15 beste såper for akne, mørke flekker og fet hud

Del på PinterestFotograf: Shana Novak Prop, Stylist: Michelle Longo, Håndmodell: Divya Sethi, Design: Lauren Park

Ansiktsrensing er et viktig skritt på ethvert hudpleie regime

L’ide om at kviser er det uunngåelige resultatet av dårlig hygiene er en myte. Selv om den sterke såpen ser ut til å være det logiske middelet, er det ikke alltid så enkelt å kurere akne ikke så enkelt som å bruke en skummende skrubbe.

& # 8220; Mange tenåringer og voksne tror at akne er forårsaket fordi huden er skitten eller ren i en ukorrekt måte & # 8211; Dette er ikke sant & # 8221; Dott.SSA Kathleen Welsh, En hudlege basert i San Francisco og grunnleggeren av Bay Area Cosmetic Dermatology. & # 8220; er en kombinasjon av genetikk, hormoner, stress, kosthold og bakterier.& # 8221;

Hvis såpe hjelper eller ikke, avhenger din akne, avhenger av din type akne, type hud og andre aspekter av din generelle rutine.

Forslag til å velge riktig såpe:

  • Hvis du vil ha en enkel rutine i 3 faser, se etter et vaskemiddel med aktive ingredienser. Ingredienser AHA / BHA, salicylsyre, benzoylperoksid, natriumsulfetamid, sink eller olje Dell’Tea Tree kan hjelpe.
  • Hvis du liker en rutine i 5 eller 10 trinn, konsentrert på enkle og delikate vaskemidler som bidrar til å rense huden. La andre produkter for akne, for eksempel flekk-sized serum og behandlinger virker.
  • Antiinflammatoriske vaskemidler er gode for sensitiv hud og # 8217; cystisk akne.
  • L’Salisylsyre, benzoylperoksid og natriumsulfacetamid er gode for fet hud.
  • Tørket hud kan dra nytte av # 8217; bruk av et fuktighetsgivende vaskemiddel.

; Såpe er ikke nødvendigvis skadelig for akne, men feil type såpe eller vaskemiddel kan irritere huden, forverre akne eller gjøre det vanskelig å bruke de riktige stoffene for de aktuelle stoffene for 8217; akne, mange av hvilken tørr & # 8221; sier walisisk. & # 8220; et godt vaskemiddel for akne å fullstendig fjerne overfladiske oljer og sminke uten irriterende.& # 8221;

Nysgjerrig på å møte akne med riktig vaskemiddel? Vi har analysert de 15 beste såper, og oppdager hvilke viktige ingredienser som gjør dem effektive og hvilken type hud kan dra nytte av hver av dem. Og les videre for å oppdage andre effektive måter å holde en rutine basert på # 8217; akne.

Såper for akne og fettskinn

Te tre olje

Hvordan fungerer det: Støttet av forskning, er denne kraftige oljen ofte brukt til å behandle kviser, men når det gjelder vaskemidler, anbefaler ikke eksperter å bruke det ikke fortynnet. I stedet, se etter det som en ingrediens fortynnet i vaskemidler for å gi en effektiv antiseptisk og antiinflammatorisk effekt på # 8217; bakteriell og betent akne.

Mer effektiv for: fet hud.

Kostnad: $ 6-29

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Amazon, Kroppsbutikken Og Sephora.

Cetaphil daglig ansikt vaskemiddel

Hvordan det virker: Laveskumformelen inneholder ikke-komedogene vaskemiddelbestanddeler som glyserin for å fjerne daglig smuss uten å tørke porene med naturlige oljer.

Mer effektiv for: Normal til fet skinn.

Kostnad: $ 6-10

Hvor å kjøpe: Ditt lokale apotek vil bære dette produktet. Også tilgjengelig online på Amazon E Walmart.

Rohto hadalabo gokujun vaskemiddel olje

Hvordan det fungerer: Det populære japanske vaskemiddelet inneholder olje D’høy renhet oliven for rengjøring, hyaluronsyre for jojoba hydrering og oljeolje for å balansere sebum. L’Jojoba Oil bidrar til å rapportere til huden for ikke å produsere en overdreven mengde oljer.

Mer effektiv for: fet eller blandet hud.

Kostnad: $ 13-16

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Amazon.

