16 vanlige spørsmål om åpne relasjoner: hva det betyr, hvordan det fungerer, regler og mo

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Barer, tanker, krukker av peanøttsmør. Det er et faktum at disse tingene er bedre åpne. Vel, mange ikke-monogame mennesker hevder at relasjoner tilhører den listen.

COS’er akkurat et åpent forhold?

Avhenger av hvem som svarer. Det er to forskjellige definisjoner.

Den første sier at & # 8220; åpent forhold & # 8221; Det er en generisk begrep som inneholder alle andre former for ikke-monogami, for eksempel monogamøse, swingers og Poliamore.

L’ideen er at monogamiske midler lukket og alle slags ikke-monogamiske relasjoner er åpne.

Her er det vanligvis antatt at åpne relasjoner forekommer mellom to personer i et primært forhold som de har akseptert å åpne sitt seksuelt, men ikke romantisk forhold.

Så mens du er åpent forhold & # 8221; Alltid antyder at rapporten eksisterer utenfor den ene personen er alt mitt (Alias ​​Monogamia) struktur, for å finne ut nøyaktig hva noen betyr med det, må du spørre.

Det er det samme som Poliamore?

LGBTQ Sex Educator og autorisert psykolog Liz Powell, PSYD, forfatter av & # 8220;Bygg åpne relasjoner: Din guide praktisk å svinge, poliamore og utover& # 8220; tilbyr denne definisjonen av Poliamore:

Polymor er praksis eller lyst til å ha et kjærlig og / eller intimt forhold til mer enn en person om gangen, med samtykke fra alle involverte mennesker.& # 8221;

Så nei, Poliamore er ikke det samme. Mens kjærlige og romantiske forhold med mer enn én person er eksplisitt tillatt i Poliamore, er det ikke nødvendigvis tilfelle i åpne relasjoner.

Sexpedagog Davia Frost bemerker at ofte folk Poliamor ser dem som en integrert del av deres identitet, akkurat som noen ser å være homofile eller queer.

Vanligvis føler folk i åpne relasjoner ikke som om deres nåværende relasjonsstruktur (dvs. ikke-monogami) er en kablet del av det de er.

Det er også det samme du jukser

Folk i åpne relasjoner er enige om at å ha sex eller følelsesmessige relasjoner med andre mennesker er ok.

Også, mens fusk vurderes ikke etisk, åpne relasjoner og # 8211; Hvis gjort riktig & # 8211; de er etiske av naturen.

Hva er poenget?

Ikke c’det er et poeng. Generelt kommer folk inn i åpne relasjoner fordi de tror det vil gi dem mer glede, glede, kjærlighet, tilfredshet, orgasmer, spenning eller en kombinasjon av disse.

Grunner til at du kanskje vurderer en åpen rapport:

 • Både partneren din har mye kjærlighet til å gi og tro at du kan elske mer enn én person samtidig.
 • Du vil utforske seksualiteten din eller seksuelle relasjoner med noen av en annen type.
 • Du og din partner har et tilfelle av ikke-tilsvarende libido.
 • En partner er aseksuell og er ikke interessert i sex, og # 8217; andre vil gjerne ha sex.
 • En partner har en bestemt node eller fantasi han ønsker å utforske, og at 8217 ikke har noen interesse.
 • Se (eller høre om) din partner med sex med noen andre, du opphisse deg, eller omvendt.

Hvordan vet du om det er riktig for deg?

Dessverre, avgjøre om et åpent forhold er riktig for deg (eller bare for deg og din partner) ikke er så enkelt som å lage en online quiz og ta svar på den nominelle verdien.

