16 Husholdningsrådsmidler for oljeaktig nese, behandlinger, forebygging og årsaker

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

En oljeaktig nese er et vanlig problem. L’untitude oppstår når nesen sebaceous kjertler produserer for sebum. Dette er en naturlig olje som beskytter og smører huden din.

Hvis du har fet hud, kan nesen din produsere mye mer olje fordi porene dine er naturlig større enn andre porer i ansiktet.

Dimensjonen av porene er hovedsakelig bestemt av genetikk. Men selv om du ikke kan kontrollere sammensetningen av porene dine, kan du ta tiltak for å redusere mengden av sebum som produseres av nesen din.

Rettsmidler for den oljeaktige nesen

Her er en titt på 16 rettsmidler for å kvitte seg med en oljeaktig nese:

1. Bruk en bestemt sminke for hudtype

Når du kjøper grunnlag og andre kosmetikk, velger du en bestemt sminke for hudtype, som er fettete. Disse kosmetikkene er generelt fri for olje og hindrer ikke porene.

Ved å bruke typen feil sminke, som for eksempel blandede eller tørre hudprodukter, kan potensielt øke sebumproduksjonen, forverret en allerede skinnende nese.

2. Vask ansiktet minst to ganger om dagen

Utvikle en ansiktsvask rutine om morgenen og før du går til sengs for å fjerne overflødig triks, smuss og sebum fra nesen. Bruk et delikat vaskemiddel for ansiktet mitt og varmt vann.

3. Bruk en fuktighetsgivende krem

Etter å ha sett ansiktet, bruk en fuktighetsgivende krem ​​uten olje. Dette holder nesen fuktet mens du rebalancs l’untitude på huden din. Spesielt søk etter fuktighetskrem som inneholder en ingrediens som absorberer oljen som mel D & # 8217;.

4. Exfolia ansiktet

L’Exfoliation fjerner de døde cellene i huden, slik at hudpleieprodukter kan trenge inn i huden. En opphopning av døde hudceller på nesen kan forårsake tørrhet. Sebaceous kjertlene øker oljeproduksjonen for å kompensere for mangel på hydrering.

5. Bruk en oljefri primer

Primeren er en krem ​​eller en gel som skaper en jevn base for sminke. Det bidrar også til å absorbere overflødig sebum på nesen og huden, samt minimere porenees utseende;. Velg en oljefri primer som ikke legger til ekstra olje i ansiktet ditt.

Kjøp oljefri primer online.

6. Bruk opacifiserende for olje

En opacifiserende olje kan oppamle en naturlig skinnende hudfarge. Bruk dette produktet før du bruker fuktighetsgivende krem ​​og grunnlag. Absorberer overflødig olje, noe som resulterer i en ugjennomsiktig finish.

Kjøp Opaque for Oil Online.

7. Kontroll av # 8217; akne med salicylsyre

Fet hud og # 8217; akne går hånd i hånd. L’salicylsyre kan være ditt beste forsvar, ikke bare for å forbedre flekkene til akne, men også for å redusere den oljeaktige nesen. Denne ingrediensen er tilstede i mange ansikts vasker og kremer for akne;. Det kan exfoliere huden, låse opp porene og fjerne overflødig sebum.

8. Bruk absorberende ark for olje

Transportabsorberende ark med olje og buffer nesen hele dagen for å sjekke oljeproduksjonen. Arkene er dekket med et pulver som absorberer overflødig sebum.

Kjøp de absorberende blader for olje online.

9. Bruk nesestrimler

Også kjent som pore strips, fjerner dette produktet det øvre laget av døde hudceller på nesen. Eliminerer alltid overflødig olje og smuss fra nesen, som kan redusere det skinnende utseendet.

10. Søk etter ikke-komedogen Solar Creams

Solkrem beskytter huden mot solskader og reduserer risikoen for kreft, men noen solcremer inneholder også oljer. Disse produktene kan hindre porene og legge til olje i nesen. Søk etter solcremer ikke komedogen, som ikke hindrer porene.

Kjøp ikke-komedogen Solar Creams Online.

11. Ikke glem toneren

Din hudpleie rutine bør ikke bare inkludere et delikat vaskemiddel og fuktighetskrem, du bør også bruke en tonic uten alkohol for å gjøre nesene i nesen mindre. Denne midlertidige løsningen kan redusere oljeproduksjonen.