Kull såpe

Hvordan fungerer det: uavhengig av form (finger, flytende, skum, etc.), Det antas at aktivert karbon virker ved binding til andre stoffer, som for eksempel overskytende olje. Det er ingen forskning for å verifisere disse uttalelsene, men vitnesbyrdene til brukerne på produktene forblir positive.

Mer effektiv for: Normal til fet skinn.

Kostnad: $ 5-10

Hvor å kjøpe: Merk merker Tilgjengelig på Amazon: Biore, Aspen Kay Naturals, Keika, den gule fuglen.

Kate Somerville Eradikat daglig rengjøringsmiddel akne behandling

Hvordan det virker: Svovelekstrakter urenheter og sletter porene, mens honningekstrakter og risbran faller rødhet og # 8217; naturlig havre ekstrakt fjerner overflødig sebum.

Mer effektiv for: Normal, fett og blandet skinn.

Kostnad: $ 38

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Sephora.

Bonus: Uten parabani, sulfater og ftalater.

Såper for akne og tørr hud

Cerave fuktighetsgivende vaskemiddel

Hvordan fungerer det: Ceramidene (naturlige lipider som er tilstede i huden) bidrar til å blokkere hydrering mens hyaluronsyren tiltrekker seg fuktighet. Det delikate vaskemiddelet er ikke irriterende og har ingen duft.

Mer effektiv for: Normal hud tørr.

Kostnad: $ 10-15

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på det lokale apoteket og online på Amazon E Walmart.

Exfoliating Murad Aha / BHA vaskemiddel

Hvordan fungerer det: Ftaill-fri, dette vaskemiddelet inneholder en rekke syrebaserte exfoliatorer for å bidra til å drepe bakterier, eliminere porene og fjerne død hud uten å tørke ut. Imidlertid, på grunn av høyt syreinnhold, er dette vaskemiddelet ikke egnet for daglig bruk;. Det er tilrådelig å skifte med et mildt vaskemiddel ved lav pH.

Mer effektiv for: Tørr hud.

Kostnad: $ 39

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Sephora, Amazon E Ulta.

DHC dyp vaskemiddelolje

Hvordan fungerer det: For folk som gjør opp, er denne vannløselige formelen perfekt for rengjøring av huden. Det er rik på vitaminer og antioksidanter for å unngå å tørke huden og lett å skylle med vann, så du trenger ikke å bekymre deg for gjenværende smuss og overfladiske oljer.

Mer effektiv for: tørr, normal og dehydrert hud.

Kostnad: $ 21-28

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Dermstore, Amazon E Ulta.

Bonus: Ingen gratulasjon.

Cosrx Gentle Morning Cleanser

Hvordan fungerer det: Kombinere hud pH, L’Målet med dette vaskemiddelet er å minimere de negative hudreaksjonene. Med delikat BHA og # 8217; # 8217 olje; te tre til å exfoliere porene og fjerne smuss, morgen vaskemiddel er ideell for bakteriell akne og irritert hud. Dette er også et flott annet passasjekjøp for folk som vasker to ganger.

Mer effektiv for: Alle hudtyper, spesielt tørr og sensitiv hud.

Kostnad: $ 10

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Amazon.

Marie Veronique Treatment Cleanser

Hvordan det virker: L’Salisylsyre og L’melkesyre gir en kraftig kombinasjon av pore renslighet uten å kompromittere hudens beskyttende barriere eller fuktighetsinnhold. Floretin og # 8217; epler eddik hjelper til med å bekjempe den betente akne.

Mer effektiv for: Alle hudtyper, spesielt tørr hud. Ikke for følsomme skinn på grunn av essensielle oljer.

Kostnad: $ 37

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Marie Veronique.

Såper som fungerer for alle hudtyper, spesielt følsomme

Afrikansk svart såpe

Hvordan fungerer det: Dette vegetabilske antibakterielle produktet inneholder shea smør for større hydrering, midler som vitaminer A og næringsrike ingredienser som kakao pods og # 8217; kokosnøttolje, som kan bidra forsiktig motvirke 8217; betent akne.

Mer effektiv for: Alle hudtyper, selv om de med tørr hud kanskje vil legge til honning for større hydrering.

Kostnad: $ 13-18

Hvor å kjøpe: Merk merker Tilgjengelig på Amazon: Alaffia, Utrolig, Nubian Heritage, Sky Organics og Praktfull naturlig.

