28 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Endringer i kroppen din

Din mage vil fortsette å vokse som barnet ditt vokser.

På dette tidspunktet har barnet ditt sannsynligvis flyttet til fødselen, med hodet i nærheten av livmorhalsen. Men merk at noen barn ikke vil flytte til etter uke 30, og noen kan aldri bevege seg til posisjon, som podalske barn.

Dette kan få deg til å føle et ekstra trykk i den nedre halvdelen av kroppen, spesielt på blæren.

Hvis du har en avtale av legen din denne uken, kan du forvente at legen din sjekker vekt og blodtrykk. De vil søke symptomer på svangerskapsdiabetes, anemi og gruppe streptokokker b. Disse forholdene, men ikke sjeldne, bør behandles umiddelbart for å holde graviditet trygt og ditt sunne barn.

Jo mer du nærmer deg leveringsdatoen, desto oftere vil du se legen din. Starter denne uken, kan legen be deg om å introdusere deg for å kontrollere hver annen uke.

Ditt barn

Del på Pinterest

Denne uken er barnets øyelokkene delvis åpne. De samme små øyelokkene har nå også øyenvipper. Det er på tide at barnet virkelig begynner å håndtere de ekstra pundene for livet utenfor livmoren. Ditt barn er nå ca 14 tommer og en halv lang og de fleste av barna i denne størrelsen har en gjennomsnittlig vekt mellom 1 og 2 2/2 pund.

Barnets hjerne er også i den viktige produksjonsfasen denne uken. Hjernen begynner å utvikle dype rygger og utsparinger og mengden stoff øker.

Twin Development En uke 28

Dine barn måler ca 10 tommer fra kronen til Groppa og veier litt mer enn 2 pounds hver. Deres bein er helt utviklet og deres øyne begynner bare å åpne.

Graviditets symptomer i 28 uker

Mange av symptomene du kan prøve i løpet av uken 28, sannsynligvis allerede irritert deg i noen uker, inkludert:

Braxton-hicks sammentrekninger, også kalt & # 8220; praktiske sammentrekninger & # 8221; kan starte i tredje kvartal og intensivere nærmere fødsel. I løpet av disse sammentringene er musklene i # 8217; uterus stivnet i ca 30-60 sekunder og noen ganger opptil 2 minutter. Selv om de kan være ubehagelige, forårsaker de ikke intens smerte. De er ikke vanlige. Sann arbeid innebærer smerte med sammentrekninger som blir lengre, sterkere og nærmere. Kontakt lege umiddelbart hvis sammentrekninger øker holdbarheten og styrken eller forekommer oftere.

Forstoppelse og gass

Hvis du lider av forstoppelse og gass, prøv å spise 6 små måltider i stedet for 3 store. Disse mindre måltidene er mindre utfordrende for fordøyelsessystemet ditt, så det er mindre sannsynlig å støtte eller skape ekstra gass. Mindre skatt på fordøyelsessystemet vil også bidra til å stoppe utviklingen av hemorroider.

Ryggsmerter og benkramper

Hvis du kan overbevise partneren din om å få en massasje, gjør det. Ellers, vurder muligheten for å bestille en prenatal massasje. Du kan også snakke med legen din om noen delikate strekker som kan bidra til å slappe av musklene dine som har en høyere belastning under L’siste trimester av graviditet.

Søvnløshet

Snakk med legen din eller en avslapningsteknikker Søvn terapeut som kan hjelpe deg med å sovne raskere. Lytt til myk musikk eller lyder av havets bølger kan være svaret. Hvis du ikke føler deg komfortabel i sengen, finn et komfortabelt sted, selv om dette betyr å sove på sofaen.

Ikke engang være redd for å lage en lur. Når du er sliten, bør du sove. Lytt til signalene til kroppen din og ta en pause når det trengs.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Du nærmer deg leveringsdatoen, og sannsynligvis vil forventningen din ha det beste i noen dager. Men før det er tid for levering, må du fortsatt klare noen aktiviteter.

Snakk med legen din om din levering

Hvis ikke L & # 8217 du allerede har gjort, uttrykker dine ønsker og ønsker for legen din levering. Dette inkluderer diskusjonen om smertestillende stoffer du vil ha før fødsel. Hvis du er født uten narkotika, diskuter andre smertestyringsteknikker. Du bestemmer hvordan du og legen din vil få avgjørelser i en nødsituasjon.

Hvis du er født med en jordmor, er enig i parametrene basert på hvilke de vil konsultere en obstetrik / gynekologi i tilfelle av komplikasjoner. Hvis du har prosedyrer, som en rørbinding, utført etter fødsel, planlegger de endelige planene for denne uken.

Ta en TDAP-vaksine

Du vil bli bedt om å få en annen TDAP-vaksine i tredje kvartal, selv om du hadde en før graviditet. Denne vaksinen mot tetanus, difteritt og pertussis vil bidra til å beskytte barnet mot disse sykdommene til det kan vaksineres senere i livet.

Abonner på leksjonene

Det er på tide å registrere deg i utdanningskurs hvis du ikke gjør det. Kontakt ditt sykehus for fødsel eller alle legekontor for informasjon om seminarer på illustrasjon, fødselsklasser og andre møter som kan interessere deg og din partner.

Begrens dine pediatriske valg

Hvis ikke L & # 8217 du allerede har gjort, er det på tide å finne barnets lege. Gi deg selv og legen litt & # 8216; tid til å møte deg å finne en så snart som mulig.

Gjør seg klar

Levering bør fortsatt være om tre måneder, men ikke C’Det er ikke noe galt i forberedelsen nå. Noter din kontaktliste. Forbered posen Dell’sykehus. Spør partneren din om å finne den korteste og raskeste reisen til sykehuset ditt.

Nyt L & # 8217;

Det er en vakker periode med graviditeten din, så underholdt. Du kan prøve følelsesmessig lettelse på jakt etter partneren din og venter og middag regelmessig eller gå. Selv å holde en dagbok eller skrive dine tanker kan hjelpe lindre litt & # 8216;.

Prenatal fotografiske tjenester har blitt en populær måte å dokumentere dette spesielle øyeblikket. Du trenger ikke å ta en profesjonell fotograf. Spør en venn eller et familiemedlem å ta noen bilder av din gravide mage. Du vil elske disse bildene mens du ser på din lille voksende.

Når skal du ringe legen

Siden du regelmessig besøker legen din, bør du ha en god forståelse for hvordan graviditeten din går videre. Men hvis noe plutselig eller uventet skjer, kontakt deres kontor. I de fleste tilfeller er din erfaring vanlig og kan enkelt administreres. Det er imidlertid viktig at legen din er klar over hva som skjer.

Hvis du begynner å prøve sterke kramper eller smerte, eller hvis du begynner å blødere, se etter en akutt medisinsk behandling.