20 essensielle oljer og andre for rynker: Bruk, fordeler, bivirkninger

Hva kan du gjøre

Når det gjelder anti-rynkebehandlinger, virker alternativene uendelige. Du bør velge en krem ​​eller en lys anti-aging fuktighetskrem? Hva med et vitamin C-serum eller syrebasert gel?

Hvis du er ute etter flere naturlige behandlinger, kan du vurdere å skape ditt anti-aging serum ved hjelp av essensielle oljer.

Essensielle oljer kan ikke eliminere rynker, men kan hjelpe deg med å redusere dem. De kan også:

 • Øke kollagenen
 • Uniform hud tonen
 • Hjelp din hudfarge
 • redusere betennelse
 • Fremme hudcelleutskifting
 • Beskytt huden din mot miljøskader

Trinn 1: Velg en antioksidantbase

Du kan allerede vite at rike antioksidant matvarer, som bær og grønne bladgrønnsaker, kan bidra til å forhindre kroniske sykdommer. Dette skyldes deres effekter på frie radikaler.

Antioksidanter kan også ha en innvirkning på rynker gjennom essensielle oljer. Handle ved å sjekke eliminering av frie radikaler. I sin tur kan essensielle oljer bidra til å forhindre skadelige effekter av daglige miljøbelastninger, for eksempel:

 • forurensning av luften; luft
 • sollys
 • å røyke

Essensielle oljer må fortynnes i en Oljevektor Før du berører huden.

Fortsett å lese for å lære mer om noen av de forskjellige antioksidantbasene du kan bruke til din anti-rynke terapi med essensielle oljer.

Rosemary

Dette gresset er kjent for begge sine egne antimikrobiell og antioksidantegenskaper. Når det gjelder hudhelse, kan Rosemary Natural Oxidative Defenses bidra til å forhindre skade forårsaket av frie radikaler.

Rosemary er også tilgjengelig som en essensiell olje.

TIL 2014 Studio bemerket betydelige resultater innen syv dager fra’bruk av rosmarin essensiell olje i doser på 10 mg / kg. Rosemary kan også hjelpe huden din ved å øke sirkulasjonen og redusere den generelle betennelsen. De fleste fordelene er knyttet til alkoholekstrakter fra blader.

Sitron

Denne kraftige antioksidanten er rik på vitamin C. Det finnes ofte i teller anti-aging produkter. Sekund 2017 Studio, L’sitron essensiell olje hadde egenskaper både antioksidanter og antimikrobiell. Vær imidlertid forsiktig så du ikke skal utsette huden til solen etter at du har brukt sitron eller andre sitrus essensielle oljer.

Salvie sclarea

Salvia er en type eviggrønne busk. Sage Sclarea, fetter av tradisjonell salvie, er forskjellig både i smak og i medisinske bruksområder. Denne planten er søtere til smak og alle «8217; lukt. Sekund 2016 studio, Sage Sclarea har antioksidantegenskaper som kan bidra til å forhindre skade på DNA og protein.

Dette kan resultere i anti-aging fordeler hvis de brukes på huden. Sage Sclarea har også antimikrobielle effekter.

Vill gulrot essensiell olje

Denne rotgrønnsaken har skjulte egenskaper i frøene sine. For eksempel ble gulrotfrøet brukt i fortiden som muskelavslappende og som et lavt blodsukkermiddel. EN 2012 studie På effekten av rotter oppdaget han at gulrotfrø også har beskyttende egenskaper av leveren. Forfatterne av a 2014 Studio også bemerket antioksidantaktiviteter i # 8217; olje.

Trinn 2: Velg noe å glatte, fukte og forynge

Når det gjelder tynne linjer og rynker, er fuktigheten kanskje en av de viktigste fordelene som essensielle oljer kan tilby.

Fuktighet bidrar til å beholde vann i huden. Med alderen av Dell’de naturlige nivåene av fuktighet har en tendens til å synke. Fuktighetsgivende produkter, for eksempel essensielle oljer, kan hjelpe. En skikkelig hydratisert hud kan hjelpe deg med å forbedre din Generell hudfarge.

