20 ting å spørre legen din om brystkreft

Du vet ikke hvor du skal begynne når det gjelder å spørre legen din brystkreftdiagnose? Disse 20 spørsmålene er et godt utgangspunkt:

Nå som jeg ble diagnostisert med brystkreft, er det andre bildeprøver jeg trenger?

Spør din onkolog hvis du trenger andre bildebehandlingstester for å avgjøre om svulsten har spredt seg eller ikke til lymfeknuter eller andre deler av kroppen din.

Hva slags brystkreft jeg har, hvor er det og hva det betyr for mitt perspektiv?

Spør din onkolog, basert på biopsien din, som en brystkreft-subtype du har, hvor den er i brystet og hva det betyr for behandlingsplanen din og dine prospekter etter behandling.

I hvilken grad min svulst har spredt seg?

Forstå hvilken brystkreft scenen du er viktig. Spør legen din om å forklare fasen og finne ut hvor andre kreftformer finnes i tillegg til brystet.

Sekund National Cancer Institute, Brystkreftstrinnet er basert på størrelsen på svulsten, hvis kreften har spredt seg til en hvilken som helst lymfeknute og hvis kreft har spredt seg til andre områder av kroppen.

Hva er graden av svulst?

De spesielle egenskapene til brystkreftceller påvirker tumorens aggressivitet. Disse inkluderer mengden tumorceller som reproduserer og hvordan unormale kreftceller vises når de undersøkes under mikroskopet.

Jo høyere grad, de mindre kreftcellene ligner normale brystceller. Graden av kreft kan påvirke dine prospekter og behandlingsplanen.

Min reseptor Dell’krefthormon er positivt eller negativt?

Spør legen din om kreften din har reseptorer. Disse er molekyler på celleoverflaten som binder til hormoner i kroppen som kan stimulere tumorvekst.

Snakk deg selv hvis kreften din er positiv for østrogenet eller negativt reseptoren for reseptoren, eller positiv for progesteron eller negativ reseptorreseptor for reseptoren. Svaret vil avgjøre om du kan eller ikke bruker medisiner som blokkerer hormon-effekten for å behandle brystkreft.

Hvis biopsien ikke inkluderte den hormonelle reseptorprøven, spør legen din om å utføre disse testene på biopsi-prøven.

Kreftcellene mine har andre reseptorer på overflaten som kan påvirke behandlingen min?

Noen brystkreftceller har reseptorer eller molekyler på overflaten som kan binde til andre proteiner i kroppen. Disse kan stimulere tumorvekst.

For eksempel er den organiske bomullet påført L’etikett American Cancer Society (ACS) Anbefaler at alle pasienter med invasiv brystkreft blir testet for å se om kreftcellene inneholder høye HER2-proteinreseptornivåer. Dette er viktig fordi det er flere behandlingsmuligheter for her2-positive brysttumorer.

Spør din onkolog hvis kreften din er her2-positiv. Og hvis du ikke har blitt testet for HER2 proteinreseptorer, spør din onkolog om å bestille testen.

Hvilke symptomer på brystkreft jeg kunne prøve?

Finn ut hvilke symptomer på brystkreft du kan oppleve i fremtiden, og for hvilke symptomer du bør kontakte legen din.

Hva er mine brystkreftbehandlingsalternativer?

Din behandling vil avhenge av følgende:

 • Type kreft
 • kreft
 • Tilstand av her2hormon og reseptor
 • Kreft scenen
 • Din medisinske historie og # 8217; alder

Hvilke typer kirurgiske alternativer er tilgjengelige for meg?

Du kan være en kandidat til kirurgisk fjerning av svulst (nudulektomi), brystkirurgisk fjerning (mastektomi) og kirurgisk fjerning av lymfeknuter som er aktuelt. Be dine leger å forklare risikoen og fordelene med hvert alternativ.

