20 rettsmidler for re-utiliseringer av revmatoid artritt

Selv om forskning om narkotika for behandling av’reumatoid artritt (RA) pågår, er det ingen nåværende kur for denne tilstanden. Dette er en kronisk sykdom, og det er bedre å finne forskjellige måter å redusere sykdommen i & # 8217, ar og senke sin fremgang.

Men et sunt kosthold, stresshåndtering, vanlig fysisk trening og andre rettsmidler kan bidra til å forbedre livskvaliteten.

Selv tellermedisinene og komplementære behandlinger kan bidra til å lindre smerte og redusere betennelse. Og den modifiserende narkotikasykdommen kan lindre symptomer, forhindre felles skade og bidra til å sette på remisjon l & # 8217;. Samarbeide med legen din for å få en bestemt helhetlig tilnærming til deg.

Fortsett å lese for å lære mer om disse og andre måter å lindre smerten på # 8217;.

1. Søvn

Å sove nok er viktig for alle, men det er spesielt viktig for de med AR. EN 2018 Studio foreslo at dårlig søvnkvalitet påvirker smertenivået og bevegelseskapasiteten.

Prøv å sove minst 8 timer hver natt. Hvis du ikke sover nok om natten, kan du til og med ta en lur om ettermiddagen. Hjelp.

Hvis du lider av søvnløshet eller hvis du tror at du har nattpnea, snakk med legen din for en diagnose og en behandlingsplan.

2. Trening

L’Regular mosjon er en fin måte å styrke muskler og øke felles mobilitet.

Søk fra 2014 oppdaget at den fysiske øvelsen også kan forbedre søvnkvaliteten og # 8217; tretthet hos personer med AR. Velg øvelser som ikke stresser leddene.

Å gå på en vedvarende rytme, svømming og å lage aerobic i vann er generelt gode lavvirkningsvalg. Selv L’Motstandsøkt, som L’bruk av motstandsband, bidrar til å styrke muskler.

Unngå høy effekt og avslappet sport når leddene er smertefulle eller alvorlig betent.

En fysioterapeut kan også vise deg hvordan du trener lav-effektøvelser alene.

3. Yoga

Yoga tilbyr personlige øvelser sammen med potensielle fordeler fra å puste og meditasjon.

TIL 2013 studie Oppdaget at praktiserende yoga iyengar i 6 uker forbedret humør, tretthet og # 8217; aksept av kronisk smerte hos unge kvinner med ar. Disse forbedringene forblir 2 måneder senere.

Yoga kan også redusere smerte og # 8217; AR betennelse og øke livskvaliteten, andre til Søk gjennomgang 2017.

Som med andre øvelser, bringer det endringene som er nødvendige for å minimere felles stress og unngå smerte. Du kan også prøve å bruke sceneobjekter hvis du trenger hjelp med bestemte stillinger.

4. Tai Chi

Tai Chi er en og # 8217; kinesisk kampsport som kombinerer sakte og hyggelige bevegelser med dyp bevissthet og puste. Øvelser sinn, kropp og ånd.

TIL 2013 studie Han fant at TAI TAI GROUP CHI-leksjoner kan redusere analysen og forbedre sosial støtte hos personer med AR.

Tai Chi kan også forbedre symptomene og fysisk funksjon hos personer med slitasjegikt, andre til Revisjon av søket i 2013. Men mer spesifikke søk etter Tai Chi og Ra er påkrevd.

Pass på at du tar leksjoner fra en erfaren instruktør og ikke utfører bevegelser som får smerten din verre.

5. Akupunktur

L’Akupunktur er en vanlig behandling i tradisjonell kinesisk medisin for å lindre smerte. Bruk subtile nåler for å stimulere noen punkter i kroppen.

Flere studier har vist fordelene med akupunkturen for akupunktur for L & # 8217;. EN Søk gjennomgang 2018 Han oppdaget at akupunkturen kan forbedre funksjonen og livskvaliteten og indikerte at det er verdt å prøve for folk med AR.

En annen Studere fra 2016 oppdaget at laserakupunkturen, som bruker lasere i stedet for nåler på akupunkturpunkter, reduserer inflammasjonen i arnessen og # 8217; aktiviteten til sykdommen.

L’akupunktur har vanligvis få eller ingen komplikasjoner. Kontroller at akupunktøren din har en gyldig lisens eller sertifisering før du starter behandlingen.

