16 grunner til at du kanskje har en plutselig uskarpt utsikt

Del på Pinterest964487804

Den uskarpe synet er veldig vanlig. Et problem med noen av komponentene i # 8217; øye som hornhinnen, retina eller optisk nerve kan forårsake en plutselig uskarphet av utsikten.

Den sakte progressive uskarpe synet skyldes vanligvis langsiktige medisinske forhold. Plutselig uskarphet er ofte forårsaket av en enkelt hendelse.

Her er 16 årsaker til plutselig sløret syn.

Forhold som krever umiddelbar vurdering og behandling

Noen årsaker til plutselig sløret syn er medisinske nødsituasjoner som må behandles så snart som mulig for å hindre permanent skade og syn på syn.

1. Frittstående Retina

En frittliggende retina oppstår når retina tårer fra baksiden av øyets øye og mister inntaket av blod og nerver. Når det skjer, se svarte flekker etterfulgt av A’sløret eller fraværende visjonsområde. Uten en nødsituasjon kan utsikten i det området gå tapt permanent.

2. Slag

Den uskarpe eller tapte utsikten i begge øynene kan oppstå når du har et slag som påvirker den delen av hjernen som styrer utsikten. Et slag som involverer øynene dine forårsaker uskarpt eller tapt syn i ett øye.

Du kan ha andre symptomer på et slag, som en svakhet på den ene siden av kroppen eller manglende evne til å snakke.

3. Transitional Ischemic Attack

Et forbigående iskemisk angrep (TIA) er et slag som varer mindre enn 24 timer. En av hans symptomer kan være sløret syn i ett eller begge øyne.

4. Våt makuladegenerasjon

Sentrum av retina kalles macula. Når blod og andre væsker trenger inn i makulaen, snakker vi om fuktig makulær degenerasjon. Forårsaker uskarphet og tap av syn i den sentrale delen av det visuelle feltet. I motsetning til tørket makuladegenerasjon, kan denne typen plutselig starte og utvikle seg raskt.

Andre årsaker til plutselig sløret syn

5. Øye tretthet

Øye tretthet Det kan oppstå etter å ha sett og konsentrert på noe i lang tid uten avbrudd.

Når fokusresultatet er på en elektronisk enhet som en datamaskin, en videomonitor eller en mobiltelefon, kalles det noen ganger digital synutstyr. Andre årsaker inkluderer lesing og kjøring, spesielt om natten og i tilfelle dårlig vær.

6. Konjunktivitt

Også kalt rosa øye, er konjunktivittet en Ytter-jakke infeksjon i øyet. Det er vanligvis forårsaket av et virus, men kan også skyldes bakterier.

7. Hornhinnen slitasje

Din hornhinnen er det gjennomsiktige dekselet på forsiden av øyet. Når du riper eller vondt, kan du utvikle en Corneal-slitasje på dette. I tillegg til sløret syn, kan du føle deg som noe i øynene dine.

8. Høyt blodsukker

Veldig høye blodsukkernivået svulmer det krystallklare øyet med følgelig sløret syn.

9. Hyphema

Mørk rødt blod som akkumuleres på forsiden av øyebollet kalles ifrema. Det er forårsaket av en blødning som oppstår etter å ha lidd et traumer i øynene. Kan bli smertefull hvis trykket øker, 8217 intern;.

10. Iritis

Iris er den fargede delen av øyet ditt. L’Iritis oppstår når en autoimmun-reaksjon forårsaker inflammasjon i iris. Det kan forekomme i seg selv eller som en del av en autoimmun tilstand som reumatoid artritt eller sarkoidose. Det kan også skyldes infeksjoner som L’herpes og er ofte veldig smertefullt.

11. Keratitt

L’betennelse i hornhinnen kalles keratitt. Det er vanligvis forårsaket av en infeksjon i & # 8217;. L’bruk av et par kontakter for lenge eller gjenbruk av skitne kontakter øker risikoen for dette.

12. Macular Hole

La Macula er sentrum av din netthinnen som bidrar til å finjustere visjonen din. Det kan utvikle en tåre eller en pause som forårsaker en uskarpt utsikt. Det påvirker vanligvis bare ett øye.

1. 3. Migrene med aura

Migreneangrep er ofte foregått av A’aura, som kan forårsake uskarpt syn. Du kan også se bølgete linjer eller blinkende lys og ha andre sensoriske lidelser. Noen ganger kan du ha en’aura uten å ha hodepine.

14. Optisk nevrit

Den optiske nerven forbinder øyet og hjernen din. L’betennelse i den optiske nerven kalles optisk neuritt. Det er vanligvis forårsaket av en autoimmun reaksjon eller en tidlig multippel sklerose. Andre årsaker er autoimmune forhold som lupus eller A’infeksjon. Svært ofte påvirker det bare ett øye.

15. Tordenvær arteritt

L’Betennelse i arteriene rundt templene kalles temporal arteritt. Hans viktigste symptom er en palpitende hodepine på pannen, men det kan også forårsake synet sløret og til slutt tapet.

16. Uveitt

L’Uvea er området i midten av øyet som inneholder iris. A’infeksjon eller autoimmun reaksjon kan forårsake betennelse og smerte, som kalles uveitt.

