23 effekter av alkohol på kroppen

L’# 8217 Impact; Alkohol på kroppen din starter fra det øyeblikket du tar din første SIP. Mens et glass sporadisk vin med middag ikke er en grunn til bekymring, kan de kumulative effektene av å drikke vin, øl eller alkoholholdig ha sin toll.

Les videre for å lære om effektene av # 8217; alkohol på kroppen din.

Del på Pinterest

Et glass om dagen kan gjøre noen få skade på din generelle helse. Men hvis vanen vokser eller hvis du finner deg selv å ha problemer med å stoppe etter et enkelt glass, kan kumulative effekter legge opp.

Fordøyelses- og endokrine kjertler

Drikker for alkohol kan forårsake en abnorms aktivering av fordøyelsesenzymer produsert av bukspyttkjertelen. L’Akkumulering av disse enzymer kan føre til A’betennelse kjent som pankreatitt. Pankreatitt kan bli en langsiktig tilstand og forårsake alvorlige komplikasjoner.

Inflammatorisk skade

Leveren er et organ som bidrar til å bryte ned og fjerne skadelige stoffer fra kroppen din, inkludert alkohol. L’Langvarig bruk av alkohol forstyrrer denne prosessen. Øker også risikoen for kronisk leverbetennelse og leversykdom. Arret forårsaket av denne betennelsen er kjent som cirrhosis. Dannelsen av arrvæv ødelegger leveren. Siden leveren blir mer og mer skadet, har den flere problemer med å fjerne giftige stoffer fra kroppen din.

Mer informasjon om leversykdom relatert til alkoholen »

Leversykdom er farlig for livet og fører til giftstoffer og opphopning av avfall i kroppen. Kvinner har størst risiko for å utvikle en alkoholholdig leversykdom. Kvinners kropp er mer sannsynlig å absorbere mer alkohol og trenger lengre perioder for å behandle den. Kvinner viser også leverskade mer enn menn.

Sukkernivåer

Bukspyttkjertelen bidrar til å justere kroppen insulinbruk og glukosesponsen. Når bukspyttkjertelen og leveren ikke fungerer riktig, risikerer risikoen for å ha lavt nivå av blodsukker eller hypoglykemi. En skadet bukspyttkjertel kan også forhindre at kroppen produserer nok insulin til å bruke sukker. Dette kan føre til hyperglykemi eller for mye sukker i blodet.

Hvis kroppen din ikke klarer å administrere og balansere blodsukkernivået, kan du ha flere komplikasjoner og bivirkninger relatert til diabetes. Det er viktig for personer med diabetes eller hypoglykemi for å unngå overdreven mengder alkohol.

Sentralnervesystemet

En av de enkleste måtene å forstå effekten av alkoholen på kroppen din er å forstå hvordan det påvirker ditt sentralnervesystem. Forvirret språk er et av de første tegnene du har drukket for mye. L’Alkohol kan redusere kommunikasjonen mellom hjernen din og kroppen din. Dette gjør koordinering vanskeligere. Du kan ha problemer med å balansere. Du bør aldri kjøre etter å ha drukket.

Fordi alkoholen forårsaker mer skade på sentralnervesystemet, kan du føle nummenhet og prikkende opplevelser til fots og hender.

Drikk gjør det også vanskelig for hjernen din, skape langsiktige minner. Det reduserer også din evne til å tenke klart og gjøre rasjonelle valg. Over tid kan skade på forsiden lobe forekomme. Quest’Hjerneområdet er ansvarlig for følelsesmessig kontroll, kortsiktig minne og dømmekraft, samt andre vitale roller.

Selv l’alkohol kronisk misbruk kan forårsake permanent hjerneskade. Dette kan føre til Wernicke-Korsakoff Syndrome, en hjernesykdom som påvirker minnet.

Avhengighet

Noen som drikker mye, kan utvikle en fysisk og følelsesmessig avhengighet på alkohol. L’alkohol abstinens kan være vanskelig og farlig for livet. Ofte trenger du profesjonell hjelp til å bryte alkoholavhengighet. Som et resultat, ser mange mennesker etter medisinsk detox å bli edru. Er den sikreste måten å sikre at du bryter fysisk avhengighet. Avhengig av risikoen for avholdenhetssymptomer, kan detoxifisering styres i et poliklinisk eller innlagt sykehus.

