17 ting å vite om tekstterapi: hvordan det fungerer, fordeler og mer

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Du bruker sannsynligvis smarttelefonen din for mange ting: Hold kontakten med venner, bestil mat og matvarer og kanskje til og med lese artikler som dette.

Men så langt som behandlingen er bekymret?

Det kan virke enda mer fristende å søke hjelp fra hjemmet med retningslinjer for fysisk avstand som fortsatt er i kraft under Covid-19-pandemien.

Sannsynligvis la du merke til en eller to kunngjøringer på dine sosiale medier eller mens du surfer på Internett.

Kanskje du vurderte å prøve tekstterapi, men du kan spørre deg nøyaktig hvordan det fungerer. Send tekstmeldinger til en terapeut kan virkelig være så enkelt & # 8230; eller nyttig?

Vi har svar på disse spørsmålene og mer.

Hvordan virker det?

Tekstterapi-tjenester fungerer generelt som følger:

 • Vanligvis vil du begynne å svare på spørsmål som hjelper tjenesten til å kombinere en terapeut som kan tilby den typen støtte du trenger. Hvis du har mulighet til å velge din terapeut, kan det avhenge av tjenesten du bruker.
 • Når du har en terapeut, kan du begynne å sende meldinger som detaljer hva du vil jobbe med. De fleste tekstterapi-tjenester tilbyr ubegrenset tekstmeldinger. Noen tilbyr også lyd- og videosamtaler, selv om disse tjenestene kan koste litt & # 8216; mer.
 • Du kan sende meldinger til din terapeut når som helst. De kan ikke svare umiddelbart, spesielt hvis du skriver sent på kvelden eller i de små timene om morgenen, men du kan vanligvis forvente et svar på en dag.
 • Du kan også be om en økt & # 8220; Live Text & # 8221; Når du handler tekst med din terapeut i sanntid. Dette gjør det mulig å øke problemer når jeg er i tankene dine.
 • Som personterapi tilbyr tekstterapi privatliv.

  A-appen kan samle informasjon eller data (leser personvernreglene og servicevilkårene), men din prat med din terapeut er trygg og vil ikke avsløre noen identifikasjonsdetaljer.

  Så, du er sikker på å åpne opp på personlige problemer og dele alt du vil ha.

  Din terapeut hjelper deg med å støtte problemutforskningen og # 8217; identifikasjon av måter å håndtere det.

  Hvor mye koster det?

  Kostnaden for tekstbehandling kan variere avhengig av plattformen som brukes og tilleggstjenester det inkluderer. Men du betaler vanligvis mindre enn du ville gjøre for personterapi.

  Betterhelp, For eksempel tilbyr det planer som starter fra $ 40 per uke. TalkSpace, Et annet stort navn i tekstterapi, tilbyr en grunnleggende plan for $ 260 i måneden (eller rundt $ 65 per uke).

  Noen plattformer belaster en ukentlig rate, men fakturaer månedlig, så sørg for at du vet hvor mye tjenesten vil belaste deg og når.

  Vanligvis kan du forvente å betale fra $ 50 til $ 150 per persons terapi økt, noen ganger mer, avhengig av posisjonen din.

  L’Forsikring dekker ofte minst en del av kostnaden for terapi, men ikke alle har A’forsikring og noen terapeuter aksepterer ikke alle forsikringsleverandører.

  L’forsikring vil dekke den?

  Mange forsikringsplaner dekker noen kostnader knyttet til behandling av mental helse, men dette inkluderer vanligvis bare terapien i person, ifølge American Association of Psychology.

  Noen forsikringsselskaper kan dekke kostnadene for tekstterapi eller andre nettbaserte terapeutiske tjenester, men refunderer ofte ikke deg eller ingen koster deg.

  Hvis du forventer å bruke forsikringen din til å betale terapi, er det best å sjekke først med din forsikringsleverandør for å se om det vil dekke tekstbehandling eller vil tilby minst en delvis tilbakebetaling.

  Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du har en helseparekonto (FSA) eller fleksibel utgiftskonto (FSA), kan du kanskje bruke den til å betale tekstbehandling.

  Har noen fordeler

  Selv om tekstterapi kanskje ikke fungerer bra for alle, gir det noen fordeler som gjør det til en effektiv tilnærming til mange mennesker.

  Du kan føle deg mer komfortabel

  Sekund Forskning 2013, Tekstterapi kan lykkes for noen mennesker på grunn av noe som heter & # 8220; online beroligende effekt & # 8221;.