6. Massasje

Massasje kan utføres av en erfaren terapeut, et familiemedlem eller alene og kan forbedre symptomene på # 8217;.

TIL 2013 studie Han oppdaget at etter en måned hadde folk med reumatoid artritt som fikk en moderat trykkmassasje mindre smerte, mer gripende kraft og større mobilitet enn de som fikk en lett trykkmassasje.

Informer din terapeut hvis du føler smerte eller ubehag under massasjen, slik at den kan gjøre endringer.

7. Tankefullhet

Å praktisere bevissthet kan hjelpe folk med å slappe av og bedre ansiktssmerter og andre symptomer. En teknikk, bevisst meditasjon, innebærer å være klar over sine tanker, følelser og puste.

TIL Revisjon av 2018-søket Han oppdaget at folk med AR som praktiserte meditasjonen av bevissthet, hadde forbedret velvære og helseutfall.

En annen Søk gjennomgang 2020 har indikert at bevissthetsintervensjoner kan redusere intensiteten av smerte, depresjon og andre symptomer på # 8217;. Imidlertid bemerket han at videre forskning er nødvendig.

Sitt i stand til å øve bevissthet meditasjon kan være smertefullt for de som lider av ar. Snakk med instruktøren din for endringene for å hjelpe deg med å føle deg trygge.

8. Støttegrupper

Studier indikerer at støtte for familiemedlemmer, venner og andre med RA kan hjelpe folk å håndtere tilstanden.

TIL 2015 Studio Han oppdaget at det som deltok på en månedlig peer supportgruppe forbedret kvaliteten på folks liv med AR. Har også økt sin kunnskap om tilstanden og deres tillit til å administrere den.

Selv nettbaserte grupper kan være effektive. Sekund Studere fra 2020, Medlemmer av en Facebook-supportgruppe delt informasjon mellom dem og uttrykte takknemlighet for nettbasert sosial støtte.

9. Kosthold

Maten du spiser, påvirker ikke bare din generelle helse, men kan hjelpe deg med å forbedre noen medisinske forhold. I en studie fra 2017, 24 prosent Folk uttalte at deres eget kosthold påvirket symptomene på # 8217;.

TIL Gjennomgang av 2017-søket foreslo at kostholdet kan redusere utviklingen av # 8217; AR og redusere fellesskader. Anbefalt mat med antioksidant og antiinflammatoriske egenskaper, for eksempel:

 • Rå eller litt kokte grønnsaker
 • Krydder, inkludert gurkemeie og ingefær
 • frukt
 • yoghurt

Gjennomgangen foreslo også å unngå eller begrense behandlede matvarer, sukker og animalske produkter.

10. Probiotiske kosttilskudd

Probiotika er bakterier som de fordeler helsen din. Du kan finne dem i matvarer som yoghurt, surkål og kimchi. Probiotiske kosttilskudd kan også være effektive for behandling av AR & # 8217;.

TIL 2014 Studio oppdaget at 8217; daglig inntak av probiotiske kosttilskudd i 8 uker reduserer sykdomsaktiviteten og # 8217; betennelse. EN Studere fra 2016 Det fant også gunstige effekter på insulinnivåer hos personer med AR.

Imidlertid A Søk gjennomgang 2017 Han fant ingen forskjell mellom probiotiske kosttilskudd og en placebo på ra. Ekstra søk er nødvendig på # 8217; Effekt av probiotiske kosttilskudd.

11. Fiskeolje kosttilskudd

Noen studier viser at fiskeolje kosttilskudd kan hjelpe symptomene på # 8217;.

TIL Søk gjennomgang 2018 Han sa at omega-3 fettsyrer, som er lokalisert i # 8217; fiskeolje, reduserer sykdomsaktivitetsmarkørene i sykdommen; AR og betennelsesmarkører.

En annen Gjennomgang fra 2018 Det indikerte også at fiskeolje kosttilskudd kan redusere betennelsen og forsinke behovet for narkotika.

Se legen din før du legger til fiskeolje kosttilskudd til kostholdet ditt, da de kan forstyrre noen rusmidler. Noen mennesker klager også kvalme, halitose og smak av fisk i munnen for å ha tatt disse kosttilskuddene.

12. Enterra olje kosttilskudd

Noen vegetabilske oljer kan redusere smerte og stivhet assosiert med AR. L’enotera olje inneholder en essensiell fettsyre kalt gamma-linolensyre som kan gi lettelse.

