15 Risikofaktorer for hypoglykemi når du har diabetes

Del på Pinterest

En episode av hypoglykemi, også kjent som hypoglykemi, kan være ubehagelig. Sammen med svimmelhet, akselerert hjerterytme, sløret syn, tremor, svakhet og hodepine, kan du føle deg forvirret og ha problemer med å konsentrere seg.

Derfor er det viktig å evaluere risikoen for hypoglykemi under diabetesbehandling.

Når risikofaktorene er identifisert, kan du samarbeide med legen din for å utvikle en strategi for å hindre forekomsten av episoder. Du kan også lage en plan for å behandle en episode før du blir seriøs.

Her er 15 ting som kan øke risikoen for hypoglykemi.

1. Høy alder

Risikoen for å ha en alvorlig hypoglykemi omtrent dobbelt med hvert tiår av livet etter 60 år. Dette kan skyldes det faktum at eldre mennesker er mer følsom medisinering.

2. Hopper over måltider

Hvis du har diabetes, hopper du på et måltid, kompromitterer glykemisk balanse og kan slippe glukose nivåer for mye. L’antagelse om visse stoffer for diabetes uten mat kan i stor grad øke sjansene for å ha en episode av hypoglykemi.

Hopping måltider kan også få deg til å spise mer mat rik på raffinerte karbohydrater, som ikke er bra for personer med diabetes.

3. Uregelmessige matmodeller

Å spise uregelmessig i løpet av dagen kan forstyrre balansen mellom blodsukkernivået og diabetesmedisiner. Mer, Undersøkelser Vis at folk med vanlige spisevaner har lavere risiko for hypoglykemi sammenlignet med de som har uregelmessige spisevaner.

4. Tung trening

Når du trener, forbruker blodglukosen raskere. En økning i «8217; fysisk aktivitet kan også øke følsomheten for insulinet. Gjør intens trening uten å overvåke blodsukkernivået er farlig.

For å unngå hypoglykemi under øvelsen, kontroller blodsukkeret før, under og etter treningen. Du må kanskje snakke før du starter treningsprogrammet. Eller du må snack eller en glukose tablett hvis nivåene dine er for lave etter øvelsen.

Vær forsiktig med å gjenkjenne symptomene på # 8217; hypoglykemi mens du trener. Handle for å behandle det umiddelbart for å hindre komplikasjoner.

5. Vekttap

Fordi fedme øker risikoen for å ha diabetes, er vektstyring en viktig del av diabetesbehandling. Men å miste vekt for raskt kan føre til risiko hvis du tar medisiner for diabetes.

Å miste vekt kan gjøre deg mer følsom for insulinet. Dette betyr at du sannsynligvis må bruke mindre til å administrere diabetes.

Under aktivt vekttap er det viktig å møte legen. Du må diskutere modifikasjonen av dosen av noen diabetesmedikamenter for å forhindre hypoglykemi-episoder.

6. Beta-blokkeringsinntak

Betablokkere er medisiner som omhandler hypertensjon og andre forhold. Selv om beta-blokkere ikke nødvendigvis øker risikoen for hypoglykemi, kan de gjøre det vanskeligere å gjenkjenne symptomene på en episode.

For eksempel er et av de første tegn på hypoglykemi en akselerert hjertefrekvens. Men beta-blokkere senker hjerteslaget, så du kan ikke stole på dette tegnet.

Hvis du tar en beta-blokkering, må du kontrollere blodsukkernivået oftere og spise hele tiden.

7. Bruker det samme injeksjonsstedet for ofte

L’insulin som stoler gjentatte ganger på samme punkt, kan forårsake fett og arrvev under overflaten av huden. Dette refereres til som Lipoippi-Filter.

Lipooperotrofi kan påvirke måten kroppen din absorberer insulin på. Fortsett å bruke det samme injeksjonsstedet, kan øke risikoen for hypoglykemi og hyperglykemi. Derfor er rotasjon av injeksjonsstedet fundamentalt.

Husk at de forskjellige delene av kroppen absorberer insulin annerledes. For eksempel, # 8217; magen absorberer insulin raskere, etterfulgt av armen din. Buttocks absorberer insulinet på den langsommere rytmen.

8. Antidepressiva

TIL studere på over 1200 personer med diabetes fant at bruken av antidepressiva var sterkt forbundet med hypoglykemi. Tricykliske antidepressiva var sterkere forbundet med risikoen for alvorlig hypoglykemi sammenlignet med selektive serotoninopptakshemmere.

