17 Vanlige fotproblemer: Fot D & # 039; atlet, blærer og mer

Fordi føttene mine skadet meg?

Føttene dine er en integrert del av ditt daglige liv, og som sådan har de mye slitasje. Faktisk er det anslått at du sannsynligvis vil ha gått Miles 75.000 fra # 8217; alder på 50 år.

På grunn av alt dette er det sannsynlig at du vil utvikle ulike problemer i livet ditt. Fortsett å lese for å finne ut hvordan du identifiserer og behandle problemer på felles føtter.

Vanlige tåproblemer

Foten av # 8217; atlet

Føtter og fingre på pruriginøse, skarpe og brennende føtter kan være tegn på foten D’atlet. Denne smittsomme tilstanden vises etter kontakt med sopp, vanligvis i våte miljøer som garderober, offentlige dusjer og bassenger.

Du kan også oppleve blærede blærer, sprø negler og sprukket hud, tørr og grov på føttene.

Tilstanden kan noen ganger være vanskelig å behandle. Start med et tellerprodukt (OTC). En lege resept kan være pålagt å klargjøre foten D’seriøs idrettsutøver. Mer informasjon om foten D’atlet.

blister

Væskeposene som er hevet på føttene, er kjent som blærer. Denne smertefulle tilstanden kan skyldes å gå eller stå i lange perioder, iført uegnet sko eller ha svettede føtter.

Generelt er blærene ikke en alvorlig tilstand og kan behandles hjemme. Prøv å la blæren helbrede naturlig og gi lettelse ved å bruke et bandasje på det for komfort. Last ned blæren alene når det trengs og gjør det med tilstrekkelig sterilt utstyr. Hvis du velger å tømme en blære, må du sørge for at du holder den dekket med et bandasje og en antibiotisk salve mens den helbreder.

Diskutere med din vedvarende eller blærte blærekonkurranse ledsaget av lignende symptomer på innflytelsen. Mer informasjon om blærer.

Bunions

En støt på siden av # 8217; Alluxe kan være en valgus allux. Denne tilstanden, hvor The Ring 8217 Alluxe bøyer til de andre fingrene, kan gjøre det smertefullt å gå. Det kan forårsake betennelse og irritasjon av Dell’Alluxe og andrefinger.

Borsitt kan være resultatet av fotstrukturen du har arvet og smale eller uegnede sko eller holde seg for lenge, de kan forverre dem. OTC Tilstrekkelig sko og smertestillende kan være en enkel løsning for å hjelpe L’Valgo, eller du kan trenge råd og behandling av legen din. Mer informasjon om Borsesites.

Ring oss

Runde hjul av tykkere hud på tær eller fotfabrikk kan være samtaler. Kroppen din danner calli for å hindre dannelsen av blærer på føttene og vanligvis ikke umiddelbart smerte.

Hammers tips, big-tegnet allyux eller kortvarige sko kan være årsaken til callusene. Over tid kan calluses irritere og må behandles.

OTC-behandlinger som mais patcher kan bidra til å lindre press på en mais og aktivere helbredelse eller lege kan anbefale kirurgi for å fjerne den. Mer informasjon om frøene.

Plantar fasciitt

Plantarens fasciitt kan forårsake smerte i den nedre delen av hælen eller i den nedre delen av midtfoten. Dette skjer når ledningen til fotbåndet blir strukket på grunn av fottøy med myk sål med dårlig støtte til bøyen, hyppig oppreist stilling, langdistanse, vektøkning eller andre fotforhold.

Det kan utvikle seg over tid og smerte kan variere fra ugjennomsiktig til akutt. Du kan prøve mer smerte når føttene forblir i ro for langvarige perioder. Hjemmebehandlinger for tilstanden inkluderer isapplikasjon, l’anti-inflammatoriske legemidler og fot som strekker seg hver dag. Legen kan være i stand til å lindre smerter med kortikosteroid injeksjoner, fysioterapi, plantar eller kirurgiske inngrep. Mer informasjon om Plantar fasciitis.

HALL SURONE

Smerte, betennelse eller til og med en beinprodusent på forsiden av hælen kan være symptomer på en kalkspur. Heel Spurs oppstår på grunn av et fotball depositum som vokser mellom hæl og bue og # 8217;.

