16 Vanlige migrene Triggers: Mat, lys, værforhold og mer

Beskrivelse

Den eksakte årsaken til migrene er ikke helt inkludert. Imidlertid vet leger og helsearbeidere at mange faktorer kan indusere en migrene på 8217;.

Mulig migrene Utløser inkluderer:

 • understreke
 • Mangel på søvn eller jetlag
 • sult eller dehydrering
 • mat
 • tilsetningsstoffer
 • alkohol
 • koffein
 • Overdreven bruk av narkotika
 • lukt
 • Lys og lyder
 • vær
 • Kvinnelige hormoner
 • fysisk aktivitet

Det er grunnleggende for ikke å misbruke eller misbruke det Reseptbelagte behandling for migrene. Misbruk av narkotika kan føre til økning i migreneangrep og Symptomer på kronisk migrene.

Understreke

En dramatisk økning eller reduksjon i fysisk eller psykologisk nivå understreke Kan utløse migrene.

Danske forskere Han fant at flertallet av mennesker med migrene rapporterer at angrepene deres er knyttet til stress.

Andre forskere rapporterte det mellom 50 og # 8217; 80 prosent av mennesker med migrene De sier at stress utløser sine migrene. Noen mennesker led av hodepine, så tidlig som en stressende begivenhet, mens andre har opplevd et nytt angrep i midten av en stressende begivenhet.

Mangel på søvn eller jetlag

Søvnforstyrrelse er En av de vanligste faktorene bundet opp til migrene. Utilstrekkelig søvn er ofte nevnt som en utløsende faktor for akutte migreneangrep. Overdreven søvn er også en utløsende faktor rapportert ofte.

Dysrytmi og til og med endringer i arbeidsprogrammet ditt kan kobles til # 8217; utbruddet av migrene. Søvnløshet Det er den vanligste Søvnforstyrrelse Forbundet med kronisk migrene. Folk som har kronisk migrene og søvnløshet er en økt risiko Sekundær for A angst eller Depresjon.

Disse forholdene har en ting til felles: søvnforstyrrelser. Men mange mennesker forhold Hva å sove lindrer ofte deres hodepine migrene.

Sult eller dehydrering

Folk med migrene ville gjøre det bra for å unngå å hoppe over måltider. Forskning & # 8211; Undersøkelser stadig viser at hoppe måltider ofte er koblet til utbruddet av migrene. Det er fortsatt usikkert som dette skjer. Det er sannsynligvis korrelert til reduksjonen i blodsukkernivået.

Dehydrering har også blitt foreslått som mulig utløst årsak til migrene. Umuligheten av å drikke nok vann har blitt koblet til Undergang av hodepine.

En liten meningsmåling av mennesker med migrene avslørte at & # 8220;Utilstrekkelig væskeinntak& # 8220; har vært koblet til # 8217; utbruddet av hodepine på om lag 40 prosent av respondentene.

Matvarer

Noen matvarer eller mangel på mat (rask), rapporteres ofte som mulig utløsende faktorer i migrene. Tolv til 60 prosent Folk sier at noen matvarer utløser migrene.

En brasiliansk av 2008 studere Han oppdaget at de fleste med migrene rapporterte å ha hatt minst en utløsende faktor. Kostholdet var en av de mest rapporterte utløsningsfaktorene. Fasting var utløserfaktoren relatert til det vanligste dietten som ble rapportert.

alkohol, sjokolade E koffein De var de vanligste stoffene som er forbundet med migreneangrepet.

Andre matvarer som ofte er forbundet med migrene å inkludere:

 • ost
 • salami
 • Gjæret, krydret og saltlake matvarer, som inneholder store mengder aminosyre tyramin

Mat tilsetningsstoffer

L’migrene kan utløses av kunstig søtningsmiddel Aspartam og L’Sapidity Enhancer Monosodiumglutamat (Msg).

