3 passasjer godkjent av terapeuten for å stoppe "Spiral av selvsikre"

Mesteparten av tiden når jeg er i «8220; terapeut modus» 8221;, jeg husker ofte til mine klienter som mens vi jobber hardt for å slappe av at vi ikke trenger noen lenger, vi jobber også for å fremme selvets medfølelse. Er en viktig ingrediens for arbeid!

Selv om det kan være lett for noen av oss å kunne prøve å uttrykke medfølelse for andre, er det ofte vanskelig å forlenge samme følelse av medfølelse for oss selv (i stedet ser jeg mye skam, skyld og følelser av skyld og # 8211; Alle muligheter for å praktisere selvmedfølelse).

Men hva mener jeg med selvmedfølelse? Medfølelse mer generelt angår bevisstheten om ubehag som andre mennesker opplever og ønsket om å hjelpe. Så for meg er selvfølelsen å ta den samme følelsen og bruke den til deg selv.

Alle trenger støtte under reisen til helbredelse og vekst. Og fordi den støtten ikke skal komme fra & # 8217;?

Tenk på selvmedfølelsen, derfor ikke som en destinasjon, men som et verktøy på turen din.

For eksempel, selv i min tur til # 8217; kjærlighet til meg selv, føler jeg fortsatt øyeblikk av angst når jeg ikke gjør noe & # 8220; perfekt & # 8221; Eller begå en feil som kan utløse en spiral av skam.

Nylig har jeg nevnt feil starttid for en første sesjon med en klient som fikk meg til å starte 30 minutter senere enn forventet. Yikes.

Etter å ha gjort dette, kunne jeg høre hjertet mitt synke i brystet med en adrenalinpumpe og en dyp rødhet i varme i kinnene mine. Jeg er helt sint & # 8230; Og dessuten, den’Jeg gjorde foran en kunde!

Men vær oppmerksom på disse følelsene tillot meg å puste for å bremse dem. Jeg inviterte meg (i stillhet, åpenbart) for å frigjøre skamens følelser og fant stabiliteten til økten. Jeg husket at jeg er menneskelig & # 8211; Og det er mer enn ok at ting alltid ikke alltid går i henhold til planene.

Derfra tillot jeg meg selv å lære også fra denne snafuen. Jeg var i stand til å skape et bedre system for meg selv. Jeg sjekket også kunden min for å sikre at du kan støtte den i stedet for å fryse eller krympe for skam.

Det viste seg at de var veldig bra, fordi de kunne se meg først og fremst som et menneske.

Da, som jeg lærte å bremse i disse øyeblikkene? Bidro til å begynne å forestille mine erfaringer som kom til meg i den tredje personen.

Dette skyldes at for de fleste av oss kan vi forestille oss å tilby medfølelse til noen andre mye bedre enn vi kan gjøre oss selv (vanligvis fordi vi har praktisert den første mye mer).

Derfra kan jeg da spørre meg: Hvordan å tilby medfølelse til denne personen?& # 8221;

Og det viser seg at det blir sett, anerkjent og støttet var grunnleggende deler av ligningen. Jeg ga meg et øyeblikk for å ta et skritt tilbake og reflektere over det jeg så i meg selv, jeg anerkjente # 8217; angst og skyld som de oppstod, og så støttet jeg meg selv i # 8217; å gjennomføre utbyggbare tiltak for å forbedre situasjon.

Etter å ha sagt dette, fremme selvmedfølelsen er ikke en’virksomhet nylig. Så før jeg fortsetter, vil jeg absolutt hedre det. Det faktum at du er villig og åpen, selv å utforske hva dette kan bety for deg, er den viktigste delen.

Dette er den delen som jeg inviterer deg til å starte lenger nå med tre enkle trinn.

1. Bruk uttalelser for å praktisere selvmedlemmer

Mange av oss sliter med selvmedfølelse, kjemper også med det jeg ofte kaller monsteret til skam eller # 8217; usikkerhet, hvis stemme kan dukke opp i de mest uventede øyeblikkene.

Med dette i tankene, kalt jeg noen svært vanlige setninger av skamens skam:

  • & # 8220; Jeg er ikke god nok.& # 8221;
  • & # 8220; Jeg burde ikke føle dette.& # 8221;
  • & # 8220; fordi jeg ikke kan gjøre ting som andre mennesker?& # 8221;
  • & # 8220; de er for gamle til å kjempe med disse problemene.& # 8221;
  • «Jeg burde ha [fyll det tomme rommet]; Jeg kunne ha [fyll det tomme rommet]. & # 8220;

Bare hvordan å bøye en muskel eller øve en ny ferdighet, dyrke selv medfølelsen krever at vi trener til & # 8220; Svar & # 8221; Til dette monsteret av skam. Med tiden er håpet at din indre stemme blir sterkere og sterkere enn stemmenes stemme.

