17 uker med graviditet: Symptomer, forslag og mer

Endringer i kroppen din

På dette punktet er du fast i andre kvartal og forhåpentligvis tretthet eller kvalme du har prøvd, har redusert. Ellers, se på din voksende mage for å huske grunnen til at du går gjennom alt.

Som livmoren fortsetter å utvide for ditt voksende barn, vil organene dine bevege seg for å gjøre rom, sannsynligvis føre til noen gastrointestinale problemer (GI) hyppigere som halsbrann eller fordøyelsesbesvær.

Ditt barn

Del på Pinterest

Ca 5 inches lang og en vekt på ca 4-5 gram, barnet ditt er nå hevelse. Deres skjelett, som hovedsakelig var sammensatt av myk brusk, passerer nå til et fast ben. Barnet ditt til og med legger til en bit & # 8216; av fett til kroppen, som vil bidra til å regulere kroppstemperaturen.

Twin Development En uke 17

Legen din vil følge veksten av tvillingene dine under graviditeten. Begrensningen av intrauterin vekst (IUGR) er en tilstand der en eller flere barn måler tilbake for deres svangerskapsalder.

Gemini har en høyere risiko for å utvikle IUGR, men det er også knyttet til kromosomale abnormiteter, problemer med placenta og andre mors problemer.

Hvis legen din mener at tvillingene dine kan ha IUGR, vil du overvåke deg nøye med ultralyds. Behandlingen inkluderer hvile i sengen og i noen tilfeller selv tidlig fødsel.

Graviditets symptomer i 17 uker

Etter uke 17 Noen symptomer du kan støte på, i tillegg til kvalme, inkluderer:

Gastrointestinale problemer

Gastrointestinale problemer, som halsbrann, fordøyelsesbesvær og kvalme, er noen av de vanligste ulempene med graviditeten. De er erfarne av de fleste kvinner på et tidspunkt under graviditeten.

Mageforbrenning, en brennende følelse som har en tendens til å klatre i halsen, kan gjøre ubehagelig, selv om det vanligvis ikke er skadelig. For å unngå det, prøv å spise litt og se om det hjelper. Legen din kan være i stand til å gi deg råd om sikre antacida for barnet ditt hvis mageforbrenning forårsaker deg veldig ubehag.

Gass og forstoppelse er to andre vanlige gastrointestinale problemer. Fordi disse problemene kan forverres når du går videre under graviditet, er det best å gjøre endringer i kostholdet eller livsstilen til livsstilen ALL’begynn å begrense disse ulemper før det blir verre. Du kan ikke gjøre noe mot hormonelle og kroppslige endringer som bidrar til disse følelsene, men du kan drikke rikelig med vann, flytte mer (selv en kort spasertur kan hjelpe) og spise flere fibre. Fiberrike matvarer kan bidra til å kontrollere langsiktig forstoppelse, selv om de kan gjøre deg mer gassig kortsiktig. Mer informasjon om magesmerter under graviditet: Det er gassmerter eller noe «8217; andre?

Hudpigmentering

Hvis du har brunish eller svarte flekker som spirer på ansiktet, kan du være en del av 50-70 prosent av gravide kvinner som lider av melasma. Dette kalles også graviditetsmasken. Forskerne Teoretisere at hormonelle endringer er årsaken til disse mørke stedene, men spesifikasjonene er ikke kjent.

Den beste måten å forhindre melasma på er å beskytte deg mot solen. Kjøp en bred brimmed lue hvis du forventer å være ute i de kommende månedene og anvender solkremet før du går ut.

Hormoner kan gjøre graviditet kjærlighet til noen kvinner, men de kan også få andre til å føle seg ubehagelig. Hvis endringene tar deg ubehagelig, husk at du er nesten halvparten av graviditeten.

Sciatic nervøs smerte

Hvis du har hatt intermitterende laches som utstråler fra en av beina, kan det være fra din sciatic nerve. Det er den største nerve på kroppen din og smerte kan starte i nedre rygg eller i # 8217; hip og komme til beina. Forskere er ikke sikre på hvorfor gravide kvinner føler denne smerten, men det kan skyldes det trykket som ditt voksende barn trener på nerven oppdaget.

Fordi smerte generelt er sentralisert i en av beina, kan du prøve å ligge på den ene siden som ikke gjør vondt til smerten er dempet. Prøv også å sove på din side med en pute mellom knær og ankler.

Du kan også prøve å svømme. Svømming kan bidra til å lindre litt og ubehag, det er også en god øvelse med lav innvirkning under graviditeten.

Ting å gjøre denne uken for en sunn graviditet

Velg lave sko eller lave hæler. Mens magen fortsetter å stikke ut, prøv å holde postbalansen. For å møte endringen i tyngdepunktet ditt, vil du kanskje legge til side høye hæler for nå. Konsekvensene av et skremmende fall er ikke noe du vil møte.

Ivrig etter å finne ut om ditt fremtidige barn er en mann eller en kvinne? I så fall kan du kanskje finne ut til din neste ultralyd, at mange kvinner har mellom 16 og 20 uker. Som forberedelse til den store åpenbaringen (eller umiddelbart etter), kan du begynne å tenke på barns navn hvis du ikke allerede gjør det.

Planlegg en prenatal massasje. Når kroppen din endres, kan du oppdage at du har ny smerte og sorger. En prenatal massasje er en fin måte å skjemme bort kroppen din på og bidra til å lindre noen av dine ulemper. Det er også en fin måte å slappe av på. Du sørger bare sikker på at du finner noen som er trent i prenatal massasje og sørg for at du vet hvor langt massøren.

Når skal du ringe legen

Selv om ditt abort av abort har gått ned på dette punktet, er det fortsatt en risiko. I tilfelle vaginal blødning, tap av væsker eller sterk magesmerter, ring legen umiddelbart. Du bør også ringe legen din hvis du har feber. Mer informasjon om vaginale tap under graviditet.

Hvis din sciatic smerte synes å forverres i intensitet eller frekvens, ring legen din for å sikre at du ikke går på Nient’andre. De kan være i stand til å hjelpe deg med å finne lettelse.