerter og blir hyppigere, er det sannsynlig å være ekte sammentrekninger i stedet for Braxton-Hicks sammentrekninger. Hvis du ikke er sikker på at du er i arbeid, er det alltid bedre å gå på safe og ringe legen din. Selvfølgelig er vaginal blødning eller tap av væsker andre grunner til å ringe legen.

Kontakt legen din selv om du opplever alvorlig tristhet eller angst. Legen din kan hjelpe deg med å håndtere og behandle depresjonen eller angst trygt.