15 antivirale urter for å holde deg frisk

Siden antikken har urter blitt brukt som naturlige behandlinger for ulike sykdommer, inkludert virusinfeksjoner.

På grunn av konsentrasjonen av kraftige planteforbindelser bidrar mange urter å bekjempe virus og foretrekkes av naturmedisinske fagfolk.

Samtidig støttes fordelene med noen urter bare av begrenset menneskelig forskning, så du bør ta dem med tanger.

Her er 15 urter med en kraftig antiviral aktivitet.

Del på Pinterest

1. Origan

Oregano er et populært gress i mintfamilien kjent for sine imponerende medisinske egenskaper. Dets planteforbindelser, som inkluderer CarvaCrolo, tilbyr antivirale egenskaper.

I en testrørstudie har både oreganooljen som den isolerte karvakrolen har redusert norovirusaktiviteten Murino (MNV) innen 15 minutter fra utstillingen (nr. 8217) (1).

L’MNV er svært smittsom og hovedårsaken til # 8217; intestinal påvirkning hos mennesker. Det ligner veldig på humant norovirus og brukes i vitenskapelige studier fordi humant norovirus er notorisk vanskelig å dyrke i laboratoriemiljøer (2).

Det har også vist seg at oreganoolje og karvakolje viser antiviral aktivitet mot type 1-type herpes simplex (HSV-1); Rotavirus, en vanlig årsak til diaré hos nyfødte og barn; og synkroniserende respiratorisk virus (RSV), som forårsaker åndedrettsinfeksjoner (3, 4, 5).

2. klok

Selv et medlem av mintfamilien, Sage er en aromatisk urt som lenge har blitt brukt i tradisjonell medisin for å behandle virusinfeksjoner (6).

Den antivirale egenskapene til salvie er for det meste tilskrevet forbindelser som kalles salakinolid og salvie, som finnes i bladene og i anlegget (7).

Testrørssøk indikerer at dette gresset kan bekjempe viruset til typen 1 (HIV-1). Human Immunodeficiency, som kan føre til hjelpemidler. I et studio hemmer salongekstraktet signifikant aktiviteten til HIV ved å forhindre at viruset kommer inn i målcellene (8).

Det har også vist seg at salenheten kjemper HSV-1 og Vesiculoviruset i Indiana, som infiserer husdyr som hester, kyr og griser (9, 10).

3. Basil

Mange typer basilikum, inkludert søte og hellige varianter, kan kjempe mot noen virusinfeksjoner.

For eksempel viste et testrørstudio at søte basilikumekstrakter, inkludert forbindelser som apigenin og # 8217; ursolsyre, viste kraftige effekter mot virusene i GEPATITET, L’hepatitt B og L’enterovirus (11).

Det har vist seg at den hellige basilikum, også kjent som Tulsi, øker immuniteten, som kan bidra til å bekjempe virusinfeksjoner.

I et 4-ukers studio på 24 friske voksne, L’integrasjon med 300 mg Holy Basil ekstrakt har betydelig økt nivåene av T-hjelperceller og naturlige morderceller, begge er immunceller som bidrar til å beskytte og forsvare din kropp fra virusinfeksjoner (12).

4. Fennikel

Fennikel er en plante smaksatt med lakris som kan kjempe mot noen virus.

Et testrørstudio viste at fennikelekstrakt viste sterke antivirale effekter mot Dell & # 8217-virus; herpes og type 3 (PI-3) parainfluance, som forårsaker åndedrettsinfeksjoner i storfe (1. 3).

Også trans-anetolen, den viktigste komponenten av fennikelens essensielle olje, demonstrerte kraftige antivirale effekter mot virusene av HERPES (# 8217) (14).

Ifølge dyre søk kan fennikel også styrke immunforsvaret og redusere betennelse, som også kan bidra til å bekjempe virusinfeksjoner (15).

