23 essensielle oljer for forhold og hudtyper og hvordan du bruker dem

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Essensielle oljer er planteekstrakter basert på blomster, blader og frø. Noen kan ha egenskaper som er i stand til å behandle visse hudforhold. Hvis du er interessert i å prøve spesifikke essensielle oljer for hudproblemene dine, bør du vurdere å snakke med din hudlege av følgende alternativer.

Essensielle oljer for tørr hud

Tørket hud kan forekomme på visse perioder av året, så vel som i ørkenklima. Du kan også ha tørket hud naturlig på grunn av alderen eller redusert aktivitet av sebaceous kjertler (olje) i porene. Tørket hud er ofte herdet med fuktighetsgivende kremer og kremer, men noen essensielle oljer kan gi lettelse.

Lavendel

Du har kanskje hørt om # 8217; bruk av lavendelen til å sove og slappe av, men denne multifunksjonsoljen kan også bidra til å balansere fuktighetsnivåene i huden. Det er en anti-inflammatorisk som kan redusere rødhet og en naturlig fuktighetskrem som kan reparere tørr hud uten å gjøre det for fet.

Kamille

L’Kamilleolje inneholder azulen, kjent for å øke fuktighet og redusere betennelse. Du kan imidlertid unngå det hvis du lider av allergier ALLE’Ambrosia, siden kamille kunne være en utløsende faktor.

Sandal

Sandalwood inneholder kjente forbindelser for å redusere betennelsen ved å fremme hudhydrering.

Essensielle oljer for fet hud

Hvis du har fet hud, er sebaceous kjertlene i overdrive, noe som skaper et overskudd av olje på hudoverflaten. Faktorer som fuktighet, varme og hormoner kan forverre fet hud. Følgende essensielle oljer kan bidra til å lindre fetthudproblemer.

Salvie sclarea

Inneholder aktive forbindelser som linalilacetat og geranile, er Sage Sclarea kjent som en essensiell olje for Sjekk Sebum Overskudd. Sage Sclarea kan også bidra til å kontrollere akne og redusere utseendet på rynker i moden hud.

Rosemary

L’Rosemary Oil er kjent for sin antiinflammatoriske, stimulerende og smertestillende egenskaper. Dens viktige ingredienser, som estere, kan bidra til å holde overflødig sebum i sjakk. Faktisk, forskere De la merke til at det kan hjelpe både med fetthår og flass, og det kan til og med stimulere hårveksten.

Røkelse

Selv om forskning på # 8217; røkelse i hudpleie mangler, hevder at tilhørere hevder at det kan bidra til å lindre fet hud og akne trend samtidig som lipider for huden som aldre.

Geranium

Med sine alkaliske egenskaper, sies det at Geranium bidrar til å balansere hudoljer. Denne alkaliniteten gjør Geranium A & # 8217 ekstra nøkkel til såper og er nyttig for nivellering av hydreringsnivåer.

neroli

Neroli er en annen viktig olje som inneholder sitrons. Kan bidra til å balansere sebum uten å tørke huden.

De beste essensielle oljene for sensitiv hud

Følsom hud kan være tørr eller fet og kan noen ganger manifestere seg sammen med allergi, eksem og andre hudforhold.

Hvis du har sensitiv hud, anbefaler vi deg å unngå oljer som er svært syre, for eksempel sitron og sitrongras. Følgende oljer anses som sikre for alle hudtyper:

 • lavendel
 • røkelse
 • sandal

Eteriske oljer for akne trendeskinn

Med akne er det viktig å fjerne overflødige oljer og bakterier uten å tørke huden, da dette kan føre til større oljeproduksjon. L’Betennelse kan være en annen faktor som bidrar til utsalgsstedene til akne.

Både rosmarin og # 8217; røkelse er kjent for behandling av akne ved å redusere mikrober og # 8217; betennelse. Sage Sclarea brukes også til akne og for fet hud. Følgende oljer kan også hjelpe hudtyper av akne trend.