  Kort sagt betyr dette at mange mennesker finner mindre stressende online-interaksjoner av ansikt til ansiktsinteraksjoner.

  Hvis du har problemer med å kommunisere personlig, overbeviser med angst eller sosial angst, eller bare finne det vanskelig å åpne opp til folk du ikke vet godt, kan det hende du har en lettere tid ved hjelp av tekstmeldinger for å dele dine vanskeligheter fra et sted hvor du hørt rolig, som hjemme.

  Det er ganske billig

  Terapi er ikke økonomisk, spesielt hvis du betaler for lommen. Kostnadene kan raskt øke hvis du ser en terapeut ukentlig.

  Men selv om du betaler deg selv terapien av teksten, vil du vanligvis betale mindre hver måned enn jeg så en terapeut i person. Hvis du ikke har en’forsikring, kan tekstterapi gi råd om mulig hvis du ikke har råd til terapien din.

  Tekstterapi-plattformer tilbyr ofte kampanjer eller rabatter når du registrerer deg, og gjør tjenestene sine enda mer praktisk.

  Kan hjelpe deg med å håndtere midlertidig eller mindre ubehag

  De midlertidige utfordringene i livet kan fortsatt forårsake mye smerte. Snakk med en terapeut, selv via tekst, kan hjelpe deg med å bestille dine følelser og få veibeskrivelse på de neste trinnene.

  Lar deg koble til selv om du ikke kan gå ut

  Kanskje du bor i en liten by eller i et landlig område. Eller du kan ha problemer med å forlate hjemmet, på grunn av mobilitetsproblemer, fysiske sykdommer eller psykiske symptomer som gjør det vanskelig å forlate hjemmet.

  Uansett årsak, bør alle som ønsker hjelp, være i stand til å få tilgang til den. Hvis du ikke kan få slike hjelpemiddel lokalt, tilbyr tekstterapi en «8217; annet alternativ.

  Anta at du identifiserer deg som lgbtqia og ønsker støtte, men du bor i et fellesskap som ikke er så innbydende, og du kan ikke være sikker på at en lokal terapeut vil tilby en medfølende og ikke-dømmende støtte. Tekstterapi kan hjelpe deg med å få tilgang til et bredere basseng av fagfolk.

  Det er noen negative aspekter

  Til tross for sine fordeler, spesielt for folk som har problemer med å nå en lokal terapeut, er eksperter generelt enige om at tekstbehandling er tutt’annet enn perfekt.

  Før du registrerer, bør du vurdere disse potensielle ulempene.

  Et profesjonelt og terapeutisk forhold kan mangle

  Terapeuter spiller en bestemt rolle. De kan bli en viktig person i livet ditt, men de gir en bestemt tjeneste som du betaler. De er ikke dine venner, partner eller en del av din daglige rutine.

  Kommunisere med en terapeut gjennom tekstmeldinger, kan forholdet ditt virke mindre profesjonelt. Kanskje de gjør vitser, de bruker språket i teksten eller sender emoji.

  Ikke c’det er ikke noe egentlig feil i disse tingene og kan sikkert gjøre åpningen enklere;. Men denne tilfeldigheten kan også redusere målet om terapi, spesielt i et tekstformat.

  Vet at du kan sende meldinger til noen hver gang du vil, kan få dem til å se mindre en profesjonell og mer en venn. Det er viktig å holde forskjellen klart i disse rapportene.

  Ikke alle plattformer er helt sikre

  Før du abonnerer på en tekstterapi-tjeneste, må du sørge for at den er privat og trygg. Vel beskyttede webapplikasjoner kan noen ganger håndtere sikkerhetsbrudd eller datalekkasje, så dette er en viktig risiko for å vurdere.

  A-appen du velger, bør tilby minst ett grunnleggende nivå av personvern: Overensstemmelse med HIPAA (helseforsikringsportabilitet og ansvarlighet) og verifisering av identiteten (både din identitet og den for din terapeut).

  Kontroller legitimasjonene til terapeuten, akkurat som du ville møte ham i person. Hvis de har en lisens i en annen stat, er det aldri en dårlig ide å sjekke sine kvalifikasjoner for å sikre at de har riktig erfaring og opplæring for dine bekymringer.

  C’Det er ofte en forsinkelse mellom meldinger

  Mesteparten av tiden sender du og din terapeut ikke meldinger frem og tilbake på samme tid. Deres program kan tillate dem å svare bare en eller to ganger om dagen.

  Dette kan være frustrerende når du trenger støtte akkurat nå. Hvis du sender en melding mens du er midt i’Anguism, men et svar kommer ikke til en’nå, eller noen få timer, kan du ikke føle deg støttet.

  Tydeligvis fungerer ukentlig personterapi mer eller mindre på samme måte. Du har ikke engang tilgang 24 timer i døgnet, xnumx dager på xnumx på en terapeut der.

  Men formatet for tekstterapi kan gjøre det til å virke som du alltid vil ha tilgang til hjelpen, så det er viktig å innse at det ikke alltid er slik.

  Tekstmeldinger kan ikke overføre tone eller kroppsspråk

  Tonen blir ikke alltid oppfattet tydelig i skriftlige formater og kroppsspråk som ikke oppstår i det hele tatt. Dette er en av de viktigste ulempene med tekstbehandling, siden tonen i taletten og kroppsspråket har mye vekt i kommunikasjon.

  En personterapeut bruker ofte ansiktsuttrykk, holdning og språk for å få mer informasjon om hvordan du føler. Uten disse guider, kan viktig informasjon mangle følelser bak dine ord.

  Tekst kan imidlertid gjøre det lettere å uttrykke vanskelige følelser, spesielt hvis emnet er et emne du finner ut for å diskutere åpent.

  Krever mye lesing og skriving

  Unødvendig å si at terapi gjennom teksten betyr at du må skrive mye. Noen av dine meldinger kan bli ganske lange. Å sette vanskelige følelser krever vanligvis mer enn noen få setninger.

  Hvis du ikke finner det enkelt å kommunisere skriftlig, kan dette formatet løpe raskt nok og fullføre for å være mer stressende enn nyttig.

  Det anbefales ikke for kriser eller alvorlige symptomer på mental helse

  Tekstbehandling anbefales oftere for midlertidige eller små kriser og angst. Dette kan inkludere ting som:

  • Symptomer på mildt stress eller angst
  • Problemer med venner eller familie
  • Forholdsproblemer
  • Livsendringer

  Den terapeutiske plattformen du vurderer, kan ha mer informasjon om hvilke problemer som kan hjelpe deg best.

  Hvis du har alvorlige symptomer på mental helse, inkludert vedvarende depresjon eller selvmordstanker, kan tekstbehandling ikke være det ideelle.

  TIL Rot av krisetekst, Det kan imidlertid gi umiddelbar støtte.

  Andre alternativer for å undersøke

  Hvis du er på utkikk etter et økonomisk råd, men tekstbehandling er ikke helt riktig, har du andre alternativer.

  Du kan vurdere:

  • Video rådgivning. Også kalt teletherapy, innebærer en ukentlig økt med en terapeut på en sikker webplattform.
  • Gruppe rådgivning. Gruppeterapi tilbyr et diversifisert støttettverk sammen med råd. Det er ofte billigere enn individuelle råd.
  • Støttegrupper. Hvis du føler deg trygge i å motta støtte fra kollegaer og andre som står overfor de samme problemene du står overfor, kan lokale støttegrupper ofte ha mange fordeler.
  • Terapi med rulletrapp. Hvis kostnaden er et hinder, kan du prøve å lete etter terapeut kataloger, som de på Psykologi i dag, For terapeuter som tilbyr lavpris konsulentvalg, for eksempel Spot & # 8220, betal hva du kan & # 8221; eller inntektsbaserte tariffstrukturer.

  Bunnlinjen

  Hvis du står overfor utfordringer, hva betyr det å få en støtte som fungerer. Tekstterapi hjelper mange mennesker og kan gjøre en forskjell for deg også.

  Men hvis du sliter med å komme i kontakt med terapeuten, kan du ikke merke mange endringer. Hvis du ikke kan se noen forbedring med tekstterapi, kan det være på tide å vurdere andre tilnærminger, for eksempel video rådgivning eller personterapi.

  Crystal Raypole har allerede jobbet som forfatter og utgiver for Goodtherapy. Hans interesseområder inkluderer asiatiske språk og litteratur, japansk oversettelse, mat, naturvitenskap, sexitiv positivitet og mental helse. Spesielt er han forpliktet til å bidra til å redusere stigmaet om psykiske problemer.