20 Moms blir ekte på postpartum mentale og fysiske endringer

Fra de stinkende dimples til håret faller (ikke å snakke om’ukontrollabel angst og tårer), postpartum fysiske og mentale endringer som du kan eksperimentere kan være overraskende. Vi vil gi deg scoop, så du vil ikke være så sjokkert.

Del på Pinterest

Uansett hvor mye du leser, med hvor mange Moms Mothers snakker, eller til og med hvor mange doule-hjerner velger, er det vanskelig å vite nøyaktig hvordan arbeidet ditt vil gå og fødselen din.

I tillegg til dette har ingen ny mor en krystallfære som monstrere som livet vil være en dag, en uke eller flere måneder etter fødselen. Sammen med gleden til å ønske barnet velkommen i verden, kommer en pakke med personlig utvalg av postpartumutfordringer. Vi kan få en advarsel neste gang, vær så snill?

Hør på hva disse 20 mødrene må si om postpartum symptomer som overrasket dem mer.

Bisarre kroppsreaksjoner

1. Bokstavelig kald

& # 8220; Jeg hadde disse ukontrollerbare smoothies [kulderystelser etter fødsel] Umiddelbart etter at datteren min ble satt på brystet mitt. Mine obstetrik sa at alt hele i kroppen din mens du trykker på det, kan forårsake det når du stopper. Det var vill & # 8220;. & # 8211; Hannah B., Sør-Carolina

Tips: Prøv å slappe av, fordi du prøver å sjekke kuldsene, gjør ingenting, men forverre ting og spør ekstra tepper (eller bringer deg hjemmefra), hvis du ikke gir dem automatisk.

2. Enginee D’havre

& # 8220; Jeg har ingen breastfed av medisinske grunner, og jeg ante ikke hva som ville være smertefullt for kroppen min ikke har den melken utgitt & # 8221;. & # 8211; Leigh H., Sør-Carolina

Tips: Melkproduksjonen stopper hvis du ikke uttrykker den eller ved amming, men i mellomtiden kan du gjøre det Behandler engasjementet; Å ta smertestillende midler godkjent av legen din og bruke en kald brystpakke i 15 minutter om gangen hver time etter behov.

3. Betty svette

«I to uker etter sudo levering som gal om natten. Jeg trengte å bytte klær og sengetøy midt på natten, jeg var så friiario & # 8220;. & # 8211; Caitlin D., Sør-Carolina

Tips: Lavere nivåer av østrogen og kroppsforsøk å bli kvitt overflødige væsker kan utløse Nattesvette eller varme blinker etter fødselen. For å bremse alt som drypp, prøv å drikke kaldt vann (som forhindrer dehydrering) og gjør ditt beste for å slappe av ved å praktisere meditasjon eller dype pusteteknikker.

4. Pee’s Day

«Jeg ante ikke at jeg bokstavelig talt ville ha sjekket nullblæren for de første ukene etter en vaginal fødsel. Jeg husker å le for noe på sykehuset og tok tisse uten å kunne stoppe! & # 8221; & # 8211; Lauren B., Massachusetts

Tips: Hvis du lider av inkontinens eller andre bekkenbunnproblemer under og etter graviditet, kan du gjøre det bra å se en Bekkenbunns fysioterapeut Hvem kan hjelpe deg med å utdype en målrettet spillplan for å styrke disse nøkkelmuskulaturene som påvirkes av graviditet og fødsel.

5. Helbredelse av’helvete

«Jeg vil gjerne ha visst hvor lenge det virkelig kunne ta helbredelse. Jeg hadde tredje grad tårer med min første. Jeg gråt under sex i 7 måneder. Jeg ønsket å krype ut av huden min. Det var forferdelig. Og alle fortsatte å fortelle meg at han burde ha gått bra innen 6 uker. «- Brittany G., Massachusetts

Profesjonelt forslag: selv om Tåren er helt normal, Måneder kan være nødvendig før en alvorlig vaginal tårehelbredelse og smerte er ikke noe som bør avvises. Bekkenbunnsøvelser kan forbedre sirkulasjonen og redusere hevelse og smerte.

6. Piroette og krøller

«Håret mitt, som alltid har vært naturlig veldig krøllete, har begynt å vokse rett. Etter å ha stoppet ved å amme, omtrent et og et halvt år senere, kom krøllene tilbake. Dette skjedde med mine to første, og jeg er for tiden i midten med nummer tre og # 8220;. & # 8211; Luft., New Hampshire

Tips: Hormoner som østrogen kan påvirke hårkonsistensen etter fødsel. Selv om du går fra Cher Years’80 i Kim K. Det kan virke strengt, du vil rocke upåklagelig i begge stilene.

7. Hei, hår

& # 8220; Jeg skulle ønske jeg hadde kjent det damnhåret og det faktum at det ville ha forandret håret mitt hengende for alltid.& # 8221; & # 8211; Ashleigh B., Texas

Punta Pro: Hårtap etter fødsel, forårsaket av sammenbruddet av østrogen nivåer, det løser vanligvis over tid. Men hvis han vedvarer eller du er bekymret, snakker han til legen din for å utelukke eventuelle bakgrunnsproblemer, for eksempel L’hypothyroidisme eller # 8217; jernmangelanemi.

