19 Kommunikasjonsteknikker for å legge til i Arsenalen din

Del på Pinterest

Evnen til å kommunisere effektivt er en av de viktigste ferdighetene du kan utvikle.

Du vet sikkert at en åpen kommunikasjon kan dra nytte av dine personlige relasjoner, men sterke kommunikasjonsteknikker kan være nyttige i alle aspekter av livet.

Gode ​​kommunikatorer kunne finne enklere:

 • Ta lederskapsroller
 • Møt nye mennesker
 • Transversale kulturelle barrierer for å øke bevisstheten og forståelsen av ulike livserfaringer
 • Utvikle empati og medfølelse for andre

Men kommunikasjon, som inkluderer både gi og motta informasjon, kommer ikke lett til alle. & # 8220; Kommunikasjon er en ganske komplisert ting, faktisk og # 8221; Emily Cook, PhD, en dobbel og familieterapeut i Bethesda, Maryland.

Forbedre samtalen ferdighetene dine

Når du tenker på kommunikasjon, kan den verbale samtalen komme til tankene før.

Kommunikasjon går utover samtalen, selvfølgelig, men deling av ideer med andre krever evnen til å tydelig overføre det du tenker.

Gjør deg selv rolig med dine følelser

Dine ord blir mer oppriktige når brudensen av følelser. Delt følelser kan hjelpe deg med å koble til andre lettere, men du kan ikke dele hvordan du virkelig føler med mindre du er i kontakt med dine følelser.

Kom til samtaler all din oppmerksomhet, la dine følelser dukke opp mens du lytter. Avvise følelser eller skjule dem kan få deg til å se mindre involvert i samtalen, selv insincere.

Prøv i stedet for å uttrykke hvordan det får deg til å føle samtalen, selv om det er klokt å trene med litt & # 8216; av moderasjon hvis den øker spesielt intense følelser.

Snakker tydelig, uten hastverk

Det er ganske vanlig å snakke raskt når du er nervøs, eller du føler deg litt og usikker på deg selv. Hvis du snakker for fort, kan lyttere finne ordene dine vanskelig å følge.

Gjør noen dype puster før du begynner å snakke eller under samtalen hvis du føler at ordene dine begynner å unnslippe.

Velg ordene nøye

Din diktning, som er ordene og setningene du velger, kan påvirke din generelle melding. Tenk på hvordan du snakker med din beste venn, din mor og din sjef. Bruk de samme ordene og setningene eller endre dem på en eller annen måte?

Det er viktig å være deg selv, men det bidrar også til å vurdere publikum når du prøver å kommunisere mer effektivt. For eksempel, foran sønnlæreren eller et konservativt familiemedlem, kan gi et annet inntrykk, inntrykk av det du vil overføre.

Aldri gjør vondt Lær nye ord og øk ordforrådet ditt, men føl deg ikke under press for å gjøre samtalen mer intelligent ved å frigjøre paroloni. Naturlig snakker generelt overfører maksimal oppriktighet.

Uenig respektfullt

De divergerende meninger må ikke ødelegge et vennskap, et forhold eller til og med en tilfeldig samtale. Du kan ha mye felles med mange av de menneskene du snakker med, men du kan også ha mange forskjeller.

Noen ganger er det helt normalt å ikke være D’Avtale.

Bare vær oppmerksom på:

 • Gjenkjenne deres perspektiv
 • Del ditt perspektiv høflig
 • Unngå forakt og dom
 • Ha et åpent sinn

Stille spørsmål

En god samtale bør gå til begge retninger. Du vil åpne deg selv og dele ting om deg, men du vil også spørre deg om spørsmål og høre på svarene deres.

Peker på spørsmål som krever et mer komplisert svar enn ett eller to ord.

På din side, viser involvering og interesse som gir detaljerte svar når noen spør deg om et spørsmål. Prøver å finne en balanse mellom å svare fullt ut på spørsmålet og gå videre og fremover.

