17 av de verste utbruddene av sykdommer i matens opprinnelse i USAs historie

L’matforgiftning kan være seriøs

Sykdommen av mat opprinnelse, eller matforgiftning, streik en i seks Amerikanere hvert år. De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) esteem Det i disse tilfellene er det 128.000 sykehusinnleggelser og 3.000 dødsfall ALLE’år.

Du kan inngå en’matforgiftning når maten din bærer farlige bakterier eller toksiner. Salmonella er den vanligste årsaken til sykehusinnleggelse for matforgiftning i USA med over 19.000 tilfeller alle’år.

Dette patogenet, sammen med andre, kan komme inn i maten din gjennom:

 • Feil matmanipulering
 • Usikre praksis i gårder
 • Forurensning under produksjon eller distribusjon
 • Forurensning i butikker

Les de største epidemiene i matregionen i den siste historien til USA og lærer å gjenkjenne matforgiftningen og beskytte deg selv mot den.

Utbrudd av salmonella over tid

Del på Pinterest

De fleste helbreder fra # 8217; Salmonella infeksjon innen fire eller syv dager. Symptomer som diaré, feber og abdominalkramper vises vanligvis fra 12 til 72 timer etter infeksjonen. Behandling inkluderer antidiarrhic-legemidler, antibiotika og væsker og elektrolytter.

2009: PCA peanøttsmør

Peanut Corporation of America (PCA) har lidd en lalmonellas epidemi. Sekund CDC, 714 personer ble syk og ni døde på grunn av PCA peanøttsmør. L’Selskapet ba om tilbakekalling av over 3 600 peanøttsmørprodukter. PCA er nå konkurs.

2011: Ground Turkey Cargill

Cargill tilbakekalte 36 millioner pounds av grunn Tyrkia da han mistenkte at kjøtt kunne ha blitt forurenset av en antibiotikaresistent Salmonella-stamme. Dette utbruddet forårsaket minst en død og om 136 sykdommer i 34 stater.

2013: Foster gårder kylling

Produsenten av California Foster Gårder ble mistenkt for å ha smittet totalt 634 personer Salmonella. Ulykker spredt til 29 stater og i Puerto Rico, men ingen dødsfall har blitt rapportert. Selskapet utstedte en frivillig samtale på alle Foster Farms Branded Chicken Products.

2015: Meksikanske agurker

Salmonella fra agurker importert fra Mexico infiserte 907 personer i 40 stater. Dette utbruddet forårsaket sykehusinnleggelsen på over 200 personer og seks dødsfall.

Agurker ble distribuert av Andrew & Williamson friske produserer. Selskapet utstedte to separate samtaler.

Utbrudd av Escherichia coli i mat

Del på Pinterest

Bakterier E. coli bor normalt i # 8217; tarmene til dyr og mennesker. Imidlertid kan infeksjoner fra noen stammer av denne bakterien drepe mennesker. Symptomene utvikler vanligvis tre eller fire dager etter L & # 8217;. De inkluderer:

 • diaré
 • avføring
 • magesmerter
 • Han retched
 • Feber (sporadisk)

Stammen av e. oftest forbundet med epidemier produserer et toksin. Toksin er det som forårsaker sykdommen, så antibiotika er ineffektive. I følge CDC, Antibiotika og anti-diarémedikamenter kan øke risikoen for komplikasjoner. Behandlingen inkluderer hvile, væsker og i de mest alvorlige saker, sykehusinnleggelse.

1993: Hamburger Jack i esken

Fire personer i Washington og California døde for å ha spist forurenset kjøtt fra Jack i esken. Selv hundrevis av andre kunder har blitt syk. Dette forårsaket en nasjonal panikk, som nesten brakte til slutten av hurtigmatskjeden. L’epidemi har ført til mer alvorlige regjeringsforskrifter om matmanipulering.

