18 essensielle oljer for angst;

Hvordan essensielle oljer brukes

L’Aromaterapi er praksis for å inhalere duften av essensielle oljer for å forbedre ditt velvære. En teori om hvordan de fungerer er at stimulerende reseptorer av # 8217; lukt i nesen, de kan sende meldinger til nervesystemet. Vi tror også at de har en subtil effekt på kroppens kjemiske og energisystemer. Av denne grunn blir aromaterapi ofte brukt som et naturlig middel for å lindre angst og stress.

US Food and Drug Administration (FDA) regulerer ikke essensielle oljer, så vær flittig i din praksis. Du bør bare bruke terapeutiske oljer som ikke inneholder syntetiske dufter.

Essensielle oljer Det må fortynnes Med en vektorolje før du bruker dem på huden. Dette reduserer risikoen for irritasjon. For voksne må hver 15 dråper essensiell olje fortynnes med 1 ounce oljevektor. L’Bruk av essensielle oljer hos barn bør være under tilsyn av legen. For barn er blandingen mye mer fortynnet med et forhold fra 3 til 6 dråper essensiell olje for 1 ounce oljevektor. Noen populære vektoroljer er mandler, kokosnøtt og jojoba.

Essensielle oljer bør aldri inntas, til tross for uttalelsene på Internett som foreslår det motsatte. Det er ikke nok forskning på en essensiell olje for å vise at det er trygt å innta. Hver essensiell olje er veldig annerledes, og noen er giftige.

Fortsett å lese for å lære mer om de essensielle oljene du kan bruke til å lindre symptomene på # 8217;.

1. Valerian

Del på Pinterest

Valerianen er A’gress som brukes siden antikken / antikken. Det er antatt at det inneholder forbindelser som favoriserer søvn og roer nervene. Det kan ha en liten beroligende effekt på kroppen.

Modus d’bruk: legg til noen dråper valerianolje til en diffusor for aromaterapi og inhalere. Valerianen kan få deg til å føle seg søvnig eller avslappet.

2. Jatamansi

Jatamansi tilhører samme familie av valerianplanter. Den brukes i ayurvedisk medisin for å roe sinnet og fremme søvn. Sekund 2008 studio På mus kan Jatamansi lindre depresjon ved å redusere Gaba Neurotransmittere og MAO-reseptorer i hjernen.

Vei til’bruk: masser den fortynnede jatamansioljen på templene eller pannen.

3. Lavendel

Lavendel er en av de mest populære aromaterapioljene. Sekund Søk 2012, Du tror at 8217; Lavendel aromaterapi beroliger L’Angst påvirker det limbiske systemet, den delen av hjernen som styrer følelser.

Vei til’bruk: Nyt et avslappende lavendelbad ved å kombinere forskjellige dråper lavendelolje med en teskje oljevektor eller en luktfri badgel. Bland blandingen i # 8217; varmt bad vann like før du går inn.

4. Jasmine

Del på Pinterest

L’Jasmineolje har en fantastisk floral duft. Sekund 2013 studie, L’Innånding av jasminolje kan fremme en følelse av velvære og romantikk. I motsetning til andre essensielle oljer som brukes til angst, tror du at 8217; Jasmineolje beroliger nervesystemet uten å forårsake søvnighet.

Modus d’bruk: inhalerer l’jasminolje direkte fra flasken eller la parfymen fylle rommet gjennom en diffusor.

5. Holy Basil

Holy Basil, også kalt Tulsi, er ikke Basilen du bruker til å forberede Lasagne. Men det er av samme familie. Inneholder eugenol, en forbindelse som gir den en krydret aroma og mentolato. Sekund Søk 2014, Holy Basil er A’adaptogent gress som viste lovende resultater i behandlingen av fysisk og psykisk stress.

Hvordan bruke: L’Eugenol i Holy Basil har en kraftig parfyme, så litt & # 8216; det gjør mye. Legg til noen få dråper til en aromaterapi diffusor og inhalerer mens oljen dispergerer i rommet.

6. Søt basilikum

L’essensiell olje av søt basilikum kommer fra det samme gresset du bruker til å forberede marinara saus. Aromaterapi, tror du det hjelper å roe deg og lindre stress.