5. Hvitløk

Del på Pinterest

L’Hvitløk er et naturlig populært middel for et bredt spekter av forhold, inkludert virusinfeksjoner.

I et studio på 23 voksne med vorter forårsaket av humant papillomavirus (HPV), L’# 8217 applikasjon; hvitløk ekstrakt på berørte områder to ganger om dagen eliminert vorter i alle etter 1-2 uker (16, 17).

Videre, tidligere studioer i testrøret, merk at hvitløket kan ha antiviral aktivitet mot # 8217; influensa A og B, HSV-1, viral lungebetennelse og rinovirus, som forårsaker forkjølelse. Imidlertid mangler dagens forskning (18).

Dyrestudier og testrør indikerer at hvitløk forbedrer responsen til immunsystemet ved å stimulere beskyttende immunceller, som kan beskytte fra virusinfeksjoner (19).

6. Melissa

Melissa er en vanlig sitron anlegg i te og krydder. Det er også feiret for sine medisinske kvaliteter.

L’Melissa Extract er en konsentrert kilde til kraftige essensielle oljer og planteforbindelser som har antivirale aktiviteter (20).

Testrørforskning har vist at den har antivirale effekter mot fugleinfluensa (aviær påvirkning), virusene av HIV-1 og # 8217; enterovirus 71, som kan forårsake alvorlige infeksjoner i nyfødte og barn (8, 20, 21, 22, 23).

7. Peppermynte

Peppermynte er kjent for å ha kraftige antivirale egenskaper og vanligvis lagt til te, ekstrakter og fargestoffer som er bestemt for å naturlig behandle virusinfeksjoner.

Bladene og essensielle oljer inneholder aktive komponenter, inkludert mentol og rosmarinsyre, som har antivirale og antiinflammatoriske aktiviteter (24).

I et testrørstudio, L’peppermyntebladekstrakt viste en kraftig antiviral aktivitet mot synkronisk respiratorisk virus (RSV) og signifikant reduserte nivåer av inflammatoriske forbindelser (25).

8. Rosemary

Rosemary brukes ofte på kjøkkenet, men har også terapeutiske applikasjoner takket være sine mange planteforbindelser, inkludert oleanolsyre (26).

L’oleanolsyre vist antiviral aktivitet mot Dell’influensa og # 8217; hepatitt i studier på dyr og testrør (27).

Også, # 8217; Rosemary ekstrakt demonstrerte antivirale effekter mot Dell & # 8217 virus; hepatitt A, som treffer leveren (28, 29).

9. Echinacea

Del på Pinterest

L’Echinacea er en av de mest brukte ingrediensene i urte media takket være sine ekstraordinære helsepersonell. Mange deler av anlegget, inkludert blomster, blader og røtter, brukes til naturlige rettsmidler.

Faktisk, L’Echinacea Purpurea, en rekke som produserer kegleformede blomster, har blitt brukt av indianere til å behandle et bredt spekter av forhold, inkludert virusinfeksjoner (30).

Flere testrørstudier tyder på at noen varianter av echinacea, inkludert og. blek, E. Angustifolia og E. Purpurea, er spesielt effektive i å bekjempe virusinfeksjoner som L’påvirkning (31).

Spesielt er det antatt å og. Purpurea har også immunforbedringseffekter, noe som gjør det spesielt nyttig for behandling av virusinfeksjoner (30).

10. Sambucus

Sambucus er en familie av planter også kalt eldste. Elderbærbærene blir forvandlet til en rekke produkter, som eliksir og piller, som brukes til å naturlig behandle virusinfeksjoner som L’influensa og forkjølelse.

En studie på mus har fastslått at den elderberry konsentrert juice undertrykt replikasjonen av Dell & # 8217-viruset; påvirket og stimulert responsen til immunsystemet (32).

Videre, i en revisjon av 4 studier på 180 personer, ble det funnet at elderber kosttilskudd vesentlig reduserer symptomene på den øvre luftveiene forårsaket av virusinfeksjoner (33).