2006: Dole Baby Spinat

Epidemien startet i september, da mat- og legemiddeladministrasjonen tilkoblet infeksjoner til og. Kioli med rå spinat i 26 stater. Tre personer døde, 31 led av nyreinsuffisiens og 205 personer rapporterte tilfeller av diaré og dehydrering. Under epidemien kalt Dole alle hans spinat pakket av hyllene fra hele landet. Etterforskere Å tro Forurensning kan ha stått fra en husdyrgård som har leid land til en spinatbond.

2006: Hurtigmat Taco Bell

I desember ble A & # 8217 rammet; epidemi av e. coli Kunder 71 av Taco Bell i fem stater. Åtte personer har utviklet nyreinsuffisiens og 53 personer har blitt innlagt på sykehus. L’Taco Bell Epidemic var koblet til salat forurenset av California. Etter utbruddet har disse statene vedtatt mer alvorlige standarder for salat manipulasjon.

2015: Fast Food Chipotle Mexican Grill

Mellom oktober og november hadde Chipotle Mexican Grill en Epidemi av E. coli. Omtrent 55 personer i 11 stater ble syk etter å ha spist på restauranten under den første epidemien. 22 inntak har blitt rapportert og ingen død. I en annen epidemi for denne hurtigmatkjeden ble fem mennesker syk på grunn av en annen stubb av e. coli. Det er ingen bekreftet årsak til noen av de to utbruddene.

Botulismo Outbreaks

Del på Pinterest

Symptomene på botulisme starter vanligvis fra 18 til 36 timer etter displayet og inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad å svelge eller snakke
 • tåkesyn
 • magesmerter
 • muskel svakhet
 • lammelse

Behandling for denne tilstanden krever sykehusinnleggelse og inkluderer antitoksiner og støttekurer.

1977: Den krydrede sausen av Trini & Carmen

En av de største utbruddene av botulisme i USAs historie skjedde i Pontiac, i Michigan. Kundene til den meksikanske Trini Restaurant & Carmen rapporterte matforgiftningssymptomer i mars. Kilden har blitt sporet i krydret saus basert på Jalapeño Peppers i en boks feil. Om noen dager ble restauranten lukket og krukker med forurenset paprika ble beslaglagt. Ingen dødsfall har blitt rapportert, men 58 personer ble syk.

2015: Boxed poteter hjemme

Sekund CDC, Den største botulismeepidemien de siste 40 årene har skjedd i fylket Fairfield, Ohio, 2015. L’epidemi forårsaket 29 personer og en død på grunn av respiratorisk svikt. Kilden ble sporet tilbake til bokset poteter på en feilaktig måte som brukes til å forberede potetsalat for en piknik i kirken.

Listeria infeksjoner

Del på Pinterest

Listeria infeksjoner er spesielt farlige for gravide kvinner. Det er mulig at barn som ikke er født, tar infeksjonen. Selv gravide kvinner er Tider 10 Mer sannsynlig å kontrakt en «8217; Listeria infeksjon med ikke-gravide kvinner eller menn. Selv nyfødte, eldre og alle med et svekket immunforsvar er i høy risiko.

Denne typen infeksjon utvikler vanligvis innen få dager etter å ha spist forurenset mat. I gravide kan det ta mye lengre tid. Andre har ofte symptomer på:

 • hodepine
 • forvirring
 • Tap av balanse
 • anfall
 • feber
 • utmattelse
 • Muskelsmerte

Symptomer under graviditet inkluderer feber, muskelsmerter og tretthet. Komplikasjoner inkluderer spontan abort, natimortalitet, for tidlig fødsel og infeksjon i et nyfødt.

Behandling inkluderer antibiotika.

1985: Jalisco produkterost

I åtte måneder, Listeria Epidemic Hit 142 innbyggere i Los Angeles fylke. Dette førte til døden av 10 nyfødte og 18 voksne. Han var også ansvarlig for 20 spontane aborter. A’grundig undersøkelse koblet de døde til meksikanske myke oster i Jalisco-produkter. I følge New England Journal of Medicine, Den mistenkte årsaken til epidemien var ikke-pasteurisert melk. L’Selskapet etablerte en frivillig tilbakekalling av sine produkter.