Når huden din har en riktig fuktighetsbalanse, bør den bli jevnere over tid. Å holde den hydratiserte huden kan også forbedre hudcelleutskiftningen. Dette kan bidra til å redusere utseendet på rynker.

Rosa

Roser er blant de mest verdsatte blomstene i verden. Noen arter brukes også i medisin.

Damascena Rose ekstrakter har potensielle antioksidant og antibakterielle egenskaper. EN 2017 Studio Først at roseoljen reduserer smerte og # 8217; angst. Dette ekstraktet kan være spesielt nyttig for erstatning og fornyelse av hudceller, en viktig prosess for å forhindre hud fra # 8217;.

L’Roseolje har også antiinflammatoriske effekter, noe som kan bidra til å redusere rødhet og hud fra # 8217; stresset utseende.

Sandal

L’sandalolje har vært kjent for en stund for din Anti-inflammatoriske effekter Og det ble brukt som sådan for relaterte hudsykdommer.

Som en essensiell olje har Sandalwood også fuktighetsgivende egenskaper takket være bløttene som er tilstede i naturen, som bidrar til å holde vann i huden. De kan også redusere utseendet på rynker ved å fungere som et fyllstoff.

De astringente effektene av sandeltre kan også fremme hudcelleutskifting, noe som bidrar til å holde huden hydrert og blottet for døde celleakkumulering.

Geranium

Geraniumekstrakter har blitt studert i fortiden som mulig kjøling rettsmidler. De naturlige antiinflammatoriske effektene av geraniumet kan være nyttig ved behandling av bihulebetennelse E bronkitt. Geranium har også Staten studert For sin potensielle balanse av hydrering og fornyelse av hudceller hos personer med akne.

Ylang Ylang

L’Ylang-Ylang kan ikke være en vanlig kjent ingrediens, men er mye brukt i # 8217; parfymeindustrien.

Origin Dell’Asia Coastal, L’Ylang-Ylang er også gjenstand for studie for anti-aging eiendommer. Sekund 2015 Studio, Plantoljer inneholder antioksidanter som kan hjelpe i fornyelse av huden.

Forskere undersøkte spesielt kapasiteten til # 8217; ylang-ylang for å reparere proteinskade og hudlipider. De fant en betydelig elimineringsaktivitet av frie radikaler fra disse antioksidanter. På grunn av dette potensialet legger flere og flere kosmetiske selskaper ylang-ylang til deres anti-aging produkter.

Helichrysum

L’Elicriso er en aromatisk blomst med opprinnelse i & # 8217;. Det er en solsikker fetter. Dens essensielle olje kan ha renoveringsegenskaper som reduserer betennelse.

TIL 2014 Studio av folk som sendes til kirurgi, fant at blomsten hadde anti-inflammatoriske og antiseptiske egenskaper. Imidlertid er det nødvendig med ytterligere kliniske studier for å bestemme sikkerheten og effektiviteten.

neroli

De essensielle oljer av neroli er hentet fra bitre oransje blomster. I følge Nasjonalt senter for tilleggs- og tilskuddshelse (NCCIH), L’bitter oransje essensielle olje kan hjelpe en rekke hudforstyrrelser. Disse er hovedsakelig relatert til soppinfeksjoner, for eksempel fot D & # 8217, idrettsutøvere og kløen i utøveren.

For rynkebehandling kan Neroli bidra til å rekonstruere hudens elastisitet. Det kan også bidra til å generere nye hudceller.

Granateple

Granatten har blitt populær som et matadditiv de siste årene. Imidlertid har denne komplekse frukten også mange helsemessige fordeler.

Ifølge en 2014 Studio, L’Pomegranate Oil har potensial til å redusere oksidativt stress som fører til frie radikaler. Det kan også hjelpe deg med å redusere:

 • betennelse
 • Foto Aging eller Solar Spots
 • Hudkreftceller

Røkelse

Opprinnelse i Midtøsten og # 8217; India, røkelsen er i dag en av de vanligste essensielle oljene i verden.

Forskere i A 2003 studie Han oppdaget at røkelseoljen kan bidra til å redusere eller forhindre utseendet på solseng. Dette kan forbedre hudtonen også å redusere utseendet på rynker. L’Olje kan også bidra til å generere nye hudceller.