Calcanear Spurs kan diagnostiseres gjennom smerten du føler deg i hælen eller som et resultat av en annen tilstand av foten helt, som plantar fasciitis. Det kan være vanskelig å diagnostisere denne tilstanden alene.

Du bør hvile føttene dine, evaluere fottøyet ditt og konsultere legen din hvis du føler hæl smerte. Calcanear Spurs kan behandles med kalde pakker, narkotika, fysioterapi og muligens kirurgi. Mer informasjon om Calcanary Spurs.

Klo

Spissen av # 8217; klo er også kjent som en klo fot. Dette skjer når artikulasjonen av den første tipset vender mot toppen og den andre vender nedover.

Spissen av # 8217; Claw kan forekomme i plutselige eller kan være tydelig ved fødselen. Tilstanden kan eller ikke forårsake smerte og ubehag og kan være et tegn på en mer alvorlig medisinsk tilstand som reumatoid artritt, diabetes eller cerebral lammelse.

Du kan aldri vite hva som forårsaker spissen av # 8217; klo, men det er viktig at legen din diagnostiserer og behandler tilstanden. Behandlinger inkluderer tilstrekkelige sko, splinter, øvelser for tær, medisiner og kirurgiske inngrep. Mer informasjon om tipset til klo.

Hammer tips eller hammer

Spissen av en hammer eller hammer oversetter til et buet tips som peker ned i stedet for det ytterste for det ytre. Som mange fotforhold kan tipset på hammeren være et resultat av genetikk, fottøy som ikke passer godt eller andre problemer med foten som høye buer eller Borsesites. L’leddgikt eller en fingerskade kan også være årsaken til en finger av foten.

Denne tilstanden kan være smertefull når du går eller forlenger foten din, og du kan ikke være i stand til å flytte boligen;. Bruk de riktige måleskoene og bruk lagre og lagre for OTC-føttene, kan hjelpe dine symptomer. Mer informasjon om hammertipset.

Gikt

Gikt er en tilstand som ofte påvirker føttene dine, spesielt i # 8217; stor tå, på grunn av overskudd av urinsyre i kroppen din. L’Området bekymret kan være veldig smertefullt. Noen beskriver smerte som følelsen av at foten din kommer til å ilde.

Denne tilstanden oppstår i mange former og i fire faser. Du kan prøve gikt som går og kommer eller utvikler mer kronisk gikt i tide som ødelegger leddene.

Gikt kan forverres av mange grunner, for eksempel ved forbruket av visse matvarer, og forekommer for tiden hos menn mellom 40 og 50 år og i postmenopausale kvinner.

Legen bør ta vare på gikt og kunne gi råd til sunne livsvaner for å håndtere symptomer. Mer informasjon om gikt.

Kryptert neglelakk

Neglene på føttene som vokser i den omkringliggende huden, er kjent som Ingrown Nails. Disse kan oppstå hvis du har negler som kurven, dårlig kutt negler, tær til føttene tabletter eller en lesjon til tærne. Genetikk kan også spille en rolle.

De små tilfellene av inngrodd negler kan forårsake ubehag og sensitiv hud rundt # 8217; spiker. Disse tilfellene kan først behandles hjemme med varme bad, smertestillende midler og aktuelle antibiotika.

De mest alvorlige inngrodde neglene kan ikke helbrede eller bli smittet og forårsake rødhet, blødning, pus og smerte. Disse bør behandles av en lege som til og med kan anbefale kirurgi for å fjerne den krypterte neglen. Mer informasjon om Ingrown Nails.

Nail sopp infeksjon

Vekter eller striper, crumblings, flaking og gule flekker på neglene på føttene kan være tegn på en sopp infeksjon på 8217. Dette kan oppstå fra sopp som kommer inn i # 8217; footney spiker på grunn av sitt våte miljø.

Symptomene kan utvikle seg sakte. Du kan kontrakt soppen på grunn av en medisinsk tilstand som Diabetes, L’Eksponering for forurenset nagelverktøy, L’Bruk av et offentlig sted som et basseng eller et omkledningsrom eller et sår i huden i nærheten av # 8217; tånegl.

Spikerinfeksjoner kan være svært vedvarende og kan be om et antifungalt legemiddel tilgjengelig med medisinsk resept. Mer informasjon om nagelsvampinfeksjoner.

Plantar Wart

En vorte på bunnen av foten er en vanlig tilstand kjent som en plantarvart. Dette skyldes menneskets papillomavirus og overføres til våte miljøer som for eksempel garderober og svømmebassenger.

Plantari vorter kan være smertefullt, spesielt når du går. Imidlertid er de veldig behandlelige. Noen ganger går vorterene bort fra solen og andre ganger, må du behandle dem hjemme med produkter som inneholder salicylsyre eller ved hjelp av legen din. I de fleste tilfeller krever behandlinger flere applikasjoner i løpet av mange uker. Mer informasjon om Plantar Warts.

Stein blåmerke

En stein blåmerke er også kjent som metothalia. Denne tilstanden påvirker foten av fabrikken og er forårsaket av uegnede sko, høyeffektøvelser eller andre underliggende forhold.

L’område mellom tærne og bøyen kan være prikkende eller ufølsomme, vondt eller som om jeg hadde en pebble i skoen. Symptomene kan bli verre over tid.

Hviler på føttene, bruk is, bruk smertestillende midler og finn mer egnede sko er vanlige måter å behandle en steinbruise. De mest alvorlige symptomene bør ses av en lege. Mer informasjon om steinblåser.

Flat fot

Den flate foten refererer til mangelen på foten av foten når de står. Dette er generelt en genetisk tilstand som krever behandling bare hvis det er irriterende under treningen eller står i lange perioder. Hvis tilstanden plaget deg, kontakt legen din for en diagnose.

Behandling kan inkludere plantar, smertestillende midler eller endringer i din livsstil. Mer informasjon om fotfoten.

Mortons neuroma

Du kan eller ikke innse at du har neuroma av Morton, siden det ikke alltid er smertefullt. Dette er en tilstand som tykker stoffet rundt en nerve i fotplanten, mellom bue og tær.

Mortons neuroma forekommer mer vanlig i middelaldrende kvinner og kan skyldes høye hæler, sko som er for smale, atletiske som krever repeterende bevegelser eller anomalier av foten eller # 8217; gang.

Endre sko eller hviler føttene dine kan være førstegangsbehandlinger for tilstanden. Hvis tilstanden ikke forbedrer, vil legen undersøke foten og skape en behandlingsplan som kan inkludere lagre for føtter, fysioterapi og andre inngrep. Mer informasjon om Neuroma di Morton.

Sesamoiditt

Sesamoiditt er en type beinbetennelse i foten som forårsaker smerte. Sesamoids er et fotben hvor senene kobles til å bidra til å brette L & # 8217;.

Sesamoidite oppstår når sesamoider er skadet eller betent, ofte etter bestemte aktiviteter som å delta i balletten eller spillefangeren i baseball.

Hviler på føttene, bruk varme eller is, ta smertestillende midler eller prøv en kompresjonsbandasje kan være innledende behandlinger for denne tilstanden. Du kan også trenge andre behandlinger som styrt av legen din. Mer informasjon om Sesamoidite.

Diabetisk nevropati

Overvåking av endringer i føttene er en grunnleggende del av diabetesstyring. Dette skyldes at du kan lide av diabetisk nevropati, som er skade på nerver på grunn av nivået av uregulert blodsukker.

Du kan føle deg prikkende for tingler eller andre symptomer som et tap av følsomhet eller følelse av føttene eller problemene å gå. Hvis du har diabetes, bør du kontakte legen din umiddelbart hvis du utvikler disse symptomene fordi de kan føre til komplikasjoner som infeksjoner og skader, som kan forårsake amputasjon;.

Opprettholde tilstrekkelige blodsukkernivået bidrar til å redusere risikoen for diabetisk nevropati. Mer informasjon om diabetisk nevropati.

Når du skal se en lege

Fotforholdene kan variere etter type, symptomer og alvorlighetsgrad. Du bør konsultere en lege hvis en fottilstand hindrer ditt daglige liv, eller hvis hjemmebehandlinger ikke synes å hjelpe deg.