3 måter å hindre Crohn Flare … Hvem har ingenting å gjøre med mat

Flere og flere personer med Crohns sykdom leter etter måter å støtte helsen din. Juster kostholdet ditt er ofte det første trinnet, og det er mange modeller av helbredende diett å følge.

Men følgende områder diskuteres ofte ikke nok og er like viktig!

1. Gi prioritet til hvile

Vi elsker vår søvn. Seriøst, de som ikke skatter en lørdag morgen når du kan komme seg ut av sengen ved middagstid, eller hver gang du føler det som det? Men som et selskap har vi en tendens til å forandre søvn for det som virkelig er: en utrolig helbredende prosess.

Søvn er øyeblikket når kroppen reparerer og lader. Det eneste faktum å gjennomføre daglige aktiviteter forårsaker en nervøs utmattelse og under søvn rekonstruerer kroppen. Det er ikke sjeldent at folk med Crohn er mer utsatt for tretthet. Øvelse av god søvnhygiene og bruddpauser i løpet av dagen er avgjørende for de som lider av Crohn for å holde energien som trengs for å leve sine liv.

Noen måter å optimalisere søvn inkluderer følgende:

  • Slutte å bruke elektronisk elektronikk et par D’timer før du går i seng
  • Bruk en maske for øynene
  • Sett blackout gardinene
  • Unngå å spise drikkevarer som inneholder koffein eller mat som sjokolade på slutten av dagen
  • Hold de elektroniske enhetene ut av rommet og deaktiver Wi-Fi når du går i dvale for å minimere Eksponering for elektromagnetiske felt (EMF), som kan påvirke søvnkvaliteten.

Imidlertid er søvn ikke begrenset til å gi oss energi. Det kan faktisk hjelpe oss med å bekjempe betennelsen.

I en Studere fra 2004 Sammenligning av tre grupper av friske voksne som har gjennomgått delvis søvnmangel, total søvnmangel eller fortsetter å sove normalt, var de C-reaktive proteinnivåene (CRP) høyt i begge grupper som ble fratatt søvn. Dette er utrolig viktig å gjenkjenne hvorfor CRP er en grunnleggende markør for betennelse regelmessig kontrollert og overvåket i blodprøver for intestinal inflammatorisk sykdom (IBD).

Hold lave CRP betyr å holde lavt L’betennelse i kroppen, som igjen bidrar til å holde raketter i sjakk.

2. Behandle stress

Vi føler stadig at senkende stress kan forbedre nesten enhver tilstand. Noen ganger hører vi på noe, mindre viktig, tror vi det er. Ikke når det gjelder stress!

Stresshåndtering er en dobbel prosess. Det er måter å (noen ganger) redusere eller eliminere dine ting som caus du stresser. Disse kan være å legge igjen en jobb som suger sjelen, avslutte et ondsinnet forhold eller endre stedet der du bor. Det er noen tilfeller hvor disse tingene ikke kan endres, men vi tror ofte at vi er blokkert i en situasjon der vi i virkeligheten har makt til å forandre den.

For de scenariene der vi ikke kan endre stressfaktoren, kan vi endre måten vi svarer på det. En måte å gjøre det på er å gjenkjenne når vi er stresset for ikke-viktige ting eller ting vi ikke kan kontrollere. Hver gang du føler deg stresset for noe, spør deg selv om dette er:

  • A) viktig i livets store ordning
  • B) noe du kan sjekke

Hvis svarene er nei, endre måten du svarer på denne hendelsen på.

Andre måter å redusere stresset går eller beveger seg på en eller annen måte i naturen ved fotturer, på sykkel eller svømming. Prøv å tilbringe tid til et bad, les en bok for nytelse, maling, praksis yoga eller meditasjon, skriv i en dagbok av takknemlighet eller planlegge en ukentlig avtale for omsorg for deg selv for å få en massasje. Stressreduksjonsaktiviteter vil se annerledes ut for alle fordi alle liker forskjellige ting.

I en 2010 årlig studie Voksne med IBD, L’bruk av fans og antibiotika, samt infeksjoner og spenninger, har blitt overvåket for å måle deres innvirkning på re-oppkjøp. Den oppfattede stresset, det negative humøret og livsarrangementene var de eneste faktorene som er betydelig knyttet til deltakernes re-oppkjøp.

Hva betyr dette når de oversatt til det virkelige livet? Måten vi tenker på ting, og våre reaksjoner påvirker faktisk vår helse. Ved å endre måten vi håndterer stress, har vi muligheten til å holde kroppen vår på helbredelsesbanen.

3. Fortsett

Bevegelsen er ikke bare nødvendig for å forbrenne kalorier og holde seg i form. Flytte kroppen vår har mange fordeler, men en av disse er spesielt viktige for personer med IBD: Forhindre tap.

På grunn av flere faktorer som betennelse, malabsorpsjon og narkotika, 50 prosent av mennesker med Crohn utvikler osteopeni og en tredjedel av dem fremgang i # 8217; osteoporose. Heldigvis deltar regelmessig i lavpåvirkningsøvelser, kan øke benmassen, som vist i en studie over 12 måneder.

Hva er enda mer interessant i trening (hvis du ikke allerede er begeistret) er at det også kan hjelpe med de to første tingene om denne listen! Det kan forbedre søvn og hjelpe deg med å sove raskere og kan bidra til å frigjøre stress (så lenge du ikke brenner).

Det er mange måter å støtte helsen din når du bor sammen med Crohns sykdom. De beste strategiene er de som du ser en fordel, og som ikke stresser du prøver å få dem til å jobbe.

Alexa Federico er en ernæringsmessig terapi practitioner, en ekte mat og autoimmun blogger og forfatter av & # 8220; den komplette guiden til Crohn’S sykdom & Ulcerøs colititis: et veikart til langsiktig helbredelse & # 8221; nå tilgjengelig på Amazon. Når du ikke prøver smakfulle oppskrifter, kan du finne det for å nyte hagen i New England eller lese med en kopp te. L’Alexas hovednavet er hans blogg, Jente i helbredelse, Og han elsker å vise et stykke av sin verden Instagram.