TIL 2016 studio oppdaget at 8217; Enterra oljeinntak og fiskeolje kan redusere betennelse og # 8217; sykdomsaktivitet.

Sekund Nasjonalt senter for komplementær og integrert helse, Imidlertid er det nødvendig med videre forskning på # 8217; effektiviteten til den primroseoljen.

Også i dette tilfellet, kontakt legen din før du ansetter Oxtera-oljen, siden den kan samhandle med noen rusmidler. Potensielle bivirkninger inkluderer hodepine og magesmerter.

1. 3. Kosttilskudd for tordenværet

Tyngens vintre vokser i Kina og Taiwan og brukes i tradisjonell kinesisk medisin. Forskning har indikert at det kan være effektivt for behandling av symptomene på # 8217;.

Ifølge en 2015 Studio, Torden gud vinen var sammenlignbar med RA standard narkotika metotrexat i # 8217; lindre symptomer. Fra studien det dukket opp at begge tok dem var enda mer effektive.

TIL Søk gjennomgang 2018 har også foreslått at torden gud kosttilskudd kan bidra til å redusere betennelse. Imidlertid er det nødvendig med videre forskning på langsiktige og sikkerhetseffekter.

Snakk med legen din og evaluer fordelene før du prøver torden God vin, siden det kunne ha noen alvorlige bivirkninger. Disse kan omfatte redusert bein mineralinnhold, infertilitet, hudutslett og hårtap.

Tennens vintre kan også være giftig hvis den ikke er forberedt på riktig måte.

14. Varmt og kaldt

Påfør en ispakke på de betente leddene for å lindre hevelse. Kulden kan også hjelpe nummen smerte og slappe av muskelspasmer.

TIL Søk gjennomgang 2013 foreslo at kryoterapi, eller kald terapi, kan redusere smerte hos personer med AR. Imidlertid er det behov for ytterligere studier på # 8217; AR.

Hvis musklene er avhandling og ømme, kan et avslappende varmt bad eller en varm dusj berolige smerte. Du kan også bruke et varmt håndkle, en elektrisk tallerken eller en annen varm pakke for å slappe av avhandlingsmusklene og lindre smerte og stivhet.

L’Lokal varmeapplikasjon redusert smerte, stivhet og # 8217; funksjonshemming hos personer med knelartrose, andre a 2019 Studio. Nåværende søk mangler på’varme applikasjon for L & # 8217;.

Spør legen din eller fysioterapeut en guide på # 8217; bruk av varme og kald terapi.

15. Assistanse enheter

Det er mange hjelpemidler som kan hjelpe deg med å holde mobilen. Splints, Guardians og Neck Collars kan stabilisere og hvile de betente leddene.

Ifølge en Søk gjennomgang 2014, Håndledd veiledere kan redusere smerte og hevelse hos personer med AR. Han la til at de også kan forbedre grepstyrken, men redusere fingerferdighet.

Personlige sko eller skoinnlegg kan gi støtte til ustabile ledd i foten og ankelen. Pinner og krykker kan lette leddene og gjøre deg lettere å gå.

TIL 2016 studio har oppdaget at både plantar og personlig plantar kan redusere smerte hos mennesker med AR. Imidlertid har kun tilpassede frukter også redusert funksjonshemming blant studiedeltakere.

Spesielle hjemmet verktøy kan gjøre arbeid med hendene enklere. For eksempel kan håndterer og rekkverk på badene og på trappene hjelpe deg med å surfe hjemme trygt.

16. Kremer, geler og lotioner

Kremer, geler og aktuelle lotioner kan gnides direkte på huden for å lindre ledsmerter. Siden huden absorberer ingrediensene, kan du prøve en midlertidig lettelse fra mindre leddsmerter.

Aktuelle salver kan også leveres i spray eller patch form. Produkter som inneholder capsaicin, salicylater, kamfer eller mentol er standard for artritt behandling.

C’er et nåværende begrenset søk på [8217; bruk av disse behandlingene for AR. Fortsatt en 2017 Studio Han oppdaget at en gel inneholdende mentol, benzokain og procaine hydroklorid har forårsaket en midlertidig lindring av smerte hos personer med AR.

Selv narkotika for leddgikt i form av kremer kan være effektive.

