3 essensielle oljer for å sove bedre

Det grunnleggende

Søvn er et varmt emne akkurat nå. Arianna Huffington, medstifter av & # 8220; Huffington Post & # 8221;, selv startet en & # 8220; Sleep Revolution & # 8221; For å hjelpe flere mennesker innser fordelene med en god natts søvn. I motsetning til populær tro, jo mer du sparer søvn, mindre produktiv og samlet er du verre.

Så søvn er inne, men hvordan kan du sørge for at du sover bedre? Hvis du ikke vil bruke teller og reseptbelagte legemidler, er en viktig olje bare en type hjelp til å sove helt naturlig som du kan velge.

Hva sier forskningen

Generelt kan essensielle oljer ha mange forskjellige fordeler, for eksempel svekkelse av noen virus og styrking av immunsystemet for å lindre følelser av angst. Essensielle oljer kan også være en kraftig måte å hjelpe deg med å slappe av og sove bedre.

Selv om søket på’bruk av essensielle oljer er begrenset, L’lavendel essensiell olje er allment anerkjent som en naturlig hjelp til å sove. For eksempel a 2005 studie vurdert som l’lavendel essensiell olje påvirker 31 sunt unge sovende.

Forskere har oppdaget at lavendel har økt mengden objektiv og dype bølger som sover i deltakerne. Alle deltakere rapporterte å ha hørt & # 8220; større kraft & # 8221; neste morgen.

Leah Outten, en mor til fem barn som bruker essensielle oljer i hjemmet, svinger for balansen i Island. Balanse er en blanding av forskjellige oljer, inkludert:

  • Aug and Spruce Leaf
  • Jeg har tre
  • røkelse harpiks
  • Blå tanaceto blomst
  • Blå kamilleblomst

Noen ganger kombinerer Outten balansen blandingen med lavendel essensiell olje. Sammen sier han at oljer fremmer opplevelser av avslapning og døsighet og «8217, hjelper de å sovne raskt.

L’Clarea Sage Oil kan også hjelpe med avslapning. Forskere i A 2013 studie Han fant ut når oljen ble brukt i en diffusor, han hjalp kvinner som ble utsatt for urodynamisk undersøkelse for å slappe av mer effektivt.

Slik bruker du essensielle oljer til å sove

Du kan oppleve de aromatiske effektene av disse essensielle oljene på mange måter. For eksempel, jeg går anbefale Påfør balanse på foten av føttene, håndleddene eller palmer alle’start og på slutten av dagen for å føle seg rolig og avslappet. Lavendel og salvie kan også påføres direkte på huden.

Før du bruker en essensiell olje topisk, må du sørge for at du fortynner den essensielle oljen med en vektolje. L’Anvendelse av unilerte essensielle oljer kan forårsake irritasjon. Vanlige vektoroljer inkluderer kokosnøtt, jojoba og ekstra jomfruolje. Som en generell regel bør du bruke 1 teskje oljevektor for hver dråpe essensiell olje.

Du kan også legge til 2-3 dråper av disse essensielle oljene til en høyttaler. Dette vil frigjøre parfymen i ditt hjem.

Hvis du foretrekker å ikke la høyttaleren slås på, kan du vurdere å legge til noen dråper essensiell olje til putevaren like før sengetid. Dette vil tillate duften av vedvarende i løpet av søvnen.

Risiko og advarsler

Det er viktig å behandle essensielle oljer med forsiktighet. Før du bruker disse oljene på store områder av huden, må du sørge for at du kjører en testpatch.

Disker oljen du har valgt og bruker blandingen på en mengde av en fjerde hud for å kjøre en testpatch. L’inne i armen er vanligvis et bra sted å gjøre det. Vent 24 timer for å se om du føler deg irritasjon eller irritasjon. Hvis du ikke gjør det, bør du være sikker på å bruke blandingen til A’større område.

Du bør ikke innta essensielle oljer. Dette kan forårsake ubehagelige bivirkninger, for eksempel mage og kvalmeforstyrrelser. Barn, ammende kvinner og gravide bør være oppmerksom når de bruker essensielle oljer.

Andre måter å forbedre søvn på

Du vil kanskje også gjøre noen livsstilsendringer for å forbedre søvnvanene dine:

  • Ikke inntast koffein etter 2: xnumx
  • Prøv å spise tidlig på kvelden, spesielt hvis du lider av en medisinsk tilstand som forstyrrer søvn, som syre refluks.
  • Koble fra helt for A’nå før du går i dvale. Blått lys i telefoner og skjermer forstyrrer produksjonen av melatonin av kroppen din. Melatonin er en kjemikalie produsert av hjernen som regulerer søvn.
  • Etablere en godnatt ritual. Dette kan rapportere til hjernen din som er på tide å slappe av og hjelpe deg med å sette kroppen din i hvilemodus. Enkle strategier, hvordan å ta et varmt bad og iført pyjamas kan ofte gjøre sminke.

Hvis disse livsstilsendringene ikke fungerer, bør du konsultere legen din. De kan samarbeide med deg for å bestemme årsaken til din dårlige søvn og gi deg råd med regimet eller behandlingsalternativet mer egnet for deg.

Hva kan du gjøre nå

Hvis du vil begynne å bruke essensielle oljer, kontakt legen din. Noen oljer kan forstyrre stoffene du kan ta eller forårsake en allergisk reaksjon.

Etter å ha fått legenes godkjenning, gjør du din forskning. Essensielle oljer er ikke regulert av USAs mat og narkotikaadministrasjon, så det er viktig å se etter et merke som du stoler på. Det er vanligvis mulig å finne essensielle oljer i helhetlige helseproduktbutikker og gjennom online leverandører, for eksempel Amazon.

Hvis du forventer å bruke oljen valgt på huden, husk å fortynne før L & # 8217;. Du bør også lage en testpatch. Dette kan forhindre irritasjoner og unødig betennelse. Hvis du begynner å møte uvanlige bivirkninger, avbryter du L & # 8217;.

Les videre: Tips for å sove bedre »