Noen eksempler for å prøve:

  • & # 8220; de er helt verdige og guddommelig verdig.& # 8221;
  • & # 8220; Jeg har lov til å føle at jeg føler, mine følelser er gyldige.& # 8221;
  • & # 8220; Jeg er unik på mine fantastiske måter, mens du deler menneskelige hellige erfaringer sammenkoblet med mange & # 8221;.
  • & # 8220; Jeg vil aldri være for gammel (eller for mye, hvis det er for dette) å fortsette å dyrke nysgjerrighet om min atferd og vekstrom & # 8221;.
  • «På denne tiden er de [fyll det tomme rommet]; Akkurat nå føler jeg [fyll det tomme rommet]. & # 8220;

Hvis disse ikke virker naturlige, er det greit! Prøv å åpne en dagbok og skrive noen av dine uttalelser.

2. Tilbake til kroppen

Som en somatisk terapeut som fokuserer på tankekoblingen, vil du oppdage at jeg alltid inviterer folk til å gå tilbake til sine kropper. Det er min ting.

Bruk ofte design eller bevegelse som verktøy for behandling kan være svært nyttig. Dette skyldes at de tillater oss å uttrykke oss fra en plass som vi ikke alltid er fullt klar over.

Med dette i tankene, vær forsiktig med å tegne hvordan du føler for å høre i uttalelsene jeg tilbød, kanskje fokusere på en som snakket med deg dypt. Tillat deg å bruke alle fargene som resoundle med deg og eventuelle skaperverk som resonanser med deg. Mens du gjør det, la deg selv legge merke til og være nysgjerrig på å vite hvordan du føler deg i kroppen din for å tegne.

Kjente områder av spenning i kroppen din? Du kan prøve å frigjøre dem gjennom din kunst? Hvor sterk eller myk du presser med markøren under skapelsen? Du kan legge merke til hvordan det føles i kroppen din, og så hvordan du føler deg for å invitere forskjellige variasjoner av trykk på kortet?

Alt dette er informasjon som kroppen din er snill nok til å dele med deg, hvis du lytter. (Ja, jeg vet at det høres litt # 8216; woo-woo, men du kan bli overrasket over hva du finner.)

3. Prøv å flytte litt og # 8216;

Selvfølgelig, hvis å skape kunst ikke er i resonans med deg, så vil jeg også invitere deg til å høre i bevegelse eller bevegelser de vil ha eller må uttrykkes mer fullt ut.

For eksempel, når jeg trenger å behandle følelser, har jeg noen yoga posisjoner som du titerer mellom L’åpning og lukking som hjelper meg å føle meg fri. En av dem passerer gjennom noen runder mellom Happy Baby og Child’S Poses. L’andre er katt-ku, som også tillater meg å synkronisere min nedgang med pusten min.

Medfølelse for seg selv er ikke alltid det enkleste å dyrke, spesielt når vi ofte kan være vår verste kritiker. Så finn andre måter å få tilgang til våre følelser som fører oss ut av protokollen, kan virkelig hjelpe.

Når vi er forpliktet til det terapeutiske synspunktet, gjelder det prosessen, ikke resultatet. Det samme gjelder yoga og bevegelse. Tillat deg selv å konsentrere deg om hvordan du føler prosessen og legg det fra hvordan det ser ut til andre, det er en del av måten vi passerer alle «8217, selvfølelse.

Så hvordan føler du deg nå?

Hva du prøver, ikke c’det er nødvendig å dømme det. Rett og slett oppstått hvor du er.

Arbeider for å frigjøre dommerne og forventningene som er plassert av andre, er ikke en enkel jobb, men det er en hellig jobb. Med tiden kan det være en ekte kilde til empowerment. Du helbreder et sår som mange ikke engang er klar over; Du fortjener å feire deg gjennom alt dette.

Med tiden, mens du bøyer denne nye muskelen, vil du oppdage at selvmedfølelsen er en fakkel klar, der for å veilede deg gjennom det du forstår deg selv.

Rachel Otis er en somatisk terapeut, feministisk krysset, kroppsaktivist, som overlever Crohns sykdom og forfatter som ble uteksaminert fra California Institute of Intruptal Sties of San Francisco med en mastergrad i rådgivningspsykologi. Rachel mener å gi muligheten til å fortsette å forandre sosiale paradigmer, feire kroppen gjennom sin herlighet. Sesjonene er tilgjengelige på en mobil skala og av tele-terapi. Kontakt den via E-post.