Se på kroppsspråket ditt

Mens de uttalte ordene kan ha mye vekt, kan selv kroppsspråket ditt overføre mye.

& # 8220; Når det kommer til kommunikasjon, slik du sier noe betyr noe som mye som hva du sier, sier kokken.

Disse forslagene kan hjelpe deg med å holde deg oppmerksom på hva du sier målløs.

Etablere visuell kontakt

Å møte noens øyne i en samtale kan vise din interesse for det han har å si. Overfører også en følelse av åpning og ærlighet. Å se på noen i øynene antyder at du ikke har noe å skjule.

Hold ditt avslappede uttrykk

Hvis du føler deg litt og # 8216; nervøs under en samtale, kan ansiktsmusklene stivne, noe som kan få deg til å virke irritert eller stresset.

Unngå å krysse ben og armer

Det kan virke naturlig å sitte med bena krysset eller krysse armene dine på brystet når du står. Men å gjøre det i en samtale kan noen ganger gi inntrykk av å bli stengt eller uinteressert til nye ideer.

Tenk på ideen om å holde armene dine langs hoftene hvis du har en tendens til å krysse bena når du sitter eller slapper av benet ditt når du krysser armene dine.

Prøv å unngå å vifte deg

L’agitasjon kan inkludere:

 • Spill med nøkler, telefon, penn, etc.
 • Berører foten
 • Spis neglene dine

Disse oppføringene kan foreslå kjedsomhet og nervøsitet i tillegg til å være litt & # 8216; distraksjonskilde.

Hvis du rister, hjelper du deg med å tenke tydeligere, prøv å finne en mindre åpenbar metode. For eksempel, prøv å holde et lite leketøy i lommen eller for å flytte beinet ditt (bare hvis det er under skrivebordet ditt).

Vær oppmerksom på kroppsspråket

Kroppsspråk i kroppen av annen person kan tilby ledetråder på hvordan samtalen går.

Fortsett å kontrollere klokken eller se deg rundt i rommet? De kan foreslå at du vil fullføre samtalen. D’Andre deler, lene på samtale eller irriterer foreslår interesse.

Legg også merke til om de reflekterer dine bevegelser eller holdning. Denne ubevisste oppførselen oppstår når du følger følelsesmessig med noen, så ofte betyr det at samtalen går bra.

Ikke glem å høre

Kommunikasjon betyr ikke bare å si ditt stykke. For å virkelig koble til og dele ideer med noen, må du også lytte og # 8211; og hør bra.

Disse forslagene kan hjelpe deg med å utvikle aktive lytteferdigheter.

Gjenkjenne og bekrefte

Du har noen gang hatt en samtale der den andre personen bare sa & # 8220; Uh huh & # 8221; Uten tilsynelatende å virkelig absorbere det du sa?

Bekreft hva den andre personen sier at det gjør at de vet at du virkelig lytter til. Nikk og gjøre bekreftelseslyder er bra, men bidrar også til å gripe inn i naturlige pauser med ting som «8220, det ser veldig frustrerende & # 8221; O & # 8220; Jeg forstår & # 8221;.

Still spørsmål når det trengs

Du har kanskje lært å ikke forstyrre som noen snakker med. Dette er generelt en god regel å følge. Men noen ganger kan en misforståelse eller mangel på klarhet gjøre det vanskeligere å følge en samtale.

Hvis du føler deg forvirret eller usikker, er det generelt godt å forstyrre det høflig. Av & # 8216; noe som: Jeg beklager, jeg vil bare sørge for at du forstår riktig & # 8221;. Så gjentar de hva de sa så vel som # 8217; du forstår.

Les rommet

Vær oppmerksom på tonen i en samtale kan gi informasjon om statene D’Soul of andre involvert.

Hvis folk ser strukket ut og litt og er ubehagelig, men ikke ulykkelig, kan en vits eller en bekymringsløs kommentar hjelpe deg med å lyse atmosfæren. Men hvis noen snakker mer glimt eller med reserve, kan en vits ikke gå bra. Lytte nøye kan hindre deg i å begå samtalefeil.

