21 kuriositeter om hjernen

Hvordan hjernen fungerer

Hjernen er en del av kroppens sentralnervesystem. Er den mest kompliserte delen av kroppen din. Har evnen til å sende og motta en’enorm mengde informasjon. Fordi det er så komplekst, er det noen ting som leger og forskere ikke forstår helt om det. Dette betyr også at det er noen overraskende ting du kanskje ikke vet om hjernen din.

21 kuriositeter på hjernen

1) Tegn på vellykket hjernekirurgi Dato tilbake til steinalderen.

2) En voksen hjerne veier ca 3 pund.

3) Omtrent 75 prosent av hjernen består av vann. Dette betyr at dehydrering, selv i små mengder, kan ha en negativ effekt på hjernens funksjoner.

4) Den største hjernen enn noe dyr er den av spermhvalen. Veier ca 20 pounds.

5) Den menneskelige hjerne vil vokse sin størrelse tre ganger i det første året av livet. Fortsett å vokse opp til du er ca 18 år gammel.

6) Hodepine er forårsaket av en kjemisk reaksjon i hjernen kombinert med musklene og nerver i nakken og hodet.

7) hjernen til et menneske inneholder omtrent hundre milliarder nevroner

8) Det er en myte at mennesker bruker bare 10 prosent av hjernen vår. Vi bruker faktisk alt. Vi bruker selv mer enn 10 prosent når vi sover.

9) Kolesterol er nøkkelen til læring og minne. Høyt kolesterol har imidlertid forskjellige effekter avhengig av alder og andre faktorer.

10) Informasjonen ruller gjennom hjernens neuroner for alt vi ser, vi tenker eller gjør. Disse nevronene beveger informasjon med forskjellige hastigheter. Maksimal hastighet for passering av informasjon mellom nevroner er ca 250 mph.

11) Drømmer antas å være en kombinasjon av fantasi, psykologiske faktorer og nevrologiske faktorer. Vis at hjernen din fungerer, selv når du sover.

12) Spøkelsens smerte syndrom er når sentralnervesystemet, som inkluderer hjernen din, fortsetter å føle smerten i et lem som er blitt amputert.

13) Hjernen kan ikke føle smerte. Tolker tegn på smerte som sendes til ham, men han føler ikke smerte.

14) En hjernefrysing er faktisk en ganglionalgi senopalatina. Det skjer når du spiser eller drikker noe som er kaldt. Kule blodårer og arterier på baksiden av halsen, inkludert de som bringer blod til hjernen. Disse er innsnevret når de er kalde og gjenåpner når de er igjen varme, forårsaker smerte i pannen.

15) Den menneskelige hjerne begynner å miste minnekapasitet og noen kognitive evner mot slutten av de 20 årene.

16) Den menneskelige hjernen blir mindre med L’alder. Dette skjer vanligvis litt tid etter middelalderen.

17) Under mummifikasjonsprosessen fjernet egypterne vanligvis hjernen gjennom nesen.

18) Alkohol har effekter på hjernen på måter som inkluderer sløret syn, forvirret språk, ustabil spasertur og mer. De forsvinner vanligvis når du blir edru igjen. Men hvis du ofte drikker i lange perioder, er det bevis for at alkoholen kan påvirke hjernen din permanent og ikke reversere når du blir edru. Langtidseffekter inkluderer minneproblemer og noen reduserte kognitive funksjoner.

19) Rapportene om øyenvitner til mistenkte kriminelle er vanligvis nøyaktige bare 50% fordi det er vanskelig for hjernen din å huske detaljene til noen du ikke vet. Traumatiske hendelser kan også påvirke hjernens evne til å huske detaljene.

20) Datamaskinen eller videospillene kan bidra til å forbedre kognitive ferdigheter. Det er imidlertid nødvendig å gjennomføre ytterligere studier for å finne ut hvor mye de hjelper eller hvilke typer spill hjelp.

21) Hjernen din bruker 20 prosent oksygen og blod i kroppen din.

L & # 8217;

C’Det er mye av hjernen som leger og forskere fortsatt ikke forstår helt. Men de lærer mer hver dag. Det er fortsatt mange interessante ting å lære om den delen av deg som jobber mer. På samme måte som resten av kroppen din, trenger hjernen et sunt kosthold, trening og den rette mengden søvn for å jobbe på sitt beste.