18 uker med graviditet: symptomer, forslag og mer

Beskrivelse

Ved 18 uker med graviditet er du allerede i andre kvartal. Her er hva du skal på deg og ditt barn:

Endringer i kroppen din

Nå vokser magen din raskt. I løpet av andre kvartal bør du planlegge å tjene 3 til 4 pounds i måneden for en sunn vektøkning. Hvis du startet undervekt eller overvektig graviditet, vil beløpet endres. Ikke overraske deg hvis du tjener omtrent en halv kilo denne uken.

Barnet ditt blir også stadig aktivt. De gassboblene eller sommerfuglene du føler i magen, kan være de første bevegelsene til barnet ditt, kaller akselerasjon. Det vil ikke passere lang tid før du kan høre deres spark og strekker seg.

Ditt barn

Del på Pinterest

Barnet ditt er ca 5 inches og en halv lang denne uken og veier ca 1 gram. Dette er en flott uke for barnets sanser. Ørene deres utvikler og kommer ut av hodet. Ditt barn kan begynne å høre stemmen din. Barnets øyne er nå vendt fremover og kan oppdage lyset.

Barnets nervesystemet utvikler seg raskt. Et stoff som heter Myelin, dekker nå babyens nerver som sender meldinger fra en nervøs celle til en & # 8217;.

Mange kvinner gjennomgår en eller # 8217; andre kvartal ultralyd denne uken for å se hvordan ting går og sørger for at organene i deres barn jobber riktig. Du kan også være i stand til å oppdage barnets kjønn under ultralyd.

Tvillingutvikling en uke 18

Hvert barn veier nå ca 7 gram og måler 5 inches og en halv fra kronen til rumpen. Selv fettreserver akkumuleres under barnas hud.

Graviditets symptomer i 18 uker

Hvis graviditeten fortsetter uten komplikasjoner, kan symptomene være milde denne uken. Du kan oppleve mer energi, men også utmattelsesangrep. Når du føler deg trøtt, gjør en kort lur kan hjelpe. Andre symptomer som kan oppstå i løpet av uken 18, inkluderer:

Karpaltunellsyndrom

Karpaltunnelsyndrom er en vanlig lidelse blant gravide kvinner. Det er forårsaket av en nerve komprimert i håndleddet og forårsaker prikking, nummenhet og smerte i hånden og armen. Sixty-to prosent av gravide kvinner Rapporter disse symptomene.

Hvis du jobber på datamaskinen, må du kontrollere at arbeidsstasjonen din er ergonomisk. Du bør også unngå den langvarige vibrasjonseksponeringen, for eksempel elektriske redskaper eller gressklippere. En håndleddspalt kan også bidra til å lindre smertefulle symptomer.

Den gode nyheten er at i de fleste gravide fortsetter karpaltunnelsyndromet etter fødselen. Hvis du mistenker at du har karpaltunnelsyndrom, snakk med legen din.

Muskelsmerte

Muskelsmerter, som ryggsmerter, ALLE’lysken eller låret, kan begynne i løpet av andre kvartal. Kroppen din endrer seg raskt. Som livmoren din ekspanderer og skyver ut magen, vil balansen din forandre seg. Dette kan bidra til muskelsmerter. L’økning i barnets vekt kan også utøve ekstra trykk på bekkenbenet.

Varme eller kalde pakker eller massasjer kan hjelpe. Pass på at du ser etter en massør som spesialiserer seg på prenatal massasje og la det vite hvor langt du er når du bestiller avtalen.

Selv nattkramper i bena er vanlige. Hold deg hydrert og strekk bena før du går i seng. Dette kan bidra til å forhindre kramper. Selv trening i løpet av dagen kan hjelpe.

Hud og kløe endringer

En kløe ALLE’Abdomen er vanlig under graviditeten. Du kan også ha kløe til føttene dine. Unngå varme dusjer og pruriginøse eller tette stoffer. En delikat fuktighetskrem kan også være nyttig.

Du kan også begynne å utvikle en nigra linje eller en mørk linje langs L’Abdomen. Dette er en godkelt tilstand og følger vanligvis etter fødselen.

Strekkmerker er kanskje den mest kjente og vanlige hudendringen under graviditet, som påvirker opptil 90% av kvinnene. Strekkmerker begynner vanligvis å vises i løpet av andre kvartal. Dessverre kan du gjøre lite for å hindre dem.

En nylig å gjennomgå Aktuelle forebyggingsmetoder fant at kakaosmør og # 8217; olivenolje, ofte brukte aktuelle behandlinger, er ikke effektive for å forebygge eller redusere strekkmerker utseende. De fleste strekkmerker begynner å forsvinne sakte over tid etter graviditet.

Ytterligere symptomer

Symptomene du har opplevd under graviditeten som en brennende mage, gass, hevelse og hyppig vannlating kan fortsette denne uken. Du kan også ha nasal og tannkjøttproblemer, inkludert overbelastning, hevelse i tannkjøtt eller svimmelhet.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Hvis en bit & # 8216 har gått; av tiden fra’sist gang du så en tannlege, et besøk. Av & Tannlegen din som er gravid. Graviditetshormoner kan forårsake irritert og blødende tannkjøtt. Graviditet øker risikoen for periodontal sykdom, som var bundet til for tidlig arbeidskraft. Det er trygt å ha rutinemessig tannpleie i andre kvartal, men tannradiografier bør unngås.

Hvis du allerede har gjort, kan du begynne å undersøke barneleger. Valget av en barnelege for barnet ditt er en viktig beslutning, så det er en god ide å starte igjen. Be om retur til venner eller ring det lokale sykehuset og be om at legenes referanseavdeling er et flott utgangspunkt.

Nå er det en god tid å begynne å planlegge barnets fødsel. Hvis du vil følge et kurs for levering, kontakt legen din eller # 8217; sykehus der du forventer å føde for å se hva som er tilgjengelig. Leksjoner om fødsel hjelper deg med å forberede deg på arbeidskraft og fødsel og utdanne deg om smertelindring og på trinnene som skal utføres i en nødsituasjon.

For å holde vektøkningen på et sunt nivå, fortsett å følge et næringsrikt kosthold. Dette bør inkludere rike matvarer av kalsium og jern og mat rik på folsyre, for eksempel grønne bladgrønnsaker og sitrusfrukter. Hvis du føler deg som søtsaker, spis fersk frukt i stedet for kaker eller maskinerte desserter. Evita hyperaloriske og stekte matvarer. Overvektige kvinner med en BMI på 30 eller høyere driver en større risiko for å utvikle svangerskapsdiabetes.

Når skal du ringe legen

Du bør ringe legen din dersom en av følgende symptomer oppstår i andre kvartal:

Hvis du føler deg hevelse til ankler, ansikt eller hender, eller hvis du svulmer eller vekten øker raskt, bør du også ringe legen din. Dette kan være et tidlig tegn på preeklampsi, som er en alvorlig komplikasjon av graviditet som krever umiddelbar medisinsk behandling.

Du bør også kontakte legen din før du ansetter nye stoffer eller urte rettsmidler.

Du er nesten halvveis

Ved 18 uker er du nesten halvveis av graviditeten. I de kommende ukene vil magen fortsette å vokse.