Sitron

L’sitronolje, avledet fra sitrusskall, kan hjelpe bekjempe betennelsen og frie radikaler som kan bidra til akne og bilde øker.

Sitrongrass

Citronella har også naturlige astringent egenskaper. Disse kan bidra til å bekjempe kviser ved å fungere som en antimikrobiell mens de også fjerner overflødige døde celler.

Kanel

L’Kanel Essential Oil anses også som en kraftig antiinflammatorisk takket være viktige antioksidantforbindelser som L’Cinnaminsyre. Dette kan hjelpe symptomene på den inflammatoriske akne som cyster, knuter og pustler.

Tetre

Avledet fra # 8217; Melaleuca-treet, L’# 8217 olje; te tre er en av de viktigste antiseptika i alternativ medisin. Det hjelper bekjempe bakterier og betennelse, som begge kan bidra til akneutløp.

Essensielle oljer for A’utslett

Noen essensielle oljer har også muligheten til å balansere fuktigheten og lindre kløen på hudutslett. Disse inkluderer atopisk dermatitt (eksem) og psoriasis.

En studio i 2015 Han fant at kombinasjonen av timian med lavendel bidro til å behandle boligen i mus, og bringe forskere til å tro at denne blandingen av essensielle oljer også kunne ha nytte av mennesker med hudsykdom.

Andre potensielle essensielle oljer for kutane utbrudd inkluderer:

 • lavendel
 • kanel
 • geranium

A’Andre hensyn er smerten som noen ganger kan forekomme med kutane utslett. I dette tilfellet kan du vurdere følgende essensielle oljer som har smertestillende midler:

Peppermynte

Du har kanskje hørt om å drikke myntete for hodepine, men fordelene med olje i / peppermynte kan også strekke seg til hudhelsen. Innholdet i Natural Menthol gir en analgetisk effekt på huden. Det kjøler også varm hudutslett.

Wintergreen

Inneholder Methil Saliclato, Wintergreen har egenskaper som ligner peppermynte. Det kan fungere som et beroligende middel på smertefulle hudutbrudd.

Eukalyptus

Eukalyptus er en annen olje kjent for sin anti-kraftkvalitet. Det kan også gi fuktighet til pruriginøse og smertefulle hudutbrudd.

Patchouli

L’Patchouli olje er kjent for å redusere både smerte og # 8217; betennelse. Disse egenskapene er spesielt nyttige for behandling av eksemutslett.

Essensielle oljer for pigmentering

Hvis du har akne arr eller senile flekker på grunn av soleksponeringen, kan noen essensielle oljer hjelpe deg med ensartet hudens tone hvis det brukes som et serum.

Granateple

L’granatepleolje har antioksidant og antiinflammatoriske egenskaper som kan fremme sunnere og mer ensartet hud.

Gulrotfrø

L’gulrotfrøolje brukes til å redusere arr. Det kan også bidra til å redusere utseendet på rynker i moden hud.

Mandarin

L’Mandarin Oil har også en Høy antioksidantprofil, som gjør det nyttig å fremme en jevnere og tonisk hud.

Ylang Ylang

Bemerket for sin evne til å skape likevekt mentalt og fysisk, kan Ylang Ylang også bidra til å hemme hudpigmentering, ifølge en 2015 Studio.

Andre pigmenteringsoljer

 • Røkelse for senile flekker
 • Geranium for å standardisere tonen
 • Sitron for å bekjempe frie radikaler
 • Lavendel for å redusere rødhet

Essensielle oljer for moden og anti-aging hud

Din hud mister naturlig elastisitet og kollagen med alder med alder, noe som kan føre til cediment, tynne linjer og rynker. Følgende essensielle oljer er designet for deres potensielle anti-aging fordeler.

Rosa

Med antioksidanter som vitamin A og C, L’roseolje kan bidra til å fremme hudbakgrunn, som ofte senker med alderen. I sin tur kan dette skape en hud fra # 8217; se yngre med mindre linjer.

