28 tips for et sunt hjerte

Slutte å røyke, uten hvis og uten hvis

Det er mange trinn som du kan påta seg for å beskytte helsen og blodkarene dine. Unngå tobakk er en av de beste.

Faktisk er røyking en av de viktigste risikofaktorene som er kontrollert for hjertesykdommer. Hvis du røyker eller bruker andre tobakksprodukter, Amerikansk hjerte AForening (AHA), National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) og Sentre for sykdomskontroll og forebygging (CDC) Alle vil oppfordre deg til å stoppe. Kan lage en «8217; enorm forskjell ikke bare for hjertet ditt, men også for din generelle helse.

Konsentrert på midten

Det er, konsentrere seg om halvparten din. Søk i Journal of American College of Cardiology Han forbød overflødig magefett til et høyere blodtrykk og usunn blod lipid nivåer. Hvis du tar med ekstra fett rundt livet, er det på tide å gå ned i vekt. Spis mindre kalorier og gjør mer trening kan gjøre en stor forskjell.

Spill i arkene

Eller du kan spille på arkene! Akkurat, å ha sex kan gjøre det bra med hjertet ditt. L’Seksuell aktivitet kan legge til mer enn bare glede for livet ditt. Det kan også bidra til å senke blodtrykket og risikoen for hjertesykdom. Søk utgitt i American Journal of Cardiology Viser at mindre frekvens av seksuell aktivitet er forbundet med høyere hastigheter av kardiovaskulære sykdommer.

Arbeid et skjerf

Sett hendene på jobb for å hjelpe deg med å slappe av. Engasjere seg i aktiviteter som strikking, sying og arbeider alle’heklet kan bidra til å lindre stress og gjøre det bra. Andre avslappende hobbyer, som arbeid med tre, matlaging eller fullføring av puslespill, kan hjelpe deg med å frigjøre deg selv fra stressende dager.

Forbedre salsa med bønner

Hvis kombinert med magert poteter eller friske grønnsaker, tilbyr sausen en deilig og antioxidant snacks. Anser ideen om å blande dem i en boks av svarte bønner for en ekstra kostnad med sunne fibre for hjertet. I følge Mayo Clinic, En diett rik på oppløselige fibre kan bidra til å senke lipoproteinnivået for lavt tetthet, eller «dårlig kolesterol & # 8221;. Andre rike kilder til oppløselige fibre inkluderer havre, bygg, epler, pærer og avokado.

La musikken flytte deg

At du foretrekker en rhumba rytme eller en tofaset melodi, danser er en flott trening for hjertet. Som andre former for aerob trening øker hjertefrekvensen og pumper lungene. Også, brenne opptil 200 kalorier eller mer, rapporterer nå Mayo Clinic.

Fiske

Å spise en diett rik på omega-3 fettsyrer kan også bidra til å forhindre hjertesykdom. Mange fisk, som laks, tunfisk, sardiner og sild, er rike kilder til omega-3 fettsyrer. Prøv å spise fisk minst to ganger i uken, foreslår AHA. Hvis du er bekymret for kvikksølv eller andre forurensninger i fisk, kan du gjerne lære at helsemessige fordeler for hjerte har en tendens til å overvinne risiko for de fleste.

Le høyt

Ikke bare lol i e-post eller Facebook-innlegg. Ler høyt i ditt daglige liv. Enten du liker å se på morsomme filmer eller lage vitser med vennene dine, kan latter gjøre det bra med hjertet ditt. I følge AHA, Forskning tyder på at latter kan senke stresshormoner, redusere L’betennelse i arterier og øke lipoproteinnivået med høy tetthet (HLD), også kjent som & # 8220; god kolesterol & # 8221;.

Forstørre

Yoga kan hjelpe deg med å forbedre balansen, fleksibilitet og styrke. Kan hjelpe deg med å slappe av og lindre stress. Som om dette ikke var nok, har yoga også potensial til å forbedre hjertesykdom. Ifølge et søk publisert på Journal of Evidence-Based Complementary & Alternative medisiner, Yoga demonstrerer potensialet til å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom.