Ifølge en 2015 Studio på mus, fenolforbindelser i # 8217; Sweet Basil Oil har bidratt til å lindre # 8217; angst. Disse forbindelsene var mindre beroligende enn diazepam, et medikament mot # 8217;.

Modus D’bruk: legg til flere dråper søt basilikolje til et miljø diffusorer eller inhalere gjennom et inhalatorrør.

7. Bergamot

Del på Pinterest

L’Bergamot olje kommer fra bergamot appelsiner og har en toning citrus duft. Sekund 2015 Studio, Studier på dyr og mennesker har funnet ut at bergamot bidrar til å lindre angst og forbedre stemningen.

Hvis det brukes lokalt, kan Bergamot øke følsomheten for solen.

Modus D’bruk: Hell noen dråper bergamotolje på en bomullspute eller et lommetørkle. Inspirere aromaen to eller tre ganger for å lindre # 8217; angst.

8. Kamille

Kamille er kjent for sine avslappende og beroligende egenskaper og av den berusende duften. Det er ikke mange søk på # 8217; kamille essensiell olje for angst. Forskning & # 8211; Undersøkelser Har imidlertid vist at kamille kosttilskudd kan være til nytte for mennesker med D & # 8217-forstyrrelser; mild til moderat generalisert angst.

Vei til’bruk: masser den fortynnede kamilleoljen på huden eller legg den til et varmt bad.

9. Rosa

L’Rose Essential Oil ekstraheres fra Rose Petals. Roser har en sjarmerende floral duft kjent for å slappe av sansene.

Sekund 2014 Studio, L’bruk av en rosa aromaterapi footbed kan redusere angst hos gravide kvinner under arbeidskraft.

Mote D’bruk: Fordyp dine føtter i en bolle full av varmt vann og fortynnet rose essensiell olje. Du kan også legge til roseolje til din favoritt ikke-duftende fuktighetskrem eller sheasmør og massasje på huden.

10. Vetiver

Del på Pinterest

Vetiveren kan være mindre kjent enn andre essensielle oljer, men det er ikke mindre effektivt. L’Vetiverolje kommer fra Vitiver Grassy-anlegget som kommer fra India. Den har en søt og jordfulle parfyme og brukes som Afrodisiac.

Ifølge en 2015 Studio På rotter, l’vetiver olje brukes i aromaterapi for avslapning. Studien viste at vetiveren har anti-angstkapasitet som ligner diazepam-stoffet.

Modus D’Bruk: Nyt en avslappende massasje med fortynnet vetiver olje eller legg det til en høyttaler.

11. Ylang Ylang

L’Ylang Ylang til duften av blomster brukes i aromaterapi for å fremme avslapning. Sekund 2006 studie på sykepleiere, l’innånding av en blanding av ylang ylang, lavendel og bergamot senket stress og angst nivåer, blodtrykk, hjertefrekvens og serum kortisol.

Modus D’Bruk: Påfør Ylang Ylang fortynnet på huden, legg til en diffusor for miljø eller inhalere direkte.

12. Røkelse

L’røkelse olje er hentet fra harpiksen av Boswellia-treet. Den har en musky og søt aroma tanke å lindre # 8217; angst. Sekund 2008 studio, En aromaterapi massasje med hendene med en blanding av røkelse, lavendel og bergamot forbedret angst, depresjon og smerte hos personer med terminalkreft.

Modus D’bruk: masser den fortynnede røkelseoljen på hendene eller føttene. Du kan også legge til L’røkelse til en høyttaler.

1. 3. Salvie sclarea

Del på Pinterest

Sage Sclarea er forskjellig fra’vanlig gress som brukes til å gjøre fyllingen til takk. Den har en woody og herbaceous lukt. På grunn av sine beroligende evner brukes det ofte som en afrodisiakum.

Ifølge en 2015 Systematisk revisjon, Sage Sclarea kan lindre spenning og bidra til å kontrollere kortisolnivået hos kvinner. Cortisol er kjent som L’stresshormon. High Cortisol nivåer kan øke risikoen for angst og depresjon.

