27 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

På 27 uker, avslutt andre kvartal og start den tredje. Barnet ditt vil begynne å legge til pounds mens du går inn i ditt siste kvartal, og kroppen din vil svare på denne veksten med mange endringer.

Endringer i kroppen din

Du er gravid i mer enn seks måneder. I den tiden bortfaller, har kroppen din gjennomgått mange justeringer og vil fortsette å gjøre det i tide før barnets ankomst. Som mange kvinner går inn i tredje kvartal, kan du være fysisk og følelsesmessig utmattet. Som barnet ditt vokser, øker halsbrann, vektøkning, ryggsmerter og hevelse.

Mellom uker 24 og 28 vil legen gjennomgå en test for graviditetsdiabetes. Gestasjonsdiabetes er resultatet av hormonelle endringer under graviditet som forstyrrer produksjonen av insulin og / eller motstand. Hvis du er diagnostisert med svangerskapsdiabetes, vil legen bestemme en rørledning for å overvåke og kurere blodsukker.

På slutten av uken 27 kan legen administrere en «8217 injeksjon av immunoglobulin RH. Denne injeksjonen forhindrer utviklingen av antistoffer som kan være skadelige for barnet ditt. Det er bare nødvendig for kvinner hvis blod ikke inneholder et antigen protein tilstede på røde blodlegemer. Din blodtype bestemmer om du trenger dette bildet eller ikke.

Ditt barn

Del på Pinterest

I tredje kvartal vil barnet ditt fortsette å vokse og utvikle seg. I den 27. uken ser barnet ditt ut som en mer subtil og mindre versjon av hva den blir født. Lungene og barnets nervesystemet fortsetter å modne på 27 uker, selv om det er en god sjanse for at barnet kan overleve utenfor livmoren.

Du har kanskje lagt merke til at barnet ditt flyttet i de siste ukene. Nå er det en flott tid å begynne å overvåke disse bevegelsene. Hvis du oppdager en reduksjon i bevegelsen (mindre enn 6-10 bevegelser, alle), ring legen din.

Twin Development En uke 27

Du vil offisielt gå inn i tredje kvartal innen utgangen av uken 27. Du har ikke mye mer tid til å gjøre. Mer enn halv av tvilling graviditeter leveres innen 37 uker. Hvis du jobber utenfor hjemmet, snakk med legen din om deres råd om når du skal slutte å jobbe og prøve å planlegge arbeidet ditt enn.

Graviditets symptomer i 27 uker

Del på Pinterest

Ved slutten av andre kvartal har barnet ditt blitt stort nok til å tillate deg å eksperimentere med fysiske endringer knyttet til sin størrelse. De vanlige symptomene som venter på deg i tredje kvartal som kan starte i løpet av uken 27, inkluderer:

  • Mental og fysisk utmattelse
  • pust
  • Ryggsmerte
  • mageknip
  • Hevelse i anklene, fingrene eller ansiktet
  • hemorroider
  • søvnforstyrrelser

Du kan også ha kramper med ben eller rastløs ben syndrom, som påvirker mer enn en fjerdedel av gravide, ifølge en studie i Journal of Midwifery og Women’S Helse. Studien rapporterer at søvnforstyrrelser kan få deg til å være for søvnig i løpet av dagen, mindre produktiv, ikke i stand til å konsentrere seg og irritabel.

L’Øvelse kan hjelpe deg med å sove bedre og føle deg mer energisk. Husk å alltid konsultere legen din før du starter en ny gravid treningsrutine. Følg også et sunt og balansert kosthold (mens du tar prenatale vitaminer) kan forbedre energinivået ditt.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Det er mulig at energinivåene dine fortsatt er høye i uken 27, og at du prøver å maksimere tiden din før barnet. Eller du kan ha problemer med å hvile nok siden kroppen din tilpasser barnets voksende størrelse og graviditets symptomer gjør deres toll. Uansett hvordan du føler, prioritert hvile vil hjelpe din visjon mens du beveger deg i tredje kvartal.

Prøv noen teknikker for å forbedre søvn og redusere fysisk og følelsesmessig spenning. Her er noen forslag til å forbedre søvn:

Når skal du ringe legen

Doktors avtaler vil øke i frekvens mot slutten av tredje kvartal, men i uken er 27 avtaler fortsatt fordelt, sannsynligvis ca 4-5 uker l’en fra’andre.

Ring legen din hvis du finner følgende symptomer i uken 27: