15 effekter av # 039; anafylaksi på kroppen

Beskrivelse

Nysing, kløe, overskyet hjerne: de er alle symptomer du kan prøve fra tid til annen hvis du lider av allergier.

Men anafylaksen er en mye mer alvorlig allergisk reaksjonstype. Under det anafylaktiske støtet går kroppen din i overdrive som produserer inflammatoriske kjemikalier for å angripe L’allergen. I sin tur påvirker denne akutte responsen også andre deler av kroppen.

Mer informasjon om symptomer som oppstår under anafylaksi og samlede effekter på kroppen din.

Del på Pinterest

L’Anafylaksi er ikke det samme som allergier, selv om det er slik at den alvorlige reaksjonen begynner. Du kan ha en’matintoleranse eller en liten allergisk reaksjon på noe du møter, men dette er ikke anafylaksi.

Nesten alle stoffer kan være et allergen, inkludert Insekt mat og biter eller biter. Årsaken kan ikke alltid identifiseres. Første gang du er utsatt for stoffet, lærer immunforsvaret ditt å gjenkjenne den utenlandske inntrengeren.

Men med anafylaksen har immunsystemet ditt en overdrevet Når du er igjen utsatt for stoffet. Dette svaret påvirker hele kroppen og kan true livet ditt. Symptomene kan starte i sekunder. De kan også utvikle seg raskt.

Den første behandlingslinjen er vanligvis adrenalin (epinefrinslag), fordi det kan forandre ting raskt. Når du har opplevd anafylaksi, er du alltid i fare, så du bør prøve å unngå potensielle allergener som mulig.

Legen din vil trolig foreskrive adrenalin i form av a Forberedt selvbryter som du kan ta med deg. Hvis du trenger å bruke pennen til autoinjektoren, kan du injisere deg selv alene eller få det til å gjøre noen andre for deg.

Du bør alltid se etter medisinsk hjelp etter bruk av adrenalin. Symptomer Noen ganger kommer han tilbake timer eller til og med dager etter mottak av behandling med epinefrin.

Immunforsvar

Ditt immunsystem kjemper antigener som bakterier, virus og sopp. Lær å gjenkjenne disse skadelige stoffene og arbeider for å nøytralisere dem. En gang din immunforsvar Samhandler med et antigen, det lagrer informasjon for fremtidig bruk. Når han gjør jobben sin, bekymrer han seg ikke.

Noen ganger, når kroppen din møter Quell’antigen, reagerer immunsystemet overdreven. For mye histamin og andre inflammatoriske kjemikalier frigjøres raskt i systemet ditt. Dette fører til A’bredt utvalg av symptomer i hele kroppen. Kan raskt bli en medisinsk nødsituasjon raskt.

L’adrenalin er et hormon produsert naturlig av kroppen din. I anafylaksi kan en ekstra dose bidra til å øke blodstrømmen gjennom hele kroppen og bidra til å reversere den aggressive responsen til immunsystemet. Dette er grunnen til at legen vil gi råd til hennes adrenalininjeksjoner (epinefrin) i tilfelle anafylaksi. Hindre betennelsen å spre seg til andre kroppssystemer.

Luftveiene

Når betennelsen påvirker åndedrettssystemet, kan bronkialvevene begynne å svulme. Symptomer inkluderer kortpustethet og pustevansker. Det kan også forårsake væske i lungene (lungeødem) og hoste. Du kan sende akutt eller sibilantlyder når du puster. En følelse av spenning og brystsmerter er vanlig. Stemmen din kan bli hes, og du kan ikke svelge.

L’respiratorisk angst er en’farlig nødsituasjon for livet. Krever umiddelbar medisinsk behandling. Hvis ikke behandlet, kan det føre til åndedrettsstoppet. Du har stor risiko hvis du lider av astma.

Lær (Tegumentary Apparatus)

Et av de mest åpenbare tegnene på anafylaksi kan ses på huden. Men hudsymptomer forekommer ikke i hvert anafylaktisk sjokk. Selv om de sikkert er mulige, kan anafylaksen fortsatt forekomme uten hudsymptomer.

De anafylaktiske symptomene på huden kan begynne som kløe, rødhet eller bare en liten oppvarming av huden. Det kan gå videre i pruriginøse hat som gjør vondt når du berører dem.

Selv den faktiske fargen på huden din kan endres. Rødheten er vanlig hvis du også har L’urticaria. Hvis luftveiene dine er i vanskeligheter, kan huden din bli blå på grunn av mangel på oksygen. Blek hud betyr at du skal sjokkere.

Sirkulasjonssystemet

Under anafylaksen begynner de små blodkarene (kapillærene) å unnslippe blod i vevet. Dette kan forårsake en plutselig og dramatisk dråpe i blodtrykk. Andre symptomer inkluderer et raskt eller svakt håndledd og hjertebanken.

Når hovedorganene ikke mottar blod og # 8217; oksygen de trenger å jobbe, din kropp går inn i anafylaktisk sjokk. Dette er en’farlig medisinsk nødsituasjon for livet. Hvis ikke behandlet, kan anafylaktisk sjokk forårsake skade på de indre organene eller til og med hjertestans.

Fordøyelsessystemet

Fordøyelsessymptomer er også mulige, spesielt hvis du har matallergi. Disse kan oppstå med eller uten andre symptomer på anafylaksi. Fordøyelsessymptomer inkluderer:

 • opphovning
 • spasmer
 • magesmerter
 • kvalme
 • Han retched
 • diaré

Sentralnervesystemet

Selv før du klarer de første fysiske symptomene, kan du prøve en merkelig følelse, følelsen av at noe er styggt å skje. Dette kan følge andre symptomer, for eksempel:

 • en metallsmak i munnen
 • Svimmelhet eller svimmelhet
 • hodepine
 • Hevelse i øynene, leppene og tungen
 • Hals hevelse, som kan blokkere luftveiene
 • Forvirring, angst og svakhet
 • Forvirret språk, hes stemme og vanskeligheter med å snakke

Når kroppen din gjennomgår et sjokk, oppstår bevissthet. Det er derfor en rettidig behandling og medisinsk hjelp er grunnleggende for å hindre mulige komplikasjoner av Dell’anafylaksi.