11. Lakris

Lakris har blitt brukt i århundrer i tradisjonell kinesisk medisin og annen naturlig praksis.

Glicirrizina, liquorigenin og glabridin er bare noen av de aktive ingrediensene i lakris som har kraftige antivirale egenskaper (34).

Testet studier viser at lakrisrottekstrakt er effektivt mot HIV, RSV, # 8217 virus; herpes og koronavirus relatert til alvorlig akutt respiratorisk syndrom (SARS-COV), som forårsaker en alvorlig type lungebetennelse (35, 36, 37).

12. Astragalus

L’Astragalo er et populært blomstrende gress i tradisjonell kinesisk medisin. Kan skryte av astragalus polysakkarid (APS), som har betydelige immun- og antivirale kvaliteter (38).

Studier i testrør og dyr viser at Astragalo kjemper virusene til Hepatitt C og viruset i’aviær influensa H9 (39, 40, 41, 42).

Videre antyder testrørstudier at APS kan beskytte humane astrocytes-celler, den mest omfattende typen celler i sentralnervesystemet, fra # 8217; herpesinfeksjon (38).

1. 3. Ingefær

Ingefærprodukter, som eliksir, te og pads, er populære naturlige rettsmidler og med god grunn. Ginger har vist seg å ha en «8217; imponerende antiviral aktivitet takket være den høye konsentrasjonen av kraftige vegetabilske forbindelser.

Testrørssøk viser at ingefærekstraktet har antivirale effekter mot den avianske innflytelsen, felinjen (FCV), som er sammenlignbar med humant norovirus (43, 44, 45)

Videre har det blitt oppdaget at spesifikke forbindelser i ingefær, slik som pepperoler og zingeron, hemmer virusreplikasjon og forhindrer virus for å komme inn i gjesteceller (46).

14. Ginseng

Del på Pinterest

Ginseng, som finnes i koreanske og amerikanske varianter, er roten til Panax Family Plants. Lenge brukt i tradisjonell kinesisk medisin, har det vist seg å være spesielt effektivt i å bekjempe virus.

I studier på dyr og testrør, # 8217; koreansk rød ginseng ekstrakt viste signifikante effekter mot RSV, # 8217 virus; herpes og hepatitt A (47, 48, 49).

I tillegg har Ginseng-forbindelser som kalles ginsenosider antivirale effekter mot hepatitt B, norovirus og Coxsackie-virus, som er forbundet med forskjellige alvorlige sykdommer, inkludert A’hjernens infeksjon kalt meningoencefalitt (49).

15. Løvetann

Leo tenner er mye ansett som ugress, men har blitt studert for flere medisinske egenskaper, inkludert potensielle antivirale effekter.

Testrørsøk indikerer at løvetannen kan bekjempe hepatitt B, L’påvirkning (50, 51, 52).

Videre har et testrørstudio detektert at løvetannekstraktet har hemmet replikasjonen av dengue, et virus som overføres fra mygg som forårsaker denguefeber. Denne sykdommen, som kan være dødelig, løsnet symptomer som høy feber, oppkast og muskelsmerter (53, 54).

Bunnlinjen

Urter har blitt brukt som naturlige rettsmidler siden antikken.

Vanlige matlaging urter, som basilikum, salvie og oregano, så vel som mindre kjente urter som L’Astragalus og Elderflower, har kraftige antivirale effekter mot mange virus som forårsaker infeksjoner hos mennesker.

Det er enkelt å legge til disse kraftige urter i kostholdet ditt ved å bruke dem i dine favorittoppskrifter eller forvandle dem til te.

Vær imidlertid oppmerksom på at det meste av undersøkelsen ble utført i testrør og dyr med konsentrert ekstrakter. Derfor er det ikke klart hvis små doser av disse urter ville ha de samme effektene.

Hvis du bestemmer deg for å integrere med ekstrakter, fargestoffer eller andre urteprodukter, kontakt legen din for å sikre sikker bruk.