Symptomene på alkoholavholdningen inkluderer:

 • angst
 • nervøsitet
 • kvalme
 • tremor
 • Høyt blodtrykk
 • Uregelmessig hjerterytme
 • Alvorlig svette

Kramper, hallusinasjoner og delirier kan forekomme i alvorlige tilfeller av avholdenhet.

Fordøyelsessystemet

Forbindelsen mellom alkoholforbruket og fordøyelsessystemet ditt kan ikke virke tydelig umiddelbart. Bivirkningene vises ofte bare etter at skaden oppstod. Og mer drikking, desto større er skaden.

Drikke kan skade fordøyelseskanalene og forhindre alt’tarmen å fordøye mat og absorbere næringsstoffer og vitaminer. Som et resultat kan underernæring forekomme.

Overdreven alkoholforbruk kan også føre til:

 • Gassiness
 • opphovning
 • en følelse av fylde i # 8217; Abdomen
 • Diaré eller smertefull avføring

For folk som drikker mye, er sår eller hemorroider (på grunn av dehydrering og forstoppelse) ikke sjeldne. Og kan forårsake farlige indre blødninger. Sår kan være dødelig med mindre det er diagnostisert og behandlet tidlig.

Selv folk som forbruker for mye alkohol, kan være i fare for kreft. Folk som drikker ofte, er mer sannsynlig å utvikle kreft i munnen, halsen, esophagus, kolon eller lever. Folk som drikker og bruker vanlig tobakk sammen, har en enda større Kreftrisiko.

Sirkulasjonssystemet

L’Alkohol kan påvirke hjertet og lungene. Folk som er kroniske alkoholdrikkere har større risiko for hjerteproblemer enn folk som ikke drikker. Kvinner som drikker er mer sannsynlig å utvikle hjerte-sykdommer i forhold til menn som drikker.

Komplikasjonene i sirkulasjonssystemet inkluderer:

 • Høyt blodtrykk
 • Uregelmessig hjerterytme
 • Vanskelighetsgrad å pumpe blod gjennom kroppen
 • slag
 • hjerteinfarkt
 • hjertesykdom
 • hjertefeil

Vanskeligheten til å absorbere vitaminer og mineraler fra mat kan forårsake anemi. Dette er en tilstand der du har et lavt antall røde blodlegemer. En av de største symptomene på # 8217; anemi er tretthet.

Seksuell og reproduktiv helse

Du tror kanskje at drikking av alkohol kan redusere dine hemmelser og hjelpe deg med å ha det gøy mer i sengen. Men virkeligheten er veldig forskjellig. Menn som drikker for mye mer sannsynlig å lide av erektil dysfunksjon. Overdreven alkoholforbruk kan også forhindre produksjon av kjønnshormoner og lavere libido.

Kvinner som drikker for mye, kan avbryte menstruasjonen. Dette gir dem med størst risiko for infertilitet. Kvinner som drikker mye under graviditet har større risiko for tidlig fødsel, spontan abort eller natimortalitet.

Kvinner som drikker alkohol under graviditet, legger sitt ufødte barn i fare. Føtale alkoholholdige syndromforstyrrelser (FASD) er en alvorlig bekymring. Andre forhold inkluderer:

 • lærevansker
 • Langsiktig helseproblemer
 • Økte følelsesmessige problemer
 • Anomalier av fysisk utvikling

Skjelett og muskelsystem

L’Langvarig alkoholbruk kan forhindre at kroppen holder sterke bein. Denne vanen kan forårsake mer subtile bein og øke risikoen for brudd i tilfelle fall. Og fakturaer kan helbrede sakte.

Drikk alkohol kan også føre til muskel svakhet, kramper og til slutt atrofi.

Immunforsvar

Drikke sterkt reduserer det naturlige immunsystemet i kroppen din. Dette gjør det vanskeligere for kroppen din bekjempe bakterier og invaders virus.

Folk som drikker mye i lang tid er også mer sannsynlig å utvikle lungebetennelse eller tuberkulose enn den generelle befolkningen. Av 10 prosent av alle tilfeller av tuberkulose i verden kan knyttes til alkoholforbruket. Drikkealkohol øker også risikoen for ulike typer kreft, inkludert munn, bryst og kolon. Klikk her for å lære grunnleggende om’alkoholisme. Du kan også lese fasene på & anerkjenner en avhengighet.