3 massasjer for føtter trykkpunkter

Det startet med kinesisk medisin

Få ting føler seg bedre enn en massasje og noen få massasjeformer er gode som en fotmassasje! Noen gamle praksis og en voksende kropp av medisinsk forskning tyder på at selv at massasjerspesifikke trykkpunkter på føttene kan kurere forhold som påvirker helt forskjellige deler av kroppen din.

Den overbevisningen om at presset på visse områder av føttene dine kan kurere forstyrrelser andre steder kalles refleksologi. Kommer fra tradisjonell kinesisk medisin. Ideen er at energien, kallet, kaller & # 8216; CHI’strømmer gjennom kroppen langs bestemte veier, eller meridianer og sier Denis Merkas, en akupunktør og massør som har grunnlagt Smelte: Massasje for par Med sin kone Emma. [8220; når C’Det er et problem i kroppen, vi snakker vanligvis om blokker av de som.& # 8221;

Vitenskapen støtter den?

Vitenskapen på festebasen er fortsatt uklart, men mange undersøkelser viser at det er effektivt i beroligende og styring av smerte. I 2014, en revisjon Britiske fysioterapeuter fant at refleksologi var effektiv for å redusere smerte og indusere avslapping hos mennesker med kronisk smerte. utdanning De viser også at fotmassasje kan bidra til å redusere smerte etter brystkirurgi.

Dessuten utdanning Vis at refleksologi kan redusere folket i ferd med å gjennomgå medisinske tester eller sykehusinnleggelse.

Føtter massasje for angst

Her er instruksjonene i Merkas for en fotmassasje som kan redusere angsten.

 • Krølle tærne. Du bør se en liten depresjon like under fotplanten.
 • Plasser tommelfingeren på denne depresjonen.
 • Hold toppen av foten med den andre hånden.
 • Massasje L’område i små sirkler.
 • Alternativ det med å holde området fast og trykke ned.
 • Føtter massasje for lav ryggsmerter

  en studere viste at folk med lav ryggsmerter har oppnådd bedre resultater med refleksologi enn med den lave ryggmassen selv.

  Hvis du vil ta vare på ryggen med litt rensexologi, konsentrere massasjen på føttenees arkader og følg disse trinnene:

 • Konsentrerer seg om trykkpunkter i buene dine. Merkas antyder å bruke noen få dråper olje eller lotion for smøring.
 • Beveger seg fra hælen til tærne, veksler bevegelsen av tommelen i en serie korte egenskaper.
 • Du kan også bruke tommelen til å trykke og rapportere som en katt’langs buen, som en katt som gjør sin seng & # 8221; sier merkas.

  Føtter massasje for generell smerte

  MioFascial Release Therapy retter seg mot det tynne stoffet som dekker muskler, bein og organer. Smerten i disse vevene stammer fra triggerpunkter som er vanskelige å finne, ifølge Mayo Clinic.

  & # 8220; Selvbehandling er noe som oppfordrer til å gjøre alle mine kunder & # 8221; sier Rachel Gottesman, OTR / L, eier av Kroppsterapi. Jeg bruker myofascial release terapi og fungerer med et delikat og langvarig trykk på restriksjonsområdene.& # 8221; Gottesman foreslår å tenke på myofascial vev som et tredimensjonalt og sammenkoblet nettverk. Gården på et punkt, som føttene, kan la nettet ut på andre punkter.

  For å utføre myofascial utgivelse, følg disse trinnene:

 • Sett deg ned en komfortabel stol eller på en sofa.
 • Legg en golf eller tennisball på gulvet, like under foten.
 • Rull ballen med foten din til du finner et sensitivt punkt eller trykkpunkt.
 • Trykk foten din nok til å høre spissen myk.
 • Hold posisjonen fra 3 til 5 minutter.
 • Ikke fortsett å rulle ballen, dette tillater ikke at trykket skal gå dypt nok.

  L & # 8217;

  Det er økende tester som tyder på at massering av trykkpunktene kan gjøre det bra for helse. Og bortsett fra # 8217; vitenskapelig mening, det føles sikkert bra! Ha det gøy å utforske dine trykkpunkter og lærer hvilke vinkler og hvor mye press som passer for deg.

  Et spesielt notat for personer med diabetes: Kontakt lege før massasje, siden diabetisk nerveskade kan påvirkes av trykk.

  En ting er sikker, våre føtter tar et skudd og en dyp massasje kan få dem til å føle seg så gode at du glemmer andre smerter og sorger.