Forfatterne av studien bemerket at symptomene på depresjon, som for eksempel tap av appetitt, også kunne bidra til større risiko for hypoglykemi.

9. Drikke alkohol

Drikke alkohol kan bringe glukose nivåer ned om natten. Alkohol blåser Produksjon av glukose i leveren. Med alkohol og diabetes medisiner i systemet, kan blodsukkeret reduseres raskt.

Hvis du drikker alkohol, husk å lage et måltid eller en matbit før du går i dvale. Videre, betal den største oppmerksomheten når du overvåker blodsukkernivåer neste dag.

10. Kognitiv dysfunksjon

Personer med diabetes som også sameksisterer med kognitiv dysfunksjon, demens eller forhold som Alzheimers sykdom, kan være mer utsatt for hypoglykemi.

Folk som lever med disse forholdene, kan ha uregelmessige matordninger eller ofte hoppe over måltider. Videre kunne de ved et uhell ta feil dose av stoffet. Ta for mye kan bringe til hypoglykemi.

11. Underliggende nyre skade

Nyrer spiller en viktig rolle i metabolisering l’insulin, reabsorb glukose og fjerne stoffer fra kroppen. Av denne grunn kan personer med diabetes og nyresskader være i større risiko for hypoglykemi.

12. Hypoaktiv skjoldbrusk

Skjoldbruskkjertelen er en kjertel som frigjør hormoner for å hjelpe kroppen til å justere og bruke energi;. L’hypothyroidisme, også kalt hypoaktiv skjoldbrusk, er når skjoldbruskkjertelen er redusert og produserer ikke nok skjoldbruskhormoner.

Personer med diabetes gir større risiko for å ha hypothyroidisme. Med utilstrekkelig mengde skjoldbruskhormon kan metabolisme redusere. Av denne grunn vedvarer narkotika for diabetes i kroppen, noe som kan føre til hypoglykemi.

1. 3. Gastroparesi

Gastroparesi er en forstyrrelse der innholdet i magen tømmes for sakte. Det antas at tilstanden har noe å gjøre med nervesignaler avbrutt i magen.

Mens mange faktorer kan føre til tilstanden, inkludert virus eller sur refluks, kan det også være forårsaket av diabetes. Faktisk har kvinner med diabetes en høy risiko For utvikling av gastroparesis.

Med gastroparese absorberer kroppen din ikke glukose ved en normal rytme. Hvis du tar ‘8217; insulin med et måltid, kan blodsukkernivået ikke svare på forventet modus.

14. Har diabetes i lang tid

Risikoen for hypoglykemi øker også i mennesker med en lengre historie med diabetes. Dette kan skyldes inntaket av insulinbehandling i en lengre periode.

15. Svangerskap

Graviditet oversetter til en viktig endring i hormoner. Kvinner med diabetes kan oppleve en nedgang i blodsukkernivået i løpet av de første 20 ukene av graviditeten. L’antagelse om en normal dose insulin kan være overdreven.

Hvis du er gravid, spør legen din om å endre størrelsen på dosen med insulin for å unngå hypoglykemi.

Bunnlinjen

Hvis du har en av de nevnte risikofaktorene, kontakt legen eller endokrinologen for å utvikle en spillplan for å hindre hypoglykemi.

Selv om du kanskje ikke kan forhindre alle episoder av hypoglykemi, kan følgende forslag hjelpe, avhengig av risikoen:

  • Prøv å ikke hoppe over måltider.
  • Endrer ofte injeksjonsstedet til’insulin.
  • Spør legen din hvordan andre stoffer, spesielt antidepressiva eller beta-blokkere, kan påvirke risikoen din.
  • Nøye overvåke blodsukkeret under treningen.
  • Hvis du drikker alkohol, spis en matbit.
  • Send til en test for hypothyroidismen.
  • Når du går ned i vekt, spør legen din om du trenger å endre doseringen av diabetesmedikamenter.

Hvis du lider av hypoglykemi, spis en rask action karbohydrat, for eksempel harde candies eller juice d’oransje, vil hjelpe deg med å øke blodsukkernivået. Du bør også konsultere en lege hvis du manifesterer hypoglykemiske episoder fra mild til moderat flere ganger i uken.