Løft et glass

Et moderat alkoholforbruk kan bidra til å øke HDL eller gode kolesterolnivåer. Det kan også bidra til å forhindre dannelse av blodpropper og skade på arterier. I følge Mayo Clinic, Spesielt rødvin kan tilby fordeler for hjertet ditt. Dette betyr ikke at du bør spise den på hvert måltid. Nøkkelen drikker bare alkohol i moderasjon.

Sidestep salt

Hvis L’hele USAs befolkning redusert L’gjennomsnittlig salt ansette til bare en halv teskje om dagen, betydelig redusere antall personer som utvikler koronar sykdommer hvert år, rapporterer forskere av New England Journal of Medicine. Forfatterne antyder at salt er en av de viktigste motorene i «8217 økt i helsekostnadene i USA. De behandlede og tilberedte matene til restauranten har en tendens til å være spesielt rik på salt. Så tenk på det to ganger før du fyller opp din favoritt hurtigmatdose. Vurdere l’bruk av en salt erstatning, som MR. Dash, hvis du lider av høyt blodtrykk eller hjertesvikt.

Flytt det, flytt det, flytt det

Uansett hvor mye veier, sitte i lange perioder kan forkorte livet ditt, føler de forskerne av Arkiv av internmedisin og American Heart Association. Livsstilen til potetet fra sofaen og skrivebordet ser ut til å ha en usunn effekt på fett og på blodsukkeret. Hvis du jobber på et skrivebord, husk å gjøre vanlige pauser for å flytte. Ta en tur i lunsjpause og nyt en vanlig trening på fritiden din.

Kjenn tallene dine

Overvåking av blodtrykk, blodsukker, kolesterol og triglyserider er viktig for en god helse i hjertet. Lær de optimale nivåene for kjønn og aldersgruppe. Vedta tiltak for å nå og vedlikeholde disse nivåene. Og husk å programmere regelmessige kontroller med legen din. Hvis du vil gjøre legen din lykkelig, må du holde en god registrering av dine viktige parametere eller laboratorier og portaler til avtalene dine.

Spise sjokolade

Den mørke sjokolade har ikke bare en herlig smak, men inneholder også sunne flavonoider for hjertet. Disse forbindelsene bidrar til å redusere betennelse og redusere risikoen for hjertesykdom, foreslå forskere i magasinet Næringsstoffer. Spist med moderasjon, mørk sjokolade & # 8211; Ikke for søtet melk sjokolade & # 8211; Det kan faktisk være bra for deg. Neste gang du vil tilfredsstille ditt ønske om søtsaker, sunket i en firkant eller to mørk sjokolade. Ingen følelse av skyld påkrevd.

Gi et løft til hjemmekorene dine

Pass støvsugeren eller rengjøring av gulvene kan ikke være forfriskende som en leksjon av Body Slam eller Zumba. Men disse aktivitetene og andre innenlandske gjerninger gjør at du beveger deg. De kan gi litt og # 8216; trene til ditt hjerte, også brennende kalorier. Sett favorittmusikken din og legg til litt & # 8216; energi til ditt skritt mens du fullfører dine ukentlige oppgaver.

Hode

Mandler, valnøtter, pecan nøtter og andre skalldyr gir en kraftig fett av fett, proteiner og sunne fibre for hjertet. Inkludere dem i kostholdet kan bidra til å redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom. Husk å holde minst størrelsen på delen, foreslår AHA. Mens valnøtter er fulle av sunne ting, er de også rike på kalorier.

Være et barn

Fitness må ikke være kjedelig. La ditt indre barn ta initiativet ved å nyte en kveld med rulleskøyter, bowling eller laser tag. Du kan ha det gøy å brenne kalorier og trene ditt hjerte.

