23 vaginale fakta du vil gjerne fortelle alle vennene dine

Del på PinterestIllustrasjon av Lauren Park

Kunnskap er makt, spesielt når det gjelder vagines. Men C’Det er mye feilinformasjon der ute.

Mye av det vi føler på vagines voksende & # 8211; De burde ikke lukte, strekke og # 8211; Ikke bare er det unøyaktig, men det kan også la oss prøve alle slags skam og unødvendig stress.

Så vi setter sammen en serie helt virkelige fakta på vagines og vasker for å hjelpe deg med å surfe på lobbyen av løgner og sette pris på kroppen din i all sin herlighet.

1. Din vulva er ikke din vagina, men vi vet hva du mener

Vaginaen er en 3-6 tommers lang muskuløs kanal som spenner fra livmorhalsen, den nedre delen av livmoren, alle legemets eksteriør. Vulva er alt som er eksternt, inkludert lepper, # 8217; urinrør, klitoris og # 8217; vaginalåpning.

Du bør vite forskjellen fordi det lar deg forstå kroppens anatomi og fordi det kan være nyttig eller til og med nødvendig å skille mellom de to, for eksempel når du spøk med en partner.

Men hvis du finner deg selv å henvise til deg tilfeldig på # 8217; hele området der nede som skjeden, ikke bekymre deg. Språket er væske, tross alt.

2. De fleste kan ikke nå’vaginal penetrasjon orgasme

Beklager, Freud. En liten & # 8216; mer 18 prosent Vagina-eiere sier å kunne nå penetrasjonen alene orgasme. For 8217; andre 80 prosent, # 8217; # 8217 nøkkel ingrediens; orgasme er klitoris.

Noen mennesker kan samtidig eksperimentere med en vaginal orgasme og klitoris, også kalt & # 8220; blandet orgasme & # 8221;, som kan virke sjeldne, men er helt oppnåelig. Det er også mange helt sunne kropper som sjelden eller aldri kommer opp til # 8217; orgasme.

3. Ikke alle mennesker med skjeden er kvinner

Kjønnsorganene er ikke en kjønnsindikator og kan være skadelig å ta den.

Det er mange som har en vagina som ikke er kvinner. De kan identifisere seg som menn eller ikke-binære.

4. Vagines tåre under fødsel, men dette er normalt

Hold de instrumentelle delene av horrorfilmen: Dette er en vanlig del av fødselen, og kroppen din er designet for å gjenopprette.

Mot # 8217; 79 prosent Vaginale deler inkluderer rive eller krever en’gravering. Disse & # 8220; lesjoner & # 8221; De kan være små tårer eller en lengre kutt (kalt episiotomi) med vilje laget av en helsepersonell når barnet er plassert med føttene før eller fødsel, må skje raskere.

Skummelt? Jepp. Uoverkommelig? Ikke fra et langt skudd.

Din vagina er motstandsdyktig, og takket være den store blodtilførselen, faktisk helbreder raskere enn andre deler av kroppen.

5. Hvis du har A & # 8220; Punkt G & # 8221;, det er sannsynlig på grunn av din klitoris

Popkulturen har vært besatt av Punto G i flere tiår, og bringer mange til å føle trykket for å finne den påståtte hotspot Erogen.

Men da 2017 Studio klarte ikke å finne punktet g e Fant et annet stort studio Mindre enn en fjerdedel av mennesker med skjeden kulminerer bare med penetrasjon. Så det er ikke noe åpenbart bevis på # 8217; anatomisk eksistens av punkt G.

Hvis du liker at forsiden av vagina er berørt eller stimulert, er sannsynligvis det interne nettverket av klitorisen din å takke.

6. Klitoris er som toppen av et isfjell

Historisk sett var klitoris ment som en samling av nerve termineringer av en ert skjult under en fold av huden kalt clit hette som, som mange vitser, hadde menn problemer med å finne.

De faktiske dimensjonene til klitorisene var i stor grad ikke anerkjent av publikum til 2009, da en gruppe franske forskere opprettet en modell trykt i 3-D naturlig storhet i sentrum av glede.

Nå vet vi at klitoris er et stort nettverk av nerveender, hvor det store flertallet eksisterer under overflaten. Å nå 10 centimeter fra spisset, har formen på en firkantet quadrilateral. Det virker veldig vanskelig å ikke se det.

Del på PinterestIllustrasjon av Lauren Park

7. The & # 8220; Point A & # 8221;: Mulig senter for glede?

Frontfronten, O & # 8220; Pek A & # 8221; Det er en liten alkove som er langt bak på buksiden av livmorhalsen, en god avstand dypere inn i skjeden med hensyn til punkt g.