Hvis legene dine anbefaler en mastektomi, spør dem om brystkirurgisk rekonstruksjon er et alternativ for deg.

Hvilke typer medisinsk terapi er tilgjengelig for meg?

Spør din onkolog hvis du har noen av følgende terapier:

 • kjemoterapi
 • stråling
 • Hormonell terapi
 • Terapi med monoklonale antistoffer

Hva er typer kjemoterapi for meg?

Hvis legen anbefaler kjemoterapi, spør dem hvilke kombinert kjemoterapi ordninger tas i betraktning. Finn ut hvilke risikoer og fordeler med kjemoterapi.

Det er også viktig å spørre oss selv hva de mulige bivirkningene av kombinerte kjemokregimer er. For eksempel, hvis du midlertidig mister håret ditt, er årsak til bekymring for deg, spør din onkolog hvis de anbefalte stoffene kan føre til at håret faller eller # 8217; alopecia.

Hvilke typer hormonalterapi er alternativer for meg?

Hvis din onkolog anbefaler hormonalterapi, spør hvilken av disse terapiene som tar hensyn til. Finn ut hvilke risikoer og fordeler med hormonbehandling og mulige bivirkninger.

Hvilke typer terapi med monoklonale antistoffer er alternativer for meg?

Monoklonale antistoffer blokkerer lenken til stoffer til reseptorer på overflaten av svulster. Hvis din onkolog anbefaler en terapi med monoklonale antistoffer, spør legen din hva terapiene tas i betraktning.

Finn ut hvilke risikoer og fordeler og hva som er mulige bivirkninger av monoklonale antistoffer.

Hvilke typer radioterapi er alternativer for meg?

Finn ut hvilke risikoer og fordeler med stråling for kreft og hva er de mulige bivirkningene.

Jeg må ta bort fra jobb for noen av terapiene. Og når jeg kunne gå tilbake til jobb?

Spør din onkolog hvis bivirkningene av behandlingen vil kreve at du er fraværende deg fra arbeid under eller etter behandling. Og la din arbeidsgiver vite på forhånd hva helsepersonellet ditt anbefaler.

Hva er mitt perspektiv etter behandling?

Dine prospekter etter behandling avhenger av følgende:

 • Din medisinske historie
 • din alder
 • Type svulst
 • kreft
 • Tumorposisjon
 • Kreft scenen

Jo mer tidligere er scenen for brystkreft på tidspunktet for diagnose og behandling, desto større er sannsynligheten for at terapien lykkes.

Det er kliniske studier for behandlinger jeg kan delta?

Hvis du har brystkreft på et avansert stadium, kan du tenke på kliniske studier. Dine onkologer kan være i stand til å indikere riktig retning, eller du kan ta en titt på http: // www.kliniske studier.Gov / for mer informasjon.

Fordi jeg hadde brystkreft?

Det kan være umulig å svare på dette spørsmålet, men det gjør aldri vondt. Det kan være risikofaktorer som familiehistorie eller livsstilspraksis som røyking sigaretter. L’Fedme kan også øke risikoen for å få brystkreft.

Hva kan jeg gjøre hjemme for å forbedre mitt prospekt etter behandling og forbedre livskvaliteten min?

Spør din onkolog hvis det er endringer i livsstilen du kan gjøre. Anbefalte endringer kan omfatte:

 • Gjør endringer i kostholdet ditt
 • understreke
 • trening
 • slutt å røyke
 • redusere alkoholinntaket

Disse tingene vil hjelpe deg med å akselerere utvinningen din fra behandling og øke sjansene dine for et bedre resultat.

Hvilke støtte ressurser er tilgjengelige for meg?

Få hjelp og støtte er viktig i denne perioden. Tenk på å delta i lokale støttegrupper for problemer som økonomiske problemer og få praktisk støtte Hvordan finne transportmiddel, om nødvendig. Du vil også kunne få følelsesmessig støtte fra forsvarsgrupper som det amerikanske kreftforeningen.