Vurder kjæledyrsterapi

Våre kjæledyr tilbyr mer enn godt selskap og ubetinget kjærlighet. De gir også mange helsemessige fordeler. Studier rapportert av Nasjonale institutter av helse (NIH) antyder at det å ha et kjæledyr kan bidra til å forbedre hjerte- og lungefunksjonen. Det kan også bidra til å redusere sjansene for å dø av hjertesykdom.

Start og arrestere

Start og avbryt, og start og stopp igjen. Under L’intervalltrening, fremhever alternative utbrudd av intense perioder med lettere aktivitet. De Mayo Clinic Rapporterer at du kan øke antall kalorier som er brent under treningen.

Størrelse fett

Skiver Saturi-fettet til ikke lenger enn 7% av de daglige kaloriene kan redusere risikoen for hjertesykdom, anbefaler USDA. Hvis du vanligvis ikke leser ernæringsetiketter, bør du vurdere å starte i dag. Ta lager av hva du spiser og unngå mat med høyt innhold mettet fett.

Ta panoramabaden hjem

Sett telefonen ned, glem sjåføren som avbrøt deg og nyt reisen. Eliminer stress mens kjøring kan bidra til lavere blodtrykk og stressnivåer. Dette er noe ditt kardiovaskulære system vil sette pris på.

Finn tid til frokost

Dagens første måltid er viktig. Å lage en næringsrik frokost hver dag kan hjelpe deg med å holde et sunt kosthold og vekt. For å skape et sunt måltid for ditt hjerte, søk:

  • Hele korn, som mel d’havre, integrert frokostblandinger eller integrert toast
  • Kilder til magert protein, som Tyrkia Bacon eller en liten del av valnøtter eller peanøttsmør
  • Lavt fett meieriprodukter som tynn melk, yoghurt eller ost
  • frukt og grønnsaker

Ta trappene

L’Øvelse er viktig for en god helse i hjertet, så hvorfor ikke introdusere det til hver anledning? Ta trappen i stedet for Dell’heis. Park på motsatt side av parkeringsplassen. Gå til et kollega skrivebord for å snakke i stedet for å sende ham en e-post. Lek med hunden eller barna i parken i stedet for å se på dem. Hver liten del bidrar til en bedre fysisk form.

Forbered en sunn potion for hjertet

Ingen magi er nødvendig for å lage en kopp grønn eller svart te. Drikke fra en til tre kopper te om dagen kan bidra til å redusere risikoen for hjerteproblemer, rapporterer l & # 8217, AHA. For eksempel er det koblet til lavere nivåer av angina og hjerteinfarkt.

Vask tennene regelmessig

En god oral hygiene er ikke begrenset til å holde hvite og skinnende tenner. I følge Cleveland Clinic, Noen undersøkelser tyder på at bakterier som forårsaker gingival sykdommer, også kan øke risikoen for hjertesykdom. Selv om søkeresultatene har vært kontrasterende, ikke C & # 8217, er det en ulempe å ta vare på tenner og tannkjøtt.

Stoppe det

Neste gang du føler deg overveldet, exasperated eller sint, ta en tur. Selv en fem minutters spasertur kan hjelpe deg med å fjerne ideer og lavere stressnivå, som er bra for helse. Ta en tur av Mezz’Nå er hver dag enda bedre for din fysiske og mentale helse.

Pumpe litt & # 8216; av jern

L’aerob aktivitet er nøkkelen til å holde hjertet sunt, men det er ikke den eneste typen trening du burde gjøre. Det er også viktig å inkludere vanlige treningsøkter i programmet ditt. Mer muskelmassebygging, flere kalorier brenner. Dette kan hjelpe deg med å opprettholde en sunn vekt og nivå av sunn fysisk form.

Finn ditt eget sted

Et solperspektiv kan gjøre det bra med ditt hjerte og humøret ditt. I følge Harvard th chan School of folkehelse, Kronisk stress, angst og sinne kan øke risikoen for hjertesykdom og hjerneslag. Opprettholde et positivt syn på livet kan hjelpe deg med å holde deg frisk lenger.