Lavendel

Du har kanskje hørt om fordelene med # 8217; Lavendelolje for stress og søvn. Fordelene med Lavendelolje for stress kan også strekke seg til huden. L’Lavendelolje er tilgjengelig i mange former, inkludert essensielle oljer.

Oksidativt stress av frie radikaler kan skade huden. Blomsten selv har antioksidanter for å bekjempe frie radikaler og redusere generell stress. Disse effektene kan også ha beroligende muligheter for stresset hud og # 8217; brukt utseende.

Trinn 3: Velg oljen din. Vektor

Før du påfører en essensiell olje på huden, må den fortynnes i en vektorolje.

En vektorolje kan redusere intensiteten til # 8217; essensiell olje slik at den ikke irriterer huden og gjør at produktet varer lenger, slik at du kan få mer for pengene dine.

Vektoroljer har også ekstra fuktighetsgivende fordeler, som er grunnleggende for ethvert rynkekampregime. Fortsett å lese for å lære mer om noen av de mest brukte vektoroljene for å se hvilke som kan være det beste for deg.

Jojoba

Kjent for den voksus konsistens av frøene, ble jojoba-anlegget brukt til en rekke hudforstyrrelser fra den første oppdagelsen som en populær medisinsk behandling. De rike frøene gir mye fuktighet, noe som gjør den til en flott oljevektor for essensielle oljer. En riktig hydratisert hud kan bidra til å redusere utseendet på rynker.

L’Jojoba Oil brukes også til:

 • kviser
 • betennelse
 • hud lesjoner
 • Kollagen stimulering

Vitaminolje

Fra et ernæringsmessig synspunkt er vitamin E en kraftig antioksidant. Det kan også bidra til å redusere kolesterolet. Som essensiell olje kan vitamin E også bidra til å reparere huden på topisk nivå.

Forskere De har lenge vært kjent med vitaminoljen, og hjelper ikke bare hudtonen, men kan også bekjempe frie radikaler som kan føre til hudkreft. Når det gjelder oljebærer, har vitamin E potensial til å øke foryngende effekter av essensielle oljer.

Frøolje D’druer

Historisk brukte de gamle grekerne denne oljen til medisinske formål. L’Vinaccioli olje er nå kjent for sine antioksidantegenskaper.

Sekund NCCIH, Denne form for druer er mer vanlig brukt for betennelse og skader. Som l’vitaminolje og, Vinaccioli olje gir et potensial næringsrik og foryngende.

Aprikosolje

L’aprikosolje, som vitamin E og vinakciolioljer, kan også gi ytterligere elementer av næring og foryngelse.

Faktisk har aprikosoljen allerede høye nivåer av vitamin E. L’Olje er ikke laget av frukten, men fra frøene til eller # 8217; aprikos. Frøene inneholder høye nivåer av linolsyre og oljesyre, som anses som essensielle fettsyrer for lett hud.

TIL 2019 Rapport Oppdaget at fettsyrene sminke av # 8217; aprikosolje gjør det absorbere godt og er ideelt for tørr hud. Hvis du har både rynker og tørr hud, kan denne vektoroljen gi noen ekstra fordeler.

Mandel olje

L’Almondolje har en kraft som ligner på:

 • Vitamin E
 • aprikos
 • Frøolje D’druer

Som disse andre oljene, har den også næringsstoffer og foryngende kvaliteter. Sekund 2018 Studio, L’Almondolje har betydelige antiinflammatoriske fordeler som brukes i hudsykdommer relatert som eksem og psoriasis.

For anti-aging formål, L’mandelolje kan også forbedre:

 • hudfarge
 • tørr hud
 • arr
 • hudtone

Avokado olje

Ofte kjent for sine sunne fettstoffer for hjertet, tilbyr avokado også mer når det gjelder alternativ medisin og hudpleie. L’avokadoolje er en naturlig antioksidant. L’olje ser også ut til å ha anti-inflammatoriske effekter.

Når du ser etter avokadooljen, se etter det som er oppnådd fra frøene. Det sies at de har de mest stimulerende effektene av kollagen.

Argan olje

L’Argan Oil er et rikt stoff basert på argan frukttrær. Opprinnelig fra Marokko, har denne oljen vært historisk brukt til:

 • spise
 • hudpleie
 • hårpleie

I dag kan du finne mange styling og kremer som inneholder argan kremer.

