26 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Gratulerer, mor, noen dager igjen til tredje kvartal! Hvorvidt tiden har gått forbi av flygende eller krypende på grunn av kvalme eller angst, vil du gjerne vite at den tredje og siste stoppet på denne turen nesten har begynt.

Endringer i kroppen din

Til 26 uker, din livmor nå nå mer enn 2 tommer over Umbelic. Du har ikke en linjal? Prøv å bruke tommelen for å se hvor mye du strekker barnet ditt. Fra tommelfingeren til spissen av # 8217; neglen handler om en tommel. Hver uke passerer du at du bør forvente at magen din vokser en annen 1/2 tommers eller så.

Hvis du stresser for overskudd av vekt rundt halvparten din, minn deg om at nesten to pund av det er et barn, for ikke å nevne den fostervennlige væsken som trengs for å støtte dette nye livet.

Ditt barn

Del på Pinterest

Nå ca 13 inches og veier 2 pund, er barnet ditt så stort som en kålhode. Denne uken fortsetter barnet ditt å inspirere og puste ut fostervannet, som bidrar til å utvikle lungene. Hvis du er i ferd med å ha en mann, begynte testiklene dine å gå ned i skrotumet.

Barnet ditt kan også føles tydeligere hver dag. Som nervene til barnets ører fortsetter å utvikle, vil du eller han være i stand til å skille stemmen din fra andre rundt deg.

Twin Development En uke 26

Dine barn vokser raskt. Snart vil de være 9 tommer fra kronen til Groppa, og de vil ta ca 2 pund hver. Vurder ideen om å synge eller lese bøker til de små. Deres hørsel er bedre og de kan til og med gjenkjenne stemmen din.

Graviditets symptomer i 26 uker

Ved utgangen av andre kvartal kunne tidligere symptomer de siste ukene fortsatt fortsette, for eksempel hyppig vannlating. Imidlertid er et annet symptom som kan starte rundt uke 26, Braxton-Hicks sammentrekninger. Disse sammentringene kan allerede starte i andre kvartal, men de er mer vanlige i tredje kvartal.

Svangerskapsdiabetes

En økning i hyppigheten av vannlating er et vanlig symptom på graviditet, men hvis du føler deg uvanlig tørst for hele dagen eller går på badet mye oftere, kan du se noen tegn på svangerskapsdiabetes. Legen din bør absolutt informeres om disse symptomene.

De Sentre for sykdomskontroll og forebygging Anslå at 9% av kvinnene lider av svangerskapsdiabetes under graviditet. En glukosetoleranse test er den beste måten å avgjøre om du og barnet ditt er i fare, og nå er det en standard gravid test. Hvis et direkte medlem av familien din har diabetes eller du var overvektig, er det sannsynlig at det er sannsynlig at du allerede har blitt testet for dette.

Gestasjonsdiabetes betyr ikke at du har hatt diabetes før graviditet. Det er også sannsynlig at du ikke vil ha det etter fødsel, selv om kvinner som har svangerskapsdiabetes, driver en større risiko for å utvikle type 2 diabetes underveis. Hva betyr at kroppen din ikke produserer insulin som det skal på dette tidspunktet, som alltid vil føre til høyere blodsukkernivåer.

I tilfelle at en svangerskapsdiabetes diagnostiseres, bør du vite at det er knyttet til noen komplikasjoner av graviditet og fødsel, som barn av stor vekt ved fødselen (makrosomia) og økt risiko for keisersnitt. Men hvis det oppdages på forhånd og administreres på riktig måte, bør du kunne ha en sunn og sikker graviditet. Til kvinner med svangerskapsdiabetes kan bli bedt om å regelmessig overvåke blodsukkeret og redigere en PO & # 8216; måltider basert på mengden sukker og karbohydrater som kan spise trygt. Legen din bør kunne svare på hvilke spesifikke spørsmål du har. Du kan også snakke med en dietiker eller en annen helsepersonell for mer erfaren næringsveiledning.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Snakk med barnet ditt

Nå som du vet at barnet ditt kan høre deg, legg til en PO & # 8216; av & # 8220; taletid & # 8221; Ekstra med mage. Ikke bekymre deg hvis du ennå ikke har refuel barnehagen til barnas bøker. Enhver lesing eller samtale er bra. En studie av bladet Utviklingspsykbiologi Han målte responsen til føtal hjerteslag til mors og paternal stemmer. Mens barna reagerte på begge, konkluderte forskerne at fostrene foretrukket morens rykter. Hvis du vil styrke barnets bånd med partneren din, kan du prøve å programmere A & # 8220; taletid & # 8221; Tillegg mellom din partner og din mage.

Noen forskere De har teoretisert at lesing av barnet ditt i mors livmor kan føre til intellektuelle fordeler etter fødselen. Men C’det er fortsatt mye som du ikke vet om hvilke fordeler det kan tilby. Noen hypoteser at fordelene faktisk kommer fra avslapning og mindre stress som mødre opplever sitter og leser opp til magen. I alle fall, programmet den vanlige historien tiden er en & # 8217, utmerket unnskyldning for å senke og nyte dette spesielle øyeblikket.

Spis godt, flytt mer

Hvis du har opprettholdt et sunnere kosthold, prøv å ikke understreke deg for ikke-eksepsjonelle valg. Hvis du ennå ikke har begynt å implementere sunne valg, er det aldri for sent å starte. Det er noen alvorlige fordeler For å forhindre overdreven vektøkning under graviditeten. Å holde vekt under kontroll reduserer risikoen for komplikasjoner som hypertensjon og svangerskapsdiabetes. Den beste måten å gjøre dette på er å følge et balansert kosthold og beholde (eller starte) en sikker treningsrutine. Hvis du ikke er sikker på hva du er sikker, kontakt legen din.

Når skal du ringe legen

Vær oppmerksom på sammentrekninger, som kan være et premature fødselsskilt. Hvis du føler den du tror er en sammentrekning, ikke gå til sykehuset med en gang. Nå som du går inn i tredje kvartal, øker sjansene dine for å oppleve Braxton-Hicks sammentrekninger. Du kan tenke på disse som praktiske sammentrekninger som forbereder kroppen din for den store dagen. Hvis følelsene du prøver, er sjeldne eller ujevne intensitet, og spesielt hvis de forsvinner så snart de starter, er de sannsynligvis Braxton-Hicks sammentrekninger. Hvis de blir hyppigere, kan du ha ekte sammentrekninger. I tvilstilfeller, ring legen din for en bestemt guide.

Du bør også ringe legen din hvis du finner: