21 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Din 21. uke med graviditet er en annen milepæl. Du har passert terskelen i halvparten!

Her er hva du kan forvente for deg og ditt barn denne uken.

Endringer i kroppen din

Du er sannsynligvis sterkt gravid på dette punktet. Du har kanskje begynt å bruke barsels klær eller større for å ønske din voksende mage.

Barnet ditt beveger seg ofte, og du bør høre hans bevegelser, selv om de kan være lette og vanskelige å gjenkjenne.

Ditt barn

Del på Pinterest

Barnet ditt er over 8 tommer og en halv fra hælkronen og veier ca 1 gram. Den har størrelsen på en gulrot.

Denne uken kan barnets øyne åpne seg. Barnet ditt kan også svelge fostervannet og hans småfingeravtrykk og føtter kan være tydelige.

Tvillingutvikling en uke 21

Poenget i midten av graviditeten din er en flott tid å begynne å planlegge reiret. Kanskje du lurer på om du trenger to solsenger. De American Academy of Pediatrics advarer mot bruken av det samme soveområdet for flere barn. Hvert barn bør ha sin egen plass til å sove av sikkerhetshensyn.

Graviditets symptomer i 21 uker

Mange kvinner fortsetter å føle seg fysisk fornøyd i løpet av andre kvartal, men noen irriterende symptomer kan fortsatt manifestere seg i uke 21. Brystet ditt kan bli forstørret, og du kan ha strekker seg. Du kan også finne flere symptomer, inkludert:

Åreknuter

Som livmoren din utvider, kan du utvikle åreknuter i bena, i vulvaen eller i endetarmen. Disse kan forbli etter fødsel, men i mange tilfeller forbedrer de eller forsvinner etter kort tid.

For å forhindre eller redusere utseendet på åreknuter, kan du prøve en eller alle følgende:

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner (IVU) er vanlige med fremdriften av graviditet. Dette skyldes ofte den ekstra vekten av livmoren på blæren, som kan blokkere strømmen av urinen. Drikk mange væsker for å forhindre dette problemet. Ikke forsink når du føler behov for å urinere. Mer informasjon om hvordan å behandle en UTI under graviditet.

Du leter etter uti symptomer som:

De fleste IVUS er vellykket behandlet med antibiotika foreskrevet av legen, som også er trygge for barnet.

Hvis en UTI ikke behandles, kan infeksjonen spre seg til nyrene. Symptomer på A’nyre infeksjon inkluderer:

En’nyreinfeksjon under graviditet er en nødsituasjon. Det kan forårsake for tidlig arbeidskraft eller lav fødselsvekt.

Akne og fet hud

Du kan støte på en økning i hudutløpet. Dette kan skyldes hormoner som forårsaker oljeoverproduksjon.

For å bekjempe den økte akne, prøv disse trinnene:

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

De Nasjonale institutter av helse (NIH) Indikerer at kvinner skal tjene 2-4 pounds i måneden i andre kvartal. Det er ikke nødvendig å doble matinntaket for å oppnå dine vektøkningsmål.

Normale vekt kvinner før unnfangelsen trenger bare ca 300 flere kalorier om dagen for å støtte en sunn graviditet. Hvis du har problemer med kostholdet ditt, bør du vurdere muligheten for å konsultere en ernæringsfysiolog.

Hvis du ikke allerede har registrert leksjonene for fødsel, er det nå en god tid. Du kan også begynne å planlegge barnehagen og barnets oppdragsgiver. Du vil nok være enklere å håndtere disse oppgavene nå før magen vokse til det punktet hvor de er mer utfordrende.

Noen kvinner er bekymret for å ha sex under graviditet, spesielt når graviditeten utvikler seg og barnet vokser. Sex er trygt for deg og barnet ditt under en enkel graviditet og normal risiko. Faktisk, takket være # 8217; økt blodstrøm, kan du nyte mer sex.

Men hvis du har en høyrisiko graviditet, må du kontrollere at du konsulterer legen din om sikkerheten til Seksuell aktivitet.

Når skal du ringe legen

Ring legen din dersom ett av følgende skjer:

Det er også viktig å ta vare på din følelsesmessige og fysiske helse. Hormoner, fysisk ubehag og styrer en jobb eller andre barn hjemme kan forårsake stress. Litt og # 8216; stress er normal, men hvis du lider av kronisk stress, kan du få innvirkning på barnet ditt.

Hvis du tror at stresset ditt ikke er vanlig, ring legen din. Rådgivning kan være nyttig. Følg også et sunt kosthold, gjør regelmessig fysisk trening og slapp av avslapningsteknikker som yoga eller meditasjon, kan hjelpe deg med å håndtere stress.

Et øyeblikk av raske endringer

Nå som du er i andre kvartal, og du sannsynligvis føler at barnet ditt beveger deg, står du overfor virkeligheten at du snart vil være mor. De fleste kvinner føler en energibølge og i denne uken er mindre ubehagelig. Ha det gøy å planlegge barnets ankomst. Og fra en’se på de beste appene for gravide øvelser i 2016.