Som oljevektor, L’Argan-olje kan bidra til å styrke hudens elastisitet i rynkesystemet ditt.

Ifølge en 2015 Studio, L’Argan Oil har forbedret L’hud elastisitet tidligere tapt i postmenopausale kvinner.

Kvinner som deltok i studioet brukte Argan Oil hver dag i to måneder. Resultatene var mer signifikante enn kontrollgruppen kvinner som brukte oljeolen d’olivenolje.

Hvordan å bruke

Du må fortynne den essensielle oljen valgt med en vektorolje etter eget valg før du bruker det på huden.

Du kan bruke en separat flaske for blanding eller tilsett essensielle oljer til oljeflasken olje. En god praksisregel er å bruke ca. 10 dråper essensiell olje for 1/2 oz oljevektor.

Etter å ha blandet serumet, er det en god ide å kjøre en Patch test. Dette bør alltid gjøres før bruk av & # 8217, spesielt hvis du forventer å bruke blandingen på ansiktet.

For å gjøre dette, velg et lite område av huden vekk fra ansiktet ditt. L’albue interiør er et populært valg. Hvis du oppdager en reaksjon innen 24 timer, kan du være allergisk mot oljen, og du bør avbryte bruken av den. Du kan også vurdere å legge til mindre dråper essensielle oljer til blandingen.

For å få de største anti-aging fordelene, anbefaler vi at du bruker essensielle oljer to ganger om dagen. Trodde det som en rynkekrem som du burde bruke daglig for å få de høyeste resultatene.

Potensielle bivirkninger og risikoer

Selv om essensielle oljer er naturlig avledet fra planter, er disse produktene ikke helt uten risiko. Planter kan forårsake allergiske reaksjoner hos noen mennesker, selv om du ikke vanligvis har allergi mot planter.

Hvis du bruker fortynnede sitrusoljer på huden, kan L & # 8217 eksponering for sollys forårsake brannskader. Unngå sollys hvis du bruker disse oljene:

 • sitron
 • grapefrukt
 • Andre essensielle sitrusfruktoljer

Hvis du er allergisk mot en bestemt olje, kan du oppleve:

 • urticaria
 • rødhet
 • dunke
 • kutane utslett
 • klø
 • nysing
 • en rennende nese

Anafylaksi Det er også mulig. Dette er en alvorlig og farlig allergisk reaksjon for livet preget av respiratoriske vanskeligheter og betydelig hevelse. Hvis du tror du har denne typen reaksjon, ser du umiddelbart etter medisinsk hjelp.

En måte å redusere risikoen for allergiske reaksjoner, kjøres en testpatch før … Å være helt sikker på at en olje ikke forårsaker en reaksjon, er det Anbefalt Test to ganger om dagen i opptil fem dager.

Essensielle oljer må ikke inntas. Det er også viktig å huske at essensielle oljer ikke er regulert av USAs mat- og drugadministrasjon for sikkerhet eller effektivitet. Hvis et produkt ser for godt til å være sant, er det sannsynligvis.

Bunnlinjen

Essensielle oljer kan inkorporeres i din anti-aging hudpleie rutine, men det er viktig å snakke med din hudlege før du bruker dem. Velg andre oljer for:

 • Fordelene med essensielle oljer fullført
 • Beskytt huden fra # 8217; betennelse
 • Opptre som en vektorolje for essensielle oljer

Mange av oljene som er nevnt ovenfor, er tilgjengelige som essensielle oljer. Legg til en om gangen til din rutine. Dette kan hjelpe deg med å unngå reaksjoner på reseptbelagte eller benkprodukter du allerede kan bruke.

Sekund American Academy of Dermatology, Ethvert nytt anti-rynkehjelp kan ta opptil tre måneder å tre i kraft. Hvis du ikke kan se noen forbedringer etter noen måneders bruk av essensielle oljer, kontakt din dermatolog. Andre produkter eller behandlinger kan anbefale.

Før du starter en ny hudpleie rutine eller legg det til din nåværende hudpleie rutine, snakk med legen din eller dermatologen for å diskutere potensielle negative risikoer eller interaksjoner.