Andre symptomer som kan følge med en plutselig sløret syn

Sammen med den plutselige uskarpe av utsikten, kan du ha andre symptomer i øynene som kan variere fra mild til alvorlig, for eksempel:

 • Følsomhet for lys eller fotofobi
 • smerte
 • rødhet
 • Dobbeltsyn
 • Fluktuerende poeng foran øynene dine, kjent som floater

Noen symptomer er vanligere med spesifikke okulære forhold, for eksempel:

 • okulær sekresjon, som kan rapportere en infeksjon på 8217;
 • Hodepine og kvalme, som er vanlige med migrene
 • Kløe, som kan indikere konjunktivitt
 • Unilaterale språkproblemer eller svakhet, som kan følge hjerneslag eller Tia

Når det er en og # 8217; nødsituasjon?

Følgende advarselsskilt kan bety at du har en alvorlig øyeforhold som kan forårsake permanent øyeskader og synstap. Hvis du har noen, går du straks til beredskapsrommet for evaluering og behandling.

 • Plutselig og uforklarlig endring av visningen
 • smerte alle’øye
 • Øyeskade
 • Tegn på slag som sagging av ansiktet, ensidig svakhet eller
 • Vanskeligheter med å snakke
 • betydelig redusert syn, spesielt i ett øye
 • Tap av A’område av visningen, kjent som en feil på det visuelle feltet
 • plutselig sløret syn når immunforsvaret er svakt på grunn av forhold som hiv eller kjemoterapi

Hva er den plutselige sløret synsbehandling?

Behandlingen vil avhenge av forholdene som interesserer din mening.

 • Frittliggende / revet retina. Dette krever en akutt kirurgisk reparasjon for å unngå det irreversible tapet av utsikten.
 • Slag. En rettidig og passende behandling for typen slag du har, er viktig for å forhindre hjernens død.
 • Transitional Ischemic Attack. Symptomer løses innen 24 timer alene. Du kan motta blodfluidanter for å redusere risikoen for et slag i fremtiden.
 • Våt makuladegenerasjon. Legemidlene injisert i øyet kan bidra til å forbedre synspunktene. Behandling med laserfotokoagulasjon kan redusere synet, men kan ikke gjenopprette det. Noen ganger brukes spesielle visninger forbedringsenheter som brukes til å hjelpe deg med å se bedre.
 • Øye tretthet. Hvis du har utmattet øyne, ta en pause og hvile øynene dine. En ting du kan gjøre for å hindre at det er å følge regelen 20-20-20. For å gjøre dette, konsentrere deg om noe på 20 meter unna i 20 sekunder hvert 20. minutt når du ser på en skjerm eller noe i lang tid.
 • Konjunktivitt. Dette forsvinner vanligvis alene, men ofte kan antibiotika eller antivirale legemidler akselerere utvinning og redusere muligheten som sprer seg.
 • Hornhinnen slitasje. Dette helbreder vanligvis alene om noen dager. Antibiotika kan behandle eller forhindre A’infeksjon.
 • Høy blodsukkerhastighet. L’Senking av blodsukker løser problemet.
 • Hyphema. Når det ikke er andre skader og øyetrykket, ikke har økt, hviler til sengs og en bandasje på’Øyet skal hjelpe. Hvis det er mer alvorlig og trykket er veldig høyt, kan oftalmologen fjerne kirurgisk blod.
 • Iritis. Dette helbreder vanligvis helt alene eller med steroider. Det er imidlertid ofte gjenopptatt. Hvis du blir kronisk og motstandsdyktig mot behandlingen, kan du miste utsikten.
 • Keratitt. Når forårsaket av A’infeksjon er keratitt behandlet med antibiotika dråper. For A’alvorlig infeksjon, orale antibiotika og steroide øyedråper kan brukes.
 • Macular Hole. Hvis det ikke helbreder alene, utføres hullet kirurgisk reparasjon vanligvis.
 • Migrene med aura. A’Aura trenger ikke omsorg, men det er et tegn på at du bør ta dine vanlige medisiner for migrene.
 • Optisk nevrit. Dette styres ved å behandle den underliggende tilstanden.
 • Tordenvær arteritt. Dette behandles med langsiktige steroider. Behandling er viktig for å unngå permanente visningsproblemer.
 • Uveitt. Som L’Irite, det løser spontant eller med steroider. Gjentatt gjentakelse kan føre til behandling og potensielt blindhetsmotstand.

Hva er perspektivet hvis du hadde en plutselig uskarpt utsikt?

Når behandlingen er forsinket, kan noen plutselige sløret synsårsaker forårsake synstap. Imidlertid fører rettidig og passende behandling til et godt resultat uten komplikasjoner for det meste av den plutselige sløret synlige årsakene.

Bunnlinjen

Mange ting kan gjøre visningen din plutselig uskarpt. Du bør konsultere legen din for enhver plutselig og uforklarlig endring i visningen din.

Hvis du tror du har en frittliggende netthinnen, en våt makuladegenerasjon eller en Tia eller et slag, gå til beredskapsrommet for umiddelbar behandling for å få det beste resultatet.