16 Symptomer på slag hos kvinner: Behandling og forebygging

L’Stroke er vanlig hos kvinner?

Hvem vi er 800.000 amerikanere ha et slag hvert år. Et slag oppstår når en blodpropp eller en ødelagt vase avbryter blodstrømmen til hjernen. Hvert år dør ca 140.000 mennesker for komplikasjoner relatert til IL’Stroke. Dette inkluderer utvikling av blodpropper eller pneumonitt sammentrekning.

Selv om menn er mer sannsynlig å ha et slag, har kvinner større risiko i livet. Kvinner har også mer sannsynlig å dø for et slag.

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Estimering at 1 amerikansk kvinne på 5 vil ha et slag og nesten 60% vil dø på grunn av angrepet. L’Stroke er den tredje årsaken til døden for amerikanske kvinner.

Det er mange grunner til at kvinner er mer sannsynlig å ha et slag: kvinner lever lenger enn menn og # 8217; alder er en annen viktig risikofaktor for hjerneslag. De er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk. Selv graviditet og prevensjon øker risikoen for en kvinnes slag.

Mer du kjenner symptomene på’Stroke hos kvinner, bedre, du vil kunne få hjelp. En rask behandling kan gjøre forskjellen mellom funksjonshemming og utvinning.

Unike symptomer for kvinner

Kvinner kan rapportere symptomer som ikke ofte er forbundet med hjerneslag hos menn. Disse kan inkludere:

 • kvalme eller oppkast
 • anfall
 • hikke
 • åndedrettsproblemer
 • smerte
 • svimmelhet eller tap av bevissthet
 • Generell svakhet

Fordi disse symptomene er eksklusive kvinner, kan det være vanskelig å koble dem umiddelbart til 8217; slag. Dette kan forsinke behandlingen, som kan hindre utvinning.

Hvis du er en kvinne, og du er ikke sikker på at symptomene dine er de i et slag, bør du fortsatt ringe lokale beredskapstjenester. Når paramedikene kommer på scenen, kan de evaluere symptomene og starte behandlingen om nødvendig.

Symptomer på en endret mental tilstand

Selv merkelige atferd, som plutselig døsighet, kan indikere et slag. Legene kaller disse symptomene & # 8220;endret mental tilstand. & # 8220;

Disse symptomene inkluderer:

 • ufølsomhet
 • desorientering
 • forvirring
 • Plutselig atferdsendring
 • omrøring
 • hallusinasjon

Forskere i en 2009 studere Han oppdaget at den endrede mentale tilstanden var det vanligste ikke-tradisjonelle symptomet. Om lag 23% av kvinnene og 15% av mennene rapporterte en endret mental tilstand knyttet til hjerneslag. Selv om menn og kvinner kan bli påvirket, har kvinner omtrent 1.5 ganger mer sannsynlig å rapportere minst ett ikke-tradisjonelt slagsymptom.

Vanlige systemer av Struss

Mange symptomer på slag er opplevd av menn og kvinner. L’Stroke er ofte preget av A’manglende evne til å snakke eller forstå talen, A’uttrykksentre og forvirring.

De vanligste symptomene på et slag er:

 • plutselige vanskeligheter å se i ett eller begge øyne
 • Plutselig nummenhet eller svakhet i ansiktet og lemmer, mest sannsynlig på den ene siden av kroppen
 • plutselige vanskeligheter å snakke eller forstå, som er knyttet til forvirring
 • plutselig og alvorlig hodepine uten notat
 • Plutselig svimmelhet, vanskelighetsgrad eller tap av balanse eller koordinering

Forskning viser at kvinner ofte klarer å korrekt identifisere tegn på et slag. Ved 2003 studere oppdaget at 90% av kvinnene, sammenlignet med # 8217; 85% av mennene, visste at vanskeligheter med å snakke eller plutselig forvirring er tegn på slag.

Studien viste også at de fleste kvinner og menn ikke klarer å utnevne alle symptomene riktig og ikke identifisere når de ringer nødtjenester. Bare 17% av alle deltakerne passerte undersøkelsen.

Hva å gjøre i tilfelle av hjerneslag

National Stroke Association anbefaler en enkel strategi for å identifisere symptomene på Stroke. Hvis du tror du eller noen rundt deg, kan du ha et slag, bør du Gratis.

Be personen å smile. Den ene siden av ansiktet er senket? AARMS spør personen om å heve begge armene. En arm beveger seg ned? Sspeecha spør personen om å gjenta en enkel setning. Deres måte å snakke er forvirret eller rart? Tid Hvis du ser på noen av disse symptomene, er det på tide å umiddelbart ringe lokale beredskapstjenester.

Når det gjelder et skudd, teller hvert minutt. Lengste aspekter å ringe lokale nødtjenester, jo mer er du sannsynlig at 8217; slag forårsaker hjerneskade eller funksjonshemning.

Selv om din første reaksjon kan være å få deg til sykehuset, bør du være der du er. Ring de lokale beredskapstjenestene så snart du kjenner symptomene og vent på at du skal ankomme. De kan gi umiddelbar medisinsk behandling som du ikke kunne motta hvis jeg ga opp all og ambulanse;.

