20 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Du ankom halvveis! På 20 uker er magen din nå en fremspring mot hovent. Din appetitt har returnert til full kapasitet. Du kan også ha hørt barnet ditt flytte.

Her er hva du trenger å vite på dette stadiet:

Endringer i kroppen din

Du har hørt barnet ditt flytte? En av endringene i kroppen din Denne uken kan være de små skuddene og blåser du når barnet ditt beveger seg i livmoren din. Dette kalles akselerasjon. Kvinner som allerede har opplevd fødsel, begynte sannsynligvis å prøve disse følelsene for noen uker siden.

Selv magen din blir mye mer tydelig i disse dager. Mødre for første gang kan ha begynt å bli sett bare i de siste ukene. Og fra dette punktet kan du tjene omtrent et pund per uke.

Ditt barn

Del på Pinterest

Ditt barn er ca 6 1/3 inches lang fra kronen til rumpen. En annen måte å se på er at barnet ditt har størrelsen på en banan.

Håret vokser allerede på babyens hode og et tynt og mykt hår som heter Lanugo, begynner å dekke kroppen sin.

Hvis du så på leveringssøker eller assistert ved fødselen, har du sikkert sett det tette og hvite stoffet som dekker et barns kropp i mors livmor. Dette belegget kalles Vernix Caseosa og begynner å danne denne uken. Vernix er et beskyttende lag som beskytter barnets hud fra amniotisk væske.

Tvillingutvikling en uke 20

Dine barn har vokst opp til 6 tommer i lengden og ca 9 gram. Ta deg tid til å snakke med dem. De kan høre deg!

Du kan også ha din anatomiske skanning denne uken. Denne ultralydet vil kontrollere barnas helse. Vanligvis kan du også lære barnas kjønn.

20-ukers graviditets symptomer

Du er midt i andre kvartal. Din appetitt er sannsynligvis tilbake til normal eller økt. Selv om kvalme og tretthet kan ha forsvunnet i løpet av andre kvartal, ved den 20. uken av graviditeten noen symptomer du kan prøve eller fortsette å eksperimentere, er:

Andre symptomer du kan finne inkluderer:

Mat Cravings

Trekkene med visse matvarer varierer fra graviditet til graviditet. Selv om du kanskje har hørt at ønsket om syltet eller iskrem har noe å gjøre med barnets ernæringsmessige behov, er det ikke sant.

I en artikkel publisert av Grenser i psykologi, Forskere undersøkte forskjellige hypoteser for trangene. L’ide om ernæringsmessige underskudd holder ikke fordi de fleste av matene som ønskes av kvinner (søte rike matvarer og matvarer) er ikke rike på vitaminer og mineraler. Så fortsett å spise favorittmatene dine i moderasjon.

Braxton-Hicks sammentrekninger

Braxton-Hicks sammentrekninger (eller falsk arbeidskraft) kan starte denne uken når kroppen din begynner sine første forberedelser for travaglio. Disse sammentringene er generelt milde, uforutsigbare og ingenting å bekymre seg for.

Noen ganger vil du få noen sammentrekninger som sitter i en merkelig posisjon, går for mye eller blir dehydrert. Ligg og drikke vann skal roe de sterkeste.

Hvis du oppdager smerte, eller du kan holde disse sammentrekningene med jevne mellomrom, kontakt legen din. Det kan være et tegn på premature fødsel, som er en potensielt alvorlig komplikasjon.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Du har kanskje allerede hatt en annen ultralyd med en anatomisk skanning. Denne ultralydseksamen utføres på # 8217; Abdomen. Tar deg en titt på barnet ditt fra hodet til tå. Teknikeren vil undersøke alle hovedlegemene og barnesystemene for å se om de fungerer som de skal.

Denne eksamenen kan også gi deg informasjon om nivåene av din amniotiske væske, på posisjonen til din placenta og til og med på barnets kjønn. Mange kvinner velger å bringe sine partnere eller en spesiell støtteperson til denne avtalen.

Denne uken er også en flott tid å begynne å surfe og registrere seg på leksjonene på fødsel og nyfødte. Sykehuset ditt kan også gjennomføre besøk til Travaglio og Leveringsavdeling. Spør din omsorgsleverandør noen tilbud i ditt område. Dette er også på tide å begynne å delta på leksjoner på # 8217; amming og barnets omsorg.

Du kan finne private leksjoner ved å gjøre et raskt søk på Internett. Forskningsemner kan inkludere naturlig fødsel, arbeidsteknikker, amming, barnesikkerhet og RCP, trening for eldre bror / søster og mer.

Når skal du ringe legen

Husk, Braxton-Hicks sammentrekninger er vanlige i svangerskapet og generelt ikke C’Det er ingenting å bekymre seg for. Deres funksjon er å forberede livmoren din for travaglio. Disse følelsene skal være milde og uregelmessige. Eventuelle sterke, smertefulle eller faste sammentrekninger kan være tegn på premature fødsel, spesielt hvis de ledsages av spotting eller blødning.

Hvis noe skjer som fortjener en ekstra avtale, vil legen undersøke det, overvåke eventuelle sammentrekninger og vil gi en behandling (søvn i sengen, for eksempel), om nødvendig.

20 uker mangler!

Gratulerer med å ha nådd dette viktige målet i svangerskapet ditt. Utløpsdatoen kan virke langt unna, men du gjør konstant fremgang mot målstreken.

Fortsett å ta vare på deg selv å spise godt, gjør fysisk trening regelmessig og sove dypt.