3 grunner til å vurdere en støttegruppe for endometriose

L’endometriose er relativt vanlig. Treffer om 11217; 11% av kvinnene i USA i alderen 15 og 44 år, ifølge Helseavdeling og amerikanske Human Services, Office on Women’S Helse. Til tross for dette høye tallet, er tilstanden ofte lite kjent utenfor medisinske miljøer.

Som et resultat finner mange kvinner ikke den støtten de trenger. Selv de som har kjærlige og medfølende venner og familiemedlemmer, har kanskje ikke tilgang til noen som deler sin erfaring.

L’endometriose er en bestemt medisinsk diagnose. Kvinner må gjøre alvorlige valg om medisinsk behandling som forandrer livet. Dette kan være vanskelig å gjøre alene.

En støttegruppe tilbyr et forum for komfort, oppmuntring og informasjonsutveksling. Det er her at kvinner kan få hjelp i vanskelige øyeblikk. De kan også skaffe seg teknikker for å hjelpe dem med å håndtere tilstanden.

Denne vitale sosiale obligasjonen forbedrer ofte livskvaliteten og gjør det mulig for kvinner å gjøre informerte valg om deres helse. Være online og personlig, en gruppe er en måte å få tilgang til en viktig frelse som forbedrer velvære.

1. Vet ikke å være alene

L’endometriose kan føre til krevende erfaringer. Du kan føle deg isolert og bare. Men i virkeligheten kan du ha mer til felles enn du tror med andre kvinner som også har endometriose. Mange kvinner med denne tilstanden har delt fysiske, følelsesmessige og sosiale erfaringer på grunn av måtene hvor endometriosen har påvirket deres liv.

For eksempel er det normalt at kvinner med endometriose mister morsomme hendelser eller aktiviteter på grunn av deres symptomer. Smerten av endometriosisen kan være vanskelig å håndtere. Dette kan bringe noen kvinner til å gjøre valg og andre planer enn de som ville gjøre hvis de ikke står overfor smerte regelmessig.

Å snakke med den andre endometriose-følelsene kan hjelpe deg med å forstå at dine erfaringer ikke bare er «manuelle», men også utfordringer i virkeligheten som deles av andre kvinner. Også, lytt til sine historier, kan hjelpe deg med å identifisere symptomene du kanskje ikke har anerkjent.

Lære deg selv med andre, du kan bryte den følelsen av isolasjon. Å vite at andre føler at du kan gjøre tilstanden mer overkommelig.

2. Lær nye coping teknikker

Legen din foreskriver medisinene dine. Men leve med kroppen din 24 timer i døgnet. Hold deg oppdatert på terapeutiske alternativer kan hjelpe deg med å føle deg mer i å sjekke for at du skal føle deg bedre.

Andre i din støttegruppe kan gi deg råd om smertebehandling. De kan foreslå en ny øvelse, lære deg en ny avslapningsteknikk eller gi deg en ny bok. Snakker med andre, få nye ideer til handlinger du kan påta seg for å forbedre ditt velvære.

Medlemmer av støttegrupper kan også hjelpe deg med administrativ, medisinsk, juridisk eller fellesskapsinformasjon. Tilretteleggere har ofte lister over helseklinikker for kvinner eller legens navn som er spesialisert på endometriose.

Gjennom en støttegruppe kan du få hjelp til andre sosiale utfordringer. For eksempel kan du kanskje kjenne en juridisk klinikk eller A’regjeringsbyrå som hjelper folk med kroniske sykdommer til å overvinne arbeidsplassbarrierer.

3. Deling av erfaringer

Mange aspekter av kvinners helse diskuteres ikke åpenlyst. Som et resultat kan du finne det vanskelig å finne informasjon om hvor vanlig det er at symptomene dine har innvirkning på ulike områder av livet ditt. For eksempel har mange endometriose kvinner sterke fysiske smerter. Dette symptomet kan føre til andre erfaringer, for eksempel:

  • Utfordringer med fysisk intimitet
  • Vanskeligheter på jobben
  • Vanskelighetsgrad å ta vare på familiemedlemmer

Undervise deg med en støttegruppe, kan du snakke om barrierer du møtte på alle områder i livet ditt, fra arbeidsplassen til dine mellommenneskelige forhold. I en støttegruppe er folk ofte i stand til å gi slipp på følelser av utilstrekkelighet eller skam, som kan oppstå for alle som har alvorlig medisinsk tilstand.

Hvor finner du en støttegruppe

Legen din kan ha en liste over lokale støttegrupper i person som du kan delta på. Bruk Internett til å finne grupper i ditt område. Du trenger ikke å delta umiddelbart hvis du ikke vil. L’ide med en støttegruppe er at folk er der for å tilby et trygt sted når du trenger det.

Det er også mange online supportgrupper der kvinner samhandler via chatter og bulletin boards. Endometriose.org har en liste over filer Støttealternativer på nettet, Inkludert et Facebook-forum. Flere nasjonale organisasjoner utenfor USA, som UK Endometriose Og Endometriose Australia, ha forbindelser for å samhandle med andre på nettet.

L & # 8217;

Hvis du bor med en kronisk sykdom, kan det være vanskelig å kontakte deg. Ofte støtter grupper tilbud et sted ikke bare å snakke, men også å høre. Vet at det er andre som ønsker å koble til, kan du være en kilde til komfort og helbredelse.