8. Bleh, mat

«Jeg hadde ikke appetitt etter hver av mine tre fødsler. Alt jeg leste på forhånd gjorde at jeg tror at å spise ville være det beste noensinne, og jeg trengte et stort og utviklet måltid planlagt, men faktisk måtte jeg tvinge maten & # 8220;. & # 8211; Mollie R., Sør-Carolina

Tips: Både hormonelle endringer og postpartum depresjon kan være på foten av en minimum appetitt etter fødsel. Hvis din appetitt ikke gjenopptas innen en uke etter fødselen, kontakt legen din.

9. Blodbad

«Ingen fortalte meg hvor lenge det ville ta for å helbrede slike alvorlige tårer. At du kan bløde opptil 6 uker på rad. I utgangspunktet er du i overlevelsesmodus for øyeblikket umiddelbart etter fødselen. & # 8221; & # 8211; Jenni Q., Colorado

Tips: Selv om det er absolutt ikke en piknik, blødning etter fødselen er normal, så vel som slitasje ekstra absorbenter. Men hei, i det minste på mors celebret Amy Schumer Og Chrissy Teigen forvandlet post-partum undertøy i en motesetning.

10. Orgel faller

«Jeg hadde ingen anelse om hva prolaps Det var og de organene som måtte leve alle’inne i kroppen din kunne faktisk falle. Enda mer interessant, hvor mange leger ble informert og likevel hvor mange kvinner er diagnostisert. Han hadde en innvirkning på alle aspekter av livet mitt & # 8220;. & # 8211; Adrienne R., Massachusetts

Tips: Behandling er ikke alltid nødvendig for en prolapse uterus, men ikke-kirurgiske alternativer inkluderer bekkenbunnsøvelser og iført en pessary, En enhet som hjelper deg med å stabilisere livmoren og livmorhalsen.

11. Puzzelent Wells

& # 8220; Når mine hormoner har endret seg etter avvenning, luktet armpittene mine med kraften på 1000 puslespill!& # 8221; & # 8211; Melissa R., Minnesota

Tips: Du vet allerede at du kan bruke deodoranter eller antiperspiranter for å redusere det eller # 8217; støtende lukt, men du kan prøve Dør deodorant, I tillegg til.

Maktproblemer

12. Parachezzoli og mer

«Jeg ble overrasket over hvor vanskelig det er amming. Les bøker og du tror de stopper. Men det meste av tiden C’Det er mye mer. Jeg måtte bruke en paracapezzolo med min første i de to første ukene, og da var de bekymret for sin vektøkning, så de ønsket å pumpe. Pumper har aldri fungert bra. Jeg har aldri hatt så mye i en økt. Men jeg visste at jeg ga det å spise fordi hvis jeg hadde forventet, ville jeg ha vært hovent. Med nummer to baby, det var mye lettere, og hun bare angrepet, næret og tjent. Men fortsatt var pumping ikke mye. & # 8221; & # 8211; Megan L., Maryland

Tips: Hvis du føler deg frustrert L’amming, Ta hensyn til l’ideen å jobbe individuelt med en konsulent for amming, som kan dekkes av din forsikring.

1. 3. Post-arbeidskontrakter?

Jeg vil gjerne vite det når du ammer alle’start, du har sammentrekninger og blødninger fordi livmoren din krymper.& # 8221; & # 8211; Emma L., Florida

Tips: Mens sykepleiere, produserer kroppen din oksytocinhormonet, kjent som & # 8220; Cuddly Hormone & # 8221;. Men dets formål er ikke alt varmt og uskarpt: det kan også forårsake uterin sammentrekninger og blødning.

14. Powering THREGH

«Mine pupper gjør veldig ille mens de fyller amming. Til slutt endte jeg med å integrere og amme. Jeg vil at flere folk fortalte at det var fint i stedet for å dømme og fortelle meg å begå mer i # 8217; sykepleie. Jeg vil også at folk skal være gunstigere. Jeg oppfordrer mødre til å holde seg sammen og få hjelp hvis du trenger det. & # 8221; & # 8211; Katie P., Virginia

Topp Tips: Husk at det spiller ingen rolle hva du hører, hver forelder og sønn er annerledes og føderal det er bedre.

Følelsesmessige utfordringer

15. Tårer og frykt

«For omtrent en måned etter fødsel, hver gang jeg så på meg selv i speilet, begynte jeg hysterisk for å gråte. Av en eller annen grunn følte jeg at jeg mistet babyen min & # 8211; ikke # 8217; Jeg gjorde «8211; Fordi jeg ikke hadde på seg det nærmere magen hennes. Postpartum depresjon er ikke en vits! Jeg visste at det kunne være et problem, og jeg ble følt av andre mødre og helsepersonell, men jeg visste ikke Gravity & # 8220;. & # 8211; Suzhanna D., Sør-Carolina

16. Uventet PPD

«Min postpartum depresjon likte ikke den tradisjonelle PPD som alle snakker. Jeg hater ikke min baby. Faktisk ville jeg ikke ha noe å ta min baby og skjule og aldri komme tilbake til jobb. Jeg var sjalu på det faktum at mannen min ble en hjemmelaget pappa & # 8220;. & # 8211; Kor., Arkansas

Profesjonelt forslag: Hvis du tror du har gjort det Postparto depresjon, Ikke vær sjenert å snakke med legen din på dine symptomer. Kan lede deg til en terapeut eller andre lokale ressurser. Profesjonelle kan hjelpe deg med å utdype en personlig behandlingsplan.