Ifølge en 2015 Studio, Etoricoxib krem, piroxicam krem ​​og diclofenac krem ​​har redusert smerte og hevelse for L’AR, med etétoricoxib krem ​​som har gitt maksimal lettelse.

17. Citronella Essential Oil

Mange essensielle oljer har antiinflammatoriske egenskaper og andre fordelaktige egenskaper. L’Lemongras olje kan hjelpe spesielt L & # 8217;.

TIL Studere fra 2017 Først at gnidningen av «8217; citronella essensiell olje på huden gradvis reduserer smerten av en liten størrelse. For tiden er det svært få studier på’Lemongras Oil for L’AR. Videre forskning er nødvendig på effektiviteten.

Pass på at du fortynner essensielle oljer før du setter dem på huden. Vær forsiktig når du begynner å bruke en ny essensiell olje for å bekrefte at du ikke er sensitiv eller allergisk mot den.

18. Fans

Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) kan gi midlertidig lindring fra smerte og # 8217; betennelse. Fans inkluderer aspirin, ibuprofen og naproxen.

Legen kan foreskrive en kraftigere dose om nødvendig. Reseptbelagte fans inkluderer:

 • Anaprox (naproxen)
 • Celebrex (celecoxib)
 • DayPro (Oxaprozin)
 • Mobic (Meloxicam)
 • Feldene (Piroxicam)

Reseptbelagte fans advarer om at narkotika kan øke muligheten for å ha hjerteinfarkt, hjerneslag eller mageblødning.

TIL 2014 Studio Han oppdaget at Rofecoxib-fans og Diclofenac var forbundet med større risiko for hjertesykdom hos mennesker med AR. Imidlertid var risikoen for andre fans lavt.

Selv om disse stoffene stiger smerte og ubehag, må du ikke endre løpet av & # 8217;.

19. Målrettede stoffer

Følgende typer stoffer brukes også til å behandle AR:

 • Anti-Emoticotic Drugs Endre sykdommen (DMARD). Disse bidrar til å redusere smerte og redusere utviklingen av leddskader og er ofte de første legemidlene som brukes til å behandle AR. Inkludere metotrexato (Trexall), sulfasalazin (Azulfidin), hydroksyklorochin (plaquenil) og andre.
 • Organiske responsmodifikatorer (eller biologiske agenter). Brukes i de mest avanserte tilfellene av RA, blokkerer denne DMARD-klassen signalene som forårsaker betennelse. Inkludere abatacept (orencia), tocilizumab (Actemra) og andre.
 • Orale kortikosteroider. Disse gir rask lindring fra kortsiktige symptomer og brukes ofte sammen med DMARD. Prednison er et eksempel på kortikosteroid.

Søk etter 2016 bemerket at bruken av Dmard metotrexat sammen med organisk DMARD bidro til å få remisjonen i mange personer med AR.

Nylig utdanning De undersøkte også evnen til å redusere eller avbryte DMARD-bruk for noen mennesker da deres RA er remisjon.

Pass på at du diskuterer potensielle bivirkninger med legen din når du starter et nytt stoff.

20. Kirurgi

Kirurgi kan kunne korrigere artikulære deformiteter, redusere funksjonshemming og bidra til å lindre smerte hos personer med avansert AR.

Det er forskjellige alternativer for operasjonen til’AR. Disse inkluderer:

 • Total erstatning av artikulasjonen, hvor kirurgen fjerner den skadede delen av artikulasjonen og legger inn en erstatning i metall eller plast
 • Sinvektomi, der kirurgen fjerner betent felles belegg
 • felles fusjon (eller leddhrodese), hvor beinene smeltes sammen for å øke stabiliteten

Erstatningene av hofte og kne er mer vanlig Operasjoner på store ledd for RA.

Imidlertid, andre a 2013 studie, Felles erstatning for L’AR redusert mellom 1995 og 2010. Dette skyldes trolig det faktum at stoffene for AR har blitt mer effektive.

Kirurgi er ofte det neste trinnet etter at andre behandlinger har mislyktes. Imidlertid A 2016 studio Han oppdaget at han leder folk med revmatoid artritt for en håndkirurgi før under deres tilstand førte til bedre resultater etter intervensjonen.

L & # 8217;

Det er mange tilnærminger for å forbedre livskvaliteten og redusere sykdomsprogresjonen med revmatoid artritt. Snakk med legen din om hvilke behandlinger som kan fungere bedre for din tilstand.