MERK: Det er mange knock-off afrikanske svarte såper som ikke er vegetabilske basert. Pass på at du leser L’liste over ingredienser og historien til selskapet. L’autentisk afrikansk svart såpe er ofte håndlaget.

Bonus: Cruelty-Free, Vegan og All Natural.

Eucerin rødhet lettelse beroligende vaskemiddel

Hvordan fungerer det: Denne saftige formelen inkluderer LicoChalcone, et lakrisrotekstrakt som kan hjelpe rolig akne trend hud.

Mer effektiv for: Følsom hud.

Kostnad: $ 10

Hvor å kjøpe: Online tilgjengelig på Amazon E Walmart.

Banila Co Rengjør det null vaskemiddelbalsam

Hvordan fungerer det: Denne klassiske Cult Korean Cleanser er flott for rengjøringssensitiv hud. Det er hypoallergen og naturlige ingredienser som det asiatiske senterekstraktet og lakrisøtten for å berolige betennelsen. Når det gjelder å hjelpe med akne produsert av bakterier eller smuss, er dette produktet en drøm.

Mer effektiv for: Alle hudtyper.

Kostnad: $ 18-24

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på SOKO GLAM, Fersken & Liljeog ulike selgere på Amazon.

Vanicream delikat ansikt vaskemiddel

Hvordan fungerer det: Såpe og oljefritt vaskemiddel er også fri for vanlige kjemiske irriterende stoffer som aromaer og fargestoffer, men er designet for å forsiktig rense huden med ingredienser som glycerin. Hvis de økonomiske vaskemidler i Cetaphil eller Cerave ikke virker for deg, kan Vanicream.

Mer effektiv for: Alle hudtyper, spesielt den følsomme.

Kostnad: $ 8-14

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Amazon.

Instant Caudalie skum vaskemiddel

Hvordan fungerer det: Skumformelen inneholder frø av frø D’druer for antioksidantbeskyttelse og Sage antibakterielt ekstrakt for å forhindre bakteriell akne. Den inneholder også et antiinflammatorisk kamille ekstrakt for å bekjempe rødhet og berolige huden.

Mer effektiv for: Alle hudtyper.

Hvor å kjøpe: Tilgjengelig på Sephora.

Kostnad: $ 28

Bonus: Vegan, giftfri kjemikalier, grusomhetsfri og ikke-syntetisk.

C’Det er noen sjanser for at vaskemiddelet du bruker, er faktisk forverrende problemet?

[8220; Hvis huden din blir tørr, rødt eller irritert med dine behandlinger for akne, prøv å bytte til et mer delikat vaskemiddel eller be om en mening i en dermatologist og «8221; sier walisisk.

Noen ting å unngå helt:

  • Antibakterielle såper for kroppen eller på kroppen eller platene
  • Aggressive ingredienser for sensitiv hud & # 8211; Selv essensielle oljer kan forårsake irritasjon
  • Tørking vaskemidler: Hvis huden din ser cigulating og spent, bør du vurdere en lav pH (Power Dell’hydrogen) eller en med mindre aktive ingredienser.

Hvordan håndtere resten av rutinen din

L’Målet med såpe eller vaske du bruker er å rense huden og fjerne urenheter og smuss fra dagen. Husk å rengjøre grundig (men delikat!) Huden i et minutt: En enkel splash-and-go er ikke nok tid til å rense de porene.

Og det er best å unngå å bruke A’hele linjen eller flere anti-akne produkter samtidig (f.eks. Vaskemiddel, tonic, anti-flekkbehandling og fuktighetsgivende krem) som de kan tørke huden. Vurder ideen om å inkorporere produkter som fungerer for deg på ulike punkter i rutinen din. Noen mennesker finner at tonere og serum er spesielt nyttige for å eliminere akne, mens andre tror at behandlingene på stedet er den beste løsningen.

Michelle Konstantinovsky er en registrert journalist i San Francisco, Markedsføringsspesialist, Ghostwriter og UC Alumna Berkeley Graduate School of Journalism. Han skrev mye om helse, kroppsbilde, underholdning, livsstil, design og teknologi for butikker som Cosmopolitan, Marie Claire, Harper’S Bazaar, Teen Vogue, OR: The Oprah Magazine og mer.