Modus d’bruk: inhal direkte l’Cllarea salvie olje når du føler deg engstelig eller massasje l’fortynnet olje på huden.

14. Patchouli

Musky Patchouli brukes i ayurvedisk medisin for å lindre angst, stress og depresjon. Det er ofte kombinert med andre essensielle oljer som lavendel. Det antas at Patchouli fremmer rolig og avslapping, selv om de fleste bevisene er anekdotiske.

Modus D’Bruk: For å lindre angst, inhalerer du direkte patchoulioljen eller legg den fortynnet til et varmt bad eller et diffusormiljø.

15. Geranium

L’geraniumolje destilleres fra geraniumanlegget. Sekund 2015 Studio På kvinner i den første fasen av arbeidskraft, L’innånding av geraniumolje redusert effektivt deres angst under arbeidskraft. Det kan også bidra til å redusere diastolisk blodtrykk.

Modus D’bruk: Påfør noen dråper geraniumolje på en bomullspute og spred et par ganger under nesen.

16. Melissa

Del på Pinterest

Melissa har en frisk og spennende aroma. Aromaterapi har en beroligende og reparasjonseffekt. Mest vellykkede historier på’Melissa Innånding for angsten er anekdotiske. Men ifølge 2011 studie, L’Melissa kapselinntak kan hjelpe folk med mild til moderat angst. Det kan også forbedre søvn.

Modus D’Bruk: Melissa er en flott olje for å legge til en diffusor for parfyme A’hele rommet. Du kan også inhalisere det direkte.

17. Marjoram

Også kjent som Oregano, er Sweet Marjoram designet for å roe nervøsitet og # 8217; angst. Det brukes også til å lindre hodepine, et vanlig symptom på angst. Det er få vitenskapelige bevis til støtte for Marjoram-effekten for angsten. Det er imidlertid et populært middel for mange aromaterapeuter.

Modus D’BRUK: Fortynn Marjoram med en vektorolje og massasje på templene. Du kan også bruke den på håndleddene eller legge det til en diffusor.

18. Fennikel

Fennikel er bedre kjent som et kjøkken krydder. Har en aroma av anis og brukes til å behandle mange bivirkninger av # 8217; angst som fordøyelsesproblemer. Det kan også bidra til å lindre L’menopausal relatert Ancial.

Ifølge en 2017 Studio, Fennikel kosttilskudd har hjulpet bivirkningene av overgangsalderen som angst, varmt blinker, søvn og depresjon problemer. Det er ikke klart om inhalerer fennikelen ville ha samme effekt, men det kan være verdt å prøve.

Mote D’bruk: Legg til l’Fennikelolje fortynnet til et varmt bad for å slappe av i kroppen og sinnet.

Hva å gjøre før’bruk

Essensielle oljer kan forårsake en allergisk reaksjon hvis den brukes lokalt. For å unngå dette er det viktig å kjøre en oppdateringstest på et lite skinnområde før …

Sett noen dråper essensiell olje fortynnet på håndleddet eller albuen og dekk punktet med et bandasje. Sjekk området om 24 timer. Hvis du opplever rødhet, utslett eller kløe, er oljen ikke trygt å bruke på huden.

Essensielle oljer er ikke trygge for alle. Snakk med legen din før du bruker essensielle oljer hvis du er gravid, du ammer eller du har en grunnleggende medisinsk tilstand. Du bør også konsultere legen din før du bruker essensielle oljer på barn.

Husk: Ikke alle essensielle oljer er de samme, så du bør bare kjøpe dem fra en pålitelig kilde. Essensielle oljer overvåkes ikke av FDA.

Bunnlinjen

Selv om søket har vist at aromaterapi kan bidra til å lindre angst, kan ikke erstatte legenes besøk. Hvis du har en stressende dag på jobb, eller du er engstelig fordi du har en viktig avtale, kan en eller to aromaterapi-økter være akkurat det du trenger.

Men hvis du føler kronisk angst som forstyrrer daglige aktiviteter, ring legen din eller en psykisk helsepersonell. De kan jobbe med deg for å utvikle en skreddersydd administrasjonsplan for dine behov.