23 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Det er den 23. uke, litt over halvparten av graviditeten din. Du er sikkert & # 8220; du ser gravid & # 8221;, så forberedt på kommentarer om det faktum at du ser for stor eller for tynn, eller forhåpentligvis er du bare vakker og lys.

Hvis du er i tvil om hvor du er i spekteret av en sunn vektøkning, snakk med legen din eller sykepleieren. Alle har en «8217, men ordet til en pålitelig helsepersonell bør være den du lytter til mer.

Endringer i kroppen din

Sammen med den voksende fremspringet i magen, kan du merke en liten hevelse til føttene og anklene.

Du må kanskje legge til side noen av dine favoritt pre-graviditetssko for en PO & # 8216;. Og ikke bli overrasket om, selv etter fødsel, har føttene flatt og langstrakt det nok til å ta nye sko.

L’Gjennomsnittlig vektøkning på 23 uker er mellom 12 og 15 pounds. Denne vektøkningen kan føre til mage strekkmerker, lår og bryster.

Eller de kan ikke vises i flere uker, om ikke helt. Hvis strekkmerker vises, er det sannsynlig å bli mindre åpenbart over tid etter fødselen.

Brystet ditt kan begynne å produsere Colostrum denne uken. Colostrum er en første form for morsmelk som er litt & # 8216; tettere enn hva du vil produsere etter fødselen.

Dette er normalt, men ikke bekymre deg hvis kolostrum ikke er tilstede. Betyr ikke at du vil ha problemer med å amme. Colostrum kan ikke vises opp til mye nærmere levering.

Ditt barn

Del på Pinterest

Barnet ditt har trolig nådd, og kanskje litt forbi, 1-pundsskiltet, ligger nær 1 fotlengde og er flott ALL’Inciscs som en flott mango eller en grapefrukt. L’vektøkning var ganske sakte og konstant opp til dette punktet, men d’nå på barnet ditt vil virkelig begynne å smøre.

Fluffen, det myke og fine håret som til slutt frakk det meste av barnets kropp, kan bli mørkere. Du kan legge merke til det neste gang du gjør en ultralyd.

Selv lungene utvikler seg. De er ikke klare til å jobbe alene, men barnet ditt praktiserer åndedrettsbevegelser.

Innen 23 uker beveger barnet ditt mer. Disse trekkene er satt i henhold til barnets program, ikke din. Forbered deg på at barnet ditt kan danse når du lyver for å sove. Husk imidlertid dette er bare midlertidig.

Tvillingutvikling en uke 23

Velg et navn er allerede ganske vanskelig, men du må tenke på to komplette navn for tvillingene dine. For ideer, prøv å søke på nettet eller bla gjennom namespays i biblioteket eller det lokale biblioteket. Nameberry.com Har en guide til navnene for tvillinger. Nettstedet har forslag til navnene på tvillingene som er både menn, både kvinner eller en mann og en kvinne. Det har også forslag til kjendisnavn. Det er ingen riktig eller feil måte å nevne dine tvillinger på.

Et av forslagene på nettstedet er å tenke på å holde nameSpays konsistent. Sikkert er det ikke nødvendig at du holder initialene selv, som Sam og Sally.

Graviditets symptomer fra 23 uker

Ved den 23. uken av graviditeten kan du merke følgende symptomer:

For å øke appetitten, hold sunne snacks. Enkel tilgang til sunne snacks vil gjøre det lettere å unngå å nå den pose med chips eller sjokoladebar.

L’økning i nasal overbelastning er vanlig blant gravide kvinner. Dette kan føre til snorking. Hvis snorking forstyrrer søvn eller din partners søvn, prøv å sove med en luftfukter. Selv nesestrimlene kan hjelpe.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Ta vanen, hvis ikke l’du har allerede gjort, for å bli godt hydrert. L’vann er det beste, men frukt eller grønnsaksjuice er fine, så vel som melk. Drikke melk vil også hjelpe deg med å tilfredsstille ditt daglige fotballkrav.

Mange urtete er sikre for gravide, selv om du kanskje vil snakke med en lege som spesielt te er bra. I virkeligheten er det produkter som kalles te for graviditet, som anses å være trygge for deg og ditt barn. Spesielt er teen basert på røde bringebærblader forbundet med graviditeter og sunne deler.

Å holde seg hydrert vil hjelpe deg med å unngå hodepine, livmorkramper og urinveisinfeksjoner. L’blek eller nesten klar gul farge urin er et tegn på tilstrekkelig hydrering, mens den lyse eller oransjebrune gule urinen er et tegn på at du er tydelig dehydrert.

Når skal du ringe legen

Fordi livmoren din er rett på blæren, begynner du å gjøre hyppigere turer på badet. Det kan hende du finner at du begynner å miste litt og når du ler eller får Tox, eller bare fordi du ikke kommer på badet i tide.

Selv om det er sjeldent på dette stadiet, er det mulig at en del av det tapet kan være fostervann og ikke-urin væske. Dette kan oppstå når den fosterveske membranen rundt barnet bryter.

Du har sikkert hørt kvinnene refererer til tiden da vannet hans brøt. Under Travaglio, vil du at fosterposen bryter for å hjelpe deg med å utvikle fødselen. Dette hele’begynnelsen av graviditeten, skjønt, det er for tidlig.

Hvis du noen gang hører en flytende jakke, ring legen din umiddelbart eller 911. Amniotisk væske er vanligvis luktfri, så hvis du også merker en liten mengde tap som ikke har noen lukt eller virker urin, informer legen din umiddelbart. Finn ut mer om forståelse hvis dine vaginale tap er normale.

Tenk på å ta en blodtrykkskonitor hjemme og lære å bruke den. En kraftig økning i blodtrykket kan være et tegn på preeklampsi, en komplikasjon av svært alvorlig graviditet. Snakk med legen din om preeklampsi og symptomer som burde føre til at du ringte lege eller 911.