Eksperimenter med aspartamet produserte motstridende resultater. Spørsmålet om mulige effekter blant mennesker med migrene forblir uløste. Noen tester antyder at personer med klinisk depresjon kan oppleve en forverring av symptomene etter å ha brukt aspartamet.

L’Msg brukes til å gi en velsmakende smak til ulike matvarer. Mange mennesker i # 8217; Offentlig mening tror at MSG kan utløse hodepine.

Den mest kontrollerte forskningen gjorde det Kunne ikke identifisere en lenke Blant monosodiumglutamatforbruket og hodepine, eller annen tilstand, i normale personer. Men en liten 2009 studere konkluderte med at MSG kunne utløse hodepine og smerte i ansiktet og hodet. Det kan være lurt å unngå MSG.

alkohol

L’Alkohol er en av de mest rapporterte utløsningsfaktorene for migrene. L’alkohol utløst migrene om en tredjedel av folket I en brasiliansk studie av 2008.

rødvin synes å være mer sannsynlig å utløse migrene i forhold til andre kilder til alkohol, særlig blant kvinner. I studioet utløste rødvin migrene i 19.5% av menn og kvinner. hvitvin resulterte i migrene på bare 10.5% av menneskene.

En nærmere titt på Studio-tallene viser at rødvin uforholdsmessig påvirker kvinner. Rødvin forårsaket migrene bare i # 8217; 22% av mennene, men blant kvinner er nummeret hoppet til xnumx%.

Høy koffein drinker

Noen Eksperter rapporterte det Overdreven forbruk av koffein Kan utløse migrene. Derfor er det lurt å overvåke # 8217; å ta koffein fra Kaffe, lommelykt, alkoholfrie drinker Og Energidrikker. Energidrikker kan ha overraskende høye koffein nivåer.

Noen forskere L’de la merke til Abstinens fra koffein Det kan også utløse en hodepine. Andre eksperter advarer mot overdreven forbruk av koffein.

Husk at mange forberedelser for pulten hodepine (OTC) inneholder betydelige mengder koffein.

En kontrollert studere Han konkluderte med at et stoff som kombinerer acetaminofen (Tylenol), aspirin (Bayer), og koffein var mer effektiv i # 8217; lindre symptomene på # 8217; migrene sammenlignet med ibuprofen (Advil, Aleeve) alene.

Overdreven bruk av narkotika

Overdreven bruk av narkotika er en av de vanligste faktorene i # 8217; migrene.

Folk som gjør overdreven bruk av kommunen analgetika, eller smertestillende midler, spesielt de kan være Mer sannsynlig å utvikle seg Fra sporadiske migrene til kronisk migrene. Folk med migrene gjør ofte overdreven bruk av narkotika som opioid og butalbital.

Overdreven bruk av disse og andre smertestillende stoffer, som OTCs ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), Det kan faktisk forårsake hyppigere hodepine. Det kan også føre til større smerte.

Det er spesielt sannsynlig at opioidklassen er tilknyttet Utvikling av kronisk migrene.

Det er ikke klart hvorfor å ta for mange analgetika kan faktisk forringe symptomene på # 8217; migrene. Men det er tydelig at den såkalte analgetiske rebound hodepine må tas opp under behandling av migrene.

Du må kanskje avbryte L’å ta støtende stoffer før du kan få kontroll over symptomene på # 8217; migrene.

Merkelig eller sterk lukt

Personer med migrene rapporterer ofte at sterke eller uvanlige lukt forårsaker hodepine. De nevner ofte duften, spesielt som en utløsende faktor.

Dessuten, omtrent halvparten av mennesker med migrene rapporterer en intoleranse på å lukter under angrep. Dette fenomenet er kjent som osmophobia og er unikt for folk med migrene.

Under migrene episoder, sigarettrøyk, mat lukter og lukter som parfyme de oftest offensive luktene.

en studere Han konkluderte med at folk med migrene og osmophobia var mer sannsynlig å manifestere symptomer på angst og depresjon.

Strålende lys og sterke lyder

Noen rapporterer at intense, flimrende lys eller knapper, eller sterke lyder kan fungere som en migrene utløsere.