1998-1999: Hot Dog

A’Listeria Epidemic fra forurenset pølser rammet minst 100 personer i 24 stater, forårsaker 14 døde voksne og fire spontane aborter. Forurensningen har påvirket over ni merker, inkludert Sara Lee Deli kjøtt. Dette utbruddet har spredt seg fra produksjonsinstrumenten av Bil Mar Foods til Zeeland, Michigan.

2002: Tyrkia Pilgrims’S stolthet

Saticed Tyrkia av Pilgrims’S stolthet forårsaket A’spredende epidemi av Listeria i Pennsylvania, New York, New Jersey, Delaware, Maryland, Connecticut, Massachusetts og Michigan. Denne døren A Syv døde voksne og tre døde fødte. L’Selskapet trukket tilbake 27.4 millioner pounds av fjærfe produkter.

2011: cantaloupe

I 2011 antas det det 33 personer Han døde på grunn av forurenset melon. Totalt 147 personer ble syk. Undersøkelsene spores kilden til Jensen Farms emballasje anlegget i nærheten av Holly, Colorado.

Hepatittinfeksjoner fra matforurensning

Del på Pinterest

L’hepatitt A er en leversykdom. Hans symptomer kan inkludere:

 • feber
 • gulsott
 • Mørk urin
 • magesmerter
 • Vanlig maling
 • Han retched
 • tap av Appetit

Det er ingen spesifikk behandling for hepatitt A, men legen kan anbefale hvile, høy tilførsel av væsker og ernæring. For å redusere utbrudd, CDC Anbefal vaksinen mot hepatitt A for alle barn fra 12 måneder opp og for noen voksne.

1997: Frosne jordbær

I Calhouns fylke, i Michigan, ble A & # 8217 hit; hepatitt en epidemi. Til 153 personer. L’epidemi har vært forbundet med frosne jordbær. De forurensede bærene var bestemt for et føderalt skolekantineprogram fordelt på skolens skoler.

2003: saus av chi-chi og chili med quedo

Den største hepatittet en epidemi skjedde i en restaurant i Chichi i Monaca, i Pennsylvania. Han forårsaket tre og om 555 personer Tatt viruset. Dette presset helsesektoren for å gi vaksinasjoner mot post-eksponering hepatitt A og antistoffer. L’epidemi ble sporet tilbake til forurenset grønne løk importert fra Mexico, brukt i sausen og chili med denne restauranten. Restaurantkjeden er ikke lenger i drift.

2016: Tropical Smoothie Cafe Drinks

En float av hepatitt A i restaurantene i den tropiske smoothie kafeen slo ni stater. De CDC rapporterte at 143 personer ble syk etter å ha drukket smoothies laget av frosne jordbær importert fra # 8217; Egypt. Av disse ble 56 innlagt på sykehus. Ingen død har blitt rapportert av utbruddet.

Beskyttet mot # 8217; matforgiftning

Matkall, statsinspeksjoner og matmanipuleringsforskrifter er effektive forebyggende tiltak som brukes til å holde maten trygg. For å hindre eller redusere risikoen for sykdommer i matopprinnelse, vær oppmerksom på matkall og sjekker kjøkkenet ditt for forurensede produkter.

Se en lege hvis du har:

 • Blodig oppkast eller avføring
 • Diaré som varer mer enn tre dager
 • ekstreme magesmerter
 • Tegn på dehydrering (reduksjon i vannlating, svimmelhet, hjertebank)
 • tåkesyn
 • Feber høyere enn 101.5. f (38.6 ° C)

L’Matforgiftning kan være farlig for personer med svekket immunsystem, inkludert barn, gravide og eldre voksne.

Selv den sikre matmanipuleringspraksis er viktig.

Hvis du mistenker at maten kan ødelegges eller forurenset, kast den inn i søppel. Det er bedre å forhindre enn kur! Du kan også holde deg oppdatert på dagens epidemier av matregion ved å besøke CDC Lpi.