 • Begynn å identifisere grunnen til at du er monogamisk og hva det betyr for deg. Hvilke meldinger på monogamien du mottok voksende?
 • Ansikt hvis eller hvorfor du er interessert i å åpne forholdet ditt. Det er fordi du har utviklet følelser for noen andre, og vil du gjerne handle tilsvarende? Det er fordi du eller din partner har mange behov som kan være bedre fornøyd med mer enn én person?
 • Nå la deg forestille deg hvordan livet ditt kan være hvis du var i et åpent forhold. Få detaljer. Hvor du vil leve? Det vil bli barn? Din partner vil også ha andre partnere? Hva slags sexutforsker? Hva slags kjærlighet? Hvordan føles denne fantasien?
 • Deretter finner du mer om ikke-monogami-etikk. Begynn å lese åpne relasjoner og den polymorøse litteraturen (mer om dette nedenfor), gå til Polyorous Meetup-grupper og følge personer som praktiserer ikke-monogami-etikk eller Poliamore på Instagram og Twitter.

Det er fordeler i et åpent forhold?

Devil Yes! C’er en ekstra grunn En femtedel av folk de var eller er i en.

For en, (vanligvis) betyr mer sex!

Jeg elsker å være ikke-monogamistisk fordi jeg er en person som elsker nyhet og # 8217; leting & # 8221; sier Powell. & # 8220; Jeg får det i henhold til alle menneskene jeg vil ha.& # 8221;

Legger til: Jeg har også en’høykonkurranseevne & # 8211; som er glede for glede av noen andre & # 8211; Så se mine seksuelt fornøyde og lykkelige partnere gjør meg glad & # 8221;.

Autorisert dobbeltrom og familieterapeut Dana McNeil, Men, LMFT, grunnlegger av forholdet i San Diego, i California, sier at selv om det til slutt kommer til å lukke rapporten, hjelper det å praktisere ikke-monogami-etikk å skarpere sine ferdigheter i feilsøking, kommunikasjon og opprettelse og vedlikehold av grenser.

& # 8220; alltid tvinger folk til å virkelig identifisere hva som er deres ønsker og behov og sier McNeil.

Det er noen ulemper å vurdere?

Det er ingen ulemper med åpne relasjoner, i seg selv, bare feil grunner til å legge inn et åpent forhold.

& # 8220; Ikke-monogami kan forverre pre-eksisterende personlige problemer og problemer i forholdet & # 8221; sier Powell.

Legg til: & # 8220; Hvis du ikke er god til å kommunisere, må du kommunisere dypere og med flere personer på flere emner, gi deg flere muligheter til å oppleve konsekvensene som følge av dette.& # 8221;

Den samme ideen gjelder hvis du pleier å være uærlig, manipulator, sjalu eller egoistisk. Heller enn en annen person som opplever konsekvensene av denne oppførselen, vil flere mennesker bli rammet.

& # 8220; Ikke-monogami vil ikke løse et forhold med en ustabil base & # 8221; sier Powell. Så hvis dette er grunnen til at du åpner rapporten, vil det trolig oversette til en pause.

Hvordan du bør snakke om det med din nåværende partner?

Du leter ikke etter & # 8220; overbevisende & # 8221; Din partner for å ha et åpent forhold.

Start med en uttalelse & # 8220; I & # 8221; Og så fører til et spørsmål, for eksempel:

 • «Jeg leste om åpne relasjoner, og jeg tror det kan være noe jeg vil prøve. Du ville være tilgjengelig for å ha en samtale på # 8217; åpning av vårt forhold? & # 8220;
 • «Jeg tenkte på å ha sex med andre mennesker, og jeg tror jeg kunne ønske å utforske dette aspektet. Aldri vurdere en åpen rapport? & # 8220;
 • «Jeg tror det ville være veldig spennende å se på noen andre med deg. Du ville aldri være interessert i å invitere en tredjedel på soverommet? & # 8220;
 • «Min libido har vært mye lavere siden jeg begynte [Skriv inn medisinen her], og jeg tenkte på hva jeg skulle åpne vårt forhold, slik at du kan få noen av dine seksuelle behov og ønsker andre steder de kunne være for oss. Tror du dette er noe vi kan snakke om? & # 8220;

Hvis du virkelig vil ha et åpent forhold, og partneren din slår seg helt av ideen, kan det være en «8217; uoverkommelig inkompatibilitet.

I siste omgang, hvis bare en person i et eksisterende forhold ønsker å åpne det forholdet, må du kanskje bryte & # 8221; sier McNeilil.