En liten studie i europeisk nevrologi har oppdaget det også Kort eksponering for sollys Kan utløse migrene. Studiedeltakere rapporterte å ha fått en viss lettelse fra:

 • Ha på en hatt
 • Iført solbriller
 • unngå solfylte steder
 • mer

Imidlertid, i det et brev alle’utgiver Når det gjelder den studien, la en nevrolog lagt merke til at sollys kanskje ikke er en stor utløserfaktor for migrene. Han sa at sollys utløste sine migrene bare hvis han hadde drukket vin den forrige natten.

Også sagt at sollys forårsaker migrene hvis det allerede var fratatt søvn, stresset, dehydrert eller led av et lavt nivå av blodsukker på grunn av hoppet på et måltid. Dens konklusjon var at intens lys kan være en slags sekundær utløser.

Folk hvis migreneangrep ser ut til å utløses av intens lys, bør vurdere om disse andre faktorene også kan utløses faktorer for dem.

Meteorologiske endringer

Ulike meteorologiske endringer var midlertidig koblet til utbruddet av migrene. I en studie av Brasilianske tenåringer med migrene, De meteorologiske modellene som mest sannsynlig utløser hodepinen, inkludert solfylt og lett vær, varmt, kaldt og foranderlig.

En annen studere, som hovedsakelig inkluderte kvinner i Ohio og Missouri, konkluderte med at tordenværene med lynet var betydelig forbundet med hodepine.

Spesielt konkluderte forskerne at lynet var den utfellende faktoren, selv om de ikke var sikker på hvordan lynet kunne utløse migrene.

Kvinnelige hormoner

Kvinner er tre ganger mer sannsynlig å oppleve migrene sammenlignet med menn, ifølge Migrene Research Foundation. Testene foreslår det Kvinne kjønn hormon fluktuasjoner kan spille en rolle i # 8217; utbruddet og alvorlighetsgraden av hodepine.

Mer enn halvparten av kvinnene intervjuet I en 2012-studie uttalte de at det sannsynligvis var å lide av sterke migrene under menstruasjon. En liten undergruppe av disse kvinnene har uttrykt migrene eksklusivt under menstruasjonen.

L’bruk av Orale prevensjonsmidler kan forverre symptomene, Mens graviditet kan tilby lettelse til noen kvinner med migrene. Imidlertid har graviditeten vært knyttet til forverring av symptomer for noen kvinner. Post-overgangsalderen kan gi en begrenset lettelse fra alvorlighetsgraden av hodepine.

Fysisk aktivitet

En intens trening kan utløse migrene. I 2013 studere Han oppdaget at 38% av personer med migreneeksperimenter migrene angriper utløst av’trening på et bestemt tidspunkt.

Mange mennesker med migrene indusert av # 8217; trening rapporterte at hodepine begynner med nakkesmerter. Mer enn halvparten har forlatt en sport eller en favoritt treningsskjema i et forsøk på å unngå å utløse migreneangrep.

Noen har rapportert å kunne erstatte lavintensitetsøvelser med høy intensitetsaktiviteter som kan utløse et angrep.

Ta bort

Hvis du er en av de millioner av mennesker som arbeider med hyppige eller sporadiske migrene, er det viktig å forstå de utløsende faktorene i’personlig migrene og gjøre ditt beste for å unngå dem. Det er også viktig å huske at overdreven bruk av narkotika for migrene kan forverre symptomene.

Anser ideen om å holde en dagbok med personlige årsaker til migrene. Det kan være nyttig å hjelpe deg med å unngå fremtidige migreneangrep.

Det kan også være nyttig å snakke med andre om deres erfaringer og utløsende faktorer i migrene. Vår gratis app, Migrene Healthline, setter deg i kontakt med ekte mennesker som lider av migrene. Sorter spørsmål, Spør råd og få tilgang til ekspertressurser på styring av migrene. Last ned L’app for iPhone eller Android.