Myrrh

Historisk ble Myrrh brukt av egyptiske kvinner for anti-aging hudpleie regimer. Denne rike antioksidantoljen er utformet for å fremme sirkulasjon, noe som skaper en hud fra # 8217; mer lyst og raffinert utseende.

Jojoba

L’Jojoba Oil ble notert for å reparere det øvre laget av huden, takket være dens Innhold av naturlige fettsyrer. Andre oljer som gir lignende resultater inkluderer arganoljer, kokosnøtter og solsikkefrø. Jojoba er også kjent for å være lys, noe som gjør det til et godt valg for fet hud.

Andre anti-aging oljer

 • lavendel
 • røkelse
 • neroli
 • gulrotfrø
 • Salvie sclarea
 • Patchouli
 • mandarin

Slik bruker du essensielle oljer

De essensielle oljene innåndes eller brukes direkte på kroppen. Det er ikke sikkert å innta dem. Når du bruker oljene lokalt på huden din, må du sørge for at du bruker en oppdateringstest før du sørger for at du ikke er allergisk og ikke bruk dem rundt øynene dine.

En testoppdatering innebærer posisjonering av en liten mengde essensiell olje fortynnet på huden, for eksempel på G’underarm. Vent 24 timer for å sjekke tilstedeværelsen av allergiske reaksjoner før du bruker det på et større område i huden.

Diffuser

Høyttalerne blir stadig mer populære som verktøy for å spre essensielle oljer i et rom, slik at du kan puste damp. Denne praksisen er også kjent som aromaterapi.

Men mens inhalering av essensielle oljer kan være avslappende (eller forfriskende, avhengig av bruk av olje), vil du ikke nødvendigvis samle fordelene med huden ved hjelp av dem på denne måten.

Massasje og direkte søknad

Når det behandler hudforhold, er det svært sannsynlig at essensielle oljer fungerer bedre på topisk nivå. Dette innebærer bruk av små dråper olje. Du må også fortynne oljer med vektorolje, som L’Oljeolje.

Bruk noen dråper per skje oljevektor for å få de beste resultatene, og masser deretter på huden til helt absorbert.

Baderom

Bade i essensielle oljer kan også fungere godt for en rekke hudforhold, spesielt hvis du prøver å behandle områder som er vanskelig å nå som ryggen din. Bare legg til opptil 10 dråper olje på et løpende bad. Ta deg tid til å komme seg ut av karet, da oljer kan gjøre glatte overflater.

Bivirkninger og forholdsregler

Aktuelle bruksområder av essensielle oljer kan forårsake kutane utbrudd og irritasjon hvis de ikke fortynnes på forhånd med en vektorolje.

Før du bruker oljer, bruk en liten mengde fortynnede essensielle oljer på huden, for eksempel på G’underarmen, og vent 24 timer for å sjekke for en allergisk reaksjon.

Selv om essensielle oljer er naturlige, kan de være like kraftige av tradisjonelle stoffer. Ikke ta dem i munnen, og du bør ikke prøve å selv behandle noen underliggende medisinsk tilstand. Spør en lege før du bruker essensielle oljer hvis du er gravid eller du ammer.

Hvor finner du essensielle oljer

Essensielle oljer er allment tilgjengelige i naturopatiske butikker, i naturlige matbutikker og til og med i apotek. Du kan kjøpe essensielle oljer på nettet på følgende nettsteder:

Ta bort

Med deres antiinflammatoriske, antibakterielle og beroligende egenskaper, brukes essensielle oljer for en rekke hudpleieproblemer. Mens du undersøker på «8217; effektiviteten av essensielle elementer pågår, hevder at tilhørere hevder at oljer kan hjelpe tørr, fett og akne-tendens hud.

Før du bruker essensielle oljer, spør råd til din hudlege, spesielt hvis du lider av underliggende patologier som eksem, rosacea eller psoriasis. Slutte å bruke essensielle oljer hvis du finner negative reaksjoner.