17. Angst postpartum

«Jeg skulle ønske jeg hørte om’postpartum angst. Jeg visste alt om PPD, men etter å ha min tredje sønn var det ikke opp til min 6 ukers kontroll da jeg sjokkerte om å ha & # 8220; Sen nesting & # 8221; fordi jeg hørte behovet for å omorganisere min fryser klokka 3, min lege var som, & # 8220; Ja & # 8230; Det er piller for det.& # 8221; Jeg sov ikke, fordi jeg hadde terror som plutselig sluttet å puste, og da jeg sov, drømte jeg at han var død. Jeg tilskrev alt dette til hans opphold i Neonatal Intensive Care, som var sannsynligvis en utløserfaktor, men jeg hadde ingen anelse å måtte behandles for PPA / PTSD. Jeg mistet en del av meg selv i løpet av de 6 ukene, jeg prøver fortsatt å gjenopprette 3 år senere. & # 8221; & # 8211; Chelsea W., Florida

Tips: Hvis du er bekymret for å være i stand til å lide av postpartum angst, snakk med legen din om behandlingsalternativer, inkludert terapi og målrettede stoffer.

18. Men så langt som meg?

«Den alvorlige søvnmangel gjorde meg bokstavelig talt med hallusinasjoner om natten. Jeg vil gjerne ha visst at det er greit å be om hjelp, hvordan å glemme å ta vare på deg selv (glemme å ta en dusj, spise, etc.), Da alle er så bekymret for barnet at folk glemmer at kroppen din gjenoppretter fra en stor traumatisk hendelse. & # 8221; & # 8211; Amanda M., Nevada

Tips: Ikke nøl med å kontakte og be om støtte fra familie og venner til fordel for kroppen din og ditt sinn. Selvfølgelig, C’er et bedårende nytt menneske i verden, takket være kroppen din som støtter graviditet og fødsel, noe som ikke er noe å nyse. Du fortjener hvile, helbredende tid og alle «8217; hjelp.

19. Skam mamma

«Jeg var ikke forberedt på morens skam eller for folkene som alltid har en» 8217, mening om hvordan å vokse min sønn. Jeg prøver ikke å komme til dette, men det plager meg! Min sønn er glad og sunn og i stedet for å bli oppmuntret eller applaudert, noen ganger virker det som en utakknemlig jobb. Men min sønn er takknemlig og jeg elsker ham for dette! «- Brisha Jak, Maryland

Tips Dell’Ekspert: Vet at det meste av negativiteten som er lansert, er prognosene til andre mennesker i deres usikkerhet. Du er ikke, de er dem.

Kroppsbilde

20. Ingen rebound

«Jeg visste ikke hvor lenge det virkelig tar for» 8216; rulle opp & # 8217;. Jeg var ganske liten før graviditeten. Alle fortalte meg hele tiden hvordan jeg ville hoppet tilbake. Vi hadde planlagt vårt bryllup i 6 måneder etter fødselen, og jeg hadde allerede kjøpt L & # 8217;. Jeg er 7 måneder etter fødsel og jeg legger fortsatt ikke kjolen min. Jeg tror egentlig ikke at kroppen min vil være den samme. Det var et slag å innse etter at jeg stadig hørte hvordan jeg ville være «8216; All Belly’og & # 8216; hoppet tilbake’& # 8220;. & # 8211; Meagan K., Arizona

Tips for fagfolk: Selv om det kan være vanskelig å filtrere støyen fra & # 8220; sprette & # 8221;, gjør ditt beste for å fokusere på reisen din. Kroppen din er annerledes nå fordi den har vist seg å være superpotent. Ta litt tid for deg, om du skal lese en bok (en roman for voksne, dvs!) Abonner på et nytt gymnastikkbane eller gå ut på middag, og ikke vær for vanskelig med deg selv.

L & # 8217;

Postpartum-opplevelsen av hver mor og følelsesmessige, fysiske og mentale endringer som står overfor etter fødselen er unike.

Men uansett hvordan ting er verdig å puste, vill eller komplisert, kan du heie deg om å vite at du ikke er alene.

Og ikke C’Det er absolutt ingen skam i # 8217; stole på dine kjære, venner og lege for personlig støtte du trenger.

Maressa Brown er journalist som omhandler helse, livsstil og astrologi i over et tiår for ulike publikasjoner, inkludert Washington Post, Cosmopolitan, foreldre.com, form, horoskop.Com, kvinne’verdens verden, bedre hjem & Hager og kvinner og helse .