Ifølge en 1997 Studio, Stimulere punkt A er en enkel måte å skape mer smøring i skjeden. Ikke bare det, 15% av studio deltakerne nådde orgasme fra 10 til 15 minutter stimulering av punkt a.

8. Kirsebærene brister ikke. Og vi kan slutte å ringe dem kirsebær?

De fleste med skjeden ble født med en hymen, et tynt stykke hud som strekker seg fra en del av # 8217; vaginalåpning.

Til tross for det du kanskje har hørt, på ingen tid i livet ditt, vil det være brist & # 8221;. Det er ikke et stykke tyggegummi, tross alt.

Imeni tåler ofte før en person noensinne har hatt sex med penetrasjon, under en liten sexy aktivitet å sykle eller sette en intern absorberende. Men det er også vanlig at # 8217; imene tårer under sex, i hvilket tilfelle C’det kan forventes litt og blod;.

9. Klitorisen har to ganger nervene av penis

Den berømte følsomme penis har om lag 4000 nervøsninger. Den berømte Clitoris & # 8220; vanskelig å finne & # 8221; Han har 8000.

En annen grunn til å gi din clit oppmerksomhetene det fortjener.

10. Vaginas burde ha en lukt

Dette burde være i det offentlige området, men det er det ikke. Bunnlinjen? Vagina inneholder en høyt spesialisert hær av bakterier som arbeider xnumx timer på xnumx for å holde den vaginale pH sunne og balansert.

Og som andre bakterier, har disse en lukt.

Slik at spesiell smak som noen ganger føler et pust, er helt normalt og ingenting som skal dekkes av duftende vasker eller parfymer. Åpenbart, hvis du oppdager en ny merkelig eller skarp duft, se en lege.

11. Vagina er selvrensende. La hans plikt gjøre

Den nevnte hæren av spesialiserte bakterier eksisterer for det eneste formål å opprettholde den vaginale pH på et optimalt nivå for å fjerne andre fiendtlige bakterier.

Det er helt normalt å se eksosen & # 8211; som kan være tynn eller ofte, klar eller hvitaktig & # 8211; i underbukser på slutten av dagen. Dette er resultatet av renslighetsarbeidet til skjeden din.

Rengjøringsteknikker som vanning er en dårlig ide fordi de kan eliminere denne naturlige balansen, noe som fører til problemer som bakteriell vaginose og infeksjonen.

12. Du kan & # 8220; batharti & # 8221; uten å være seksuelt spent

Når en vagina er våt, må personen ha sex, bare? Feil. Vaginas kan bade av flere grunner.

Hormoner forårsaker daglig eliminering av cervical mucus. Vulvaen har en’høy konsentrasjon av svette kjertler. Vagines kan dessuten automatisk produsere smøring når de berøres, uavhengig av’spenning. (Et fenomen kalt ikke konkorativ spenning, dette er Mer vanlig hos kvinner.)

Husk: L’Vaginal fuktighet bør aldri betraktes som et konsensussignal. Samtykke må verbaliseres. Periode.

Åh, og ofte er tisse laget i vulvaen.

1. 3. Vaginene blir dypere når vi lyser

Med sex i tankene åpner vagina dørene sine.

Vanligvis er skjeden et sted i midten Fra 3 til 6 inches i lengde og 1 til 2.5 inches bredt. Etter spenningen strekker den øvre delen av vaginaen, skyver livmorhalsen og # 8217; livmor litt dypere i kroppen for å få plass til penetrasjon.

14. Og de endrer også farge

Når du er kåt, strømmer blodet til vulvaen og skjeden. Dette kan gjøre fargen på huden din, blir mørkere i det området.

Ikke bekymre deg, det kommer tilbake til sin normale tone etter at sexy tid vil være over.

Del på PinterestIllustrasjon av Lauren Park

15. De fleste orgasmer er ikke sjokkerende og okay

Overdreven teatralsk representasjon av media av det som synes å ha en orgasme har skapt en urealistisk standard for hva som skal være en orgasme. Sannheten er at orgasmer er tilgjengelige i alle former og størrelser, og dette betyr at det ikke er nødvendig å bite leppene eller buene til # 8217; tilbake.

Mange orgasmer er korte og søte, mens andre føler seg sterkere og dype. Prøv å ikke fikse deg for mye på størrelsen på orgasmen din. Husk, sex er en tur, ikke en destinasjon.

16. Du kan øke vekter med skjeden

Vaginal vektløfting og # 8211; L’Handling av å sette inn en & # 8221; igjen & # 8221; i skjeden festet til en vekt på et tau og # 8211; Det er mer enn en’snap ut, det er faktisk en måte å styrke bekkenbunnen.

