3 typer nyre cellekarsinom: hva du trenger å vite

Beskrivelse

Renalcellekarcinom (RCC) er den vanligste formen for nyrekreft. Rundt 90 prosent av alle nyre tumorer kan tilskrives RCC.

De forskjellige typer RCCS skiller generelt det for hvordan kreftceller vises når de observeres under mikroskopet. Fortsett å lese for å lære om de tre vanligste subtypene, som representerer mer enn 90 prosent av alle RCCs.

1. Fjern RCC Cell

I den vanligste typen RCC, kalt en klar eller konvensjonell celle, har celler et klart eller blek utseende. Rundt 70 prosent av enkeltpersoner med nyrecellekarsinom har en klar celle RCC. Veksten av disse cellene kan være sakte eller raske.

De American Society of Clinical Oncology (ASCO) bemerker at lyscellet RCC ofte reagerer godt på behandling, som immunterapi og behandling som tar sikte på å sikte på visse proteiner eller gener.

2. RCC Papillary

Etter L’RCC med klare celler, er papillær RCC den etterfølgende vanligste formen av nyrecellekreft. Under mikroskopet har cellene fremspring som virker fingrene.

Om Fra 10 per prosent av folk med RCC har denne typen. L’Papillary RCC er delt inn i to ekstra subtyper, kjent som type 1 og type 2.

L’Papillary RCC er vanligvis behandlet med de samme metodene Dell’Clear Cell RCC. Imidlertid kan målrettet terapi kanskje ikke engang jobbe for personer med papillary RCC.

3. Chromophobe RCC

Bare om 5 prosent av personer med RCC har kromophobisk subtype.

Selv om disse sjeldne kreftcellene kan virke som lyscelle RCC, har en tendens til å være større og ha andre karakteristiske mikroskopiske egenskaper.

Chromophobe RCC har en tendens til å være en mindre aggressiv Sykdomsform. Dette skyldes at tumorer kan bli store nok før spredningen i forskjellige deler av kroppen.

Andre sjeldne typer

Det er mange andre typer RCCs som er sjeldnere. Disse inkluderer: RCC av oppsamlingskanalen (veldig aggressiv), multilokulær cystisk RCC (god prognose), marrow karsinom, nyre slimete rørformet kreft og smeltet cellekarcinom og RCC assosiert med neuroblastoma.

Hver av disse typene representerer mindre Dell’1% av RCCS.

RCC er ikke klassifisert

Det er nyre tumorer som ikke faller inn i noen av de andre kategoriene. Dette skyldes at disse svulstene har mer enn en type celle synlig under mikroskopet.

Disse svulstene er sjeldne og representerer bare 3 prosent 5 RCC-tumorer, men kan være ganske aggressiv og be om en rettidig behandling.

Ta ut mat

Hver type RCC krever sin anbefalte behandlingssyklus, så det er viktig at legen bestemmer hvilken som helst som har. Hvis nyrekreft sprer seg, er det vanskeligere å behandle det med hell.

Det er også mulig at mer enn en kreft er tilstede i en nyre. I noen tilfeller kan du ha flere svulster i begge nyrene.

Snakk med nyrekreftlegen din og finn ut hva du trenger å vite om behandlingsalternativer.