18 effekter av meningitt på kroppen

Meningitt forårsaker hevelse i sentralnervesystemet, som påvirker hele kroppen og forårsaker langsiktige effekter potensielt.

Del på Pinterest

18 effekter av meningitt på kroppen

Meningitt er hevelsen i membranene rundt hjernen og ryggmargen. Det finnes forskjellige typer meningitt, men de fleste er forårsaket av virus eller bakterier. Viral meningitt kan få deg til å føle deg veldig dårlig, men etterlater ofte ingen vedvarende effekter. Bakteriell meningitt er mer alvorlig. Det utvikler seg raskt og kan forårsake permanent skade eller bli farlig for livet.

En rask diagnose og behandling kan bidra til å forhindre noen av de potensielle langsiktige bivirkningene. Hvis du har meningitt symptomer, kontakt legen din umiddelbart. Alle kan kontrakt meningitt, men er mer vanlig hos nyfødte, barn og ungdom.

Sentralnervesystemet

Sentralnervesystemet består av en hjerne, ryggmargen og nerver. Meningitt er en infeksjon på 8217; som heller de beskyttende membranene i nervesystemet. L’Betennelse i hjernen og ryggmargen kan slå hver del av kroppen. Feber og andre symptomer kan manifestere seg til plutselig og fremgang veldig raskt, forårsaker ødeleggende effekter.

Hodepine kan være et forsterkende signal om meningitt. Resterende hodepine kan være et problem for en stund. L’Betennelse i hjernen kan forårsake et bredt spekter av problemer, inkludert kognitive og kramper. Minne og konsentrasjonsproblemer kan vare selv etter at sykdommen har gått. Barn kan ha vedvarende læringsproblemer.

Hevelsen i hjernen kan også forstyrre sansene. Det kan forårsake summende i ørene (tinnitus), delvis tap av hørsel eller døvhet. Det kan forårsake språkproblemer. Følsomhet for lys, øye smerte og syn tap er mulig.

L’betennelse og feber kan forårsake tap av appetitt. Magesmerter, kvalme og oppkast er vanlige. Nyfødte og små barn kan bli krevende, irritabel og vanskelig å trøste. Og overdreven døsighet er et symptom på meningitt, så det kan være vanskelig å vekke et sovende barn. Ubehandlet, meningitt kan føre til komaen.

Knappe koordinering, svimmelhet og klosset kan fortsette en stund etter en meningitt angrep. Barn kan ha følelsesmessige problemer etter sykdommen, inkludert vedlegg, svinger D’søvnforstyrrelser og lidelser.

Diagnostiske tester kan inkludere cerebral bildebehandling og spinalvæskeanalyse (spinaluttak).

Av sirkulasjonssystemet

Som bakteriene multipliserer i blodet kan frigjøre toksiner (septikemi). Septicemia er en farlig tilstand for livet. Blødning under huden begynner med utseendet på et lite utslett. Når blodtrykket minker, og sirkulasjonen bremser ned, blir blodkarene skadet.

L’utslett sprer seg og mørkere i en intens rød eller mørk lilla. Lungene og nyrene kan forverres og en dårlig sirkulasjon setter fingrene i hender, føtter, armer og ben i fare for amputasjon.

Diagnostiske tester kan inkludere blodprøven for tilstedeværelsen av bakterier. I tilfelle sykehusinnleggelse kan intravenøs, steroid eller antibiotikarvæsker administreres under behandling.

Lær (Tegumentary System)

Med feberens begynnelse kan huden se rødt ut. Hvis septikemi er etablert og blodkarene er skadet, vil du se hudtester. Alle’start, huden din kan virke litt & # 8216; farget. Du kan bytte septikemi symptomer med små riper eller en liten utslett. L’utslett kan vises hvor som helst på kroppen.

Man hånd ser infeksjon, l’utslett sprer seg og blir mørkere, opp til å ligne store blåmerker. I noen tilfeller, L’utslett kan forårsake permanente arr.

The Glass Test & # 8221; Det kan brukes til å teste meningitt. Hvis du trykker på et glass mot en og # 8217; utslett, bør den forsvinne. Hvis det er meningitt, vil du fortsatt kunne tydelig vise utslett gjennom glasset. Husk at glassprøven ikke er 100% nøyaktig. Det er best å konsultere legen din.

Skjelett og muskulære systemer

Twist og rygg er vanlige i meningitt. Det kan bli vanskelig å slå nakken. I de mest alvorlige tilfellene blir hodet, nakken og ryggraden smertefullt stivt og buet (opistisk). Nyfødte og små barn er mer sannsynlig å lide av opistic sammenlignet med eldre. Et barn som er rammet av meningitt, kan produsere et akutt skrik når du prøver å ta det i armene mine. Den felles stivhet kan fortsette etter at sykdommen løser og selv artrittet kan være en sekundær effekt.

For nyfødte, en anspent eller fremspringende fontene (det svake punktet på toppen av et barns hode) er et tegn på betennelse i hjernen. Hvis barnet ditt viser dette symptomet, kontakt lege umiddelbart.

Muskel svakhet er et vanlig maningitt symptom, både under sykdommen og i de følgende månedene. Muskelspasmer, muskelsmerter eller generalisert svakhet kan forekomme i enkelte deler av kroppen.