Gi oppmerksom på høyttaleren

Hold kroppen vendt mot høyttaleren, om mulig, og ser i øyet, i det minste noen ganger, for å vise din interesse i samtalen.

Fallgruvene å unngå

Selv de sterkeste kommunikatørene snubler fra tid til annen. C’Det kan forventes. Men å unngå disse nøkkeloppførselene kan hjelpe deg med å unngå de fleste av de store falske trinnene.

Pushiness

Hvis personen du snakker med å prøve å endre emnet, eller han sier at han ikke vil snakke om noe, er det ofte lurt å følge hans eksempel.

Med en kjære, må du kanskje se emnet senere. Gi dem plass til øyeblikket tilbyr l’mulighet til å løse vanskelige følelser og gå tilbake til emnet på en tid som fungerer for begge.

Det er spesielt viktig å være oppmerksom på kroppsspråk når du snakker om et vanskelig emne. Hvis noen ser bort, trekker han seg tilbake fysisk eller svarer med konsise svar, du kan slippe problemet.

Snakk bare for å snakke

Samtaler går og kommer, og noen ganger er det stille. Dette er mer enn OK, da det tilbyr både Høyttaler for å reflektere over hva som har blitt sagt og samle sine tanker.

Ikke gi opp alt’Pulse for å fylle et stille øyeblikk med tom chatter.

Å unngå

Abstinence / Unngåelse er en problematisk modell som kan avbryte en klar og produktiv samtale «, forklarer kokken.

Dette skjer ofte når du begynner å føle seg urolig eller stresset for en vanskelig samtale. Kanskje du ikke liker konflikten, og du vil ikke møte partneren din når den er sint.

Utsjekking fra en samtale hjelper ikke noen, skjønt. I stedet, la det vite at du trenger en pause og foreslår å snakke om det når du blir mer rolig.

Å praktisere positiv kommunikasjon på begge sider kan hjelpe deg med å nå mer vellykket.

Raseri

Noen ganger blir alle sint, men svarer når du er i det hodet, kan raskt spore ting.

Ta en pause fra samtalen, om nødvendig. Noen ganger er det nok å jobbe med sinne selv. På en dag eller to, kan problemet ikke være mye betydning. Hvis du fortsatt irriterer deg, kan du finne det lettere å finne en løsning etter avslappende.

Hvis du ikke kan ta en pause, prøv å finne andre måter å frigjøre din vrede på.

Beskylde

Selv om du kjenner personen som du snakker om, er ødelagt, en Direkte beskyldning kan ikke være den beste måten å håndtere situasjonen.

I stedet, prøv å bruke uttalelser i & # 8220; i & # 8221;. Dette innebærer å fokusere på hvordan du føler deg, i stedet for å anklage den andre personen av noe.

Her er en grunnleggende modell:

 • «Jeg føler (følelser) når (spesifikk ting skjer) fordi (resulterer i en bestemt ting som skjer). Jeg vil gjerne prøve (alternativ løsning). & # 8220;

Det kan også være nyttig å be om avklaring før uenighet med noen. For en mindre motstridende måte å rapportere noen feil, prøv dette:

 • «Når du sier & # 8221; X & # 8220;, du mener (gjentar hva de sa)? L’Jeg forsto alltid hvordan (din forklaring). & # 8221;

Bunnlinjen

Hver gang du er med andre, kommuniserer du på et visst nivå, selv om du ikke skjønner det. Du kan ikke alltid snakke med ordene, men dine uttrykk og dine bevegelser sier fortsatt mye.

Denne nesten konstante kommunikasjonen kan virke overveldende hvis du ikke føler en naturlig konvertering. Selv om det ikke er noen «den eneste teknikken for å sikre en perfekt samtale, kan praksis hjelpe deg med å utvikle dine ferdigheter og kommunisere med sikkerhet og oppriktighet.

Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.