Etter sykehuset ankomst, vil en lege vurdere symptomene og medisinske historien. De vil utføre en fysisk undersøkelse og andre diagnostiske tester før de gjør en diagnose.

Behandlingsalternativer for hjerneslag

Behandlingsalternativer avhenger av hvilken type slag.

Iskemisk hjerneslag

Hvis slaget var iskemisk, betyr den vanligste typen at en blodpropp har avbrutt blodstrømmen til hjernen. Legen vil oppsummere en vevsplasminogenaktivator (TPA) for å bryte kluten.

Dette stoffet må administreres innen tre eller fire og en halv time fra utseendet til det første symptomet for å være effektive, i henhold til nylig oppdatert retningslinjer Fra # 8217; American Heart Association (AHA) og Dall’American Stroke Association (ASA). Hvis du ikke er i stand til å ta TPA, vil legen lære en antikoagulant eller et annet antikoagulant medikament for å forhindre dannelse av blodplatepropper.

Andre behandlingsalternativer inkluderer kirurgi eller andre invasive prosedyrer som bryter opp koaguli eller låser opp arterier. I henhold til de oppdaterte retningslinjene kan den mekaniske fjerningen av kluten utføres opptil 24 timer etter det første utseendet på slagsymptomer. En mekanisk fjerning av blodproppen er også kjent som mekanisk trombektomi.

Hemorragisk slag

Et hemorragisk stroke oppstår når A’arterie i hjernen bryter eller mister blodet. Legene håndterer denne typen slag annerledes enn et iskemisk slag.

L’Terapeutisk tilnærming er basert på den underliggende årsaken til hjerneslaget:

 • En aneurysm. Legen kan foreslå kirurgi for å blokkere blodstrømmen Alle’Aneurysm.
 • Hypertensjon. Legen vil kalle medisiner som vil senke blodtrykket og redusere blødningen.
 • Defekte arterier og ødelagte årer. Legen kan anbefale reparasjon av artero-venøs misdannelse (AVM) for å hindre ytterligere blødninger.

Behandling for kvinner vs menn

Forskning viste at kvinner får mer dårlig nødhjelp enn menn. Forskere i en 2010 studere Han oppdaget at kvinner generelt venter lenger å bli sett etter å ha ankommet til beredskapsrommet.

En gang innrømmet, kan kvinner få mindre intensiv omsorg og terapeutiske arbeidsoppgaver. Det er teoretiserende at dette kan skyldes ikke-tradisjonelle symptomer som noen kvinner opplever, som kan forsinke en strekkdiagnose.

Utvinning av # 8217; slag hos kvinner

Gjenoppretting av # 8217; Stroke starter på sykehuset. Når dine forhold vil bli bedre, vil du bli overført til en annen posisjon, for eksempel en kvalifisert sykepleierstruktur (SNF) eller en strekkrehabiliteringsstruktur. Noen mennesker fortsetter også deres omsorg hjemme. L’hjemmehjelp kan integreres med poliklinisk terapi eller L’hospice assistanse.

Gjenoppretting kan inkludere en kombinasjon av fysioterapi, talebehandling og ergoterapi for å hjelpe deg med å gjenopprette kognitive ferdigheter. Et serviceteam kan lære deg å vaske tennene, bade, gå eller utføre andre fysiske aktiviteter.

utdanning Vis at kvinner som overlever slag, vanligvis gjenopptar mennene mer sakte.

Kvinner har også mer sannsynlig å eksperimentere:

 • Korrelerte funksjonshemminger Alle’Stroke
 • Kompromittere daglige aktiviteter
 • Depresjon
 • utmattelse
 • sinnslidelse
 • Redusert livskvalitet

Dette kan være på grunn av det lav fysisk aktivitet pre-stroke eller depressive symptomer.

Forhindre fremtidig slag

Hvert år, Dobbel kvinner De dør av slag som de gjør brystkreft. Derfor er det viktig å være årvåken på helsen din. For å forhindre et fremtidig slag, kan du:

 • Spis et balansert kosthold
 • Hold en sunn vekt
 • Gjør regelmessig trening
 • slutt å røyke
 • foreta en hobby, som strikking eller yoga, for å hjelpe deg med å håndtere stress bedre

Kvinner bør også ta ytterligere forholdsregler på grunn av unike risikofaktorer som må møte. Dette betyr:

 • Overvåking av blodtrykk under og etter graviditet
 • Screening for atriell fibrillering (AFIB) hvis over 75 år
 • Screening for høyt blodtrykk før du begynner prevensjon

Outlook

Utvinning av # 8217; slag kan variere fra person til person. Fysioterapi kan hjelpe deg med å dukke opp igjen. Noen mennesker kan være i stand til å lære igjen å gå eller snakke innen noen få måneder. Andre kan trenge mer tid til å gjenopprette.

I løpet av denne tiden er det viktig å holde seg på sporet med rehabilitering og vedlikeholde eller utvikle en sunn livsstil. I tillegg til å hjelpe utvinningen din, kan dette bidra til å forhindre fremtidig slag.