12. Prøv en maske alle’leire

Legg til en maske på leire til hudpleie rutinen et par ganger i uken. Disse masker inkluderer ingredienser som bentonitt og # 8217; salicylsyre som absorberer oljer fra porene.

Kjøp Clay Masks Online.

1. 3. Rengjør ansiktet med en delikat såpe

Bruk en delikat såpe for ansiktsrensing. Såper med aggressive ingredienser og parfymer kan tørke huden, forårsaker en overproduksjon av sebum.

14. Se på kostholdet ditt

Dietten din kan påvirke huden din mer enn du tror, ​​spesielt hvis du elsker krydret mat. Disse rettene forårsaker dilatasjon av blodårer og utløser pusten, og øker utseendet på en skinnende og fet nese. Begrenser forbruket av krydret mat til en gang i uken.

15. Hold deg hydrert

Å holde huden hydrert kan også kjempe mot overflødig sebumproduksjon. Når huden din er tørr, kompenserer kjertlene som produserer mer olje. Drikk mye vann og sprayer huden med primervann for å bekjempe tørrhet.

Kjøp L’Primer Water Online.

16. Prøv en honningmaske

Honning har antibakterielle og antiseptiske egenskaper som kan bidra til å eliminere akne- og kontrolloljeproduksjonen. Massasje naturlig og rå honning på nesen. La honningen sitter på nesen i 10 minutter og skyll deretter.

Profesjonell øzous nesebehandling

Hvis en fet nese ikke reagerer på selvhjelp, kan du konsultere en hudlege for å diskutere mulige behandlinger. Alternativene inkluderer:

 • Microdermabrasion. Microdermabrasion er en minimal invasiv prosedyre som forsiktig exfoliats de døde cellehudcellene, inkludert nesen. Kan forbedre utseendet på arr og rynker og overvåke oljeproduksjonen.
 • Kjemisk peeling. En kjemisk peeling er en hudoppløsningsprosedyre som øker det øvre laget av huden døde fra nesen. Kan redusere rynker, misfarging og arr og forbedre akne og fettete symptomer.
 • Reseptbelagte kremer. En hudlege kan også foreskrive en krem ​​for å redusere størrelsen på nesen porene og minimere oljeproduksjonen. Hvis du har fettinducert hormonhud, kan en piller med lav dose bidra til å stabilisere oljeproduksjonen.

Hindre en oljeaktig nese

Her er noen forslag for å forhindre overflødig sebumproduksjon på nesen:

 • Vask ansiktet hver dag med et mildt vaskemiddel. Bruk en maske alle’leire et par ganger i uken.
 • Påfør fuktighetsgivende og tonisk krem ​​etter å ha sett ansiktet for å legge til hydrering og minimere porenees utseende.
 • Ikke bruk for mye og bemerket før du går i seng.
 • Velg et triks uten olje som ikke legger til ekstra olje i ansiktet ditt.
 • Exfolia huden for å fjerne døde celler og forhindre tørrhet.
 • Unngå aggressive og duftende hudpleieprodukter som strippes ansiktet på naturlig fuktighet.
 • Begrenser forbruket av krydret mat.
 • Ikke rør ansiktet ditt. Dette kan spre oljen fra nesen.

Hva gjør nesenettet ditt?

Flere faktorer bidrar til en hyperaktiv sebaceous kjertel.

 • Det varme og fuktige klimaet er en utløsende faktor for noen mennesker. Huden ser ut til å produsere mer talg i disse forholdene.
 • Hormoner kan bidra til en aktiv kjertel. Menn har høyere testosteronnivåer enn kvinner og har en tendens til å ha mer fet hud. Noen kvinner merker også en økning i talget i perioden for eggløsning.
 • Din nåværende hudpleie rutine kan også forårsake en fett nese. Hvis ikke nok hydrater, kan huden dehydrere og nesen produserer mer olje.
 • Overdreven rengjøring er en annen faktor fordi den kan stripe ansiktet av naturlige oljer, så vel som å vaske ansiktet med ekstremt varmt vann.
 • Noen ganger skyldes årsaken til en fett nese ikke på grunn av miljø, men genetiske faktorer. Hvis du har arvet de største porene, kan du forvente å ha mer sebum på nesen.

Ta bort

Selv om du er forberedt på en fet nese, kan disse enkle tipsene bidra til å redusere sebumproduksjonen og bli kvitt et fettutseende. Nøkkelen er å forstå vitenskapen bak en fet nese og gjenkjenne dine individuelle utløsere.