Hvordan etablere de grunnleggende reglene?

Å være francs: dette er feil spørsmål.

«En grensen dekker din person. Ditt hjerte, tid, sinn, kropp & # 8220; sier Powell.

Så, du kan ha en grense rundt ikke-væskekoblingen med noen som er flytende knyttet til noen andre.

Du kan ikke ha en kantlinje mellom de som har sex med partneren din, hvordan gjør det sexet det, og hvis du bruker barrierer.

& # 8220; en grense plasserer byrden på oss, i stedet for på din partner & # 8221; forklarer Powell. & # 8220; er kraftigere.& # 8221;

Avtalene kan omforhandles av alle som utfører.

; Hvis min partner og jeg har en avtale som vi alltid bruker tanndammer, kondomer og hansker med våre andre partnere, men da min partner og en av deres partnere ønsker å bytte til ikke å bruke barrierer, kan vi tre og vi sitte og vi omskrive sammen det, slik at vi alle er i lette & # 8220; forklarer Powell.

Ofte følelsene, ønskene, begjærene og behovene til den tredje (noen ganger kalt «8220, enhjørning» 8221;), behandles som mindre viktig enn par. Avtalene behandler dem mer som mennesker som er i stedet for for eksempel som regler.

Reglene er noe to eller flere mennesker gjør og påvirker de som omgir dem, men de rundt dem har ingen stemme i kapittelet & # 8221; forklarer Powell.

Generelt, Reglene & # 8220; Jeg er et forsøk på å sjekke oppførselen og følelsene til vår partner.

«Ønsket om å etablere regler kommer vanligvis fra en monogamisk kondisjonering som forteller oss at vår partner ikke kan elske mer enn en person, eller vil forlate oss hvis den finner noen & # 8221; Beste & # 8220; sier Powell.

Vanligvis vil reglene ende opp med å være fri for kraft og ikke-etisk i praksis, sier Powell, og legger til at den anbefaler å starte med personlige grenser.

Hvilke følelsesmessige grenser bør vurderes?

Når begrepet følelser oppstår, vil par ofte etablere regler for ikke å bli forelsket i noen, sier Powell.

Den mentaliteten rammer l’kjærlighet som en begrenset ressurs og til slutt forbereder deg til feil.

, Uansett hvor godt du kjenner deg, kan du egentlig ikke vite om hvem du vil bli forelsket i & # 8221; sier.

Så i stedet for å sette inn en regel, ingen følelser tillatt, anbefaler Powell å se på innsiden og spørre:

 • Som et kjærlighetsmonster? Som jeg mottar det?
 • Hvor ofte må jeg se at min partner skal føle seg forbedret? Hvordan jeg vil tildele min tid? Hvor lenge siden trenger jeg?
 • Hvilken informasjon jeg vil vite? Hvordan jeg vil dele?
 • Med de som deler plass og under hvilke forhold?
 • Hvilke ord føler jeg rolig til å bruke for å understreke forholdet mitt med andre?

Hvilke fysiske og seksuelle grenser bør vurderes?

Vanlige fysiske og seksuelle grenser er fokusert på styring av seksuell risiko, hvor seksuelle handlinger er begrenset eller forbudt og hvis / når det er berørt monstre.

For eksempel:

 • Hvem berører meg og hvor? Det er typer berøring jeg ikke vil gi? Hva med å motta?
 • Hvor ofte vil jeg bli testet, hvilke tester jeg må gjøre? Jeg tar prep?
 • Hvem, når og for hvilke handlinger vil jeg bruke barriere metoder?
 • Når jeg snakker med folket hvor nylig ble de testet og hva var deres forskjellige seksuelle praksis sikrere siden da?
 • Hvordan vil du bli brukt / delte / rengjøre mine leker?
 • Hvor jeg føler meg rolig å ha sex?
 • Hva betyr PDA for meg? Med hvem jeg føler meg rolig i # 8217; å være fysisk på offentlige steder?

Hvilken frekvens bør du sjekke grensene med hovedpartneren din?