Sex trener og relasjoner Kim Anami er en vokal supporter av # 8217; trening. Han sier at de sterkeste vaginale musklene kan få sex lenger og føle seg bedre.

17. Noen mennesker har to vagines

På grunn av en sjelden anomali kalt livmor didelphys, har et svært lite antall mennesker faktisk to vaginale kanaler.

Personer med to vagines kan fortsatt forbli gravid og føde, men C’Det er en mye høyere risiko for spontan abort og for tidlig fødsel.

18. Klitoris og penis deler en hjemby

All’start, alle fetusene har den som kalles en kjønnskamp. Både for mannlige og kvinnelige foster, er toppen skiller seg ut.

Så rundt den niende uken etter unnfangelsen begynner dette embryonale stoffet å utvikle seg i et penishodet eller i klitoris og i store lepper. Men poenget er at vi alle starter fra samme punkt.

19. Fødsel forlenger ikke permanent skjeden, men det inkluderer noen endringer

I dagene som umiddelbart etter fødselen for Via Vaginal, vil skjeden og vulvaen trolig føle seg beruste og hovne. Det er også vanlig at skjeden din føles mer åpen enn normalt på grunn av’menneske som nylig er bestått.

Men ikke bekymre deg, hevelse og # 8217; åpner kamp innen få dager.

Så C’det er ariditeten. Kroppen etter fødsel produserer mindre østrogen, som er delvis ansvarlig for vaginal smøring. Så du vil føle deg tørrere etter fødsel, og spesielt i sykepleie fordi dette videre overvåker produksjonen av østrogen.

Selv om skjeden din vil forbli litt og # 8216; bredere enn det var før jeg fikk fødsel, kan du holde tonet og sunne vaginale muskler ved å praktisere regelmessige øvelser for bekkenbunnen.

20. Du kan ikke gå glipp av en buffer & # 8211; eller andre & # 8211; i vaginaen din

Det øyeblikket av panikk under kjønn der du skjønner, har du sikkert satt en buffer den morgenen? Ja, vi passerte alle. Men ikke bekymre deg, din swab vil bare gå langt.

All’Deep End of the Vagina C’er livmorhalsen, den nedre delen av livmoren din. Under fødselen er livmorhalsen stylet & # 8211; Åpner & # 8211; Mens barnet passerer. Men resten av tiden er livmorhalsen din lukket, så du kan ikke virkelig miste noe eller ved et uhell som passer.

Men det som er vanlig er å glemme en buffer i dager eller til og med uker. I dette tilfellet kan det begynne å utstråle en rotete lukt, som ligner en død organisme.

Selv om det er helt sikkert å prøve å trekke ut en glemt buffer alene, kan du konsultere en lege for å sikre at du får alle stykkene.

Del på PinterestIllustrasjon av Lauren Park

21. Størrelsen og posisjonen til klitorisene dine er viktige for orgasme

Ifølge en 2014 Studio, Grunnen til at noen mennesker med skjeden har problemer med å nå orgasmen; orgasme under penetrativ sex kan skyldes en relativt liten klitoris som ligger litt fra # 8217; vaginalåpning.

22. Når du er gravid, blir undertøyet et mini slip & # 8216; n lysbilde

For å beskytte deg og det lille mennesket som vokser i deg fra infeksjoner, begynner vagina en rengjøringsklengder med følgelig strøm av utslipp. Vent på mengden sekresjon å fortsette å øke som graviditeten fortsetter.

Du kan forvente at eksosen skal være tynn og fra klar til lattigen opp til # 8217; forrige uke med graviditet, når det tar en rosa tone.

Det burde aldri ha en skarp eller fisk lukt, eller ha en stor konsistens, så hvis det gjør det, er det bedre å konsultere en lege.

23. Du har kramper? Din vagina kan hjelpe deg i dette

Prøv å gi deg en orgasme for å stimulere utgivelsen av gunstige kjemikalier som dopamin og serotonin. De naturlige antororifiserte effektene av disse kjemikaliene kan lindre smerte forårsaket av menstruasjonskramper og gjenværende glød av en orgasme, slapper av muskler.

Når du onanerer, liker noen mennesker å bruke en vibrator eller se på noe sexy for å komme inn i riktig humør. Og hvis du er nysgjerrig på å berøre deg på nye, hyggelige måter, ta en titt på vår guide på kvinnelige orgasmer.

Ginger Wojcik er monteringsassistent på Storist. Følg mer om jobben din Medium eller følg den opp Twitter.