Du vil ikke falle i fellen for å behandle dine relasjoner mer enn du bor, men ideelt sett vil du ha regelmessige sjekker.

Du kan starte med en fast avtale og gjøre det mindre hyppig når du går inn i oscillasjonen (EH) av ting.

Hvordan bringe din sentimental stat til en potensiell sekundær partner?

Umiddelbart.

«Faktum at du er Polyamoso, kan være et problem for dem, og deres monogamiske vesen kan være et problem for deg, så du må være gjennomsiktig & # 8221; sier Powell.

Noen modeller skal låne:

 • & # 8220; Før jeg blir seriøs, liker jeg å dele at de for tiden er i et åpent forhold, noe som betyr at mens jeg kan gå ut tilfeldig utenfor mitt forhold, har jeg en seriøs partner.& # 8221;
 • «Jeg vil fortelle deg at jeg ikke er monogamisk og jeg liker å gå ut med flere mennesker på samme tid. Til slutt prøver du å ha et eksklusivt forhold? & # 8220;
 • «Jeg vil fortelle deg at jeg går ut på en ikke-monogistisk måte, og jeg leter ikke etter et eksklusivt forhold. Hvordan du føler når du går ut med flere mennesker samtidig eller med noen som kommer ut med flere mennesker på samme tid? & # 8220;

Hvis du er online med avtaler, anbefaler McNeil å sette det helt der i profilen din.

Det betyr noe hvis din sekundære partner er monogamisk eller polyumøs?

Det finnes ulike iterasjoner av ensidige åpne relasjoner, også kjent som mono-polakker hybrid relasjoner.

I noen relasjoner, på grunn av’Seksuell orientering, Libido, Dell’interesser og så videre, er paret enig i å åpne forholdet til den intensjonen om at bare en av partnerne (vanligvis primære) «Agisca» ikke- monogamous.

Andre ganger kan en person som identifiserer seg som Monogama, velge å gå ut med noen som er polycumorøse.

Så svaret: ikke nødvendigvis & # 8221; sier McNeil. [MA] Alle må være oppmerksomme på at den polyamorøse personen deltar på poletialy fra flaggermuset.& # 8221;

& # 8220; Dette gjør det mulig for den andre personen å ta en informert beslutning om & # 8217, muligheten eller ikke å være en del av et åpent forhold.& # 8221;

Du bør også sjekke inn med dine sekundære partnere?

Det betyr at du bør sørge for at din sekundære partner liker å være med deg? Og du føler deg respektert og ivaretatt? Åpenbart.

Du bestemmer deg om å programmere offiserer innsjekking. Uansett hva strukturen i forholdet ditt er, sannsynligvis vil Ayy ha en dynamikk der alle delene føler seg rolig i å kommunisere deres behov og ønsker og håndtere ikke-fornøyde behov eller ønsker.

Hvor du kan lære mer?

Du bør ikke forvente at vennene dine i åpne relasjoner holder hånden din under prosessen med å åpne forholdet ditt (* hoste * følelsesmessig arbeid * hoste *).

Hvis du har venner som praktiserer ikke-monogami, kan det være nyttig å snakke med dem om hva de ser ut til dem, hvordan de har etablert sine grenser og hvordan de klarer sjalusi.

Populære bøker om åpne relasjoner inkluderer:

 • & # 8220; Bygg åpne relasjoner & # 8221;
 • & # 8220; mer enn to & # 8221;
 • & # 8220; den etiske slampen & # 8221;
 • Åpning: En guide for å lage og støtte åpne relasjoner og # 8221;

Du kan også sjekke andre ressurser (gratis!) Som:

Elementer som den du leser (farvel!), Denne veiledningen på Poliamore og dette på’væskebinding, er også en god ressurs.

Gabrielle Kassel er en forfatter av sex og velvære basert i New York og Crossfit Level 1 Trainer. Det har blitt en tempo person, testet over 200 vibratorer og spist, full og børstet med kull, alt i navnet på journalistikken. På fritiden kan du finne lesebøker om selvhjelp og rosa romaner, trykk på en benk eller poledans. Følg den opp Instagram.